|
|
It is currently 19 Dec 2024, 20:04
|
Author |
Message |
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Achtung, achtung, achtung... Излегоа еден куп квалитетни снимки од X-Men: First Class и Thor!
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
26 Aug 2011, 20:54 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
Изненадувачки добар филм. Очекував жестоко с*ање а добив одлично двочасовно филмче кое постојано те држи прикован за столицата за да видиш што ќе се случува понатаму. Има безвезни моменти но тие воопшто не го расипуваат општиот Печаток. Има препорака од мене. Се гледаше на: Sony Bravia KDL-40 инчи Се слушаше на: Harman Kardon AVR 247 со DTS surround Филмот се пушташе од: Popcorn Hour A-110 во резолуција од 720p во HD. Edit: ОПА! Тукушто видов дека излегол и Thor на HD снимка. Тоа е следно.
|
26 Aug 2011, 23:00 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
26 Aug 2011, 23:35 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
27 Aug 2011, 00:38 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
27 Aug 2011, 00:57 |
|
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
Lincoln lawyer убав филм бе.
|
27 Aug 2011, 08:58 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Konan.
Da razjasnim-Jejson Momoa E KONAN!
Filmo e govno.
_________________ ејм фор д бушес!
|
27 Aug 2011, 09:25 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
27 Aug 2011, 11:37 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
|
27 Aug 2011, 12:06 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
The Warriors 1979 Феноманален филм со исто толку феноменалана музичка подлога. Препорака.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
27 Aug 2011, 15:36 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
Жалосно е како одлична идеја и одличен лик беа упропастени во филмов. 1. Ликот на Локи беше извонреден и го вадеше филмот 2. Сите сцени на Земјата беа непотребни и вишок. 3. Имаше СЕРИОЗНИ дупки во сценариото кои филмот го правеа непотребно наивен. 4. Натали Портман е сериозно промашување за филмов. 5. Никаква хемија немаше (по)меѓу неа и Тор. Нивната можна врска беше изнасилена и неприродна. 6. Ликот на Sif беше одличен и ВИСТИНСКА хемија имаше помеѓу неа и Тор, која сценаристите воопшто не ја искористиле. Идиоти. Филмот не е ДО ТОЛКУ лош, ама сепак: петпарачки филм, за тепање време. Ако не, прескокнете го слободно.
|
27 Aug 2011, 21:22 |
|
|
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
i heimdal crnec ne zaboravaj
_________________ http://darkoristevski.blogspot.com/
|
27 Aug 2011, 21:34 |
|
|
groo
Пензиониран Мрчатор
|
Филмо о гледав сношти и горе-долу се согласувам со Гордан Ко занесењак по стрипојте Тор најверојатно сум и поќе разочаран А то шо Хеимдал е ќумурче и не е најголемио промашај у филмо Цртичо Thor: Tales Of Asgard ми напраи по ќеф Само што Кепт'н Америка уште не ми е гледан...уште о нема на уба снимка по то пиратериите/торентите Са надевам Авенџерс ќе о напраат поарен
_________________ што се мора не е тешко
|
27 Aug 2011, 21:55 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
27 Aug 2011, 23:02 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
nemalo hemija pomegju hemsworth i portman? istiot film go imame gleano ili hejtanje e samo kolku da bide? kako i da e: Source Code - TOA! DA! BRAVO! onaka, koga zavrsi filmov pobrzav da vidam dali e spored kniga, scripta, napisano na toalet pa objaveno ili pa stoelo kao promotor na dildo....NE! originalno scenario...*angelski fucking glasovi*....fast five oscar best motion pic, ovoj za najdobro originalno scenario! damn this was a good movie 8/10
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
27 Aug 2011, 23:09 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
The Dilemma - meh. 4/10 pass
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
28 Aug 2011, 02:39 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
Curb Your Enthusiasm (2000) (TV Series) - Season 4 5/5 Apocalypse: The Second World War (2009) 6/5 Одлична, а ако многу ве интересира тематиката, тогаш фантастична документарна серија. Целосно е составена од оригинални снимки, кои досега не сум ги видел во ниту еден документарец. Снимани се од германската пропагандна машинерија, воени дописници, војници, граѓани... Дури има сцени снимени од John Ford и John Houston. Се' е прикажано - авионски, тенковски и поморски битки, бомбардирања, пламенофрлачи на дело (језива работа), борби гради в гради, борци кои покосени паѓаат при јуриш или од снајперисти, стрелања, сцени од секојдневието на војниците и цивилите од сите инволвирани страни... Една сцена прикажува јапонски пилот или морнар, кој се наоѓа во море и кого сакаат да го извлечат сојузниците. Оддеднаш, тој се разнесува со бомба. После тоа, сојузниците пукаат во други како него, не сакаат да ризикуваат. Да се разбереме, не станува збор само за „акциони“ сцени. Преку оригинални снимки се прикажани сите значајни настани и личности (воени лица, политичари...) од тој период. Нарацијата е одлична и ја покрива војната од првиот до последниот ден, од сите аспекти. Thor (2011) 2.5/5 И јас сум еден од разочараните. 2.5/5 е преодна оценка, ама јас си ги сакам „стрипските“ филмови 4.5-5/5 за да бидам задоволен. Уште од почеток знаев дека нема да биде тоа тоа, кога сцените со Frost Giants ми оставија впечаток дека гледам компјутерска игра. После тоа веќе не можев посериозно да се внесам во филмот. Ќе нафрлам некои мои видувања... Asgard, колку и да изгледа импресивно и убаво за око, ми делуваше вештачко, како од пластика. Исто и костумите, т.е. оклопите (освен можеби кај Thor), па и оружјата. Убаво се', ама вештачко некако, како играчки, немаа „тежина“ за да ги направат дешаванките уверливи. Ќе продолжам со можни спојлери (и да ги има не се големи, но just in case)... А да, музиката е одлична. Ја слушам додека го пишувам ова.
Last edited by Laf on 28 Aug 2011, 12:33, edited 2 times in total.
|
28 Aug 2011, 04:35 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
Одлична рецензија на Лаф, секој чеС на трудО 100% согласен со review-то. Жалосно е колку беше безвезен филмот а особено колку беше наивен..
|
28 Aug 2011, 09:57 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Интересно. Јас го гледав Тор уште кино снимката кога излезе и се воодушевив односно го гледав трипати на кино снимка и сеа ќе го гледам пак на двд. Филмот мене лично ме воодушеви од аспект на тоа што успеа да го опфати стариот проблем Giantfrost и одлично се надоврза со Тор на земјата и потребата да остане таму. Локи дефинитивно ме воодушеви и е претставен баш онака како што треба, појавата на Бартон беше посебно изненадување, Шилд убаво фклопени и убаво се остави простор се претстојните Авенџерси. И нјабитно од се Один.......глумата на АХ беше ВрФ.
|
28 Aug 2011, 10:11 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
Last edited by Laf on 21 Apr 2012, 20:13, edited 1 time in total.
|
28 Aug 2011, 10:25 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
28 Aug 2011, 11:31 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
The Mindscape of Alan Moore - tezok dokumentarec za gledanje mme...ali kako i da e, tipov ima mislenje za SE'..i toa ne samo kolku da go ima mislenjeto, tuku mislenje so potkrepa na fakti, izvadoci od knigi, citati i slicno...SE! ako se pobara razlika pomegju moore i morrison moze ednostavno da se svede na: morrison SETAL i se pronaogjal sebesi, dodeka moore ostanuva vo toj svoj comfort svet ili comfort zone i CITA..that's it..nothing more nothing less..creepy guy u pm...ne e za site ova, kako po zivci taka i po tematika poso za razlika od dokumentarkata so morrison, ovde najmalku bese spomenuvan stripot..7/10
|
28 Aug 2011, 19:39 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
(2009) оцена 7/10
Досега најслабо дело на Том Тиквер. Првите 2/3 од филмот дури и ме заморија, се додека не започна расплетот е тоа беше супер решено.Крајот беше ужасно, ужасно реален, што ја дигна нагоре оценката.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
28 Aug 2011, 23:13 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Grant Morrison Talking with gods. Да бидам искрен не го знам доволно Грант како сценарист, имам некое скромно познавање со исчитани All star Supermen и Batman (целиот ран) ама сметам дека не е доволно. Нема да го тупам многу....едноставно ме плени една реченица која ќе се обидам да ја парафразирам..... Сватив дека јас ќе пстарам и ќе умрам а авантурите на суперхероите ќе продолжат и морам да бидам дел од тоа...... Не би сакал сега да правам споилери и поединечно да разглабам одредени работи (овој документарец едноставо мора да се изгледа) ама самиот концепт на внесување на својата личност во стрип карактерите е WOOOOOOOOOOOW а колку што сватив тоа е „буквално„. Како и да е овие час и деветнаесет минути поминати со Грант се доволни да седнам и читам.
|
28 Aug 2011, 23:15 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
добри работи сте изгледале периодов
Meskov- убаво „срочено“
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
28 Aug 2011, 23:23 |
|
|