|
|
It is currently 22 Dec 2024, 20:57
|
Author |
Message |
Konan Makedon
Ултимејт Резервист
|
Темното доба.Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха.Типов е само за во некој цртан филм.
_________________ I love the smell of fresh comics in the morning!!!
|
23 Jun 2009, 14:40 |
|
|
redbaron
Надежен Луд Научник
|
Zakocila rabotata,se znaj kaj zakocila rabotata,nekoj ne ja isplatil pecatnicata,namesto da se podmiri dolgot tipcevo si naracuvase stripcinja od Hrvatska......................kako da ne znaevme koj e i sto mozi da se ocekuva. A za toa okolu temnoto doba...................................pa za onie fanovite na AF tokmu ti im go donese toa temno doba.
_________________ "Like you, he believed the dark side could be conquered from within. Such was not to be. The dark side seduced him utterly…and anger became his path!" ―Odan-Urr, warning Ulic Qel-Dro
|
23 Jun 2009, 14:51 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ ејм фор д бушес!
|
23 Jun 2009, 15:24 |
|
|
Damjan
Манга Падаван
::
|
_________________ Pepe Le Pew: Why did everyone leave? Oh, but of course! Already I have achieved a post of honor, and have been left to defend the fort. Viva la Republique!
|
23 Jun 2009, 18:11 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
АХА! ПОЗНАТАТА СТРАТЕГИЈА 'КОМПИР СО МИРАКУЛИ"-остроумно не да не....
|
23 Jun 2009, 18:45 |
|
|
Skywalker
|
Гледам дека сум пропуштил доста нови моменти околу македонските стрип изданија, а посебно моменталната состојба со издавачот. Тоа известувањето што го постираше THEMICO е нешто официјално, од Варм Комикс?!!? Многу бргу завршува приказната на Варм Комикс, ако е да му се верува на напишаното... Ќе се согласам со некои коментари претходни дека останатите издавачи издржале повеќе (временски) отколку најновиот стрип издавач кај нас. Не знам со кои претпоставки и со какви намери влезе издавачот во целата оваа работа, но ако навистина мислеше дека толку лесно ќе ги тргне ВЧ и дека со пријавувањето на Свет за Алан Форд ќе оствари некој поголем приход - тогаш многу погрешил. Не верувам во тие т.н. патриотски побуди, бидејќи сепак ова е бизнис, се работи за лиценцирани изданија и секако желбата да се истисне конкуренцијата е поврзана со материјалната добивка. Ништо повеќе. Се надевав деновиве дека ќе го видам Мистер Но на македонски, како ќе изгледа изданието во живо, иако после се' полошите изведби на Алан Форд тврдиот повез и набраната корица на Гигантот помалку и изгубив желба за купување на нашите изданија.
|
23 Jun 2009, 19:59 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Да тоа е официјално од сајто на ворм комикс(официјалнијо сајт колку гордо звучи) Него друго ми беше муабето,таман решив да го купам ММ на македонски од икона(пошо соработвам имам попуст за се ) и да го земам испод тоа цената,го гледам,корицата збрчкана и си рекоф,батали тоа......Јебига пробав.....
|
23 Jun 2009, 20:08 |
|
|
redbaron
Надежен Луд Научник
|
Realno gledano decki sto mozese da se ocekuva od izdavac koj svoeto prvo izdanie go slika so web kamera,e......takviot izdavac,uste togas se znaese kolku e satot.Veke vidovme kako zavrsija strip izdavacite so mali tirazi vo HR i SR(zboruvam za tie koi gi plasiraja svoite izdanija po trafika),za da edno izdanie nameneto na trafika uspee treba malku pogolem tiraz od 500 primeroci(a mislam deka vo ovaj slucaj bea i pomalku,iako izdavacot ne ubeduvase poinaku)..............za goleminata na makedonskiot pazar nema ni da zboruvam,poglednete gi samo Ludens i Strip Agent koi so daleku pogolemi tirazi i pazari ne uspevaat da nametnat pobrz i poredoven ritam na izleguvanje na odredeni izdanija(Mister No,Tex i MM).
_________________ "Like you, he believed the dark side could be conquered from within. Such was not to be. The dark side seduced him utterly…and anger became his path!" ―Odan-Urr, warning Ulic Qel-Dro
|
23 Jun 2009, 20:53 |
|
|
The Bat-Man
Ултимејт Резервист
|
|
24 Jun 2009, 04:39 |
|
|
Пепи
Суперхерој Под Стечај
|
јас имам само еден краток коментар штета што нема да има повеќе стрипови на македонски
_________________ Пазете се... демниме бавчи!!!
|
24 Jun 2009, 09:00 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Точно...
|
24 Jun 2009, 09:02 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
|
24 Jun 2009, 13:23 |
|
|
Ernesto
Суперхерој Под Стечај
|
Дојде тивко и влезе во легендите Ворм Комикс......како едно големо промашување во издавањето на стрипови! Немам што да коментирам, знаев дека ова ќе се случи одамна!
24 Jun 2009, 13:54 |
|
|
Konan Makedon
Ултимејт Резервист
|
Жал ми е за тоа што ќе нема стрипови на мак.јазик.Ама во никој случај не ми е жал за Ацика.Си го доби тоа што си го заслужи..Такви арогантни,тврдоглави,самобендисани типови кои мислат дека се знаат секогаш завршуваат вака.Не сум изненаден од тоа што Жежок Црв Комикс пропадна,туку од брзината на пропаѓање.
|
24 Jun 2009, 14:00 |
|
|
Temnik
Пензиониран Мрчатор
Joined: 25 Jan 2009, 16:02 Posts: 2649 Location: Skopje, Makedonija
|
Остај тоа, туку остана должен на многу луѓе, на дизајнери, лектори, печатница... и на кој уште не... ама пред се остана должен на својата публика кој колку толку ги купуваше овие стрипови... Не знам дали треба ова да го збориме, можеби ќе продолжи сепак, не знам дали е баш пропадната работава до крај.... Во секој случај, жално за стрипот...
_________________http://temnik.blogspot.com/http://nikotem.deviantart.com -------------------------------- A man who uses his hands is a laborer. One who uses his hands and mind is a craftsman. He who uses his hands, his mind, and his heart is an artist.St. Francis
|
24 Jun 2009, 14:25 |
|
|
Tomce
Суперхерој Под Стечај
|
covekov ne e so site Potpis VANE p.s prv i posleden pat shto ucestvuvam na vakov forum .(KAKO VANE)
Last edited by Tomce on 25 Jun 2009, 20:34, edited 1 time in total.
|
24 Jun 2009, 20:50 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Да се потрудиме да не коментираме здраствени ситуации(иако заслужени) Сепак да не потпаѓаме на толку ниско ниво колку и тој самиот....
|
24 Jun 2009, 21:45 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Ова е од издавачот:
-стрипот е испечатен,не знам зошто не го пуштаат во продажба,или зошто размислуваат да не го пуштат..дали е поради скапата хартија,странските изданија,доцнењето на дистрибуцијата или се заедно..знам дека само ако овој викенд не излезе,нема да излезе никогаш..исто,знам за сите ветувања кон читателот и купувачот тука,но наивно е да се верува дека и секој кон в.комикс и кон зомес си ги исполнува навремено обврските..сепак ние подготвуваме производ за продажба кој треба да се наплати навремено за да може да излезе следен,а тоа би значело дека ако ние си ги подмируваме сите обврски за права и др..тогаш мора да има редовен поврат на пари,чист пазар согласно обврските кој некој си ги превзел,за да може и остантатите да ги подмират обврските кон оние кои ги креираат изданијата...некогаш е подобро да задоцниш многу,или да не работиш воопшто,отколку да заглавуваш илјадници евра за кои може да се чудиш како ќе ги вратиш...доволна е една глупост во ова да затаи работата,ама кога ќе се спојат повеќе,тогаш може да стане неиздржливо..блазе на тие што ќе ја испливаат 2009та..за мене,вистински херои се..-
Значи мене не ми е јасно сега зошто не се продава стрипот,издавачов има воопшто некое право на стрипов или нема поим што се случува.До некни крива беше штампарницата денес не е....втф? Ова искрено ми изгледа дека некој зезнал работа па сега сите си тргаат газот.На крај повторно сме жртви ние кои ги купуваме стриповиве....Епа честито уште неколку парчиња нецелосна колекција......
|
25 Jun 2009, 13:40 |
|
|
Tomce
Суперхерој Под Стечај
|
|
25 Jun 2009, 15:58 |
|
|
redbaron
Надежен Луд Научник
|
Ovde uste na krajot ke ispadni deka nekoj gi nema otkupeno ili plateno pravata za stripot,zatoa sto ova "ne znam zosto ne go pustaat vo prodazba" vodi kon toa.
|
25 Jun 2009, 17:46 |
|
|
redbaron
Надежен Луд Научник
|
|
25 Jun 2009, 19:44 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Иначе ова е реакција од форумот stripovi.com каде што прашуваа србите и хрватите до каде се македонските изданија(пошто сакаат да ги купуваат) и каде што јас напишав дека за жал сега засега престанаа .ВТФ! И таму се извлекуваат со небулози на национална база.Демек ВЧ бил тука и слично. Инаку издавачот има права за Бонели на македонски ама изгледа не го прочитал(ако го има) договорот добро,и несум баш сигурен дека знае што значи тоа.... И повторно без да даде одговори до каде е работата и зошто престанаа,се закануваат,и пцујат(нормално) За срамота и невиден резил е ова.....
|
25 Jun 2009, 21:20 |
|
|
redbaron
Надежен Луд Научник
|
Toa so VC bas i ne drzi voda,AF ti prav primer za toa,placese za srpskiot deka mu bil nelojalna konkurencija za da na krajot iskoci so pet pati poskapo izdanie(koe patem rikna) i pak nisto.Ali tolku mu delile,toj gleda i slusa samo toa sto toj saka.
|
25 Jun 2009, 22:31 |
|
|
Konan Makedon
Ултимејт Резервист
|
Абе чекајте.Па тој знаеше дека е ВЧ тука кога почна да издава,дека тие си имаат легално купени права и за територијата на МК.И какво е ова повторно фалење на печатницата на неговиот форум???ВТФ????Па нели самиот пиша пред некој ден дека тие се криви за се????И јас пак не знам како не ги истисна од нашиов пазар на ВЧ со 33 % поевтини цени на стриповите.Па тоа е ван секаква економска логика.И повторно криви се сите други освен тој,семоќниот,најпаметниот,сезнајкото.СЕга следува темно доба.Пазете се сите. Се жали дека не му дозволувале да ги носи неговите изданија во Србија,а на стрипови.ком има доста Срби кои купуваат мак.изданија и изјавуваат дека се разочарани од тоа што Ворм згасна.Па кого зафркава овој бе?????? Жално е што уште има некои кои веруваат во неговите лаги.Како Битола и оној со шифрата ПЈ17...така нешо.
|
26 Jun 2009, 01:28 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
26 Jun 2009, 18:28 |
|
|