|
|
It is currently 18 Dec 2024, 22:59
|
Author |
Message |
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
26 Apr 2010, 15:26 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
26 Apr 2010, 17:11 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
|
26 Apr 2010, 19:06 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
26 Apr 2010, 19:22 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
26 Apr 2010, 19:22 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
hehehe gotovo si mislev da ne e toa ama ete ne sum ja zapamtil ovaa replika... nisto od filmskiot geek, ja davam titulata na koj ja saka
|
26 Apr 2010, 19:47 |
|
|
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
Конечно го изгледав. Супер е цртанчето... очекваф многу полошо 9/10
_________________ http://darkoristevski.blogspot.com/
|
27 Apr 2010, 09:01 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Гледано, концептот на Добар илити правичен Хулк ептен ме погоди........
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
27 Apr 2010, 09:33 |
|
|
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
Абе тој цело време си е таков, само шо тони старк е нон-стоп пијан, па не можи да види
_________________ http://darkoristevski.blogspot.com/
|
27 Apr 2010, 09:43 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
оцена: 6/10 Целосно базиран на гореприкажаниот стрип, фимчево е добра крими приказна. И ништо повеќе. Линеарно раскажување, на моменти дури и се успорива целата таа тензија, за да се добие саат и 40 минути филм...Мжеби приказната е феноменалан во стрип верзија (претпоставувам дека е так, сеуште не ми е виден стрипов) ама на големо платно- не функционира. Добри моменти:Искреноста на целата таа состојба. Сите луѓе што работат претоставувам дека треба да бидат со ужасна психолошка стабилност. Па дури и Дитко, главаната хероина, иако има ептен траматолошко минато, тука функционира безпрекорно. И ми се допадна идејата дека природата и суровите климатски услови се можеби најголем човечки непријател.... Лоши моменти: Многу развлечено. Би поминало добро како една крими епизода, или како едно- саатна акција на Џек Бауер во 24... Омилени моменти:
|
27 Apr 2010, 09:49 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
Излегол The Road на 1080p снимка. Мора да се има!!
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
27 Apr 2010, 15:42 |
|
|
Barker
Суперхерој Под Стечај
|
мал осврт на одгледаното на ск филм фест деновиве: - Life During Wartime- можда Тод Солонц (или поточно е Солонѕ) со години ја преџвакува истата тема, ама барем гризот му е длабок, до коска! Мислам дека не сум видел друг да прикажува толку сурово реални работи на еден така “релаксиран“ начин. Мислам, педофилија, абортуси, несакани бремености, религиски фундаменталисти, психо фрикови од секаков калибар... На некој начин ове е продолжение на "Happiness" филмот со кој ме купи на еден од првите скопски фестивали. Феноменален каст од кремот на Б-листата, прекрасни дијалози на тема грев и простување. 4 во кутијата за гласање! - Limits Of Control - за ова ќе се копи/пејстувам од плагијат “уметничарење“ без граници илити арти акционо филмче - ете тоа го видовме синоќа на проекцијата. со сета почит кон џармуш, ама она стварно беше премногу. развлеченост до бескрај, кадри во кои прелетуваат птици и хеликоптери, тањири со круши, возења и такси, лифт, воз..., запознај ја шпанија за да ја засакаш повеќе, долги ѕверења во празно... зар има нешто што не сме го виделе досега во многу посмислена варијанта? ок, имаше и позитивни моменти: делумно линчовска атмосфера во неколку (од малкуте) дијалози - особено фламнеко пробата; фантастичните музички фрагменти на борис ( а цело време трипав дека се можда Yo La Tengo); и конечно, Тилда Свинтон која изгледаше, уммммм, хот? (знам, знам, ова е скоро па оксиморон ) се на се, во сандачето пикнав една слаба тројка иако опасно се мислев тоа да биде кец. - Max and Mary - на сите усти фалениот австралиски извоз сосема ги заслужува пофалбите. На страна бриљантната анимација, сценаристисчки ова е гром од ведро небо за (претпоставен) оваков тип на филмови. До кои граници и размери може да се одвива пријателствво преку допишување помеѓу осумгодишно девојче и 44 годишен маж ќе видите ако го гледате филмов. Искрено, очекував да ме тресне многу појако (да не речам расплаче), но сепак лесно поминав Заслужена петка!
|
28 Apr 2010, 12:48 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
оцена: 8/10 (оваа ко за мене цртана, а? ) Дали навистина ја знаете приказната за Ивица и Марица? Добри моменти: Навистина ми се допадна (скоро) целата анимација. Атмосцверата беше многу, многу погодена. Прекрасен вовед во приказната, со начинот (нарацијата) на приказната. Воедно добра динамика на дејствието со градација на тензијата- одлично, одлично направено! се додека не дојде крајот... Лоши моменти: ...крајот? па генерално, мислам дека нема крај. Или во најмала рака е збунувачки. Значи сега преминувам со „спојлери“: Мислам дека филмов може да трае многу, многу подолго, и да се доразвијата ликовите на Хансел и Гретел:The Next Generation Затоа е оценката 8ца - крајот и времетраењето (сакам подолгооо!!!! ). Омилени моменти:Муабетот на бабата! „Не трчај толку ке го растесеш месото!“ и слични реплики. И позадините. Навистина ми се допадна атмосферата. И Гоце,нависитна, НАВИСТИНА ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ ШТО СИ ГО СПОМЕНАЛ ОВОЈ ФОРУМ во Еnd Credits. Респект! Значи, ако не сте го гледале овој анимиран краткометражен филм на еден од членовите на овој форум, ОБАВЕЗНО ГЛЕДАЈТЕ ГО! ВРЕДИ! /edit:И најглавното го заборавив: едно големо БЛАГОДАРАМ за оригиналното ДВД од филмов. Следната собиранка ќе си го донесам пак, за да ми се потпишете сите што учествувате во овој проект! (ете - некој се продава за тетратка, јас се продавам за (оригинално) ДВД и потписи...ама примам и стрипови по пошта! )
|
29 Apr 2010, 21:47 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
29 Apr 2010, 22:22 |
|
|
TheSacredMushroom
Ултимејт Резервист
|
_________________Life is the art of drawing without an eraser. http://thesacredmushroom.deviantart.com/
|
30 Apr 2010, 01:03 |
|
|
TheSacredMushroom
Ултимејт Резервист
|
Iron Man 2, денеска кога прочитав отидов да видам и го гледав од 15:00, карта е 120 денари. Филмечто е супер за опуштање и забава па идете видете го
_________________Life is the art of drawing without an eraser. http://thesacredmushroom.deviantart.com/
|
30 Apr 2010, 16:37 |
|
|
Jan
Џуниор Џедај
|
Super e Iron Man go gleavme so Tanja i nemam nikakva zamerka za strip film. Odlicno izreziran i bas kako sto treba da se napravi comic based film.
|
30 Apr 2010, 16:50 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
30 Apr 2010, 16:54 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
30 Apr 2010, 18:30 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
ја радо би одел ама изгледа после викендов може да се договориме кој е слободен, да го гледаме филмов заедно
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
30 Apr 2010, 19:07 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
30 Apr 2010, 19:23 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
Black Panther 7/10 http://www.imdb.com/title/tt1441105/6 епизоди кои комплетираат една арка. супер цртани, класика приказна, лесно се влага во ликовите... најбитно е што може да се научи многу од технички аспект примр како со добро планирање и со добри цртежи може да се направи поедноставна анимација која многу добро функционира. препорака за сите што почнуваат да чепкаат цртање и анимација
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
30 Apr 2010, 19:28 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
01 May 2010, 15:12 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
IRON MAN 2
ВРФ!!
|
02 May 2010, 23:48 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
From Russia with love (1963) - 5/10 - Чудно да, ама Бондовите стално ми биле као, ај бе Бонд е тоа, има сеа други филмои за глеање. Неисе. Подосаден од првенецот Др.Но (синдром на втор филм?), отсуство на СФ елементи, но не и на наивноста. Карактеристично, првпат се појавува Q со неговите гаџети. - 9/10 - Баркер го има спомнато најновото остварување на Тед Солонѕ погоре, а ја не ми се веруе дека не сум го знаел типов. Ми го препорачаа филмов и ептен ме бендиса. Нешо као инди-Америчка убавина т.е. тибам тоа фрикоите амерички. Препорака. Баркер, да не ги имаш гледано Palindromes и Storytelling ? Ги симињам па во нетрпение дур да ги изгледам да знам во споредба со Happiness што да очекувам...
|
03 May 2010, 00:44 |
|
|