|
|
It is currently 09 Jan 2025, 17:59
|
Author |
Message |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
|
11 Dec 2011, 13:59 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
Стефан има многу добри работи не знам зошто не е активен по форуми, а има што да покаже
Иначе, беше со нас во МКЦ на Бела ноќ, кога се црташе арт-џем на големата маса
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
11 Dec 2011, 14:33 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
deckoto ocigledno saka malce da bide molen, u stilot znae deka ima talent, i izvesten e za forumov, NEKOLKU PATI, ali ne dosol niednas....a za vreme ima vreme, ko sekoj na negova vozrast (+ imase MNOGU crtezi na fb stranata so stari/novi likovi, kako sto i so noviot suit na batman sto znaci i cita eksli stripovi) edit: ova mozebi zbunuvacki deluva ali nekam sea da go analiziram, ja si kazav svoeto
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
11 Dec 2011, 14:49 |
|
|
groo
Пензиониран Мрчатор
|
Баш сеа на Сител 3 о дават најомиленијо филм со најомиленио гулмец на Здраве ( ) - Кул. Штета што досеа никој не се најде да напраи нешто во врка со овој херој. Освен у стрип (и еден ептен никаков - ефтин филм) о нема на друго место. Ако некој знае нешчо поечко, нек каже.
_________________ што се мора не е тешко
|
11 Dec 2011, 16:53 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
@Comic & Rasta: некому чуден му е овој тип на комуникација и размена на мислења, некој нема навика редовно да проверува форуми и сл., но нивно право, нели. Во секој случај убаво би било дечкото да се активира, па една ден и стрип од него да дочекаме бидејќи партал прави со цртеживе
|
11 Dec 2011, 19:06 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
Знам, многу луѓе не киснат по форуми
|
11 Dec 2011, 19:18 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
|
11 Dec 2011, 19:22 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Нео-ги подржавам Раста и Комик до негде заради следните неколку работи....форумо е на другарска основа и ништо не е сосила...сакаш си сакаш не си..... Исто како и помошта и се....
Мене ми се има случено од помали а и од постари афирмирани или не автори-да буквало малку така...не културно се понашат по некој фер стандард...
Еден дечко ми испрати мејл кај шо ми пиши дека ако сакам да соработвам со него да му се јавам.Јес дека не сум Елвис,ама сепак.....
Во глобала младите мислат дека се најдобри (како и дел од нас) ама сето тоа е ветар на магла...БЕз работа нема ништо.Секој шо ви тврди обратно-велл-гуд лак.
Дечково е СУПЕР! Евидентно е голем фан на Мекферлејн-ама е супер.Е сега како ке продолжи зависи од него.СИгурно нема да му се јавам да го барам. Нит ке го брка нит ке го бара некој да му поможи или посочи освен ако тој самиот не побара-или па не запни сам да работи тро поќе.
И уше нешто-за типот на комуникација-је рајт....фејсбук,мајспејс,девијант,блог...ама на форуми непишам, е малку оф.
Ушеднаш-негознам дечково.СУпер е.Чисто онака пишав.
_________________ ејм фор д бушес!
|
11 Dec 2011, 20:25 |
|
|
Мики
Манга Падаван
|
Може да ми каже некој веб страни за симнување електронски книги, поконкретно стручна литература (информатика-минимазија на булови функции и сл. ) Ќе ви бидам доживотно благодарен
_________________ Живот... динамичен колоиден систем во кој реверзибилно со состојбата ти поминува во гел!
|
11 Dec 2011, 22:38 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
@ Mico: Дефинитивно активност на некој ваков форум може да биде само позитивно искуство за било кого - ем забавно тепање време со размена на мислења и информации за стрип, филм, уметност, ем дружби (дигитални, аналогни..), и згора на тоа може да се створи пријателство со некој друг автор (сценарист, цртач..) од што може да произлезе некој заеднички стрип проект или било каков проект кој е од сродните уметности. Муабетот ми е повеќе од типот - ако некој не е активен со редовно пишување било каде на интернет [јасно дека тој некој "губи" некои од гореспоменатите работи но..] не значи дека не е друштвен, дека не е добар човек, или па скраја да е да не го пофалиме за нешто или да го прокоментираме со резерва само дека го немало на форум (ова како општа констатација го кажувам, не алудирам на било кого), нели. За жал, генерално се приметува дека со појавата и развојот на фејсбук, башка со усовршување на chat апликациите како скајп, на кои исто многумина киснат - форумите и блоговите изгубија добар дел од публиката. Како интернетот еволуира, така и начинот на кој корисниците го користат времето кое го поминуваат 'on line'.
Last edited by Neo on 11 Dec 2011, 22:49, edited 1 time in total.
|
11 Dec 2011, 22:47 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
11 Dec 2011, 22:49 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
+1 eden za muabetot osven za delot so forumite i fejsbuk....
forumi imalo i ke ima...fejs e zabava i relativno reklamiranje.....chatojte se chatoj....
jas imam i fejs i chat pa pak kisnam po forumi....
koj saka pomosh ili sovet ke gi dobie-ama da go brkam (jas lichno) za da mu pomozham-ne dolazi u obzir.....
i daleku od to deka ako nekoj ne e na forum e losh ili nedrushtven-muabeto mi beshe kako i pogore-ako saka nekoj dobtredojden e,duri i ke mu spomnam (za mene zboram) ama deka ke go molam ili deka ke go brkam...to malku jok.....
|
11 Dec 2011, 22:52 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
^ Ок. Малку го воопштив коментарот за фејсбук и форумите за сите интернет корисници - не само на авторите, но апсолутно се слагам дека за автор само позитивно може да биде негова активност и дружење на вакви форуми каде има и други автори, заради совети, соработки итн. Молење и сл. - никој не треба да прави такво нешто. Aко некој самиот не сака, што има било кој да го моли.
|
11 Dec 2011, 23:14 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Човекот е слободно и индивидуално суштество, секој со својот памет и разум.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
12 Dec 2011, 09:45 |
|
|
Konan Makedon
Ултимејт Резервист
|
Не знам што е толку чудно ако дечково не сака да пишува на форумов.Ете известен бил за форумов,ама не пишува.Негов избор.Тоа не значи дека е кренат,лош,самобендисан или дека сакал да биде молен. Само нека продолжи да црта...
_________________ I love the smell of fresh comics in the morning!!!
|
12 Dec 2011, 15:11 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
apsolutno....ne mi beshe to poentata....muabeto e sekoj si praj sho saka-i nikoj ne e dolzhen na nikoj da mu odgovara......
|
12 Dec 2011, 15:45 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=3AAABBD ... 12970EE883jaoooooooo gotovo vise ne se zaebavam so fakultet.....dosta e...stom ovoj idiot doktoriral.... it's the final countdown
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
12 Dec 2011, 22:34 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
money makes the world go around!
|
12 Dec 2011, 22:37 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
12 Dec 2011, 23:16 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
13 Dec 2011, 00:59 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
mnogu tocno kazano i tocno overall ali me ubi ova....bogovi na nebesata, pomagajte-.-
|
13 Dec 2011, 01:04 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Ете кај ја грешиш. Ти се молиш на старите богови. А треба на новите. Дарксајд, Метрон...
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
13 Dec 2011, 01:07 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
Дарксајд - не беше тоа некој бенд?
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
13 Dec 2011, 01:23 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
13 Dec 2011, 01:52 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
13 Dec 2011, 01:58 |
|
|