|
|
It is currently 05 Feb 2025, 11:48
|
Author |
Message |
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
Конечно да почнеме нешто оригинално. Сите сте поканети за учество.
ПРВ ЧЕКОР Креирање свој лик! Наредниве 10-тина дена се предвидени да се измислат нови ликови (супер-херои ми е мојата замисла). Може и да се користи веќе постоечки СВОЈ карактер. Треба да го имате визуелно нацртан, но и...
ВТОР ЧЕКОР Одредување карактеристики!
*** Интелигенција *** Боречки вештини *** Брзина *** Јачина
Од 1 до 10 се оцените (поените/ѕвездичките) кои може да ги поседува за една карактеристика. За почеток, сите имаат по 12 поени (ѕвездички) да ги распоредат како и каде сакаат.
Пример Ако треба да го средам Ајвармен со само 12 поени за сите 4 карактеристики... Интелигенција 3* Боречки вештини 2* Брзина 4* Јачина 3*
Поени ќе се добиваат дополнително понатаму (дали со победа во дуел, дали со анкета (пр. најсмешен лик, најфраер, и сл)
ТРЕТ ЧЕКОР Супер МОЌ! Оваа специјална карактеристика имајте ја во план за својот херој! Првиот дуел нема да може да ја користите, но затоа од вториот дуел веќе ќе му биде дел од него. Ова ми е само за да мотивира повеќе за учество. Значи, доколку сакате вашиот херој да лета, да има супер вид, телепортација и што ли уште не, одредете го од старт, но во првиот дуел нема да може да го користи тоа. Пример, за Ајвармен би го одбрал Летање
ЧЕТВРТ ЧЕКОР Дуели! Принципот на овие дуели ни е веќе познат. Секој со секого, лига систем! Со тоа што ќе се цртаат оригинални наши ликови (еден свој и еден противнички лик), а и ќе мора логички да се размисли како до победа (комбинирајќи ги способностите на својот херој, како и на противничкиот) Темпото на дуелите ќе го договориме дали ќе биде на 1 или 2 недели.
ПЕТТИ ЧЕКОР Победник! Гласањето ни е веќе разработено! Со тоа што победникот добива пола или една ѕвездичка (доколку противникот не врати со цртеж-тогаш пола ѕвездичка), а понекогаш (место за ѕвездичка) ќе се бориме за некое оружје, некој артефакт и сл) но ова ќе биде јавено пред дуелите.
ШЕСТИ ЧЕКОР Надополнување карактеристики! Наместо ТАБЕЛА, ќе има еден заклучен топик, каде што ќе стои цртеж од јунакот и неговите карактеристики, моќи, оружја... кои ќе ги надополнувам во зависност од успехот!
Тоа е тоа Може и по пат нешто да додадеме, но ова се основните правила сега за сега! ПРЕДНОСТ на овој тип на дуели е што ќе се работат свои карактери! Чекам повратна информација колку ме разбравте, како ви се допаѓа како и кој би учествувал. Повторувам, ова би започнало после 1ви јуни, ќе се има над 10тина дена за креирање на лик!
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
22 May 2009, 10:43 |
|
|
Damjan
Манга Падаван
|
cool me nou hu tu pik !
_________________ Pepe Le Pew: Why did everyone leave? Oh, but of course! Already I have achieved a post of honor, and have been left to defend the fort. Viva la Republique!
|
22 May 2009, 11:24 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
|
22 May 2009, 11:38 |
|
|
Damjan
Манга Падаван
|
postoecki da! ali sega za sega go nema pobarano nikoj
_________________ Pepe Le Pew: Why did everyone leave? Oh, but of course! Already I have achieved a post of honor, and have been left to defend the fort. Viva la Republique!
|
22 May 2009, 11:49 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
Zamislata e da se koristat svoi likovi! A ako e postoecki tvoj (ili vo sorabotka so nekogo) togas vo red!
|
22 May 2009, 11:52 |
|
|
Damjan
Манга Падаван
|
-II- me mrzi da se povtoruvam.....
|
22 May 2009, 11:55 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
ok, ja pogresno te razbrav, mislev deka planiras da odberes nekoj postoecki heroj.
|
22 May 2009, 11:57 |
|
|
Damjan
Манга Падаван
|
|
22 May 2009, 11:58 |
|
|
Temnik
Пензиониран Мрчатор
Joined: 25 Jan 2009, 16:02 Posts: 2649 Location: Skopje, Makedonija
|
Под постоечки се мисли познат, т.е. Супермен, Бетмен и сл. или веќе креиран лик, т.е. дали може да се искористи лик (веќе креиран, т.е. постоечки), ама досега никаде не објавен? А можеби ќе се објави во иднина? Имам такви едно 5-6...
_________________http://temnik.blogspot.com/http://nikotem.deviantart.com -------------------------------- A man who uses his hands is a laborer. One who uses his hands and mind is a craftsman. He who uses his hands, his mind, and his heart is an artist.St. Francis
|
22 May 2009, 12:16 |
|
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
mnogu dobra zamisla stvarno!
|
22 May 2009, 12:27 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
пак ќе повторам за сите САМО СВОЈ ЛИК, БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ Е ОБЈАВЕН ИЛИ НОВ ИЗМИСЛЕН СПЕЦИЈАЛНО ЗА ДУЕЛИВЕ. ДА НЕ Е БЕТМЕН, СПАЈДИ ИЛИ ЗАГОР!
|
22 May 2009, 12:39 |
|
|
Temnik
Пензиониран Мрчатор
Joined: 25 Jan 2009, 16:02 Posts: 2649 Location: Skopje, Makedonija
|
Ок, се разбравме... I'm in!
_________________http://temnik.blogspot.com/http://nikotem.deviantart.com -------------------------------- A man who uses his hands is a laborer. One who uses his hands and mind is a craftsman. He who uses his hands, his mind, and his heart is an artist.St. Francis
|
22 May 2009, 12:52 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
кога ќе ги постувате цртежите, убаво би било и кратко инфо да ставите (макар и: мојот јунак го победи твојот јунак поради брзината, му се вртеше околу него, додека не го измори, пошто твојот е поспор и поголем па не успеа да ме погоди)
|
22 May 2009, 12:54 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
мала тајна, ексклузивно само за посетителите на страната на www.makstripovi.com - на овие дуели ќе учествувам и јас. Однапред ќе ви кажам да не очекувате некои штотијазнам квалитетни цртежи, туку повеќе лаичко цртање. Најчесто ќе биде цртано со молив, на обична хартија, па сликано со дигиталец,закачено/ставено на форумов.
За забелешки сум секогаш отворен, ама не верувам дека ќе можам да ги корегирам, бидејки се веќе сликано, туку ќе гледам да се поправам во следниот цртеж. Бива?
е сега, прашање: почнуваме првин со чекор еден (визуелно нацртан...) или и вториот чекор (карактериситки на ликот) заедно во овие 10 дена?
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
22 May 2009, 13:37 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
pa tie dve ne mozat edno bez drugo moja greska e sto sum gi stavil vo dva razlicni cekori i priznavam, prijatno sum iznenaden, a toa koj kako crta, ne se sekiraj, i ja sum tapa, ama ke gledam da ucestvuvam
|
22 May 2009, 13:58 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Mobilnijo da ne go ima nekoj novio od Skajvoker? MAjtap! Ke ve raskrsham na duelof more...ke napram nekoj besmrten sho e i neranjif i to.... Poz!
_________________ ејм фор д бушес!
|
22 May 2009, 13:59 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
|
22 May 2009, 14:01 |
|
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
Многу ми се допаѓа идејава Многу поинтересна од претходните дуели и покреативна(воедно и потешка задача ).Супер...ќе гледам и јас да учествувам,правилава сосем не ги разбрав,ама тука сме ќе се дообјасниме
|
22 May 2009, 14:09 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
smisli heroj dodaj mu oceni, sto sakas da bide, jak, brz, pameten... i posle 1vi ke pocneme so dueli (kako prethodniot pat, pr. mico vs damjan, temkov vs morgana, ... pa naredno kolo, drug protivnik
|
22 May 2009, 14:13 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Ke ve proturam od kjotek.....
_________________ ејм фор д бушес!
|
22 May 2009, 14:14 |
|
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
Не знам кој ќе јаде шамарчиња
|
22 May 2009, 14:31 |
|
|
MinioN
Магус Регуларус
|
Ah lele polu ce ocestvuvam xD neznam maka mi e da mislam a sakam da ucestvuvam i vece go imam mojot roBOT.Izvinete so e proskrapan ako imam vreme ce go docrtam kazete samo ako smetat to Prikazna/Description:Vojnik od idninata so visok cin zaglaven vo segasnosta(ne ova ne e od stripot ama sakam da napisam nesto za duelov).Treniran od Cak Noris koga bil mal steknal golemi vestini koi dolikuvaat na onie na hulk.Poznavajci ja dobro tehnologijata/mehanizmot dobiva super moc so negoviot super roBOT(vo koj vleguva) i site negovi moci se zgolemuvaat za 2 poeni(Интелигенција,Боречки вештини,Брзина,Јачина).Isto taka negoviot super-extremen-metalen-aluminiumsko-iden oklop go zastituva od mnogu silni udari(+Defence).Negovite atributi se(znaci bez oklopot,a nego go dobiva vo sledniot duel.Toa ustvari mu e "super power"-ot koj mu dava +poeni): Интелигенција 4 Боречки вештини 2 Брзина 3 Јачина 3
|
22 May 2009, 16:07 |
|
|
Stef
Суперхерој Под Стечај
|
I ArE IN ! pred nekoj den pocnav da go praam coekov, taman sea ke se uklopi, samo da go dosredam
|
22 May 2009, 17:29 |
|
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
top! im in! leleee edvaj cekam haha
|
22 May 2009, 17:37 |
|
|