|
|
It is currently 07 Jan 2025, 08:58
|
United States of Tara (серија)
Author |
Message |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Од Showtime продукцијата, доаѓа ново мало ремек дело. Бидејќи помалку се разочарав од (од последнава сезона најмногу), ми требаше серија што ќе ми ја пополни „празнината“. И- ја најдов. Значи, просечно семејство - Татко, Мајка и деца тинејџери ќерка и син, кои го живеат „Американскиот Сон“ , така? Е баш не ќе е так...мајката боледува од (не знам како е медицинскиот назив ) и има неколку свои „Алтери“ - тинејџерка, совршена жена од 60тите, воен ветеран од Виетнам...и некои потенцијални нови алтери... пријатно ме изненади во оваа улога(и). Навистина ја доловува поделеноста на личностите и добро го има оној „премин“ од лик во лик (оваа година доби Еми награда за водечки лик во драна серија). Но, мене ми се многу интересни ликовите на децата - синот со геј склоности и многу висока интелегенција, и девојката - вистински борец. Има многу потенцијал во сите споредни ликови (тетката, сеста и на Тара, па колегата на Таткото...) така да се надевам дека ќе истера многу сезони...а Би требало бидејки продуцент е Стивен Спилберг. Шпицата на серијата: Досега има 12 епизоди од првата сезона, ако е некој заинтересиран за глеање, бујрум. Имам и превод (англиски само) со нив, така да - пуштај и глеај. p.s. Благодарност до Тетоец за препоракава, каkо и за препораки за нови (други) серии...
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
28 Dec 2009, 15:14 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
No problemo, Krale, always a pleasure Needless to say, big +1 од мене за чудово. Крале само заборави да спомне дека креатор е типката што го напиша Џуно... /Серијава инаку ќе има 2ра сезона, почиња на 23ти март, после Олимпијадата.
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
28 Dec 2009, 15:45 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
..затоа си ти тука, Тетоец, „каде јас застанав, ти продолжи...“
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
28 Dec 2009, 15:48 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
I live to serve /Што се однесува до препораки слични на ова, нема баш, чудово е прилично уникатно. Сепак, во однос на драма и степен на забеганост/сексуална слобода, ѕирни го помалото братче на Калифорникејшн: Hung (една сезона, 10). Исто, во стил на Видс само во помрачна, машка верзија, ѕирни ја Breaking Bad (две сезони, 7+13), веруј нема да те разочара. Crash со Денис Хопер, правена по терк на оскаровскиот Crash од 2004, е исто саглам драма (2 сезони, 13+13) ама ја немам изгледано цела, таке да не гарантирам за неа.
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
28 Dec 2009, 16:20 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Breaking Bad - ги изгледав првите 2 епизоди, ама ете, не се сеќавам на нив, значи не ми легнале..ама ќе и дадам пак шанса. Сепак, ова Hung ми делува интересно...и ќе има приоритет.
|
28 Dec 2009, 16:31 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Само остани со Брејкинг Бед и ќе бидеш награден, втора сезона е јака скроз.
|
28 Dec 2009, 16:39 |
|
|
Damjan
Манга Падаван
|
ja izgledav 1 sezona i........ soznam, serijava e ........ pomalku tapa, ali od vreme na vreme ke ja gledam! inaku Bak e zakon!
_________________ Pepe Le Pew: Why did everyone leave? Oh, but of course! Already I have achieved a post of honor, and have been left to defend the fort. Viva la Republique!
|
28 Dec 2009, 17:34 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Серијава наместо на 23 Март, како што најави во вториот пост Тетоец, започна една недела порано, и стартува со две епизоди едноподруго!!! Симанти се веќе и заедно со “специјалецот“ од ФлешФорвард и двете последни епизоди од ДаСеБидеЧовек, ќе имам мал сериски маратон вечерва (т.е колку ќе издржам...)
|
18 Mar 2010, 20:30 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Ја точно си најавив, овие што излегоа се PREAIR, односно DVDSCR, на телевизија уште се немаат емитувано... А за ФлешФорвард, батали специјалецот, глеј новата дупла епизода што излезе денес
|
19 Mar 2010, 14:28 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Серијава станува се полуда и полуда. Многу добро почнаа да ги градат Side-kick ликовите, и да им придаваат на важност. И почнува да се поставува прашањето, кој е повеќекратна личност Тара- или останатите? А Brian, што се однесуваше за моментот дека „родителите ќе ја поддржуваат хомосексуалната определба кај своите деца“, изгледа дека тоа е . Веќе ништо не ме зачудува кај ова американчињава... прашање на време е кога суперхероите ќе ги „попедерчат“!
|
07 May 2010, 15:00 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Одличен почеток на трета сезона. Тара почнува да ги осознава своите други ликови и да соработува со нив. (Се надевам дека и нашиот Лидер ќе премине на ова, следно ниво... ) Останатите ликови се феноменални, и како што веќе реков во претходниот пост, сеуште ме нервира „геј“ моментот (gay is new black!). Убацуваат и нов лик (учителот), кој мислам дека ќе биде полн погодок...
|
31 Mar 2011, 18:32 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
31 Mar 2011, 19:13 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Има и моја
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
31 Mar 2011, 19:20 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Од Брајан (а и од мене, повторно) доби препорака на претходната собиранка, сега нема каде да бега...
|
31 Mar 2011, 19:24 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...Уф, не можам да постигнам....на листа на чекање ми се Being Human (уште 3 епизоди), Мад мен (од 2ра сезона), Спартак: Богови во Арената, Human target, True Blood, Dexter,(сите посочени од пчеток!), .....а каде се тука редовните серии, како Fringe, Community, Stargate: Universe, Modern Family, Bob's Burgers, Archer, серијава во која пишувам сега....не се стига се. Ама, ако инсистирате (и нормално, срежете! ) - ќе се гледа и тоа.
|
31 Mar 2011, 19:28 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
“Срежете“? Не ти ја дадов ја Брејкинг Бед уште пред некое време? Како си ја гледал првата сезона, на сон?
|
31 Mar 2011, 19:30 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
не бе - првите 2 епизоди ми се гледани (дури и не се сеќавам на нив....) Знаеш дека си у право, можно е да ми ја имаш веќе дадено серијава, треба да прокопам у архива...
/едит: и отиде еден прекасен (мој) топик во сосема друга насока...
|
31 Mar 2011, 19:39 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Ќе се врати у колосек кој ќе излезе втора епизода, без гајле... А сега, на копање!
|
31 Mar 2011, 23:00 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Море Крале, оти не кажа дека професорот е едниот и единствен господин Еди Изард, уште познат како Ѕверот? Човекот го обожавам... Уствари, поарно што не кажа, ептен се израдував кога го видов, муабетите му се типични за него (што значи, закон), а и од инсертите за следна епизода се гледа дека ќе бидат уште подобри... Дис из шејпинг ап ту би д бест сизн јет
|
03 Apr 2011, 20:19 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Па едно време бев расипувач на забави (спојлер-мен ), така да изнадувањето ти беше вистинско задоволство, нели? п.с. Не ми текнуваше името во моментот...
|
03 Apr 2011, 20:29 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
http://on.net.mk/video/zabava/30-godini ... ata-debataЕдно од „бебињата“ е главен лик во United States of Tara. Другото бебе е The Thing од Фантастичната Четворка...
|
07 Apr 2011, 13:45 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Патон Освалд ко Патон Освалд, ама Мајкл Чиклис забегувањеее...
|
07 Apr 2011, 19:55 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Showtime has cancelled United States of Tara! Денес објавена одлука, USoT нема да биде обновена за четврта сезона. Све што имам да кажем е: Матер@#!$^*&%$!@фамилија#$!@#$~.!.~!@сифилис*^&*)&~грррр!!!!!!
|
23 May 2011, 20:29 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Да бидам искрен, мене лично не ме погоди веста. Почна да ми се гади од тоа педерскиот момент. Претераа. Премногу им дадоа на значение. А во последниве неколку епизоди ми се вртеа во круг некако...
|
23 May 2011, 20:40 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Како и да ја вртиш, геј моменти ор нот, пак е едно 240 адамантиумски канџи појака од поголемиот дел срања на телевизија денес. Тоа што ме пизди е што е откажана ради рејтинг (на пеј-пер-вју премиум кабловска!), за да се направи место за Nurse Jackie, која според мене е очајнo неоригинална серија (со сета должна почит кон Edie Falco)... ПС. Хомофобу еден
|
23 May 2011, 20:54 |
|
|