|
|
It is currently 11 Mar 2025, 07:56
|
Author |
Message |
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
Затоа е најдобар чичко Грант 
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
28 Aug 2011, 23:52 |
|
 |
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|

Thor - конечно, на добра снимка. Очекував повеќе, ама некако истиот шаблон од Iron Man првиот дел. Го тупат едно саат време (дури и непотребно на моменти), и после у кратко време све се разрешуе. Исто ко Ајрон кецот. Фајнал фајт од три удари и времетраење од 3 минути. Плус, филмот се дешава у три простори само, 4 ако ја рачунате и собата кај што беше Один - како и зашто да не спојлеришам. Овој Хемсворт е и личен и харизматичен, а ја Тор така у стрип не го гледам. Warriors Three и Sif беа супер, Хопкинс стандардно добар, ама лигав према Тор некако, а у стрипови го шамара. Локи изглумен супер, ама од god of mischief овде го направиле уличен преварант, очекуеш бре од него мадафака превари да прави, не такви ситни ко у секој трет филм. Оцена: First Class беше бољи House of Sand and Fog - прирачник за "Како треба да се глуми у драма и воопшто". Филмов го фатив прееска на Алфа, по трет пат го гледам, феноменален е, глумата е на невидено ниво, и за мене е еден од најдобрите филмови икад снимени, hands down.
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
29 Aug 2011, 01:21 |
|
 |
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
X-Men: First Class (2011) 4.5/5 Уживанција од два часа. Не го следам стрипот, сум ги гледал само филмовите и знам добар дел од важните ликовите, но според мене одлично е вметната приказната за X-Men во еден реален историски настан, глумата е на ниво, убаво разработени ликови, акција и квалитетни ефекти не мањкаат... Хуморот тамам, фини референци на првите три филма. Бидејќи компарацијата е присутна и во други постови - X-Men го изедоа Thor во секој поглед. Единствено што не ми се допадна, и затоа не е 5/5, е... Ах да, на Michael Fassbender (Magneto) шлемот не му стои најдобро... Ian McKellen е пофраер со шлем. А Emma го шекна Раде...  
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them 
|
29 Aug 2011, 01:54 |
|
 |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|

THOR (2011) Го изгледав конечно! EPIC! Со спориов интернет ми требаше цел ден да го симнам, ама на крај и те како се исплатеше - презадоволен сум! За мене ова беше запознавање со Тор, па субјективно, филмов веднаш влезе во моите топ 5 стрип екранизации!  Права визуелно-наративна посластица. Приказната ептен ми се бендиса и има и те каков потенцијал да биде фан од мене на Тор  "Шекспировското" сценарио во комбинација со саундтракот, убаво ги долови емотивните моменти. Одамна немам чуено така добар саундтрак. Кастингот одличен иако на трејлерот првично ми делуваше дека Натали Портман ја згрешиле, во филмот си се наместија коцките. Уште еден битен момент за мене лично е што филмов ме потсети на Хи-Мен, омилениот ми цртан од детство - сличноста на Тор и Хи-Мен а и на Асгард со Етернија, така да, дур гледав ме пукаа ултра-позитивни флешеви Оцена: 11/10 fuck yeah! п.с. Е сега, може слободно некој да ми препорача (ако не го мрзи) било што Thor related  п.п.с. ај сега да видам што сте пишале на претходниве страни за филмот - не читав за да не си спојлирам!
Last edited by Neo on 29 Aug 2011, 05:05, edited 1 time in total.
|
29 Aug 2011, 03:03 |
|
 |
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
mi se svigja kako razmisluva neo 
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
29 Aug 2011, 03:20 |
|
 |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
29 Aug 2011, 05:03 |
|
 |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
29 Aug 2011, 06:51 |
|
 |
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Во принцип за вкусови не се расправа никогаша т.е глупо е. И јас сум збунет ама тоа е, гледам високи оцени за First class а мене п тој глуп ми беше.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
29 Aug 2011, 09:52 |
|
 |
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
|
29 Aug 2011, 10:21 |
|
 |
gordan
Магус Регуларус
|
Да дополнам во врска со оценката за Тор: 1 Филмот го гледав комплетно внесен во него: 2 Со феноменална Blu-Ray копија од филмот каде секоја пора и најситен детал може да се забележат... 3 На уште пофеноменален телевизор на резолуција од 1080р... 4 Со НАЈфеноменален звук (DTS 5.1. surround кој за мои уши звучи уште помоќно во споредба со Dolby Digital 5.1... ама да не забегувам) 5 и во целосно темна дневна соба. Со вакво уживање до даска, и НАЈС*АЊЕ филм ти остава одличен впечаток. За жал, и покрај ваквото целосно внесување во филмот, остана никаквиот впечаток кај мене од Тор. Едноставно, сценариото е тапа и тоа е тоа. Од друга страна, исто така внесен бев и за X-men: First Class кој ми остави одличен впечаток а за кој Лаф погоре напиша извонредно реална рецензија   P.S. Почнав да ја гледам документарната за Втора свеЦка, по препорака од Лаф, и сум ВООДУШЕВЕН! ТОП!
|
29 Aug 2011, 10:44 |
|
 |
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
(7/10)  Симпатично, меланхолично филмче за човек на кој му се распаѓа целиот живот во еден ден, и решава да расчисти со се што поседува материјално а и со она со кое е сентиментално врзан.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
29 Aug 2011, 12:54 |
|
 |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Last edited by Neo on 29 Aug 2011, 14:50, edited 1 time in total.
|
29 Aug 2011, 14:47 |
|
 |
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
29 Aug 2011, 14:48 |
|
 |
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
29 Aug 2011, 16:16 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
ej a sakav konan vo kino da go gledam znaci duri ni produkciski ne e ok filmot? akcionite sceni ne gi biva?
|
29 Aug 2011, 17:52 |
|
 |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Искрено, уште кога се знаеше дека режија ќе биде Marcus Nispel http://www.imdb.com/name/nm1197971/ човек без ниту еден одличен филм, што може да очекува човек освен тешка неавтентична комерцијала која секако ќе заработи доволно пари (кино, играчки, ДВД - продажба и изнајмување), но за жал ќе ги остави фановите "на цедило". Па тој што му е Pathfinder филмот од пред неколку години на истиов режисер, не можев ни да го догледам, толку безвезе што ми беше, каша-попара, а не сум некој мрчатор или па пребарувач на влакна во јајциња. Така да, очекувањата во минус, па белки нема да биде ужасен филмов ко ќе се гледа. Чекаме добра снимка.
|
29 Aug 2011, 18:46 |
|
 |
Spawn
Ултимејт Резервист
|
Grant Morrison: Talking With GodsНезнаев дека Грент Морисон е до овој степен забеган. Забеган, ама онака, добро забеган, у позитивна смисла. Мислам, кажува како го киднапирале вонземјани, си верува во тоа и баш е океј. Source CodeМе купи уште во првите десетина минути. Знаев дека ќе гледам добар филм. Така и беше, ама...
|
29 Aug 2011, 19:15 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
sucker punch - los, ne go dogledav 1/10, 1 zaradi dobrata fotografija
kiss kiss bang bang 5/10 onaka premnogu na slucajnosti se bazira filmot, inaku interesna ideja.
Troll Hunter - 8/10 super filmce
Rango - 6.5/10 odlicen pocetok, odlicen karakter dizajn i odlicna fotografija. prikaznata nabrzo stanuva dosadno-providna.
|
29 Aug 2011, 19:41 |
|
 |
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
29 Aug 2011, 20:55 |
|
 |
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
ок е како филм ама и мене малку ми беа чудни тие дупки а не сме сите ко Шелдон требале малку да го соџвакаат тој дел уште еднаш (докоторот што објасни)
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
29 Aug 2011, 21:19 |
|
 |
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|

Тој дел не е соџвакан затоа што очигледно сметале дека (мнозинството од) гледачите не треба со тоа да се замараат, туку да гледаат како се развива една љубовна приказна во една невообичаена ситуација (затоа и таков крај и недостатокот на други мајндфак муабети како тој на докторот). Да не беа тие ситуации од СФ природа (и да не беа љубителите на СФ едно пребирливо купче луѓе), можеби нема ни да чуевме некакво објаснување... /Во други вести, накратко да се надоврзем на претходните муабети за First Class и Thor: First Class > Thor. /Недостатокот на First Class го спомна Лафче во спојлерот, само тој дел беше премногу исфорсиран, другото одлично (освен ако не земе некој да цепидлачи и да заглави во оној вортекс “разлики меѓу филм и стрип канон“, спречувајќи се така во уживање на едно прилично компактно составено дело). Фенбојот во мене е единствено малку разочаран што немаше супермасивна туча меѓу до-даска напумпаниот Себастијан Шо и останатите, ама разбирам зошто: живо пиле немаше да преживее  (друга мини-замерка ми е што воопшто не се посвети внимание на односот Чарлс/Мојра пред онаа сцена на крајот, немаше да ми смета воопшто ако видевме повеќе од Rose Byrne... не дека, кхм, малку видовме  ) /Thor троа понаивен од горниов, приказната е таа, иако имав впечаток ко да играле на сигурно (и тука можеби лежи причината зошто за филмов има поделени мислења), но кастингот беше прикладен скроз, плус имаше добар тек - се’ на се’ добра блокбастер вожња. Можеби има “тежина“ во забелешките дека некои работи беа малку исфорсирани, но не би рекол во толкава мера да навистина бодат око. Конкретно, не би се сложил дека немало хемија меѓу главните ликови (иако, можеби имање/немање хемија зависи од тоа колку лично ни се бендисува актерот/актерката, а мене г-ца Портман значително ми се бендисува како актерка), но би се сложил дека “заљубувањето“ се случи малку брзо, што е разбирливо, сепак толку време има на располагање во еден филм. Истото важи и за “трансформацијата“ на Тор, иако тоа ми се виде поприродно, затоа што истата почна во моментот на прогонувањето, а не бидна “одненадеж“, како што му беше заклучокот на Лафче, ја дури би рекол дека дефинирачкиот момент се случи претходно, при обидот да се дигне мју-му, овај, Мјолнир... ЕДИТ: ОК, не баш “накратко“... 
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
29 Aug 2011, 22:31 |
|
 |
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
The town океј.убаво потрошени 2 саати
|
29 Aug 2011, 22:40 |
|
 |
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
29 Aug 2011, 22:46 |
|
 |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Браос Тетоец! Ш'убаа анализа си напрајл на Source Code, good job! Ќе се надоврзам, иако не ги пофатив сите аномалии во сценариото, ми немаше некоја тежина филмчево за да ми биде одлично, немаше goosebumps моменти. Солидно си тераше цело време но не дојде до "awesome" левел. Башка, некако цело време се насетуваше поголемиот дел од приказната, освен можеби самиот крај. Но сигурен сум дека и поради високите очекувањата ми остави "млак" впечаток. Сепак се работи за многу добар SciFi трилер, кој би го препорачал секому. 7.5/10
|
29 Aug 2011, 23:07 |
|
 |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
30 Aug 2011, 01:02 |
|
|