|
|
It is currently 01 Jan 2025, 14:07
|
TV SERII novi i stari, interesni i neinteresni.
Author |
Message |
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
Izgledav pilot od ovie sriichki i mi se vidoa interesni eve gi: - Arrested Development Comedy/Drama http://www.imdb.com/title/tt0367279/- Eastbound & Down Comedy http://www.imdb.com/title/tt0866442/- Extras Comedy/Drama http://www.imdb.com/title/tt0445114/- The Inbetweeners Comedy http://www.imdb.com/title/tt1220617/- Misfits Comedy/Drama/Fantasy/Sci-Fi http://www.imdb.com/title/tt1548850/- Red Dwarf Comedy/Sci-Fi http://www.imdb.com/title/tt0094535/- It's Always Sunny in Philadelphia Comedy http://www.imdb.com/title/tt0472954/Mene i se bendisaa site, nekoj pomalku nekoj povekje, osven Red Dwarf ne ja bendisav poradi atmosferata, nekako ne mi se arni za gledanje toj tip na zatvoreno studio serii. Ama kje i dadam shansa ushte ednash. Misfits mi e zasega dosta interesna, iako po zanr ne se sovpagja mnogu so drugite. Pomalku naivna, niskobudzetna serija, no sepak interesna. It's Always Sunny in Philadelphia ne ja izgledav, ne mi ja danlodirashe danloduvachot I ako nekoj gi ima gledano seriichkive i saka da spodeli mislenje, ili mozebi da predlozi nova interesna seriichka od ovoj tip povelete:
_________________ MAMA NA MINA
|
23 May 2011, 11:40 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
Arrested Development апсолутно мора да ја изгледате, и тоа сите до еден. Една од најдобрите комедии ever (точка). Extras мене ми беше многу јака, главно ради специјалните гости секоја епизода. Тогаш баш ја гледав и британската The Office, ми се погоди Ricky Gervais скроз. Inbetweeners се приказна за себе, има баеѓи забегани ствари, главно британски само-ремет е, и тоа гнасен (што значи, добар). Поарно изгледајте ја сега, во својата изворна форма, оти слушам MTV ќе ја преработувале, итс гона сак болс мејџор тајм... Кога сме кај невообичаени британски серии од типот на Misfits, ѕирнете ја Psychoville. Баеѓи бизарна и мрачна комедија, ама јака ем забегана е скроз... Ја инаку им се спремам пак да им влагам на Fawlty Towers (време им е), а богами и на Monty Python (ептен време), конечно мислам дека собрав се’ живо што имаат извадено, време е да се почастиме (и да цркнеме од смеење, макар и буквално)... Бонус препорака: Better Off Ted. Неправедно скината после две сезони, комедијава е стварно добра. Evil corporations, mad scientists, even madder bosses and bureaucrats... Ит хез ит ол Бонус најбонус препорака: Coupling (британската). Најверојатно поголемиот дел од вас ја знаат, ја убија од емитување на Сител едно време, нешто ко британска верзија на Френдс, само многу позабегана и пооригинална. Вреди да се гледа само ради Џеф, лик кој дефинитивно треба да влезе во некаква хала на славни...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
23 May 2011, 14:53 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
de be tetoec, arrested do tolku? tipot sto e glavna uloga eksli znae da bide smesen? god damn da vidis da ne veruvas
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
23 May 2011, 14:57 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
До толку. Не е само типот, која група се собрани, ау ау АУ. Плус, не му е поентата на неговиот карактер да биде смешен, таман е уклопен. Плус плус, Арестед не ти е типична ситком комедија, збор-два па laughing track, повеќе врти со стилот накај Д Офис/Модерн Фемили, и имаат некои стварно генијални моменти...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
23 May 2011, 15:03 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
dobar topic....sea se simnuva "sekad e soncevo vo pensilvanija" toa prvo a sledna e "uapseniot razvoj"...stom ima bar...i'm on it...stom e slicno na modern fam i'm on it too...
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
23 May 2011, 15:20 |
|
|
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
|
23 May 2011, 21:17 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Си има изгурано 3 сезони, после тоа ја прекинаа (на големо, ГОЛЕМО незадоволство на фановите), а сега спремаат филм т.е. последна вест пред неколку месеци беше дека се работи на сценариото, што може и да е готово до сега. Следно би било да им се уклопат распоредите на сите вклучени и да се почне со продукција, за во 2012-та да излезе (како што е и предвидено). Знам дека еднаш го одложија проектот, мислам ради финансии и/или време немање, ама креаторот на серијата ми изгледа решен да го истера чудово до крај, што е супер...
|
24 May 2011, 14:13 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Не знам дал ги приметивте претходните препораки кои ги додадов со едит (Better Off Ted и Coupling), но еве уште една: Off The Hook. Сакав да ја препорачам одма откако се спомнаа InBetweeners, пошто ако ви се свиѓа таа ќе ви се свиѓа и оваа, ама никако не ми текнуваше точното име.
Станува збор за еден релативно нормален бруцош кој само што треба да почне факултет, радосен што киднал од дома и од другарите, кога таму го пречекува токму другарот од кој најмногу сака да избега, или како што он го вика: “најлошиот најдобар другар на сите времиња“, вистински социјален кошмар. Серијава засега има само една “сезона“ т.е. 7 епизоди и таква е, британска, со многу добар само-ремет, плус го има еден од батките од InBetweeners во прилично интересна (и спротивна од другиот негов лик) улога.
|
24 May 2011, 21:29 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
25 May 2011, 08:00 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
Dr. Watson ќe биде новиот Билбо Бегинс
|
25 May 2011, 08:02 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Јас ја имам гледано, и е баеѓи добра. Ко што имам споменато во неколку наврати претходно, ја општо си љубим шерлокхолмсовски серии, а во оваа и Шерлок химселф го има, значи мераци. Особено ми беше интересна целата модернизација и приказот на thought процесот на Шерлок, чекам сега да извадат втора “сезона“. Единствената замерка ми беше што во една епизода (првата, мислам) пресвртот т.е. решението ми беше премногу очигледно, а на Шерлок му требаше цела епизода да го укапира, но нејсе, пак е ОК, плус ликовите/глумците ми се некако таман погодени... Ја викам гледај, ионака се само три епизоди (по саат и пол, ко филмчиња), бргу ќе поминат.
|
25 May 2011, 12:29 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
tnx
|
25 May 2011, 12:46 |
|
|
lajman
Џуниор Џедај
|
abe so se sluci so sherlock , oti nema pojke?
ke naredam nekoi koi gi nemate spomnato, poarni i poslabi ama ubaj se na se
Spaced Breaking Bad Black Books HYPERDRIVE The Venture Bros. Starhyke (nedefinirana produkcija) The Killing Ricky Gervais Show Garth Marenghi's Darkplace The League Farscape CArnivale Community The Tick (i crtanite i TV) The Middlemen
aj mozi ke mi tekni + nekoja
|
26 May 2011, 09:58 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Lajman, ова е доказ дека не си бил на нашиот форум многу, многу одамна...
СИТЕ серии што ги спомена ти сме правеле муабет, а за некои дури имаме отворено и посебна тема (Breaking Bad, Community...)
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
26 May 2011, 10:35 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
|
26 May 2011, 10:56 |
|
|
lajman
Џуниор Џедај
|
Brass Eye e so prvio shef na IT Crowd
|
26 May 2011, 12:36 |
|
|
lajman
Џуниор Џедај
|
jas trgnaf od Always Sunny cim ja nemat gledano sigurno ke nemat i od ovie nekoi, ama vie ste bile pro.
a moguce e i jas da imam forumirano na ovaj forum za istite i da ne se sekjavam
starost
|
26 May 2011, 12:41 |
|
|
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
|
26 May 2011, 20:09 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
|
26 May 2011, 20:53 |
|
|
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
|
26 May 2011, 20:53 |
|
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
..ima edna dobra stara serija... ,,jas Klaudie ,,....za onie koi se razocharani deka serijata ,,RIM,, nema da ima nova sezona ..ova ce im dojde kao solidno prodolzenie na istata...
|
26 May 2011, 21:15 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
|
27 May 2011, 09:24 |
|
|
Mina Cvetkovic
Суперхерој Под Стечај
|
|
27 May 2011, 14:44 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
28 May 2011, 11:24 |
|
|
lajman
Џуниор Џедај
|
ke tropnam nekolku serii so mozno e da gi nemate gleano
- Blake's 7 - ova ja pamtev matno od mal pa ja slegov i izgledav 5 macni ama na cuden nacin ispolnitelni sezoni - sledge hammer - must see - strangerers - za red dwarferi - G vs E - ocite mi istekoja oti ja nema na uba snimka - The New Statesman - hehe - Bottom - cim sme na muabeto - Yes Minister - Yes Prime Minister
|
30 May 2011, 10:05 |
|
|