|
|
It is currently 05 Jan 2025, 19:35
|
|
Page 1 of 1
|
[ 7 posts ] |
|
Макстрип - Војдан, прашање
Author |
Message |
kdzekov
Џуниор Џедај
|
Дечки здраво,
дали некој се сеќава на еден стар македонски стрип, некаде пред 20-тина години во А4 формат? Мислам дека изданието беше под Макстрип а самиот стрип се викаше “Војдан“. Темата на стрипот беше од средновековна Македонија со двајца бољари, на едниот името му беше Војдан или слично. За жал стрипот не доживеа долга серија а тематски беше одличен. Како и да е, би бил многу благодарен ако некој ми посочи каде да ги најдам изданијата? Пожелно би било во електронска форма.
Коко
|
21 Nov 2012, 17:14 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...иако не сум најмеродавен на одговарам, ќе пробам да ти одговорам - најдобро е да го прашаш и контактираш самиот на овој стрип. Е сега, не сме баш во најдобри односи со дотичниот, што секаков понатамошен одговор би бил, во секој случај, субјективен одговор.
Понатака, не сум сигурен и со делот со авторски права, па не верувам дека го има во електронска форма (дали од мрза, дали од незаинтерсираност, дали од автроските права не би можел да ти кажам...).
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
21 Nov 2012, 18:03 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Војдан и Ботин....Од Димано....во Макстрип излегваја......чисто сумњам дека ќе ги најш во дигитална форма.... Едино ако некој ги има макстриповите од то време па да скенира....
_________________ ејм фор д бушес!
|
21 Nov 2012, 18:05 |
|
|
kdzekov
Џуниор Џедај
|
Ок, благодарам на информациите ! Ке се потрудам да го најдам. ако некој во меѓувреме дознае нешто дополнително нека пише.
поздрав!
|
21 Nov 2012, 20:19 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
излегуваше во Макстрип, авторски стрип на Диме Иванов - Димано 2-3 дела знам дека имаше, ги имам тие броеви, за повеќе не знам. На Бела ноќ, имаше неколку преработки и на овој лик
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
22 Nov 2012, 07:59 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
еве линк до топикот на Димано viewtopic.php?f=55&t=181а ова се две дела од Бела ноќ, преработки на Војдан од Темник и Дарбог
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
22 Nov 2012, 08:06 |
|
|
Temnik
Пензиониран Мрчатор
Joined: 25 Jan 2009, 16:02 Posts: 2649 Location: Skopje, Makedonija
|
Vo elektronska verzija tesko da gi najdes, a kako izdanija izlegoa vo Makstrip i toa vo povekje delovi, ima vkupno 120 stranici... bas me iznenadi sto ima interes za ovoj nepravedno podzaboraven biser na makedonskiot strip.
_________________http://temnik.blogspot.com/http://nikotem.deviantart.com -------------------------------- A man who uses his hands is a laborer. One who uses his hands and mind is a craftsman. He who uses his hands, his mind, and his heart is an artist.St. Francis
|
22 Nov 2012, 12:01 |
|
|
|
Page 1 of 1
|
[ 7 posts ] |
|