|
|
It is currently 12 Jan 2025, 00:40
|
|
Page 1 of 1
|
[ 23 posts ] |
|
Author |
Message |
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
::
|
E pa vaka. Fativ da ja igram Witcher-ov u petokot kako so treba i denes edvaj cekam da se vratam doma za da izgubam nekolku saati na nea. Bidejki sum fan na RPG-a (ili ko so Mico gi vika: oj-tamu-napraj-ova-pa-vrati-se-za-da-ti-kazam-kaj-da-ojs igri ) dolgo vreme imav praznina u vremenskiot prostor za igranje, poso niso me nemase vaka zabegano od D&D: Temple of Elemental Evil, Fable i Kotor2 (ne deka ne izleguvale RPG-a nego mene ne me bendisuvaa). Igrata e malku zahtevna ali vredi za sekoj Mb od ramot i grafickata. Ima super quest-cinja, obilen monster lore, super dizajn, fenomenalna igrivost i sex (ova e samo bonus). Mozete da si pravite macevi, armor-i, sami da si pravite potions koi ve augmentiraat na vakov ili onakov nacin, da ubivate sustestva na finta a ne da klikate ko da ste... ne daj Boze... E sea koga kje iscistite odreden del pak se reinkarniraat sustestvata koi vi se dobri za bildanje experience, ali vo pomal broj a ne linearno ko u Diablo 2. Izobiluva so dobri dialozi, ima pcuenje eden ton i ima dosta ureden journal kade mozete da si doznaete koi se slabite tocki na odredeni monstrumi, a se update-uva sekoj put koga kje kupite kniga ili scroll i go right-click-nete. So da vi kazam drugo osven...IGRAVA E ZAKON! (za oj-tamu-napraj-ova-pa-vrati-se-za-da-ti-kazam-kaj-da-ojs igracite) Eve vi edno posterce i link za gameplay-ot: http://www.youtube.com/watch?v=YZpGAdeb ... re=related
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
18 May 2009, 13:12 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
dali ti kazav deka ke se navleces?????????? mene mi e na stand by, za podobri denovi, koga ke imam slobodno vreme
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
18 May 2009, 13:49 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Bave gejmeri...jas sea kje vrzam to psx2 sho mi sej za ukras i ke picham Ultimejt Alajans-Ah Zdrave, Zdrave do nekni tijaeflanja sea potekof so to Marvel sranjata
_________________ ејм фор д бушес!
|
18 May 2009, 13:51 |
|
|
redbaron
Надежен Луд Научник
|
Bi ti ja preporacal Mass Effect,daleku,daleku podobra igra od The Witcher..................a dokolku sakas odlicna prikazna togas obavezno da gi probas Neverwinter Nights 2 i Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer.
_________________ "Like you, he believed the dark side could be conquered from within. Such was not to be. The dark side seduced him utterly…and anger became his path!" ―Odan-Urr, warning Ulic Qel-Dro
|
18 May 2009, 19:01 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
|
@Rastaman: E jebi ga sea. Zarazna ne zarazna, imav malku slobodno vreme za da poigram, a bi sedel 24/7 na PC. @theMico: Marvel Ultimate Aliance 1 ja svrtev use pred dve godini II ja neam videno. Vikaat bila super. Ali ova Witcherov dzirni go kje te bendisa. @RedBaron: Reply za Mass Effect u topic-ot za Mass Effect
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
19 May 2009, 09:32 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
ne moze da sporedis fantasy stil, so SF aj sporeduvaj gi LOTR so SW na primer... isto e is o igrive, sekoja si e jaka za svojot zanr!!!
|
19 May 2009, 09:57 |
|
|
redbaron
Надежен Луд Научник
|
_________________ "Like you, he believed the dark side could be conquered from within. Such was not to be. The dark side seduced him utterly…and anger became his path!" ―Odan-Urr, warning Ulic Qel-Dro
|
19 May 2009, 15:54 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
ok, ja ja nemam igrano drugata, taka da ne mozam da se bunam a withcer mene mi se dopadna i poradi atmosferata (sekogas fantasy ima prednost od SF kaj mene, ne znam zosto)
|
19 May 2009, 18:47 |
|
|
redbaron
Надежен Луд Научник
|
|
19 May 2009, 19:01 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
|
Neverwinter nights I i II gi imam jos poodamna svrteno. Licno I poise me bendisa poso II nekako mi bese...so znam...Inace za RPG-a Bioware i Obsidian zemaat prevlast nad mnogu igri ali dosega se so sum igral od Atari bilo zakon. Probaj ja King's Bounty (igra pandan na HM&M 5 samo mnooooooooogu bolja) i gorenavedenata i nema da se razocaras.
|
20 May 2009, 09:26 |
|
|
Stef
Суперхерој Под Стечај
|
pred nekoj mesec ja igrav king's bounty, mnogu e tapa, ic ne e izbalansirana..... stignav do vtorata zona a veke od site mozni gradbi ja potrosiv vojskata i nemav veke od kaj da kupam, i non stop umirav zoso okolu mene kripovite bea so duplo pogolem level i se otkazav....
20 May 2009, 15:53 |
|
|
redbaron
Надежен Луд Научник
|
|
20 May 2009, 20:36 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
|
|
21 May 2009, 09:11 |
|
|
Stef
Суперхерој Под Стечај
|
hehe, epa da de, idev taka naokolu i gi tepav samo tie sto bie poslabi, ama da sakas i da nejkes ke te naceka nekoa pojaka grupa, i od ponovo, skoro site kvestovi gi zavrsiv tamu( a da, so tie sto bea mnogu jaki, ne se cepkav) pa vikam aj dosta bese tuka, toa sto zavrsiv, zavrsiv otidov desno u toj drugiot svet, pa ke se stepas so nekoja grupa, ke izgubis nekolku vojnici, i aj nazad pak da kupuvam vojska, pak ke otidam desno, ke se stepam so nekoi, pak nazad da kupuvam.. taka edno vreme se zaebavav, pa koa snema tamu vojska, pa i tuka, idev niz toa moreto nekoi kutii da baram, se utepav od baranje i dojdov do nekoj ostrov so griffini, ama tie bea u neutralna sostojba,(zaso prethodno nesto ukluciv xD ) i vidov u edno gnezdo takvi griffin jajca, gi ukradov i me spukaa .... veke mi se zdosadi i se otkazav... ama igrava si bara strplenie... i vreme.... , a i prethodno imav igrano igrici od ovoj tip, naprimer " Age of Wonders II " top igrica, malce stara... malce poveke... ama mnogu interesna, nesto u stil na heroes e, samo tuka misiite se duplo poteski, i baraat mnogu strategicko mislenje....
21 May 2009, 20:31 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
|
Kolku so mozev da uvidam so tek na igranjeto na KB pameten sistem e da imas vojska od razlicen tip so nema da se negira sama sebesi (pr undead i human ne se mirisaat mnogu, kako i dzudzinja i elfovi ili elfovi i orkovi.) Do kaj so igrav dzudzinjata se pojaki za nekoi raboti, ali ne i najjaki (pr topdziite se dzam za od daleku, warrior-ite se dosta tvrdokorni i dobri za sprecuvanje na neko fakmani, alhemistite se isto dosta silni kako i dzinovite koi se super za oslabuvanje na grupi od po 20-30 edinici). So undead po default ne igram poso ne gi bendisvam bas. U sekoj slucaj krivo mi e so morav da go formatiram diskot i save-ovite ne si gi izvadiv, poso sea kje treba se od pocetok, and I ain't gonna do that now am I.
|
22 May 2009, 09:25 |
|
|
Stef
Суперхерој Под Стечај
|
abe ja ne stignav do toj stepen vo igrata da gi otvoram site rasi, ama ti vikam ako ti praat merak vakvi igrici probaj ja "Age of wonders II: Wizards Throne" i nejzinata ekspanzija " Shadow Magic"
22 May 2009, 17:18 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Конечно, после долго време немање игра на компјутеров се решив да ја играм The Witcher. Незнам како сум ја промашил толку време Е сеа, прашање: стандардната верзија да ја симнувам или Enhanced Edition? Не ми се даваат 3-4 гб плус за џабе...
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
01 Jun 2010, 21:10 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
да побарам утре по цдиња, може ќе ја најдам
|
01 Jun 2010, 22:53 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Ја почнав со симнување на стандардната едиција. Видов дека има patch и тоа неколку, кои подобруваат неколку нешта во играта, така да Enhanced Edition ми се гледа некако непотребно. Сигурно нема огромна разлика
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
01 Jun 2010, 23:19 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Значи тотално ме напизди играва Ја симнав стандардната, е сега видов дека 1.4 печот кој бај д веј е 1.3 гб, ја прави Enhanced Edition и воопшто ја подобрува играта. The catch: НЕ СЕ УКЛУЧУВА ИГРАТА СО НЕГО!!! Black screen после интрото одма Ќе ја играм без печот.
|
02 Jun 2010, 15:16 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Temava e za The Withcer, ja nemam igrano i premnogu mi e maka, zashto vakvi igri samo igram a i plus imam mnogu dobri raboti slushano za igrata, no sakam da vi se ubacam na moabetot pogore.
Prvo i prvo, za da bide eden RPG dobar, ima mnogu poveke elementi koi vlijaat vrz toa. Biowere se odlichno vo pravenjeto igri i toa e tochno, no da ne zaboravime deka Nwerewinter Nights, kako prviot taka i vtoriot del, pred se se Dungeons and Dragons igri na Wizard's of the COast, Biowere se samo dizajneri na igrata dodeka prikaznata likovite i samiot svet go davaat Wizard's of the Coast. Vtora rabota, se slagam so Zdrave deka prviot del na NWN beshe daleku daleku podobar. Neshto shto mene uzasno mi smeta vo edna RPG e toa koga samata prikazna direkno mis e mesha vo minatoto na mojot lik, jas koga kreiram lik si iam celosno kreirana background za istiot, dodeka vo NWN 2, kako i vo Dragon age, prikaznata i te kako mi se mesha vo toa koj e i shto e likot, i toa uzasno mi smeta. Vo NWN, kako i vo drugi D&D igri od tipot na Icewind Dale, ne beshe taka.
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
10 Jul 2010, 00:57 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
и ја да не ти се мешам во муабетот, ама кога ќе имаш слободно време, играј ја ќе ти се допадне
|
10 Jul 2010, 08:41 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Za The Witcher? Definitivno ke mis e dopadne, temata me pogaga u srce! Lov na veshterki i plus sekogahs so tie raboti idat edne kup zlobni sushtestva, shto demoni shto undead, a pointeresno od tepanje na takvi za mene nema.
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
10 Jul 2010, 22:23 |
|
|
|
Page 1 of 1
|
[ 23 posts ] |
|