|
|
It is currently 21 Dec 2024, 11:50
|
Author |
Message |
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
13 Mar 2011, 23:31 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Punisher - In the BeginingЧитана ми беше од порано, ама ја препрочитав. Интересна real life перспектива на Punisher. Боље од оноа предходното дефинитивно. Ennis у негов елемент со многу непотребен gore, ама ок, не смета. Цртежот на Larosa ми е супер. 7/10 Punisher - Kitchen IrishОва ми делуваше као непотребно лечење лични ирски фрустрации на Ennis. Некако без врска ми дојде моментот у кој Punisher чисто заради услуга помага на британски агенти да ги истребат ирциве. 3/10 Ел МакедонероПровизорна лесна приказна набутна со насилство и ништо друго. Многу пати видено, ама ок, македонско е. Цртежот просечен, може и под тоа. ОГРОМЕН минус за балончињата со текст! Редоследот на поставување е хаотичен и се губи текот на читање. Тоа е основна работа у стрип, што не смее ни аматер да си ја дозволи а не професионален стрип албум. Не знам ни дали е ова некоја scansalation верзија, ама префрлање на зборови во стилот “д- одворување“ е срамно. Како и да е 4/10, и тоа само затоа што е македонски стрип.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
14 Mar 2011, 13:52 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
не ја знам оваа корица
памтам на времето дека купував некое глупо списание за војници, оружја и сл, таму излегуваше во делови по неколку страници во број, па 2-3 месеци го собирав
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
14 Mar 2011, 13:54 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Ова е pdf верзијата од сајтот на Ромевски
|
14 Mar 2011, 14:08 |
|
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
И ја самошто го прочитав ел македонеро.Прозорчињата со текст имаат некој печатни грешки и редоследот на истите е малку збунувачки,последните неколку страни се многу неразбирливи,на 3 наврати сфатив шо се дешаа,изгледа 50 стр морал да му биде стрипот па нафрлени се само некој ствари,+ 1-2стр би било боље,за поубаво да се долови дешавката.Цртежот ок,просечен(ме потсети на ММ малце) Иначе се на се мене многу ми се свиѓаше,интересна приказна,убаво си ја тера,уживав коа го читав.
|
14 Mar 2011, 14:17 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
ja se zacleniv na sajtot ama neako ne uspeav da ja najdam pdf verzijata, a toa sto bese onlajn bea mai slikite pa ne sse citase ubavo, i bataliv.
inaku posleden strip - Crossed od Garth Ennis. dobra prikazna, nesto a la zombi samo ne se zombi nego ludaci. da ne go imav citano the walking dead mozda i povekje kje mi se svigjase, vaka, se gleda deka e rip off epten. interesen materijal za horor fanovi 7/10
|
14 Mar 2011, 16:22 |
|
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
ako ima nekoj link neka go stai da vidam za so pricate...
|
14 Mar 2011, 16:27 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
sto se citase: Ultimate Comics Spiderman 154-155: momentalno najdobriot spiderman naslov...fantasticna prikazna, na izgled ednostavna no so bendis sekad e zaebano. odlicen crtez, odlicni likovi, bagley ne se vrakaj preporaka za momentalno citanje.cisto kako za sporedba so Ultimate spiderman (pred "comics" edicijata), prikaznive se najmalku 2 pati podobri od tie Marvel Knights Spiderman fasciniran sum od toa kakov naslov bese ova...go imav do #16, vcera go simnav do #22 (krajot) i site prikazni se ODLICNI. slicen stil so Ult spider, ali sepak so povozrasen ton, ocenkata posle citanjeto e 9/10 i MORA sekoj spidey fan da go ima ova procitano Batman/Danger Girl one shot Leinil Yu so PRAVO e vo top 3 artists vo strip industrijata. duri i vo sega dalecnata 2005 godina, tipot pravi rastur. hartnel e odlicen scenarist i se mislam dali posle ova da sednam danger girl da gi iscitam. prikaznata e odlicna, a yu sega mi e u top 3 artisti za crtez na Joker...PURE PSYCHO Secret Warriors 1-10 TE VLECE SAMATA PRIKAZNA. Nick Fury izmesano so James Bond, Hydra, Baron Strucker, i vrakjanjeto na Gorgon.+ SUPER novi faci, od koi Alex (Phobos) i Hellfire mi se instant favoriti. a za nick...uff ja kako najveci fan na Splinter Cell, ko da go gleam Sam Fisher u nova uloga. Fury e BADASS do DASKA. crtezot e sovreseno izbran za stripov. Caselli e PURE TALENT. isto i vitti za onie po undercover issues. zemajte citajte ODMA. do 6 saat ostanav vcera 8/10 A Moment Of Silence posveteno na 9/11 attacks. no comment 10/10
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
14 Mar 2011, 20:33 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
14 Mar 2011, 21:28 |
|
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
|
14 Mar 2011, 21:34 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Јас денес исчитав Специјалецот бр.1 Кен Паркер Осуџеници од Систем Комикс. Одлична приказна за затворите во Јужна америка, начинот на третирање на затворениците, принудна работа, лоши временски услови и различни методи на измачување на затворениците.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
14 Mar 2011, 23:17 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
mislam ivo za makedonero praese muabet vo sekoj slucaj, crossed ne e do tolku gadno, spored mene gor momentite se dosta dobro dozirani - iako intenzivni priznavam... definitivno ne e za sekoj stomak
|
14 Mar 2011, 23:30 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Идемо даље со Френк Кесл Punisher - Mother RussiaИ оваа прича ми е читана одамна, ама убаво ме освежи. Nick Fury одлично доловен, ко што сите сакаме да го читаме. Суровов копиле без влакна на јазикот, а со чесно срце. Како да гледав добра сезона 24. Доволно шпијунажа, акција и политичко/терористички говнарии на куп. 10/10 Punisher - Up is Down, Black is WhiteУште една одлична приказна со 10ка оцена. Иако сакав побрутален крај за Nicky, добро беше и вака. Супер origin приказна за ликот. Punisher - The SlaversОва дефинитивно ми е најдобра приказна до сега. Human Trafficing е супер тема за Punisher, а казните кои им ги врачи на сторителите - најдобри до сега! By far! Посебно на Вера! Ако Mother Russia ме потсети на 24 како серија, ова беше еквивалент на The Wire.
|
15 Mar 2011, 01:11 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...хе, хе, хе....гледам ти влезе чивијата со господин Френк Кесл. Мило ми е. Мене многу ми се допадна Панишер МАКС и најверојатно уште еднаш ќе се препрочитува...
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
15 Mar 2011, 08:54 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Dylan Dog - LEX 069 - Lov na vjestice оцена: 4/10 Овојпат приказната не беше за и околу Дилан Дог туку за цензурата во (италијанските) стрипови и и „насилството“ и „расипување“ на денешната младина што произлегуваод нив. Сценаристиве на ДД веќе одамна ја имаат изгубено „оштрината“ за сатирата и сарказмот во хорор-приказните на ДД, кои, исто како што беа и почетоците на Ромеро - беа насочени кон осуда на опшествениот систем. Овоојпат, без никаква креативност, едноставно го пресликале својор работен ден и го ставиле во една епизода на ДД. Очајно, многу очајно...
|
15 Mar 2011, 13:52 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Hulk - The EndPeter David е стварно THE Hulk Author. Одлична приказна. Борбата меѓу Banner и Hulk исцртана перфектно до последен миг. Од мене 10ка за стрипов.
|
15 Mar 2011, 14:15 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Сите пуштате лиги со Hulk-ов..Иако не ми е нешто сакан како лик,ќе читнам ова.
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
15 Mar 2011, 20:10 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Отидоа уште 2 причи со мр. Кесл Punisher: BarracudaГоран Парлов у елемент а приказната нетипична за Punisher - corporate crime. Ама супер изведена. Ликовите се феноменално напишани. Уште една 10/10 Punisher: Man of StoneСвоевидно продолжение на Mother Russia, во кое го гледаме крајот на многу ликови кои ги имаше до сега во серијалов. Цел стрип до сега испадна супер. Освен оноа со Ирците, другото можам да му дадам оценка “закон“
|
16 Mar 2011, 01:16 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Wolverine:OriginИзлишни се сите зборови за ова ремек дело.Го има истиот шмек како кога го читав пред неколку години. Фантастичен build-up..Од првото откривање на канџите до моментот со волците,па се до крајот,каде конечно го добиваме вистинскиот Wolverine.Цртежот е џам и многу прилега на Origin story.Ремек дело 11/10SiegeБитна пресвртница во Марвел универзумот.Хероите го враќаат она што е нивно назад.Солидна приказна со некои недостатоци.За цртежот немам замерки. 8/10П.С.Ликот на Sentry ми беше многу интересен и жал ми е што заврши на начинот на кој што заврши.(spoilers нели.. )
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
16 Mar 2011, 11:48 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
топ наслови, после ориџинот зимај weapon x фантастично продолжение на приказната.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
16 Mar 2011, 11:50 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
|
16 Mar 2011, 12:06 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Гледај што побрзо да набавиш. Јас го имам и трипати ми е читан.
|
16 Mar 2011, 12:53 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
|
16 Mar 2011, 13:47 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Само што го исчитав и јас, одлична приказна.
|
16 Mar 2011, 13:52 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
кога сме кај Хулк red hulk/green hulkја читав фајтерски стрип, во кој не се знаеше кој е новиот (црвен) Хулк повеќе огромни ѕверови се појавија црвен хулк, зелен хулк, абоминејшн, А-бомб, вендиго... а тор изеде добар ќотек дури и вочер
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
16 Mar 2011, 14:15 |
|
|