|
|
It is currently 08 Jan 2025, 10:26
|
Author |
Message |
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Toa e se vo red, i ne stanuva zbor za toa kolku ke bide dobra igrata, igrata mzoe da bide vrhunska, megutoa 95% od igrachite koi ek se nafatat da igraat MMORPG sakaat toa da bide so medieval fantasy tematika, super heroite se pomalku ili poveke popularni vo tie krugovi na luge koi igraat MMORPG i opshto zemeno RPGa. Imalo i prethodno obidi da se napravi MMORPG so super herou, Champions Online na primer, spore dmene izvrsna igra, odlichno napravena, so fenomenalna grafika, i premnogu opcii za kreiranje an super heroj, ama ne e tolku igrana, zoshto? Zashto se bavi so tematika super heroi. Na kraj so DC Universe ke se desi da ostanat da ja igraat samo fanovi na super heroi, pogolemiot del ke si zaminat zashto tematikata ne im odgovara, treba igrava da ima strashen gameplay za da si obezbedi mesto megu igrite koi aktivno se igraat, kako shto kazav, mentalitetot na groto od irgachite koi igraat igri od ovoj zanr baraat fantasy tematika. Nesomneno e deka vo pochetokot ke zabelezuva ogromen porast igrava, toa pomalku ili poveke ims e sluchuva na site igri od ovoj tip, megutoa konkurencijata e mnogu mnogu jaka, i nudi mnogu mnogu poveke na igrachite, ednostavno im go dava toa shto go sakaat. Igrava ima celna grupa, fanovi na super heroi, koishto brojnos e sigurno mnogu pomalku od generalno gledano fanovi na fantasy, barem vo svetot na igrite. Eve ke ve prasham vas, vie ste daleku pogolemi fanovi na stripski super heroi od mene, koj od vas e spremen da plaka sekoj mesec po 700-800 denari za da ja igra, za da vleze vo uloga na super heroj? Jas deka ke ja probam za toa ne stanuva zbor, pred se ke ja probam zashto e mmorpg pa posle zashto e DC Universe, samo za da mozma da napravam super heroj koj ke moze da zbori i da bide vo interakcija barem ednash so Bat-Man koj mi e omilen super heroj generalno gledano, ne samo od DC.
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
06 Oct 2010, 02:21 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Ја на пример,нема шанси секој месец да плаќам.Сакам игри,и сакам суперхерои,и ќе ја пробам,ама секој месец по толку пари....
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
06 Oct 2010, 12:11 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
mislam deka mozam cisto onaka 4-5 meseci da zrtvuvam od drugi stvari da ja izigram...imam drugari sto plakaat vise 2-3 godini za WoW (kolku i da se), taka da ako posle tie 4-5 meseci "ne mozam" bez igrata ke produzam...ali cek prvo neka izleze..ako ja premestuvaat vaka uste nekoja godina barem fax da zavrsam da ja plakam od moi pari
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
06 Oct 2010, 12:40 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
2006ta у септември месец ја највија играва со зборовите НАСКОРО Истото се деси и со Marvel Online, и со Star Wars За 3 месеци е 2011...
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
06 Oct 2010, 13:06 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
A hehe, epa Marvel Online izleze, ama veke ne e Marvel Online tuku Champions Online i nema nikakva vrska so Marvel univerzumot.
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
06 Oct 2010, 13:35 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Tроа постаро видео ама ќе се најде
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
05 May 2011, 14:39 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
razocaruvanje so GODINI
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
05 May 2011, 20:15 |
|
|
The Bat-Man
Ултимејт Резервист
|
Играва ќе биде free to play. wohoooooooo
|
20 Sep 2011, 00:10 |
|
|
Spawn
Ултимејт Резервист
|
|
20 Sep 2011, 01:24 |
|
|
The Bat-Man
Ултимејт Резервист
|
|
20 Sep 2011, 02:10 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Chekaj jas kompletno ja isushtiv od ruki shto bi se reklo, igrava....izlezena e veke, se "igra"?
|
20 Sep 2011, 09:03 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
играва појма си нема ни е излезена ни ќе излегува.....се нешто као pre order ќе ја има на тој и тој датум али тиња...се само одложувања
|
20 Sep 2011, 17:12 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
In other words, it died before it was born.
|
20 Sep 2011, 17:34 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
najrazocaruvanje u poslednive, pa kolku vise, 5-6 godini? taka nesto
|
20 Sep 2011, 17:49 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Free to play е од денес. Значи скроз отидена е играва.
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
01 Nov 2011, 20:07 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
A samo koa ke se setam kolku prashina se digna okolu nea....
|
02 Nov 2011, 00:15 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Исто. Ја мислев дека го гледаме новиот WoW за стрип гикови Како успеаја да оплескаат толку,не се знае. Ја ќе ја пробам викендов,па ќе пишам ако вреди да трошите интернет.
|
02 Nov 2011, 08:51 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Kako uspeaja da opleskaat? Mnogu prosto, ja napravija monthly fee i ka utnaa temata, da ja utnaa temata. Mislam deka za ova veke iam pisuvan ama ne mi smeta da se povtoram. Zanrot na MMORPG ima svoja target grupa, target grupa koja ima svoja fiksna ideja za toa kako treba eden MMORPG da izgleda, odnosno temata koja ja nosi, koja najchesto ima fanasy tematika, i ne sekogash tie igrachi se stripomani ili gi sakaat stripskite junaci, mnogu poveke od niv bi sakale da bidat nekoj naspizden orc u tezok oklop s masivna sekira u race ili nekoj zaeban wizard so epic robes i staf kako pal sepred sebe, od druga strana pak nivnata target grupa koja trebashe da bide stripomani kako i golem broj na pomlada publika( pomlada u dusha, ne sam fizichki! ) koja saka da gleda crtani filmovi ne se bash zainteresirai za igri, eve jas ednash pogore prashav koj od vas site na forumov koi se fascinirate od Batman (megu koi sum i jas) ke ja igrate igrava i keplakate za nea. Prvo retko koj ke ja igra voopshto a kamo l pa daplaka, shto e potvrdeno so komentarite koi se pishani pogore kako odgovor na moeto prashanje. Stripoman ke gleda zashtedata da ja potroshi na novite izdanija na stripovi i da gi prochita, nema vreme za igranje , pmladata publika na stripomani ili onie koi gi znaat junacitepreku crtaite filmovi nemaat svoi finansii da si dozvolat daplakaat mesechno i preferiraat piraterija. Greshkata na ovaa igra beshe, monthly fee u start.
Ke ja isprobam i jas, ke ja simnam i ke vidam, do sega znam dve igri so super heroi i dvete se free toplay otkako uvidoa deka super heroite ne se pogodni za vakov tip na biznis, Champions Online i City of Heroes/Villains, da bea pametni i nealchni ovie od DC Universe i da gi sogledaa greshkite na ovie dve igri moze i ke im trgneshe, realno da zborime otkako Champions Online otidoa so f2p varijanta mnogu poveke im trgna, ama igrata e stvarn grom, e sega DC Universe treba da ja nadmine Champions Online za da moze da prosperira pa duri i kako f2p.
|
02 Nov 2011, 09:58 |
|
|
Spawn
Ултимејт Резервист
|
Се слагам горе-доле со колега ММО гејмер паладин и сакам да додадам само дека еден од проблемите на DCUO беше тоа шо пробаа да ја напраат MMO кое може да се игра и на PC и на конзола. Слушав и еднава и другава страна како се жали за тоа.
А, да и дека темата само по себе не е за ММОRPG. Суперхерои се закон и све тоа, ама некако не функцонираат во ваква игра. Барем на мене идејата не ми се свиѓа. Самиот концепт на условно кажано, стандарно ММО, некако неможе да се примени у секоја прича. Што е случај и со суперхеројскиве.
Да имам време ќе ја пробам, ама немам. И од RIFT паузирам.
|
02 Nov 2011, 21:51 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
|
03 Nov 2011, 11:53 |
|
|
The Bat-Man
Ултимејт Резервист
|
За истата ли игра правиме мубет? Ја не сум MMO играч воопшто ама ненормално се забавувам со играва. P.S. а јас позирам ли на Готамските облакодери Like a boos?
|
15 Nov 2011, 04:50 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Пишав јас во последна изиграна игра. Добра е,ама доста репетитивност се забележува. Се уште сум прилично на почеток (како за ММОРПГ),и има доста опции за креирање лик,ама утнале кај моќите. Исто изгледа скоро све. Доста прост интерфејс има(за мене огромен плус) а анимациите и визуелниот изглед на главните ДЦ херои се wow. Сепак,можело ова да помине како најнормална игра,наместо ММО.
|
15 Nov 2011, 11:40 |
|
|
Пепи
Суперхерој Под Стечај
|
jas bev na saitot i nigde ne najdov download button -a veli deka e free for play
i btw pred da izlezi ovaa od DC imashe edna -pa moze da se rece- uspeshna MMO bazirana na super heroi (ne mmi teknuva sega kako se vikashe mozda -champions on line-), taka da ne moze da se reci deka samo fantasy MMo uspevaat.
_________________ Пазете се... демниме бавчи!!!
|
15 Nov 2011, 13:56 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
|
16 Nov 2011, 10:30 |
|
|
Jaggah
Џуниор Џедај
|
Играва уствари врска нема! Толку беф хајп ап, за да ја играм и коа конечно ми падна во раце ја играф цел ден и ми здосади и ја избришаф! I'll stick to the WoW! btw игра некој тука WoW?
_________________ Can somebody tell me what kind of a world we live in, where a man dressed up as a *bat* gets all of my press? This town needs an enema!
|
29 Aug 2012, 14:10 |
|
|