|
|
It is currently 23 Dec 2024, 19:07
|
Author |
Message |
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
15 Feb 2012, 16:08 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ ејм фор д бушес!
|
15 Feb 2012, 16:11 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Chim sne na temava-jas bi go ukinal zagor kako sho e ko peder dosega i bi go apdejtuval tro poke ko ona varijantata sho beshe od zaborajf koj crtach....
Nikoj od mladite nema da go cita Zagor kakov sho e.BArem vo ova forma na kaubojci i indijanci......vervam deka ke smenat mnogu raboti vo Boneli....verojatno preidavanje kolekcionersko na ovije dosega sho gi tupeja 60 godini+novi kratki serijali.....i normalno del ke ugasat.....
|
15 Feb 2012, 16:14 |
|
|
Konan Makedon
Ултимејт Резервист
|
Не би рекол дека ова е последен обид пред конечното гасење на Загор,пошто и Текс имаше вакво(успешно) издание во боја,а знаеме дека Текс е нумеро уно во Бонели.Нека излегува слободно,барем колекционерите ќе имаат материјал за собирање.Јас едно издание во 50000 варијанти не го земам,доволно ми е една.Да сум во Италија сега би купил еден број,онака од љубопитност. п.с.осеќам дека ова изданије ќе види бел ден и на Балканов.Пошто уште оваа варијанта на Загор не е објавена на овие простори.И нека има.Ако има кој да купува слободно.
_________________ I love the smell of fresh comics in the morning!!!
|
15 Feb 2012, 16:34 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
|
15 Feb 2012, 16:39 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
::
|
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
15 Feb 2012, 16:41 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
15 Feb 2012, 18:41 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
15 Feb 2012, 18:44 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
@Talmar, билокаков редизајн само ќе го упропасти Загор и мислам дека нема да помогне, значи Загор без Чико не ме зезај...тоа ти е исто како Блек без Окултис и Роди или К.Марк без Блаф и Жалосна сова........искрено мислам дека подобро е да го укинат серијалот него да го редизјанираат (со тоа ќе му ја земат душата на самиот стрип)
|
15 Feb 2012, 18:47 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
15 Feb 2012, 18:54 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
15 Feb 2012, 19:29 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
I jas go citav pa ne go citam poke Taka? Ke se cita toj i ponatamu-ama e so tolkav interes ko vo 1963. Ti si mozda redok slucaj od pomladite so go citat...
|
15 Feb 2012, 19:45 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
15 Feb 2012, 19:49 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
@Phoenix, на крај краева и јас почнав така, Загор стрип, дај еден два стрипа...супер се ќе ги читам и така....вероватно и ти си почнала така, ама мислам дека тука Загор во боја нема да биде пресуден....алудирам на моентот боја.... @Comic брат Ultimates ми е слаба тачка (знаеш и сам) ама споредбава не држи вода од аспект на тоа што Бонели функционираат многу поразлично од Марвел у конкретниов случај нели, значи издаваат еден „несериозен„ стип како Загор наменет за одредена публика (мислам на години) со сите ликови такви какви што се од сценаристички аспект а желбата за издавање еден посериозен стрип со длабоко разработени карактери и историски релативно точни аспекти зборам за вестерн (или ти у најгола форма каубојци и индијанци) ја реализираат преку Кен Паркер на пример. Е сеа ни у моите најлуди соништа не мислам да правам споредба Кен и Загор (значи примерот ми е само за жанрот) И да напоменам дека апсолутно немам против ваквата одлука за репринтирање од бр.1 во боја, едноставно само се обидов да направам анализа зошто е тоа така.
|
15 Feb 2012, 21:24 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
15 Feb 2012, 21:36 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
15 Feb 2012, 21:42 |
|
|
Konan Makedon
Ултимејт Резервист
|
_________________ I love the smell of fresh comics in the morning!!!
|
15 Feb 2012, 21:47 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
|
15 Feb 2012, 21:53 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
15 Feb 2012, 21:58 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
|
15 Feb 2012, 22:02 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Е видиш сега се разбираме, значи не реков дека е лошо тоа што го репринтираат во колор, правев само анализа или мое видување зошто е тоа така. И да во право си дел се од старата гарда на која редно е да и дојде крајот не дека се лоши него едноставно убаво ми е кога се сеќавам на ликовиве со епизоди кои ме воодушевувале и знам и дене денес да ги препрочитам по кој знае кој пат ама ако веќе немаат идеја( а немаат) по мене е подобро да ги укинат, додека пак со новиве серијали дефинитвно се регенерираа како издавачка куќа и мислам дека ќе издржат уште долго време, имаат они потенцијал како цртачи така и сцнаристи кои можат да се носат со времето и да се приспособат на новата „стрип ера„
|
15 Feb 2012, 22:08 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
13 Mar 2012, 00:01 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Aj da vidime..... Evo ja na jutjub....13 epizoda
|
13 Mar 2012, 16:13 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Периодов:
Загор Класик бр.8 Шесторица с плаве звијезде издание Луденс - папир -
-Супер приказна, киднапирање, потрага по злато, војска, предавници, индијанци и сето тоа зачинето со многу акција и стелт мисија (читај Загор се бори без Чико)
Загор Класик бр.9 Цвет који убија Луденс - папир -
-Тро глупо чнува приказнава, демек капетан на некоја тврдина го вика Загор на помош за да му помогне да го пронајде братот на некој си генерал итд итд, ама од глуп почеток приказнава се развива во доста пристојна динамична авантура со многу акција.
Загор Класик бр.10 Чудни господин Смит издание Луденс - папир -
-Една банална ситуација ќе ги воведе Загор и Чико во доста интересна и би рекол чудна ситуација да расветлат киднапирање уцена.
Загор Класик бр.15 Загорова прича издание Луденс - папир -
-Интересен почеток, Загор станува популарен лик во некој петпарачки роман на Истокот, писателот на истиот доаѓа во Дарквуд да го запознае лично и да почуствува дел од авантурите.
Загор Класик бр.16 Пруга издание Луденс - папир -
-Е ова е стварно одлична приказна, градба на пруга низ Америка и проблемите со индијанците, доста интриги, доста акција и ајде условно кажано замрсен крај.
Загор Одабране приче бр.16 Мортимерова освета издание Весели четвртак - папир -
-Доста интересна приказна, мене ме потсеќаше на Демони лудила (иако е далеку од ова маестрално дело), цел Дарквуд е пртоив Загор, индијанските племиња се скарани, Тонка е уапсен, се случуваат убиства, лажни судења и слични зезалици. У секој случај убава епизода која вреди да се исчита.
Инаку си ја прочитав и книгата Загор 40 години во Хрватска, доста интересно книгиче со многу информации за дотогашни едиции изданија, интервју со Бонели, Фери итн. Стварно интересна работа за секој колекционер на Загор.
|
15 Mar 2012, 21:37 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Zagor protiv Supermajk( Nolitta/Ferri) Си ја набавив епизодава денес од Бункер и не очекував премногу од истата, но пријатно се изненадив. Главниот негативец овде не е некој глупав криминалец, туку богат, супер способен човек со, би рекла, надреални моќи. Супермајк е самобендисан, надуен егоист и сака да покаже дека е подобар од сите, па дури и од Загор. Дури и успеа во тоа. Но, Загорчо наш се сети дека навидум очајната битка треба да ја води на свој терен... Еден од поинтересните краеви на епизода што се сеќавам дека сум ги читала. Fun read from start to finish. Немаше некои поголеми plot holes ( а специјално за Загор хејтерите се трудев да ги најдам! ), а дијалогот не е наивен, туку напротив, очекуван. Цртежот е на Фери. Многу работи се кажани за него, ама дека најубаво го црта Заги, најубаво. Нема тука што. Ме спречува нешто да и дадам 10ка на епизодава, а тоа е фактот што беше прекратка. Знам дека СМ се враќа, ама за вака добро склопен негативец, можело многу повеќе. Следува 9.5
|
25 Apr 2012, 00:48 |
|
|