|
|
It is currently 04 Jan 2025, 07:57
|
|
Page 1 of 1
|
[ 21 posts ] |
|
Author |
Message |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Alphas is an action-packed thriller from writers Zak Penn (The Avengers, X-Men: The Last Stand)and Michael Karnow. In the series, five ordinary people are brought together to form one extraordinary team of Alphas -- people with the unique power to stretch the capabilities of the human mind giving them superhuman physical and mental abilities.Очигледно е дека е rip-off на X-men, но си има своја драж. Многу потемна од други серии со слична тематика и нешто што навистина ми се допаѓа е тоа што е запазен реалистичниот момент, во смисол - џабе им се супер моќи кога (еве веќе 4та епизода) - кога баш и не им поаѓа од рака! Како последица - не се баш супер херои, туку тешки лузери и психијатриски случаеви, нели? Многу мртви (од епизода во епизода) а скоро ниту еден проблем не го решија. Негативците се исто така Алфи, ама дефинитвно подобро организирани... и - кога Антагонистите се појаки од Протагонистите, барем на почеток, е совршен рецепт за успешна (СФ) серија...јас ќе продолжам да ја пратам.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
03 Aug 2011, 20:47 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
А за ова не те мрзи топик да отвараш, а? Џубре едно (со тврдо Џ)... /Мрза и џубре настрана, го делиме мислењето со Крале за серијава, на добар пат се да го остварат оној почетен потенцијал кој го имаа(т)... А кога сме кај потенцијалот, мјау.
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
03 Aug 2011, 21:26 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
03 Aug 2011, 21:51 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
03 Aug 2011, 23:22 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
03 Aug 2011, 23:41 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Не, туку почнаа одредени глумци да си ги „носат“ своите ликови во други серии. Така имаше crossover од Warehuse 13 во Еureka и обратно, а сега и Alphas им влезе во комбинација. Dr. Vanessa Calder е тотално спореден лик во Warehouse 13 и игра докторка која е запознаена со сите екстра „субпојави“ Претпоставувам дека овде ќе биде докторка од веќе споменуваниот Archam Asylum-санаториум (не се вика така, јас така го крстив, бидејки таму ги праќаат сите „дефектни“ Алфи...) Во последната епизода на Warehouse 13 ((s03e03)имаа и Batman референца...
|
03 Aug 2011, 23:48 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
Mene mi izgleda kako poosmislena verzija na Heroes. Prvite 3 epizodi mi bea super. I me bendisuva elementot na konspiracija od povisoko nivo. S i dobri im se mokjite. Specifichni se,a ne klishe.
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
04 Aug 2011, 09:19 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
ова се симнува да се провери!
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
07 Aug 2011, 20:23 |
|
|
Spawn
Ултимејт Резервист
|
Мене ич не ми се свиѓа ова. Скроз другачие си го замислував и испадна многу лошо. Ретко SyFy да погодат нешто добро.
|
11 Aug 2011, 18:46 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Мене баш ми се допадна баш тој момент - повеќе ме потсеќа на болница и пациенти, отколку на некојс Истурена Дивизија и Џи-Ај Џо војничиња...секој момент очекувам стариот Волтер да им намине со Оливија на гости!
|
11 Aug 2011, 18:50 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
aj uste ednas:ostajte go krale, NE OCEKUVAJTE X MEN! ne e rip off na x men, ovie imaat sosema drugi things on their minds
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
11 Aug 2011, 19:05 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
so1eo8 ...ми беше некако ...језива. Повеќе имам страв од фанатични религиозни лидери отколку од разно-разни чудовишта. Следеча епизода (која, за жал, е после две недели) гости им се Brent Spiner и Rebecca Mader, т.е Star Trek TNG meets Lost!
|
30 Aug 2011, 21:36 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
изгледав 3-4 не е лошо не знам дали ќе навратам (немање слободно време, а имам и подобри серии на ред) има нешто и Heroes моменти, нешто и стрип моменти добри се приказните, ок се негативците ај кога ќе сум послободен, ќе продолжам
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
30 Aug 2011, 21:46 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Кралевски, кажи драгичка... 'Alphas' Renewed By SyFy For A Second Season Очекувано, оти ептен саглам рејтинг/гледаност има ко за SyFy/кабловска. Втората сезона, планирана за ова време наредна година, ќе има 13 епизоди...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
08 Sep 2011, 12:30 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Само што ја изгледав последната епизода од првата сезона, и - во недостаток од серии од овој жанр, кај мене оваа серија високо котира. Играат на карта емотивност vs. нечувстителност, емпатија vs. генијалност, а се измеѓу - гинат луѓе. Тука е моментот што и те како ми ја прават привлечна серијата - секој може да биде „колатерална штета“... Крај беше ептен филмски, но не смета. Во втора сезона, Alphas going large.
|
29 Sep 2011, 21:32 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Фала ви на темата, во моментов спуштам Пилот-ка
|
29 Sep 2011, 22:33 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Ајде троа да ја освежиме темава... Објавено кои ќе бидат guest stars во втора сезона. The second season of Syfy's hit series Alphas returns Monday, July 23 at 10PM ET/PT with a deep roster of guest stars. New this season are Sean Astin (The Lord of the Rings trilogy), C. Thomas Howell (Southland), Lauren Holly (NCIS), Steve Byers (Immortals, Total Recall), Kandyse McClure (Battlestar Galactica) and Noah Reid (Rookie Blue). Returning guest stars include John Pyper-Ferguson (Caprica, Brothers and Sisters) as Stanton Parish, Kathleen Munroe (Haven, Stargate Universe) as Dani Rosen and Mahershala Ali (Treme, The Curious Case of Benjamin Button) as Agent Nathan Cley. Summer Glau (Dollhouse, Firefly), who was a fan favorite last season playing an Alpha, Skylar Adams, will return for three episodes. Биќе весело
|
06 Jul 2012, 14:32 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Да, Алфите се вратија со втора сезона. Моментално се симнува епизодата- импресии, подоцна...
|
24 Jul 2012, 11:03 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Syfy decides not to renew Alphas for 3rd seasonAfter two seasons, Syfy's Alphas has officially ended. The network has confirmed the series will not return for a third year. The second season ended on Oct. 22 with the episode "God's Eye." The entire series run consisted of 24 installments, split between an 11-episode debut year and a 13-episode second season. The show followed a team with superhuman abilities, though the powers were mostly grounded in science fact. It was essentially X-Men meets The 4400, wrapped up in a procedural. The second season started digging into how the "alphas phenomenon" affected society, peeling away the layers of the larger mysteries behind some mysterious factions. In confirming the news, the network thanked the show's staff and viewers. Here's the official statement: "Syfy has decided not to renew Alphas for a third season. We've been proud to present this entertaining, high-quality series for two seasons and to work with an incredible ensemble of talented actors, producers and creatives as well as our partners at BermanBraun Television. We'd like to thank the show's dedicated regular viewers for their tremendous support."Толку и од ова чудо. Крајот на втората сезона ветуваше добар момент, слично на Flash Forward момент, ама цела втора сезона беше (пот)просечна. Изгледа дека само јас ја гледав серијава тука....
|
18 Jan 2013, 08:51 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Не си сам бе Крале, не се страши... Нема само ти да тагуваш
|
18 Jan 2013, 17:18 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
+1 Shteta. Imashe potencijal. Oh well.
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
21 Jan 2013, 11:40 |
|
|
|
Page 1 of 1
|
[ 21 posts ] |
|