|
|
It is currently 11 Jan 2025, 17:49
|
|
Page 1 of 1
|
[ 12 posts ] |
|
Нокаут повторно во античкиот театар во Охрид
Author |
Message |
inmate1807
Џуниор Џедај
|
Летната турнеја на Нокаут немаше да биде комплетна доколку момците не закажеа средба со своите фанови на најмагичната сцена во земјава, Античкиот Театар во Охрид.
25-ти јули (среда) е денот кога точно во 21 часот Никола Перевски - Пере, Владимир Крстевски - Франц, Благоја Антовски, Бојан Перевски, Борче Кузмановски, Виктор Николовски, Горјан Петровски и Горан Кавраков ќе се обидат максимално да ја искористат преубавата акустика која ја нуди тој древен простор.
"Aкустичноста во комбинација со прекрасниот амбиент и публика која ви е како на дланка, се уште еден голем предизвик за нас. Се надеваме на незаборавно патешествие кое, се надевам, никого нема да остави рамнодушен. И не мислам само на публиката, туку и на сите нас, кои таа вечер на 25-ти јули ќе се најдеме на сцената на големиот Антички театар", вели Пере.
Специјални гости на овој концерт ќе бидат Sarah Mace и маестро Игор Џамбазов. Влезниците за овој голем настан се веќе пуштени во продажба во сите Tobacco и Together салони низ Македонија, а бидејќи се во ограничен број, сите оние кои се желни за бегство од секојдневието, треба да побрзаат.
21 Jul 2012, 23:25 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
MAlku sum neinformiran,ama od koga Nokaut se golem nastan? Jes da ni e bedna scenata....ama....
Ustvari sho pljampam...Dzhej beshe na pivo fest,taka da ova stvarno e poubo 100 pati od to.....
_________________ ејм фор д бушес!
|
22 Jul 2012, 10:11 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Реално, не се. Поштено, од кога почнаа со концертиве пред некоја година, милион луѓе се фалеа од настапите, ја бев анимпресд. Се док не ми дојдоа у Куманово пред месец и кусур. У живо се бомба. Забавни, музички солидни а богами и подобри од 90 % од моменталната музичка сцена во МК. Така да, кул се.
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
22 Jul 2012, 11:51 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Абе дури не се врати ЕРЗАНА на сцена, никој не признавам!!
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
22 Jul 2012, 11:58 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Иначе Нокаут се единствените на кои што повторно би им отишол на концерт (или воопшто да отидам) од наша сцена, така што тоа доволно кажува.
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
22 Jul 2012, 11:59 |
|
|
Артиста
Ултимејт Резервист
|
Србите ионака имаат доволно настапи и во Србија...ако веќе се оди поарно на наши деца да си е ... ...а и многу скапи хонорари им се плаќаат...речи кажи за ништо.Наши пејачи воопшто не се барани таму... ~ ♥ ~ ♫ ~ ♥ ~ ♫ ~ ♥ ~ ♫ ~ ♥ ~ ♫ ~ ♥ ~ ♫ ~ ♥ ~ ♫ ~ ♥ ~ ♫ ~ ♥ ~ Колку што разбрав...сам си ја напишал Пере за сопругата...УБАВА ПЕСНА!
|
22 Jul 2012, 12:04 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Не се лоши... a во право е и Мичо со муабетот.. ама толкава ни е сцената и нема здрава конкуренција (ова важи за сите уметности) кој и да е, малку да е подобар, најдобар ќе е во македонија.. Кој поп-рок бенд му е конкуренција на Нокаут..? Ареа? Ги нема и нив.. Суперхикс? Тие си тераат друг фазон, ска-панк.. толку се, неколку групи имаме што живуркаат свирејќи своја музика, бар тоа е за почит.. другите, тезги по кафани со кавери.
|
22 Jul 2012, 15:49 |
|
|
Temnik
Пензиониран Мрчатор
Joined: 25 Jan 2009, 16:02 Posts: 2649 Location: Skopje, Makedonija
::
|
Ovie gi zaboraivte...
_________________http://temnik.blogspot.com/http://nikotem.deviantart.com -------------------------------- A man who uses his hands is a laborer. One who uses his hands and mind is a craftsman. He who uses his hands, his mind, and his heart is an artist.St. Francis
|
22 Jul 2012, 19:30 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
а, да... и Паркети, кутрите што не пробаа да се пробијат и да се искомерцијализираат, ама некако не им оди работата... последната им беше добра
|
22 Jul 2012, 20:28 |
|
|
inmate1807
Џуниор Џедај
|
Првиот концерт во античкиот театар во Охрид пред 5 години им беше вистинскиот потег. Одличен концер... Другите што ги направија до сега им беа добри, ама акустиката и атмосверата во античкиот си ја прави магијата.
23 Jul 2012, 15:25 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Mnogu pointeresna opcija, imo, se 2Cellos letovo. Mislam deka se na Ilinden (02.08) vo antickio.
|
23 Jul 2012, 15:50 |
|
|
inmate1807
Џуниор Џедај
|
Ими ли заинтересирани форумџии за гратиси за концертов? forumest.com обезбеди неколку само пишете побргу... http://www.facebook.com/pages/forumestc ... 9993900777
25 Jul 2012, 14:42 |
|
|
|
Page 1 of 1
|
[ 12 posts ] |
|