Author |
Message |
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
Гласање за најдобар стрип - објавен во Синдром 2011 г.За прв пат, се одлучивме и ние да направиме избор на најдобар македонски стрип, во случајов се решивме да се гласа за кратките стрипови, објавени во Синдром изминатава година, т.е. Синдром 4, 5, 6Секој член на форумов има право на 3 гласасекој глас има иста вредност. Гласањето трае 7 дена /од 05 јан. до 12 јан./ Победник е стрипот кој збирно ќе собере најмногу гласови. Со среќа на сите _____________________________________________________________________ Потсетување на стриповиве, со по една рандом табла: Пиратите на Њ - Дамјан Михаилов Празници - Румена Најчевска Животински трип - Дарко Ристевски Ајкули - Мики Младенов Роденденско поклонче - Иво Николов Опти Мист - Давор Драмиќанин & Бане д Џестер Патот на паладинот - Ристе Манасиев Кралицата е мртва - Гоце Цветановски & Тања Вукобрат Пријатели - Михајло Димитриевски Тхе Мичо LOAH - Никола Темков & Нуњо Тексеира Кромаг - Стеве Несторовски Несомаи Live Blood - Ласко и Томи Џуровски /за жал, немам во моментов табла од стрипов, па затоа е ставена корицата/Емисарот - Виктор Лозанов Пеколот - Денис Поповски Гру + д Џестер Не толку страшна приказна - Бане д Џестер
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
05 Jan 2012, 14:55 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
najs.
_________________ ејм фор д бушес!
|
05 Jan 2012, 14:56 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Одлична идеја... Ќе треба малку потсетување и повеќе размислување, нема да е лесно.
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
05 Jan 2012, 15:53 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Искрено, мене ми се малку 3 гласа. СИТЕ СЕ (НАЈ)ДОБРИ!!!
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
05 Jan 2012, 16:10 |
|
|
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
|
05 Jan 2012, 16:18 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Гласав, тежок избор, добро е што имаме право на три гласа, затоа што од секој број имаше стрип што мене ми остави впечаток.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
05 Jan 2012, 19:08 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
05 Jan 2012, 19:15 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
|
05 Jan 2012, 19:19 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
odlicna konkurencija no nekoi navistina otskoknuvaat od drugite....taka sto those are my choices
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
05 Jan 2012, 19:24 |
|
|
groo
Пензиониран Мрчатор
|
Гласав и ќе си го задржам моето демократско право да кажам за кого сум гласал Како закоравен љубител на Кромаг, таму ми отиде првијо глас. Кромаг - стрип што мене лично ми ја обележи 2011 Вторијо отиде за пеколната приказна "Пријатели" од Мичота А третијо за Паладино, оти Халфелф пичи манга професионално...башка шо ми праеше ќеф стрипо За останатите сори шо не гласав, ама шо знам јас-неам фкус . Дајем пиво (или друг пијалок) за сите учесници, само потсетете ме - скржав сам Браво а иницијативата и гласањето...ептен ми се направи ќеф
_________________ што се мора не е тешко
|
06 Jan 2012, 23:21 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Sedam,go gledam opikov i si mislam, ova znachi pre pre premnogu za site nas,i ne samo zanas ama i za cela Makedonija. Pomina dosta vreme od prviot Sindrom, domashen strip magazin koj beshe pottiknat i napraven so neverojatno golem entuzijazam. Kako i za sekoja nova rabota kaj nas, vomoabet so mnogu luge ko bea zapoznaeni za Sindrom imashe dosta skepticizam "Kaj nas toa nema da uspee." "Nema chitateli." "Nikoj veke ne chita stripovi." "Shto? Ima luge kaj nas shto crtaat stripovi? Ne me zezaj." i taka natamu i taka natamu. Megutoa, na site skeptici i hejteri jas samo bi im rekol, IN YOUR FACES!!!!!!!!! Sindrom ne samo shto porasna do nivo na profi strip magazin za promocija na nashite talentirani avori, tuku i pokaza deka kaj nas vo Makedonija moze i ima strip produkcija koja raboti den i nok na toa da se crta i pishuva strip. Osven toa Sindrom pottikna i mediumska zainteresiranost, intervjua, pa da ne ja spomenam izlozbata kako i mnogu drugi deshavki koi se sluchija voime na sripot, a se toa organizirano od Makstrip i Sindrm kako negovo chedo. Ubavinata na se e shto postojano se zgolemva brojot na luge koi sakaat da se pridruza i da rabotat na sluchajot. Jas moram da izdvojam deka najverojatno godinava najgolemi osvezuvanja bea Groo i Vaci, Groo kako relativno nov chlen no nikako pomalku ramnopraven od drugite se istakna so organizatorskite sposobnosti kako i showman, a Vaci so hrabriot chekor da go ostvari sonot na 99% od strip fanovite.
LONG LIVE MAKSTRIP AND SINDROM!!!!!
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
13 Jan 2012, 14:32 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
+1
_________________ ејм фор д бушес!
|
13 Jan 2012, 14:37 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
убави пофални зборови дај боже секоја година да е подобра од претходната (за МКД стрип)
|
13 Jan 2012, 14:39 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
НАЈДОБАР СТРИП објавен во СИНДРОМ 2011 г. е Live Blood - Ласко и Томи Џуровски
Честито од уредникот и ви посакувам што побрзо да го реализирате како стрип албум___________________________ На второ место се пробивме јас и Џестер а оваа година ветувам дека ќе се потрудиме за продолжение! Опти Мист - Давор Драмиќанин & Бане д Џестер ___________________________ Честитки одат и до Дамјан, ова мислам дека треба да те мотивира и да ни ја продолжиш сагата за „Њ“ Пиратите на Њ - Дамјан Михаилов
|
13 Jan 2012, 14:45 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
Cestito family Dzurovski a voedno i bravo za site mislam ne bi bilo loso i edna simbolicna nagrada da se dodeli (ili mozda koga kje se izdava naredniot broj) i seto toa ubavo da se medijatizira....
|
13 Jan 2012, 14:46 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
еве, денес во Штрк на пиво
|
13 Jan 2012, 14:48 |
|
|
groo
Пензиониран Мрчатор
|
Честитки до Џуровски, од се срце. Сите други пивооо
|
13 Jan 2012, 14:49 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Браво тандем Џуровски!!! Јас само ќе искоментирам дека СИТЕ ЗА МЕНЕ БЕА ПОБЕДНИЦИ.............што не значи дека ќе частам пиво денес во Штрк.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
13 Jan 2012, 14:52 |
|
|
groo
Пензиониран Мрчатор
|
|
13 Jan 2012, 14:54 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
CHESTITKI!
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
13 Jan 2012, 14:56 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Ќе пијам - ДА, да частам - НЕ! Цинцарското преовладува во вакви случаи... а искрено, немам пари.
|
13 Jan 2012, 14:57 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
Chestitki za pobedata do tandemot Dzurovski. Zasluzeno. Istotaka ogromna blagodarnost i za site uchesnici. Bez vashiot bezrezerven pridones (strip-tabli, strip ilustracii, karakter dizajn itn) i trud Sindrom nemashe ni da postoi, a kamo li da izgleda kako shto izgleda. Ushte ednash od imeto na moderatorskata ekipa na forumot i zdruzenieto MAKSTRIPOVI, vi BLAGODARIME i vi posakuvame plodna strip-godina.
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
13 Jan 2012, 15:01 |
|
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
....chestitki do duo Dzurovski.......i do site koi ja razubavea strip scenata vo Makedonija ...DA STE ZIVI I ZDRAVI..!
|
13 Jan 2012, 15:39 |
|
|
LASKO
Магус Регуларус
|
БЛАГОДАРИМЕ НА СИТЕ ЗА ПОДДРШКАТА !!! ЕДНА ТУРА ВО ШТРК ДЕНЕС Е НА НАША СМЕТКА!!!ЌЕ СЕ ТРУДИМЕ ДА ЈА ОПРАВДАМЕ ДОВЕРБАТА, АКО СЕ СПАСИМЕ ОД ЏЕЈСОН НА ДЕНЕШНАТА ДРУЖБА!! П.С. Конкуренцијата беше навистина силна, на наше нескриено задоволство. Се надеваме дека нашето здружение, форумов и секако незаборавните дружби дадоа барем мал придонес во заживувањето на македонската стрип сцена!!! ЧИТАЈТЕ И КРЕИРАЈТЕ МAКЕДОНСКИ СТРИПОВИ! ( Го цитирам Здравко Гиров )
_________________ ___________________________________________________________________________________ Those who do not want to imitate ANYTHING, produce NOTHING. (Salvador Dali)
Last edited by LASKO on 13 Jan 2012, 16:08, edited 1 time in total.
|
13 Jan 2012, 16:03 |
|
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
.....za Dzejson ne mu ja misli.........samo pokazi mi go koj e....
|
13 Jan 2012, 16:04 |
|
|