|
|
It is currently 22 Dec 2024, 08:07
|
Author |
Message |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Dark Entries (Mracni Ulasci) оцена 9/10Џон Константин во ријалити шоу. Колку „пеколно“ тоа може да биде? Невообичаен пристап од почеток, за да после се си легна на свое место, во светот на Хелблејзер. Иначе, се води како графичка новела и црно-бела е. Rachel Rising #7-10 оцена 6/10Приказната - онака. Згодни вештерки, Лилит, згодни не-мртви....и генерално, тоа е тоа.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
16 May 2014, 18:56 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Крале растур периодов! Браво.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
16 May 2014, 21:22 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
Нова тастатура и се’ е можно
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
16 May 2014, 21:28 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
action comics annual 10, zbirka na prikazni za kriminalcite na supermen mi se dopaga stripov.
|
17 May 2014, 12:17 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
17 May 2014, 22:50 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Orfani-Големи очекувања, колорот уште повеќе ги разгоре чуствата со оглед да сум фан на изданијата на Бонели..... Конечно седнав и го исчитав стрипов и за жал прилично се разочарав. Значи тотално предвидлива приказна без трошка инвентивност и можност да понуди нешто ново, нешто свое, нешто специфично што не е видено. Кога го читав ми текна на Ендерова игра, Елиен 2, Старшип труперс......Цртежот ок, колорот можело и да го нема! Можеби е рано за вакви би рекол црни размислувања (сепак е прв број) ама познавајќи ги бонели не верувам дека ќе се изненадам! Noje-БРАВО!!!! Арнофски брилијантен, нарацијата на приказната е милина, цртежот и колорот се брилијантни, да не беше ова Ное и приказна која релативно добро сите ја познаваме буквално може да се земе како некоја сф постапокалиптична прича (што во најблага смисла и е!) X-Men: No More Humans-Милина! Убава приказна, добар концепт и секогаш уживам кога Скот и Вулви работат заедно после сите случувања помеѓу нив низ годиниве наназад, артот стандардно добар!
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
18 May 2014, 08:53 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
He Man and the Masters of the Universe - What lies withinСеријалов не ти требал да добие прелазна од мене ама ај од носталгични причини ќе добие некоја слаба 6ка. Концептот е нов, храбар ама се друго е доста бедно и слабо. Од дијалози до нарација и арт. Некако не вреди. Штета. Fury - My War gone byВо манирот на Punisher, Ennis и Parlov растураат. Модерните воени гревови на Америка низ ликот и делото на Ник Фјури. 4 лика, 4 судбини сите врзани за истата работа. Преубаво штиво. Апсолутна препорака.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
18 May 2014, 16:39 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Hellblazer: Hard Time - Една од најгнасните, најодвратните и погани приказни вметнати во Константин стрип. Али е е*ано генијална! Остро, подмукло вешто и саркастично сценарио, донесено во живот од чудниот, но тотално фунцкионален арт на Корбен. Бидете подготвени да ви ја згорчи душата. 8.5/10
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
18 May 2014, 20:30 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Hellblazer: Hold Me - Љубовното писмо на Нил Гајман за Константин. Знаеш она кога еден панел ти го прави целиот стрип? Не? Епа ова е тоа. Прекраснотија од мисла и цртеж. Омажот на Алан Мур и што всушност бара ликот - ме полазија морници. 8/10
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
18 May 2014, 22:36 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Hellblazer: Haunted - Константин и неговиот Лондон, повторно ги газат патиштата на мистеријата, магијата, убиствата и пропуштените шанси. Ако одмаздата се служи ладна, дали може да ти ја стопли душата? 7/10
|
19 May 2014, 00:34 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Hellblazer: Good Intentions - Е многу јака прича! Мало гратче и неговите тајни. Увек пали! Азарело чисто за заебанција исфрла еден тотално клише пресврт и таман мислиш си завршил, у последните 10 страници има тотален бум! и ти ја открива фората што ти била пред очи цело време. 3 паралелни приказни, секоја со своја тежина. Респект. Мало гратче и неговите тајни. Ха! 7.5/10
|
19 May 2014, 01:47 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Hellblazer: ...and Buried - Constantine walks into a bar. 6/10Hellblazer: Freezes Over - Солидна 'whodunit' приказна со Константин твист (во буквална смисла). Добро би се уклопила у тв серијава. 7/10
|
19 May 2014, 03:12 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Freezes over мене ептен ми се допадна! Класика Константин прича!
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
19 May 2014, 09:26 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
action comics annual 11, dobro stripce za zod i kriptoncite protiv supermen i negovata druzina, mi se dopaga stripov.
|
19 May 2014, 12:34 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Hellblazer: Lapdogs and Englishmen - Константин у млади дани и предмети што ја кажуваат иднината. Забавно штиво. 7/10
Last edited by Comic Geek on 19 May 2014, 13:38, edited 1 time in total.
|
19 May 2014, 13:17 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
De bre KOmik...nema sho da prajsh denes a? Helblejzer e odlicen srip... Frli se setnem na Sendmen i Lucifer.
_________________ ејм фор д бушес!
|
19 May 2014, 13:32 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
|
19 May 2014, 13:40 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
19 May 2014, 13:54 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
ај ти оди да си читаш загор
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
19 May 2014, 14:06 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Artica #4-6 оцена 3/10Ако првите 3 дела имаа некоја мистичност и вистинска интрига, вториове 3 дела е благо речено - тупење у круг. Моја претпоставка е дека имале одреден број претходно планирано (да речеме вкупно 6 дела) ама од популарноста на почетокот, решиле да “молзат“ пари/албуми....и скроз промашиле. Skip this.
|
19 May 2014, 18:56 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Hellblazer: Highwater - Ептен ми праи мерак кога стрипот го читам за 20 минути, а истражувам нешто што е спомнато внатре и по 2 саати. Религијата од увек ми била една од омилените теми за објаснување, оценување на луѓе, подјебавање со нив и се на се - драпање мадиња, пошо заедно со политика лизгаат како ракија. Е овде има еден бесен наративен дел кој што ме измести малку (повеќе), а тоа е: Дали Ева, освен што гризнала од јаболкото, исто така и се плеснала со сатаната. Не е никаков спојлер, затоа што приказната е на сосема друга насока, али исто као кога ќе те слапа згодна цура од нигде и никаде - сакаш да дознаеш нешто повеќе околу ситуацијата што те узбудила. И респект за илустраторот Марсело Фрусин! Без неговиот цртеж приказниве немаше да го имаат полниот ефект. 8/10
|
19 May 2014, 23:08 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Hellblazer: A Fresh Coat of Red Paint' Cover - Сцената со Едвард Нортон против Огледалото од "25иот Час", али овде со енглезот наспроти старците. Секој што си имал мака во вторник, петок и сабота по автобусиве - препорака. 7/10Hellblazer: Chasing Demons - Објаснување на ситуацијата "сретнуеш ѓон пијана фаца ко тебе и станувате најбољи другари у три секунди" во Хелблејзер стил. 6.5/10
|
20 May 2014, 01:24 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Hellblazer: Ashes and Dust - Како за последен поздрав од Азарело - слабо. Иако патот до финалево беше поплочен малтене со злато, некако антиклиматично завршува. Психопати колку да бидат психопати, сексови, блудничења, садо-мазо и све остало во секоја болна насока колку да биде гадно и неоправдано огромна потреба да се докаже дека магионичарот е најголемото фраериште што некад одело по земјава. Се живо (па и мртво) сакаше да се плесне со него ебате. Исфорсирано до даска. Сепак не може да не се препорача целиот овој ран, од чиста причина што писателот на '100те куршуми' му ги "одзема" магијата и сите тие натприродни фактори на енглезот, го заземјува и внесува повеќе во реалноста, со предобар пристап во вид на менталист. Колку му одговара таа улога, треба да се прочита за да се види. 7/10
|
20 May 2014, 01:49 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Orbiter оцена 9/10Јас израснав со . И стојам на тезата дека не сме сами во вселената. Овој стрип ми ги долови сите моменти. MYSTERY IN SPACE #1 оцена 8/10This one-shot anthology is loaded with unsettling short stories that will hijack your imagination and take you to strange, mysterious places. Journey to the edge of the abyss with Michael Allred! Plus: Broken hearts will be cryogenically frozen, a zero-gravity menage á trois will be compromised by aliens, and solar systems will spiral out of control when top comics talents and exciting newcomers collide!Кратки, слтаки приказни, фино.
|
20 May 2014, 10:11 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
action comics annual 12, origin prikazna sa nightwing i flamebird (kriptoncite), mi se dopaga stripov, nemam sto drugo da dodadam.
|
20 May 2014, 14:30 |
|
|