|
|
It is currently 23 Dec 2024, 19:19
|
Author |
Message |
gordan
Магус Регуларус
|
Нема потреба од кукања од типот „каде живееме и сл.“ 1. Оди на www.ebay.it2. Купи си ја оттаму (од таму? 3. Дај ми ја после(м) мене за да ја сТредам и да ја направам достапна на сите Исто сме спремни и за опции од типот на кофинансирање и сл., за да може да се реализира набаФката.
|
28 Sep 2011, 17:53 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ ејм фор д бушес!
|
28 Sep 2011, 20:45 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Vrijeme osvete #SD 18 оцена: 7/10Ова ми беше една од пoомилените приказни порано, но не и сега, бидејки се запознаваме со Jack O’ Ryan, лик кој е многу сличен карактерно на НН, и ми привлече внимание (понатака, овој ќе се спанџа со една од трите сестри - крадци што имаат имиња на месеци... ). Е сега - за споменување е дека овој број е културен rip-off на Fantastic Four, па споменување на Supermen (Kenneth Klark, наместо Klark Kent...), а потсеќа на Предатор Кецот, колите се како од Акира....многу референци. Но, не смета. .
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
28 Sep 2011, 23:27 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
Рипоф е едно, омаж е друго. Овде е ептен омаж. Не дека немаат рипоф моменти, ама овде не е тоа...
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
28 Sep 2011, 23:38 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...ок, и јас бев малку престрог со зборот rip-off, омаж повеќе би прилегало, точно, но поентата ми беше дека Бонелиевци не „крадат идеи“ или пак прават „почит“ кон Dc/ Marvel, или генерално - кон американскиот стрип (како што некои коментираат...), нели? Ова е чист доказ дека НЕ е баш така...
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
28 Sep 2011, 23:51 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
edna od omilenite mi epizodi so NN......zbogzaradi robotite
|
29 Sep 2011, 08:40 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
03 Nov 2011, 10:08 |
|
|
Konan Makedon
Ултимејт Резервист
|
Не можам да сфатам како нема НН киоск издание на овие простори,а има на пр. од Велики Блек и Капетан Мики.
_________________ I love the smell of fresh comics in the morning!!!
|
03 Nov 2011, 10:20 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
03 Nov 2011, 11:54 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Вот Брајан сед......Натан НЕвер и Ник Рајдер......
|
03 Nov 2011, 12:05 |
|
|
Skywalker
|
Натан Невер се појави на почетокот на '90-те, па го засака помладата публика. Но таа беше помалку бројна од онаа која ги сакаше малите ренџери Кит Телер и Капетан Мики, кралот на Дарквуд - Загор, борците за независност на САД - Големиот Блек и Командант Марк. Иако од 1991 година настапија нови времиња, тогашните издавачи повторно ги публикуваа овие постари стрип ликови. На тоа да го додадеме и Алан Форд. Со тек на време, оние постари читатели (кои беа финансиски понезависни) продолжија да купуваат, на сметка на оние помладите, па така овие понови ликови не најдоа плоден терен. Со некои "best of", колекционерски, вакви или онакви изданија, издавачите им маскираат очи на овие постари купувачи па сега целото издаваштво на оние месечни изданија се сведува на Загор и уште некој од погоре споменатите. Бидејќи Натан Невер е долг серијал, тешко е некој издавач да фати приклучок и да издава месечни изданија на сопствен ризик. Зошто денес, секако, преовладува пазарниот момент, односно добивката. Ако некогаш имаше инфраструктура за стрипот на овие простори, денеска не е тоа случај, иако пополека се опоравува регионот. Сега се поинтересни оние кратки серијали, некои посебни изданија итн. Ник Рајдер ми беше еден од омилените ликови, но во Слободна Далмација излегоа само три броја. Не го сакала публиката (читај: немал доволна продажба).
|
03 Nov 2011, 13:17 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
кога излезе НН кај нас, мене не ме привлече од старт, тогаш од бонели читав ММ и Ник Рајдер
ама после отприлика 3 години, пак го препрочитав и се заљубив во стрипот, засекогаш за жал, останав до 62-риот број во мојата колекција
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
03 Nov 2011, 13:22 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Прочитана последната тура, и тоа: Nathan Never #120 - Beskonacni Univerzumi(Medda / DeAngelis)Nathan добива понуда од една "личност" да си го промени животот онака како што отсекогаш сакал. Ако кажам повеќе од ова ќе ја уништам скроз приказната, па затоа само толку во купче со оценката - 10/10------------------------------- Аgencija Alfa #8Truplo za Andyja (Piani / Bastianoni) - Шест години по една заложничка драма, сестрата на Andy Havilland е убиена на громорозен начин. Andy е решен по секоја цена да го најде убиецот, но пред да успее, самиот Andy ќе биде обвинет за смртта на тој ист убиец. Приказната одлична, артот џам. Andy го обожавам ко лик. 8/10Pcelnjak (Piani / Michelazzo) - Во еден елитен стамбен комплекс згради почнуваат да се случуваат бизарни смрти. Сопственичката ја најмува Alfa да го расветли случајот заедно со чудакот ловец на духови Digger. Интересна мистерија со уште поинтересен S/F расплет. 7/10Povratak Kuci (Vietti / Mutti) - Во сред мисија на разоткривање на криминален картел, во животот на Luke Sanders се враќа неговата некогашна девојка со молба да и помогне во еден проблем од детството. Приказната е кратка и лесна, ама е почеток на долг серијал настани поврзани со мистичниот Mr.Alfa. 7/10------------------------------- Nathan Never #121 - Mreza(Vigna / Toffanetti)Хамлет во ерата на Nathan Never Еден CEO на оргомна телевизиска мрежа умира, а неговиот син се враќа да го наследи кралството дознавајќи дека чичко му и мајка му имаат врска со смртта на татко му. Се ова се случува паралелно со серијата убиства кои еден режисер ги извршува на бивши соработници... 7/10------------------------------- Nathan Never #122 - Signali iz Svemira(Medda / DeAngelis)Група археолози во Амазонските прашуми бараат заштита од Alfa верувајќи дека конкуренцијата сака да им наштети. Она што ќе го најдат заедно со Nathan и Legs, ќе ги однесе до фасцинантни нови моменти за човештвото. Ама дали некој ќе им верува? 9/10
|
05 Dec 2011, 13:18 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Од вчера и јас иму се навратив на почетниот серијал...ќе коментирам откога ќе се потсоберат повеќе прочитани броеви.
|
05 Dec 2011, 13:42 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Nathan Never #025 - Delirij (NN SD #19) Тонч. Мушка лимунада. И тоа лоша. Како што викаат и - Натан како Дилан Дог, ама промашена поента... оцена 3/10Nathan Never #026 - Demoni (NN SD #20) Е ова е и те како добро!! МИ се допаѓа, а и на исто така. Прекрасен цртеж на Pino Rinaldi, приказната „вози“ и од мене добива 8/10 п.с. само да напоменам дека токму оваа приказна е пролог на Гигантот „Озојна иднина“... Nathan Never #027- Luna & Talia (необјавено, scanlation) две кратки призани со цртеж на Кастелини. Што друго да објаснувам?Треба ли воопшто да објаснувам? 9/10
|
08 Dec 2011, 01:20 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
08 Dec 2011, 01:29 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
08 Dec 2011, 01:32 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Ха... Ако добро памтам, ама изгледа не памтам, не се овие тие. Пошто овде Натан имаше само привидувања. А тие “демоните“ се појавуат дури у Izgubljeni svet.
Нема везе... Можда е моја грешка.
|
08 Dec 2011, 01:39 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
08 Dec 2011, 10:08 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
Одлично рецензиЈи од Брајан и Крале. Овој пост има за цел да им даде поддршка и да продолжат со истите рецензии и на другите броЈеви
|
08 Dec 2011, 13:11 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
12 Dec 2011, 16:39 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
За третата книга со епизоди 6,7,8 Ги видов. Бомбона се. Ова со мечката ќе биде на насловната на книгата
|
12 Dec 2011, 17:12 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
a thing called art....odlicno
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
12 Dec 2011, 17:13 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Nathan Never - Izgubljeni svijet (NN SD#21) оцена: 8/10 Е веќе овдека се ми се допаѓа, и идеите (и тоа неколку од нов jurrasic Park, па кибер-светот на Сигмунд, до новиот лик: жена мачка Ран) до реализацијата. Класична Сф , на нивото на НН. Доволна да ме држи желбата да читам следен број...
|
13 Dec 2011, 14:40 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Nathan Never #123 & #124 - Staza u Plamenu / Tocka nestajanja(Marzorati / Mutti)Alfa e најмена да дознае кој ја ограбува една огромна технолошка коорпорација. Низ мисијата Nathan се спријателува со бивш Indy500 првак кој го има допрено дното и организацијата на која тој припаѓа - Nightriders. 8/10 иако можеби е повеќе за 7ца, ама ми се допадна омажот на светот на Cadillacs & Dinosaurus на Mark Schultz , односно на религијата на механичарите. ----------------------------- Nathan Never #125 - Tko je Solomon Darver?(Serra & Ostini / Olivares) Новиот директор на Alfa, Solomon Darver, добива огромна сума пари на сметка стара 5 години извадена на негово име. Проблемот е што пред 5 години тој, Solomon Darver, не постоел Ова е епизодата која сите ја чекаа, и дава одговор на прашањето во насловот. 10/10 без збор!
|
15 Dec 2011, 23:52 |
|
|