|
|
It is currently 11 Mar 2025, 07:45
|
Author |
Message |
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
Добро, сфаќате дека не е поентата да се посебно и дека не треба да се анализираат посебно, туку како целост, дека тие два претходни дела се потребни за воспоставување на таа линија од “реалноста“ во игран филм до драмата во вистинската реалност? Имате целосно игран дел (првиот), имате дел каде играното се меша со реалното (вториот) и имате целосно реален дел (третиот). Целата насока беше наговестена со скроз првата реченица во филмот, за разликата меѓу играниот и реалниот живот.
За мене филмот беше одличен. Не би му дал повеќе од 8, ама со толку многу суптилни undertones, под-приказни исл, како и квалитетната изработка (атмосфера, фотографија, кинематографија, режија итн), може заслужува и повеќе. Не е како да има цела фела вакви филмови, па да можеш пообјективно да го оценуваш во однос на нему сличните. Во секој случај, реакцииве се да се запраша човек дали цел овој народ што го гледал уопште навлегол повеќе од она најгорно, површинско ниво... Може сепак не е филмов за секого.
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
09 Nov 2010, 17:19 |
|
 |
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Resident Evil Afterlaive, ништо посебно да не кажам премногу досаден филм. Едино ако се земат у превид стндардите на Мила ама.... Hunter Prey сф чкљ продукција, не го догледав заспав и немам намера да го догледувам.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
09 Nov 2010, 19:58 |
|
 |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
- Да обрнев внимание дека е приказна на Лук Бесон, ќе го гледав порано! Значи филм со многу акција, секогаш предвидлив твист, бркање со коли, зае&авање глупи полицајци и нафрлена понекоја цура. Супер микс за забава - а не трае долго. Единствена забелешка - не му личеше/лежеше многу улогата на Траволта. Цело време си правев комбинации со Брус Вилис и подобро ќе легнеше. Можда и некој црња - Куба Гудинг Џуниор или Семјуел „факинг Л“ Џексон...ама и вака, не смета премногу. Ко за ваков вид на филмови, оцената е висока 8/10. п.с. Најдобра е зезалицата кога Траволта го прашува дечково: „Кој се замислуваше - Кирк или Спок?“ а типов му одговара - „Ухура.“ 
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
10 Nov 2010, 00:52 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
suck 6/10 - samo poradi nekolkute dobri finti koi me nasmeaja. the box 7/10 - ne e los, dobra mystery drama, iako moralot na prikaznata malku dosaden... imase odlicni jezivi momenti sepak
|
12 Nov 2010, 03:15 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
Machete 8/10 konecno go izgledav 
|
12 Nov 2010, 20:27 |
|
 |
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
I Heart Huckabees - ova e definitivno eden najbezplotnite filmovi za minatava decenija....castingot fenomenalen, ali pricata e hmm ne losa NAJLOSA.....nema nikakva F****** poenta.... ko samo da gi sobrale i aj ke praime film a po put ke smisluvame scenario...2 saata od moj zivot sto gi zalam ama EPTEN  ocena (cisto radi castingot) 3/10 edit: kako i uvek mark wahlberg e odlicen, ali tipot sto ustvari ja ima glavnata uloga IRITIRA uste na prv pogled....sto bi rekle amerikanosine: You Shitty little bastard...
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
13 Nov 2010, 03:28 |
|
 |
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
 cista 10ka... nesto kako The Dark Knight ali bez batman... zapletot e odlicen, castingot e 10ka iako ne go podnesuvam jamie foxx ipak ovde si ja zavrsuva rabotata, a gerard butler e genijalno odbran za ulogava....must see
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
14 Nov 2010, 03:39 |
|
 |
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Се согласувам, на филмов му земарам само за крајот (премногу холивудски ми заврши)
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
14 Nov 2010, 11:29 |
|
 |
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
после долго рипање и пролонгирање, седнав да го гледам новиот Robin Hood 8/10 проверена екипа, јако е што смислиле скроз нова приказна, не е класичната преработена. може требале уште некоја помасовна битка да вметнат, не само последнава... како и да е, убаво ми легна филмчево, изгледа дека очекував некоја евтина ствар
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
15 Nov 2010, 11:35 |
|
 |
Barker
Суперхерој Под Стечај
|

Before Sunrise -интересно е да се погледне филмов 15 години потоа. така лесно се гледа целата (псеудо) интелектуална префорсираност на ликовите  а од друга страна се гледа колку на 20+ години мислиме дека знаеме се на овој свет. и џули и итан балансираат на граница на искреност/симпатичност и фолирање. и самата емоција меѓу нив е таква. би било добро да се погледне и вториот дел, чисто да се види дали и двајцата научиле нешто со годините. Hide and Seek - психо хорор со де ниро? ма дај, што ми требаше ова. веројатно да го зацементира човеков на дното на мојата листа на глумци, да ги повторам сите клишеа на овој тип на филмови, да видам две подзаборавени преубави глумици (фамке и елизабет) и да се уверам дека малана дакота навистина е фасцинантна, не само што се носи со роберт, туку му ги краде сите сцени каде се заедно, со невидена трансформација од полуаутистично дете, преку манифестација на зло, до чисто преплашено детенце кое против својата воља се нашло таму. се надевам дека со пубертетот нема да се изгуби по патиштата по кои многу такви деца залутаа. и да, завршната сцена содржеше повеќе хорор од целиот филм севкупно, потресно. а читам дека на двд изданието имало повеќе финални верзии, гарант бар една е подобра од официјалната.
|
15 Nov 2010, 13:30 |
|
 |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
15 Nov 2010, 14:01 |
|
 |
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
 filmcevo e cista 10ka....odlicna prikazna, odlicen kasting, odlicna muzika, mn curi, droga alkohol....eden od retkite filmovi koi sto stvarno ja dolovile realnosta na poimot:rock star... posle filmov 2 frazi mi se vrtat vo glava: circle of life i poetic justice...you'll get it...preporaka x10
|
16 Nov 2010, 22:06 |
|
 |
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Шо ти е бе тебе со овој Марки Марк?  Ти си прв човек у живот што кажал нешто позитивно за типов а не па уште да го велича! Мораш да образложиш! 
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
16 Nov 2010, 23:18 |
|
 |
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Не линкувајте слики од Амазон, не ги дава по некое време. Всушност, не хот-линкувајте ништо, туку преку хост. Сега, на пример, појма немам за кој филм се прави муабет пошто сликата е единствениот clue... Добро, не единствен, ваљда за Рок Стар со Марк Волберг (инспирирано од вистинската приказна за Тим “Д Рипер“ Овенс) се прави муабет, ама не ми се игра детектив на секој пост 
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
16 Nov 2010, 23:38 |
|
 |
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
@Tetoec- copy that @Brian - prvicno go znam kako raper.....poso uste od kopilj (pocnuvajki od Nana i c-block) sum epten navlecen na hip hop wahlberg e prviot belec sto go iam videno da rapuva (Good Vibrations)  ....vtoro: spored mene e eden od najdobrite akteri deneska vo svetata suma.. primer: Four Brothers, Departed, Invincible, Three Kings, Shooter, Rock Star itn....treto: covekov e industrija ....od kopilj sto kisnel po zatvori, ide u muzika prai krs, i preminuva na film kaj sto prodolzuva samo po nagorna linija...  enough?
|
17 Nov 2010, 00:02 |
|
 |
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
17 Nov 2010, 01:06 |
|
 |
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
haha....this video is wrooong  kako i da e...zirni gi shooter i invincible i ke ti stane jasno.....da ne te maltretiram so drugite...za departed vise e jasno
|
17 Nov 2010, 01:24 |
|
 |
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
departed е еден од филмовите кој кога и да го начекав на кабловска го гледав до крај, а вака целосно го имам гледано бар 4,5 пати. филмот е бомбона! Али не и Марки  Додуше не и Мет, и не и Лео... чичко Џек го праи филмот!
|
17 Nov 2010, 01:28 |
|
 |
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
sea samo hejtas i sam znaes  go dadov departed kako primer bas deka imase nominacija za oskar....edinstven akter od celiot kasting  edit: ne mi e jasno kako tipkata od shooter Kate Mara ne stana pogolema zvezda...i taka pola (75%) curi od holivud nemaat talent..at least she's HOT AS HELL 
|
17 Nov 2010, 01:31 |
|
 |
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
17 Nov 2010, 01:47 |
|
 |
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
i toa sto vikas  ....mi ostana uste the happening...utre zadutre toa 
|
17 Nov 2010, 02:20 |
|
 |
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
17 Nov 2010, 03:36 |
|
 |
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Зар постои некој што уште има верба во М. Најт Шајамалаламанитнитнман?  Ако е ComicGeek еден од таквите, тогаш мора да го гледа Happening повеќе од почетните 15 минути, па и цел Last Airbender, со цел комплетно и заслужено да ја уништи горенаведената верба.
|
17 Nov 2010, 06:03 |
|
 |
Darbog Darkmore
Магус Регуларус
Joined: 24 Jan 2009, 21:06 Posts: 1308 Location: Vinica,Makedonija
|
Isto i jas ke kazam-nemoj da go gledas Happening.
|
17 Nov 2010, 10:42 |
|
 |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Јас имам коментирано тука за The Happening (види .) И искрено, спремен сум да ризикувам и за The last arbeindermeiderfeider-како-ли-се-викаше. (ама не у брзо време)
|
17 Nov 2010, 18:29 |
|
|