|
|
It is currently 05 Jan 2025, 11:23
|
Author |
Message |
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
Добредојде и од мене Јас, конечно, после години одлагање за “во право време“, го прочитав run-от на Morrison во X-Men. Уште сум под импресии од се што постигнал со ликовите, од тоа како ги пренел од супер херои во прави луѓе со дебели проблеми. Многу ми се свиѓа што Morrison апла се пишува себе си во ликовите. Scott е невиден mirror image на Morrison во тој период од животот. Ме бутна на земја со конфликтот на Magneto сам со себе, односно со Xorn. 100 пати сум рекол, ќе речам пак - Morrison е гение! 10/10 Ремек дело!
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
27 Nov 2010, 15:48 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
The Walking Dead #44-70. Уф мајко моја, која „вожња“! Одамна ваков серијал не ме држел долго време под „напон“. Никогаш не сум мислел дека работите можат да тргнат од лошо кон полошо, ама серијалов ми даде друг увид на нештата - досега несвојствен, барем за мене, за постапокалиптични состојби. (уште го неам гледано The road...) Очигледно последниве 6 епизоди (би требало да) се мирни, но...ќе видиме. А што се однесува д серијата со ист наслов, не сакам да сум песимист, ама ако продолжи со ова темпо, (значи - првите 6 епизоди од стрипот во една сезона) нема да има долг век на траење. Хард- кор фановите ќе се изморат (еве, направете споредба со Fringe), а оние што прв пат се среќаваат со насловот - ќе им стане досадна и растегнета (па и тие ќе се изморат, како и првите)....и давам фора најмногу 3 сезони (и тоа - бидејки е „кабелско“ производство, со брзина на излагање - како на ТЦЕ стриповите ).
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
28 Nov 2010, 01:17 |
|
|
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
Vo The Walking Dead - koga e mirno e najstrashno... a za serijata jas mislam ke potraj, so od lojalnost za Kirkman so od neeksploatirana tema za tv. Ke vidime
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
|
28 Nov 2010, 01:29 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
28 Nov 2010, 01:53 |
|
|
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
posle tretata epizoda si se ubediv samio deka za maksimalno uzivanje treba sporedbata so stripo da ja turnam nastrana tro. Plus gledam jas i mnooogu polosi zombi filmoj
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
|
28 Nov 2010, 02:06 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Исчитав синоќа The walking dead #1-17, нема да коментирам многу додека не прочитам се комплет. Во секој случај сега ве разбирам зашто серијата ви е лабава. ЕДИТ/ Laf голема благодарност за ДВД-то
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
Last edited by Meskov on 28 Nov 2010, 14:38, edited 1 time in total.
|
28 Nov 2010, 11:05 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
28 Nov 2010, 14:26 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Корегирано.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
28 Nov 2010, 14:38 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
28 Nov 2010, 14:44 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
28 Nov 2010, 14:47 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Маестрално.Многу детално го прикажува внатрешниот конфликт што го има Спајди за тоа дали е на вистинската страна.Гледаме како неговата лојалност кон човекот што му помогнал (Старк) е тестирана наспроти лојалноста кон симболот на Америка(Капетанот). 10/10Не е лошо. Мене ми се допадна мрачноста на оваа епизода,референците кон некои познати хорор ликови и сцени,и самата завршница.Склави ако не те стави во мислење,нема кој. 8.5/10Искрено,очекував повеќе.Знам дека е Загор,ама сепак е епизода со Хелинген.Најлошото нешто е што главен непријател на Загор овде не е Хелинген,туку Акроњањите,додека лудиот професор е само безвезе вметнат.Имаше и некои непотребни,досадни страници. 6/10Го читав таман после Загор одабране и ми легна,бидејќи е како продолжение.Шегите на Чико се смешни и интересни,и он не е само некој глупак кој само запаѓа во непријатни ситуации(како во некои специјалци).Цртежот е интересен и ми се допадна атмосферата. 8/10
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
28 Nov 2010, 15:07 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Ух...... Исчитав The walking dead од #17-37, сеуште немам коментар освен што прказната е болно напната и не можам да се одлепам од пред монитор.
|
28 Nov 2010, 22:06 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
30 Nov 2010, 01:40 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Avengers Disassembled - posle tolku godini sakav da ja citnam glavnata prikazna uste ednas (500-503, avengers finale). siege vo sporedba so ova e 0 ...
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
30 Nov 2010, 23:41 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
go cekam narednata nedela go danlodirav za privju....ok mi izgleda.....
_________________ ејм фор д бушес!
|
30 Nov 2010, 23:53 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
01 Dec 2010, 00:08 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Наредна тура од Амазон прв е на список.
|
01 Dec 2010, 00:12 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Ако пазарите Dissasembled, ОБАВЕЗНО Thor купувјте го.
|
01 Dec 2010, 00:17 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
^ What he said...ОБАВЕЗНО! Мене Брајан ме натера да ја прочитам. I was baffled
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
01 Dec 2010, 02:25 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
|
02 Dec 2010, 00:40 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
- ова го имав забаталено последно време.. и арно шо се потсетив. Типов (Ledroit) ако има бел ден видено еве на. Детаљи детаљи леле мајко... ова на А3 треба чоек да го чита за да има раат у очи. Причата мање више, троа се изгубив пошо еден број ми фали, башка у Хеви Метал се влече еднаш годишно од 2003 навака. Препорака за сите шо бендисваат вампири, ѓаоли, врколаци и слични, и секако, изобилство на црвена боја (мада знае да освежи со по некоја зелена табла).
|
03 Dec 2010, 02:54 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
thor vol.3 1-12 interesno. walt disney comics - gi citam starite od 1941, i donald duck izdanijata od 1990. isto interesno
|
03 Dec 2010, 15:21 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
The Walking Dead #70- 79. Оцена за целиот серијал: 11/10Овој стрип успеа да ми се потпикне под кожа и постојано да ме „чеша“! Нешто што во исто време ме шокира, а после следниот кадар размислуваш дека е правилно направено истото...не „трза“ ни на морални догми, ни на она што се вика последици од цивилизирано опшество, туку ти го превртува наопаку и ти го „трља“ од нос! Уште долго ќе се прераскажува овој стрип...и НЕ САКАМ да го спојам со серијата пошто двата, да ги наречам медиуми - стрипот и телевизијата, освен насловот немаат ништо заедничко (барем засега)! И искрено- подобро што е така, бидејки во тој случај - дефинитивно нема да ја гледам серијата...немам јак стомак до толку!
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
03 Dec 2010, 20:43 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
Машала, чим 'олку фалби си викам дај и јас да ги симнам и да ги читнам Walking Dead Ќе се чита на iPad, нормално
|
03 Dec 2010, 22:35 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
04 Dec 2010, 14:22 |
|
|