|
|
It is currently 11 Jan 2025, 23:07
|
Author |
Message |
Darbog Darkmore
Магус Регуларус
Joined: 24 Jan 2009, 21:06 Posts: 1308 Location: Vinica,Makedonija
::
|
|
12 Mar 2010, 14:50 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
mwaahaaahaa.. jako.
|
12 Mar 2010, 14:55 |
|
|
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
Jas samo edno imam da kazam "FALA BOGU SHTO NE DOBIJA NISHTO BRAKJATA KOEN, JAS BI GI UBILA VEDNASH"
_________________ MAMA NA MINA
|
02 Jun 2010, 08:45 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...и излезе како што се очекуваше, без некои (без никакви!) изненадувања:
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
28 Feb 2011, 08:05 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Баш без изненадувања, освен тоа што јас мислев дека СуратТефтер филмот ќе ги собере главните Оскари. Испадна дека ни Холивуд не бил до толку луд Филмот не сум го гледал, не ни сакам, може колку сака да биде добра режијата и глумата, ама идејата е крајно лоша. Нема поента - едни викаат ради Фејсбук е, револуција било - фак дет, Фејсбук не е револуционерен до толку, социјалните мрежи постојат далеку пред него. Други викаат, ради типчето било, као најмлад милионер - и тоа не држи вода, ако е така, онда кај се филмовите за Гугл и Бил Гејтс? Неможам да го сварам...
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
28 Feb 2011, 10:45 |
|
|
Temnik
Пензиониран Мрчатор
Joined: 25 Jan 2009, 16:02 Posts: 2649 Location: Skopje, Makedonija
|
Натали Портман - заслужено! За другите не сум баш најсигурен... очекував повеќе награди да земе Inception, ама ако...да не се вообрази многу Леонардо
_________________http://temnik.blogspot.com/http://nikotem.deviantart.com -------------------------------- A man who uses his hands is a laborer. One who uses his hands and mind is a craftsman. He who uses his hands, his mind, and his heart is an artist.St. Francis
|
28 Feb 2011, 11:14 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...кога сме кај наградите, .
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
28 Feb 2011, 11:58 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
Tipichno za Holivud. Toy Story 3 moze govna da gnete u sporedba so The Illusionsist ali TS3 e Americhki. TS3 SUCKS ELEPHANT'S ASS in comparison.
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
28 Feb 2011, 12:21 |
|
|
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
Favorit mi beshe Inception, NO shto e tuka e, The King's Speech isto taka mi se bendisa, iako za Oskar shtoznam hmm, aj prifatlivo e. Za najdobra mashka uloga Colin Firth zasluzeno, Za najdobra zenska uloga Natalie Portman, ochekuvano, no nishto posebno (spored mene), za najdobra sporedna mashka uloga, ochekuvano, no i zasluzeno, za najdobra sporedna zenska uloga Melissa Leo, sosema zasluzeno, Za reziser mozebi site ochekuvaa da dobie Darren Aronofsky za Black Swan, no oskarot go zema Tom Hooper za the King's Speech, i iskreno zalsuzeno, Za ovaa kategorija Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published jas oskarot bi go dala na 127 Hours, Animiran film vekje ochekuvano Toy Story 3 , Za kategorijata Best Achievement in Art Direction sosema zasluzeno Alice in Wonderland isto taka i za Best Achievement in Costume Design (kategorija koja mene najmnogu me interesira ) Best Achievement in Makeup The Wolfman, zasluzeno, Best Achievement in Visual Effects Inception, za mene nezasluzeno, spored mene trebashe da dobie Alice in Wonderland, Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score zasluzeno za The Social Network. Od se najvekje sum zadovolna shto brakjata Khoen ne dobija nishto jupiiiii, ne deka ovoj film im beshe losh, daleku od toa, NO ednostavno vekje mi se tolku dosadni i tolku bez veze radi reda pravat filmovi, a nemoze da ne bidat nominirani, kako da se pretplateni za Oskar. Se izvinuvam odnapred na ljubitelite na Brakjata Koen, za prethodnite navredi, ama koj ve shisha ne gi sakam i tochka Sega chekam tato Zoki da mi go danlodira celosnoto dodeluvanje na Oskar i da si go gledam na raat, bez nepotrebni komentari od kako na primer "MILANKA RASHICH od MRTV"
|
28 Feb 2011, 12:33 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
|
Od taa kokoshka-ovca--krava Milanka mislam deka na mojata generacija i ja generirashe odbivnosta kon Oskarite na MRTV. Primer: Billy Cristal kazuva nekoja zezancija u negov stil. Dodeka zbori celo vreme i e ukluchen mikrofonot na Milanka (kravata obrazovana i sofisticirana nasha) i ova e se shto se slusha: Sega Bili kazuva shega...And then the Mexican says...Meksikanec odel na pati mu...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAAH-moshne duhovito neli? Jas vrishtam prepoln so pravichen gnev i pcujam posho ona ne treba da go komentira eventot kako da e fudbalski natprevar. A dokolku vekje saka da go pravi toa barem da go pravi na reprizata na eventot, normalno editirano i dobro obraboteno. Za Milanka Rashich imam samo edno nesho da recham...MUUUUUUUUUUUUUU!
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
28 Feb 2011, 13:06 |
|
|
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
|
28 Feb 2011, 13:11 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
|
More dlaboko nogata u DUPE ako ja klocash nekogash Milanka MUUUUUUUUU Rashich da i ja brcnesh (iskreno se izvinuvam za gadosta na samata idea ama vo prshanje e kolichestvo bolka naneseno vrz dotichnata osoba). ЏИЗС МЕРИ ЕНД ЏОЗЕФ. Se dodeka ima takvi nedokvakani kravi po televiziite i kreteni kako Antonio (na None agentot) quality television u Makedonija kje bide zamislena imenka.
|
28 Feb 2011, 13:23 |
|
|
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
|
28 Feb 2011, 13:29 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Миланка само за едно нешто ја замислувам...(а поврзано со стандардите, кожни ремени, свила, пердуви.....во различни комбинации). За водител на Оскари - НЕ. Заради неа не пратам Оскар од 2003 г на МРТВ.
|
28 Feb 2011, 13:29 |
|
|
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
Shto se sluchi vo 2003g, shto kaza Milche za shto ti Krale prestana da gledash?
|
28 Feb 2011, 13:42 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
28 Feb 2011, 13:43 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
28 Feb 2011, 13:47 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
cela nok ja potrosiv na toa, posabajlecki fax, kapnat sum ali na kratko: INCEPTION trebase da zeme SE...bukvalno se...porevolucioneren film nemase vo niedna kategorija, vo nieden protivnik...natali ocekuvano, bale e zverka i NAJZASLUZENO si zema oscar...PREMNOGU me iznervira milanka , poso aj na pola ke ja prekine segata i mozokot avtomatski ti se prepusta na toa deka ona ke ja dokaze poso ne moes da slusnes od nea i ona ke si prekuti pa MME ZENO NORMALNA LI SI TI!??!?!franco i malata bea ODLICNI, ali ipak koga dojde bili na scena srce mi se stopli odlicen akter, odlicen komicar i najvazno(barem vo sklop na toa vcera) NAJDOBAR voditel na oskarite...mn mi bese smesno sto (ustvari uvek e taka, takov si e tipot), franco ko da bese naduvan do nebo i nazad ali nema veze..ko bozem trebase bez mn blagodarnosti ti rekov mi rece ali pak go tupea nekoi....starata od fighter E ZVERKA. tipicna kantri tetkica forata so babata: i saw marky mark epten me nasmea , a iskreno i ubav cekor od mtv da pustaat soundtraci za vreme na pauzite od prethodnite godini...rezijata na oscarot mozese da bide podobra, imase nekoi cudni kadri itn itn, jackman mi se vide mn ostaren cudno malce mi padna , nicole grda ko uvek, hanks, spielberg konstantno zverski odigraa.douglas e veciti man's man.se na se fino show sto mozese da bide malce poatraktivno ako decive sto vodea imaa poise screen time i poise zaebancii (ricky gervais anyone? ), ne e cista 10ka ali oscari ko oscari ne mozat da bidat golden globes, formalnosta e zadolzitelna...
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
28 Feb 2011, 13:51 |
|
|
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
|
28 Feb 2011, 13:53 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
28 Feb 2011, 13:57 |
|
|
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
|
28 Feb 2011, 14:01 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Ваков беше, само среден...
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
28 Feb 2011, 23:44 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
01 Mar 2011, 00:14 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...и, да не ги заборавиме и - Најлош филм: THE LAST AIRBENDER! (заслужено...)
|
01 Mar 2011, 13:55 |
|
|
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
|
01 Mar 2011, 14:29 |
|
|