|
|
It is currently 22 Dec 2024, 12:07
|
Author |
Message |
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Fantastic foundation #1-3 -одлично си продолжи серијалов, се сменија многу рабти дојде Спајди на место на Џони, се сменија костимите, се смени и името и сето тоа не ја поремети главната приказна започната во серијалот за смртта на Џони Сторм. Супер си почна серијалов. Препорака. Flashpoint Boostergold -јасно беше уште со Flashpoint дека ова ќе биде навистина хаотична приказна која ќе не фрла од едно во друго време од еден во друг универзум.....фантастично. Се надевам дека со вакво темпо ќе продолжи евентов. Fear it self HERC -ова причилно лабаво и сосема непотребно за читање.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
22 May 2011, 19:33 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Lucifer #1-75 - A hell of a run.
|
23 May 2011, 11:38 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
23 May 2011, 13:40 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
New Ultimates Thor rebornJEPH LOEB and FRANK CHO Не знам колку се спојлери, колку не, а и не знам кој би го читал стрипов ама сепак, цел текст оди во скриено рамче
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
25 May 2011, 19:59 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
25 May 2011, 20:39 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
|
Уф. Незнам за содржината - тапа сум Марвел, ама изгледов - џам!
|
25 May 2011, 22:39 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Dylan Dog (Veseli Četvrtak) 41 - Lift za pakao (2.5/5) На ќе најдете обиди за толкување на оваа епизода, а такво нешто имаме и во стрипот, на крајот од приказната (од страна на редакцијата на ВЧ). Колку и да се овие толкувања успешни, интересни и прифатливи, јас морам да признаам дека сум од оној дел од читателите кој не дојдоа до овие заклучоци, т.е. баш не ја сконтав поентата... Затоа оценката што ја давам е како јас ја доживеав епизодата, пред да читам туѓи толкувања (не само од аспект на приказна, туку и цртеж, атмосфера и сл.).
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
26 May 2011, 21:51 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Ultimate Avengers vs.New Ultimates #4Welcome back Millar.Welcome back. 10/10Ultimate Comics:Spider-Man #158Бројов беше подпросечен.Најслаб досега од приказната.Во сериозни моменти се вметнати глупави вицови,наместо да се долови тешката состојба на Спајди.Ми се допаднаа последните 2-3 страни,многу филмски изведено. 6/10X-Men:Prelude to Schism #2Мене бројов ептен ме погоди.Трогателна приказна од детството на Magneto.Уште не се знае поврзаноста на овие back stories со главниот event,ама добро си одат засега. 9/10
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
27 May 2011, 01:22 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
После Planetary, само што го исчитав Batman Inc. 6. Мора да признам дека првите 5 броја нешто не ме освоија бог знае колку, пошто беа само регрутација. Е 6-ва е вовед во она што треба да се случува и од мене добива 9\10. Исто прочитав и Secret Warriors 26 и 27. Привршуе серијалов, интересни откритија има. Последниот број веројатно нареден месец.
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
28 May 2011, 11:54 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
|
Wolverine: enemy of the state & agent of shield. - После Луцифер, добро ми дое малце да се опуштам со ова. Прилично солидно парче полно со акција. Може и акцијата сама по себе била причина да се напише демек некоја прича, и истата толку ми го одзема вниманието шо од сцена во сцена заборавам дека прилично шаблонски е терана работава и дека треба да го очекувам неочекуваното... така полно пресврти колку да продолжи тепачката, ама ок, се е то у рамките на тоа шо треба стрипо да биде. Се голта ко тулумба покрај боза. Цртежо пристоен, масовките се одлични мада у некои кадри ми се чини луѓено саде од гума или пластика се напраени. Паушално ~8/10.
Mesmo delivery - Ова ми привлече внимание на и реков да му дам шанса. Кратко ама слатко, мајндлес екшн стрипче за мерак. Се надевам не ќе застани на волку и ќе има и втор дел пошо авторов (Рафаел Грампа, од Бразило) стварно вреди. !!! Спојлеро само за полнолетни !!! 10/10
|
28 May 2011, 15:32 |
|
|
Баш Челик
Суперхерој Под Стечај
|
Grant Morrison во полно светло! Обработени се најразлични теми поврзани со религија, социологија, патување низ времето, магија, реинкарнација, вонземски богови кои го поробуваат човештвото без да знае (слично како Матрикс), тука некаде се испика и 120 Days of Sodom од de Sade и што уште не! Цртежот варира по што немаше регуларен тим на цртачи. Кој е фан на Grant, мислаам дека ќе му се свиѓа ова дело, и не го очекувајте истиот G.М. како кај Batman!
|
29 May 2011, 23:07 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
30 May 2011, 01:26 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Вака сега, си ги симнав уредно стриповите (Брајан друже ОГРОМАН БЛАГОДАРНОСТ) и седнав да читам. На почеток морам да признаам дека бетмен и приказната околу него ја знам од филмовите (стари и нови) и нешто од анимираните долгометражни и серии, едноставно седнав да читам и после исчитаните Batman and son #655-658 ми беше онака стандарда стрип приказна (освен можеи моментот као Бетмен син...добро идеме даље.....) На ред дојде The clown at midnight и тотално се збунив а воедно и се воодушевив од самиот пристап кон приказната. На ред дојде и The Three Ghosts of Batman #664-#666 и после едноставно не можев да се одлепам од монитор имав таков маиндфак да се доведов до момент кога само скролам по страната и пробувам да го најдам скриениот детал кој најверојатно ќе се појави негде во текот на приказната......Нема да тупам многу само што дочитав Final crises (комплет) и се спремам да почнам со Bataman Reborn.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
30 May 2011, 20:56 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Јас моментално ги читам Final Crisis (ги привршувам), според редоследот на Брајан... Тука малку спојлер (Лафче и Феникс, навистина не го читајте ова, ви открива МНОГУ од приказната, а допрва ќе го читате серијалов): Иако Final Crisis нема баш (премногу) допирни точки со Бетмењн сагата, добро освежување е...
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
30 May 2011, 21:04 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Друже Final crises вчера ме остави буден до сабајле, на работа сите ко љиљаци ги гледав Независно што и не е многу врзан со приказната освен оние два броја кои се однесуваат на бетмен целата прича ми беше фантастична.
|
30 May 2011, 21:08 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
|
31 May 2011, 13:53 |
|
|
Палавец
Џуниор Џедај
|
Последно стрипче Batman & Son (почнувам со бетмен пораби препорака од мешков ) Иначе стрипчето е КИК-ЕС!!! поготово карактерот на бетмен како е направен и доловен, секоја чест...браво!!! Со нови сили напред!!!
_________________ Исто и слично не е исто, слично е
|
31 May 2011, 13:58 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
31 May 2011, 14:40 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
|
31 May 2011, 15:04 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
Lichno se okjorev dodeka go prochitam. Scenarioto e teshko i treba epten da si DC fan da go sklopish sekoj detal vo mozaikot na Morrison. E sea ne bi rekol deka e tapa ali deka e tezok za chitanje, E. Pogotovo toa Supermenot so tie interdimenzionalnite vampiri mi beshe touch much ali shoznam jas.
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
31 May 2011, 15:14 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Како што претходно кажав, Final Crisis ми е едно „освежување“ една убава лепеза на ликови со феноменална динамична приказна. Одлично ми с евклопи во Бетмен сагата. И не ми е до толку напорен за читање, особено ако знаеш дека станува збор за Морисон. Тензијата постојано се држи, така што не паѓа концентрација толку лесно...
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
31 May 2011, 15:18 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
|
31 May 2011, 15:45 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
what zdrave said.....ali sea pred nekoj den go vrtev/preprocituvav pak FC, and it's good...it's really fucking good...site potsvesno i might add ocekuvaa da go ima poise batman....poso neli se najavuvase deka ke go skinat (it;s called batman rip ffs )ali nego go imase najmalce sto moze...zatoa mozebi i ne vi "pali"...ali kako kompletna prica e odlicna...why is that? poso D class or even E class heroes are shown with their personalities and it's shown that they can make a difference too besides the A listers...morrison znae sto pravi....jas go kazuvam ova so najgolema odgovornost i nikoj ne moze da me pobie poso JAS bev najgolemiot hejter na nego...ali segasnata situacija kazuva nesto sosema drugo: final crisis procitano 3 pati, batman rip i celiot negov run 4ti pat, batman inc go praisuvam kaj ke stignam....he is the moving force of DC..i najdobroto e sto ne zapira....tuku samo menuva stil (poso on saka-batman inc cist primer kade sto namerno go ima smeneto negovoto dooolgo raskazuvanje u poise "1na prikazna/1 broj"") i prodolzuva...keep your eyes open, good times are ahead of us
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
31 May 2011, 17:02 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Индивидуално си е тоа, ама сепак убаво е да се прочита токму ради миндфакот и смртта (ова условно) сцената коа супемен го носи телото на бетмен е wooooow
|
31 May 2011, 17:04 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
tocno.....toa "individualnoto" sto mene mi precese ne bese tolku prikaznata, kolku sto bese MENJANJETO na crtacite.... od takt me vadi toa koga "nemale vreme" ili sto znam jas i mi nosat drugi sto prvite broevi JG bese tuka ali posle go mesaa so mahnke (sto ne znam zosto tolku go furaat) i pacheco sto ednostavno ne mu odgovarase stripot...ali that's lil old me
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
31 May 2011, 17:09 |
|
|