|
|
It is currently 23 Dec 2024, 19:29
|
Author |
Message |
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
Ги обожавам книгите на Старк и филмојте инспирирани од. За жал, стрипо покрај прелистување вдуќан (обичен формат), не сум сторил дикат да го купам и прочитам. Клај слики! Јас сум моментално заглавен во Elephantmen od Richard Starkings i razni crtaci (Ladron, Moritat, Boo Cook i dr). Вероватно познато штиво меѓу форумџии овде. Blade Runner fenoj - take notice. Deathlok (Marvel serija 1991) Oваа серија досега не ја имав видено до некни кога открив нова гајба во омиленио ми дуќан GOJOKER Иако избегавав досега се освен оригиналната верзија на Deathlok од Astonishing Tales од 70тите години - гладен сум за ликот. Кренав неколку броја некни, колку да му дам шанса, ради цртачо Denys Cowan ќе си прикупам уше некој комад утре. Во оваа реинкарнација Deathlok e Michael Collins - Редовни субскрипции; Dark Horse - Conan The Barbarian, The Goon, Eerie, Creepy, Hellboy - In Hell i IDW - Dredd (сеуште сум ниваму нитаму со оваа серија ако не крени темпо наскоро ќе ја остам).
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
|
12 Mar 2013, 09:31 |
|
|
Баш Челик
Суперхерој Под Стечај
|
|
13 Mar 2013, 00:55 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
13 Mar 2013, 01:36 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
^ eve ja za moite utisci : zemaj i begaj ili zemaj i citaj odma!
|
16 Mar 2013, 15:36 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Пoследно исчитано:
1.Long Dzon Silver издание Darkwood
-Фантастичен албум, убав дел од историјата, прекрасно разработени карактери, коректни историски моменти и сето тоа проткаено со доза на мистика, мрачност и магија. Цртежот е перфектен. Одвај чекам да го набавам и вториот број.
2.WESTERN издание Darkwood
--УХ!!!!! Албумов е скоцкан до перфекција, цртежот е лудница (на моменти мислев дека можам да го допрам снегот) Приказната е стандардна вестерн или нашки кажано каубојска, одлично разработени карактери, животни судбини, историски коректни моменти и сето тоа прикажано низ еден маестрален цртеж со многу детали.
На крај би сакал само да пишам дека оваа и идеја на Dakwood како издавач е фантастична, јас ги земав меките изданија (ги има и тврд повез) истите се перфектно изработени и навистина импресивно изгледаат на полица. Моја искрена препорака.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
16 Mar 2013, 15:50 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
The Adventures of Superhero Girl оцена 9/10 „What if you can leap tall buildings and defeat alien monsters with your bare hands, but you buy your capes at secondhand stores and have a weakness for kittens? Cartoonist Faith Erin Hicks brings charming humor to the trials and tribulations of a young, female superhero, battling monsters both supernatural and mundane in an all-too-ordinary world. A lighthearted twist on the superhero genre!“Иако хероината е „женска“ мајтапите се „машки“. Добар хумор. Препорака. Симнете си го .
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
16 Mar 2013, 19:27 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
17 Mar 2013, 03:59 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
to DMZ #1 - 25 оцена (засега) 10/10 Стрипов ми е на ниво на Transmetropoliten. DMZ е кратенка од ДеМилитаризирана Зона, која во блиска иднина претставува островот Менхетен, Њујорк. Беснее граѓанска војна во ЈуЕсофАмерика и гадно е. Brian Wood успева да раскаже приказна која станува универзална - Каква и да е војната, гн’сна е. Е сега, мене ми се допаѓа реметот у стилу: „Ние (америкаците) не сакаме некој Скандинавец или од Кенија под покровителство од UN да прави Тампон зона тука...“ или „Фунционалноста на Ќелиите од Ал-Каеда се фантастичен пример за Слободните Држави кои бараат одцепување...“. Но, Проблемот е - што постојано ме потсетува на Сараево целито овој концепт...
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
18 Mar 2013, 19:30 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
18 Mar 2013, 19:47 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
|
19 Mar 2013, 13:09 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
^Скроз истиот е, ама у боја.
|
19 Mar 2013, 15:39 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Se osven Survival of the Fittest, taka da koa ke gi prochitam i tie ke pisham u recenzii, tuka sega za sega tolku, krivo mi e samo shto ne e zavrshen i treba da gi chekame prodolzhenijata godinava, mozhebi veke i se izlezeni treba toa da proveram ama ne dodeka ne gi prochitam i SotF. Generalnata ocena mi e deka mi se dopaga, ama poveke za toa vo kolumnata/recenzijata.
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
20 Mar 2013, 10:51 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
23 Mar 2013, 00:58 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Ај линкови од ова, се убив од барање не ми иде.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
23 Mar 2013, 10:50 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
Нема. На зона се рапидшер што значи мртви.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
23 Mar 2013, 10:51 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Штета. Ајде ќе гуглам па ќе видам дали ќе налетам на нешто. Фала друже.
|
23 Mar 2013, 10:56 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Injuctice god among us #1-9
-WOOOW!!!! Секогаш сум скептик за вакви наслови (читај стрипови на база на игри, серии исл) ама ова ме акна од земја тотално, многу добар концепт на приказна, секој карактер поединечно е доведен до перфекција, Бетмен е полуд од кога и да е....Апсолутна препорака.
Krvna Linija изадание на Феникс прес
-Мал дргуљ на Фераци/Дисо, испреплетена приказна за војната на улиците на Њу Јорк и освојувањето на Монте Касино (Италија). Дејствието се случува 1943 година во екот на Втората светса војна. Приказна за семејните односи, честа, предавството, љубовта, смртта....Иако преполно со клишеа сепак по завршувањето на оваа приказна ме обзема едно пријатно чуство. Препорака.
|
24 Mar 2013, 14:43 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
|
24 Mar 2013, 15:07 |
|
|
martin
Надежен Луд Научник
Joined: 15 Jan 2011, 08:16 Posts: 197 Location: наваму-натаму
|
|
24 Mar 2013, 19:20 |
|
|
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
|
26 Mar 2013, 01:15 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
DMZ #26 - 72 вкупна оцена 7/10Понатака, стрипов ме разочара. Тргна во надолна линија, не во квалитет, туку во расплетот на дејствието. Претпоставувам дека реално, вака би се одвивале работите, кои не ми даваат баш некоја подобра перспектива и/или утеха. Иако сценаристички е многу јако поткрепено - ова е Ужасно депресивен стрип, со тема која убија у појам Граѓанска војна, море - секоја војна - е грозна како и да ја доловиш/нацрташ/прочиташ. Иако имињата/локациите се различни, мислам дека се земани референци од многу случувања во периододт додека е креиран стрипов (Сараево, Бомбардирање на Србија, Милошевиќ, Weapon of Mass Destruction, Осама Бин Ладен....) Ако сте во ваков mood (јас изгледа не бев), прочитајте го серијалов.
|
26 Mar 2013, 10:12 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Alexia's Demons GN #1-7 оцена 6/10Иако има одлични премиси, и феноменален цртеж, некако европските автори/сценаристи не знаат да ја „раскажат“ приказната (за тоа што веќе не ми „лежат“ овие европски сценаристи, го кривам 'ша! со муабетот америчка vs. европска сценаристичка школа прим.прев. ). Алексија е полу вештерка полу егзорцист и ја користи поеднадкво и црната и белата магија. Во почетокот станува ученик во училиштето за вакви маЃии, ама станува носител на истата....има еден лик, Паоло, кој во сите 7 графички новели, НИТУ ЕДНАШ НЕ СЕ ПОЈАВУВА, а има доминантна улога (концепт на Чарли, во Чарлиевите ангели...). Има многу многу јаки влезни информации, ама дејствието и разврската е.....тонч.
|
29 Mar 2013, 08:37 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Пола од ова у спојлер требаше да иде.
|
29 Mar 2013, 09:45 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Ништо не ти открив, верувај ми. Мојов опис ќе го прочиташ и во првите неколку страни на првата новела.
|
29 Mar 2013, 09:49 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
29 Mar 2013, 10:38 |
|
|