|
|
It is currently 19 Dec 2024, 20:29
|
Author |
Message |
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Опа, никад чуо. Good find (ваљда)..
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
03 Oct 2011, 21:12 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
03 Oct 2011, 22:01 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
Ух, ух, ух, мераци... Отидов да го сефтисам
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
03 Oct 2011, 22:10 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
04 Oct 2011, 19:00 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
^ Хехехе... Заслужено
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
04 Oct 2011, 21:55 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Ептен
|
04 Oct 2011, 23:04 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Две кратки вести:
'Rules of Engagement' Season Premiere Pushed Back a Week (на 15-ти) - ова е втор или трет пат како ја одложуваат премиерата, плус новиот термин за сезонава е сабота (yikes). Ако некој воопшто ја следи серијава, нека се радува дур може, оти не верувам дека ќе има наредна сезона...
CBS Picks Up '2 Broke Girls' for a Full Season (22 епизоди) - не е изненадување воопшто, веќе во оној другион топик (ТВ кладилница) спомнав дека иако е просечна има јак рејтинг затоа што е во иста вечер со Two And A Half Men, Mike & Molly и How I Met Your Mother, кои се едни од најгледаните комедии во Америка општо...
|
06 Oct 2011, 16:17 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
NBC Cancels 'Free Agents'Can't say I'm surprised, плус веќе така ја гласав во ТВ кладилницата
|
07 Oct 2011, 12:35 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
08 Oct 2011, 00:48 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
^ И ја сакав сега да го постирам: Кифер Сатерленд се враќа на ТВ Во меѓувреме, еве трејлер од новата вестерн серија на AMC, Hell On Wheels. Интересно изгледа... Почиња во ноември, прва сезона ќе има 10 епизоди.
|
08 Oct 2011, 11:24 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Уште малку вести:
Премиерата на American Horror Story, новата хорор серија на FX, поминала ептен одлично, и со гледаност (5 милиони) и со рејтинг, може да го скрши и рекордот на The Shield како најгледана серија на FX (веќе ги помина Nip/Tuck и Sons Of Anarchy)...
/Ја уште не стигнав да ја изгледам... Ваљда деновиве.
|
08 Oct 2011, 11:30 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
"American Horror Story" , episode 01
Доста солидно - и' сценаристички и' визуелно, добар кастинг. Ќе ја следам оваа обавезно.
|
09 Oct 2011, 02:53 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
^ Јас пак нема да ја следам. Визуелно е ОК, глумците се ОК, но за некој кој не е devoted horror fan, неделна доза на хорор во форма на серија не е посебно привлечна, особено што воопшто не ми е гајле за “мистеријата“ затоа што знам дека е само means to an end т.е. ставено е колку да е “страшно“, не дека стварно е битна... Наједноставно речено, хорор не ми е жанр кому му лежи ваков формат - ова истово да беше спакувано во еден филм (па и минисерија), ќе беше многу подобро (да не спомињам што веќе има куп филмови со иста ваква тематика).
Од друга страна, ако сте по хоророт, најверојатно ќе ви се допадне, исто како што му се допаднала на Нео (а претпоставувам и на Лаф, ако стигнал да ја изгледа)...
|
09 Oct 2011, 18:02 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Сум заборавил ова да го пренесем:
'The Simpsons' Renewed for Two More Seasons by Fox
Јеп, чудово ќе има и 24та и 25та сезона (моментално врти 23та). Нешто беа запнати со актерите, се расправаа за плати, проценти исл (ФОКС педерите сакаа да им намалат плата за 45%), дури се спомињаше дека 23тава ќе им биде задња сезона, ама изгледа се договориле некако... Деталите не се знаат, но важно Simpsons goes on.
|
09 Oct 2011, 18:06 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Еј, а што стана со онаа нова серија со Камерон од House...? /ЕДит: Once Upon a Time: http://www.imdb.com/title/tt1843230/ Не е започната уште, премиера на 23 Октомври....
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
09 Oct 2011, 18:10 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Уште една откажана... How to Be a Gentleman canceled By CBS - не е некое изненадување, првин имаше муабет дека ќе ја префрлат во сабота, ама одлучија да не се замараат и ја скинаа одма. Нејзиниот термин ќе го земе Rules of Engagement, која оригинално требаше да се емитува во сабота. Куриозитет е што ова е една од најдобро рангираните серии меѓу откажаните, со скоро 8 милиони гледаност и 2.5 рејтинг (се’ над 2 е супер), но во споредба со другите комедии на CBS ова е едноставно недоволно. CBS се премногу успешни за комедијава (додуша, и лошите критики не и’ беа многу од помош) А сега, една вест која би требало да ве насмее... Snoop Dogg Gets NBC Sitcom Deal - пред да почнете да си мислите “хехе, конечно, рапер мадафака кил кил серија“, не - фамилијарен ситком ќе биде, со Snoop како таткото Единствената можна надеж за серијава е тоа што се вмешани сценаристи од Everybody Hates Chris, па може да извадат нешто колку-толку гледливо...
|
10 Oct 2011, 11:36 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Две одлични (и очекувани) вести денес:
1. Boardwalk Empire Renewed For Third Season by HBO (претходно беа обновени Game Of Thrones, Treme и True Blood, сега и оваа... мераци)
2. Haven Renewed For Third Season by SyFy (после онаква втора сезона, греота ќе беше да не ја продолжеа... не дека имаше опасност од откажување, одлично се држи во петок)
|
12 Oct 2011, 22:17 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Уште една очекувана вест... за жал The CW Network gave full season orders to Hart of Dixie, Ringer, and The Secret Circle - сите ќе имаат прва сезона од по 22 епизоди (а, богами, прилично сигурно и втора).
|
13 Oct 2011, 10:40 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
NBC orders six more scripts for Prime Suspect and Harry's Law
Делумно супер вести (плус 6 епизоди, јеј), делумно не толку супер. За разлика од Up All Night и Whitney, на кои NBC им даде фул сезона од 22 епизоди и одврзани раце, Prime Suspect и Harry's Law добиваат сезона од 19 епизоди, со тоа што овие дополнителни 6 сценарија ќе треба да бидат одобрени прво од страна на NBC, а го задржуваат правото и скроз да ги откажат во меѓувреме. Со други зборови, овие две серии се се’ уште пола-пола (што ме пизди ептен, Prime Suspect e стварно одлична)... Он д брајт сајд, и да дојде до тоа, сигурно нема да ги скинат за брзо време т.е. би требало сигурно барем 13 епизоди да изгледаме.
|
14 Oct 2011, 12:18 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
ABC Picks Up Revenge and Suburgatory For Full Seasons22 епизоди и за овие две, ради одличните рејтинзи. Повеќе тука: viewtopic.php?p=104399#p104399ЕДИТ: Уште една вест: ABC has ordered six more scripts for Happy Endings (сличен случај ко со Prime Suspect и NBC)
|
14 Oct 2011, 16:29 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
'Charlie's Angels' Canceled By ABC - големо изненадување “Утеха“ е што ABC ќе ги емитува останатите епизоди кои се продуцирани досега, но не се знае колку и кога... Stephen King’s BAG OF BONES: New epic mini-seriesStephen King’s Bag of Bones is a four-hour epic mini-series thrill-ride based on the New York Times number one bestselling novel, featuring Pierce Brosnan’s return to television. The two-night event from Sony Pictures Television is scheduled to premiere in December. “Bag of Bones” is the story of grief and lost love’s enduring bonds, an innocent child caught in a terrible crossfire and a new love haunted by past secrets. Bestselling novelist Mike Noonan, played by Pierce Brosnan, is unable to stop grieving after the sudden death of his wife Jo. A dream inspires him to return to the couple’s lakeside retreat in western Maine where he becomes involved in a custody battle between the daughter of an attractive young widow and the child’s enormously wealthy grandfather, the mysterious ghostly visitations, the ever-escalating nightmares and the realization that his late wife still has something to tell him.
|
15 Oct 2011, 13:04 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
15 Oct 2011, 13:48 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
...а мене ми е преку глава од Стивен Кинг. Ко само тој да е, аман више...
|
15 Oct 2011, 14:14 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Не е само тој, голем му е опусот (многу од нив бестселери) /Плус, да адаптираш негово дело е бесплатно (1 долар им бара човекот). /Плус плус, the guy knows how to bring the "creepy"
|
15 Oct 2011, 15:25 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
... Тетоец, (пошто ти пратиш британски серии) вреди да се гледа ова?
/едит: .
|
16 Oct 2011, 13:40 |
|
|