|
|
It is currently 09 Jan 2025, 18:00
|
|
Page 1 of 1
|
[ 13 posts ] |
|
Author |
Message |
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Ova mislam ke ima pogolem odziv od Trading Card Games zashto e mnogu mnogu poshirok poim. Mislam deka mnogu od vas tuka barem tabla i shah imaat igrano, i tie se board games neli? Samo me interesira dali ste probale i drugi, ok ajde Riziki Monopol i toa veruvam deka ste igrale, neli? Ja momentalno osven gorenapomenatite pokraj mene gi iam i World of Warcraft Board Game i Miffle-Earth Quest. I ednata i drugata si baraat mnogu vreme, prvo da se postavat, a posle i da se igraat, ama shtom pochnesh da igrash, gubish oset za realnost i vreme.
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
14 Jul 2010, 15:22 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
teska zaraza...
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
14 Jul 2010, 16:15 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Uzasnop teshka! Ima edna Igra Rune Wars, MNOOOOOOOOOOOOOOOOGU e jaka!.....ama...kesh si saka, inaku ogromna e, war based ama ima premnogu premnogu elementi i pravila.
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
14 Jul 2010, 18:12 |
|
|
speck
Надежен Луд Научник
|
Си се заљубив во такви игри со Cluedo најмногу. Најнови што ги имам пробано ми се WoW: The Board Game и Arkham Horror исто направена од Fantasy Flight Games. Многу ми е интересно како се развива таа цела идеја на collectible figurines, како и нивното боењe (мада искрено не можам да ги бојам, аман колку се мали). Се обидувам да си купувам од White Dwarf магазинот на Британскиот Games Workshop http://www.games-workshop.com/gws/ затоа што малото задоволство на тие е доста скапо, а и навистина неможам да направам такви ремек дела. Најголем проблем со тие игри ми е потребата да се игра многу долго. Колку и да е интересно некогаш 4-6+ саати може да се навистина многу.
|
10 Oct 2010, 23:28 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Da, shtom si ja igrala WoW si ja osetila "bolkata" koja se vika vreme, megutoa nie celo lete tepavme Middle-Earth Quest, da ako mislish deka e povrzana so Tolkien vo pravo si, igrata e tokmu vo toj svet so toa shto ne se igra so veke poznatite likovi tuku so novi likchinja izmisleni od kreatorite, so toa shto nekoi lickovi od knigite se pojavuvaat kako pomagachi na likovite.
Inaku shto se odnesuva do igrite so minijaturi koi se kolekcionerski sekako, mnogu mi e Zal shto nikako vo Makedonija nemoze da ni dojde Warhammer, e taa igra mnogu sakam da ja izprobam. Bash najnovo od rped mesec dena mi e vtor Starter Set Dungeons and Dragons minijaturi, vtor zatoa shto vo eden starter set se pagaat random mapi i 12 minijaturi od koi samo dve se poznati, orc mauler i elf ranger, i drugite 10 se random, i ni se padna Bronse Dragon, happy us!
Znam deka gi bojat so akrilni boi, ama saka mnogu vreme i nervi za toa, D&D, Staw Wars i WoW minijaturite koi gi imam se plastichni i veke doagaat oboeni, mislamd eka istotl vazi sega i za Warhammer i deka samo ekskluzivni figuri im se metalni i treba igrachot sam da si gi oboi.
|
11 Oct 2010, 03:26 |
|
|
speck
Надежен Луд Научник
|
Фигурите на WoW што јас ги видов беа пластични но еднобојни, и на интернет имам видено доста луѓе со различни решенија за како да бидат обоени. Така да и пластичните можат да се обојат, иако, се разбира, металните се поквалитетни. А за Warhammer колку и да не сум заинтересирана да ја играм, паѓам на фигурките и вистина би било убаво и тука да се најдат.
|
11 Oct 2010, 09:54 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
E da tochno, na WoW boardgame-ot se neoboeni, i Bi bilo ubavo da se obojar zashto mene mnogu mi se dopagaat, arno ama na WoW miniatures game-ot doagaat oboeni, poshto se raboti za igra od tipot na Warhammer, koja e i kolekcionerska i iskreno zatoa isi ja iam, mnogu pvoeke od kolekcionerski aspekt odkolku za igranje iskreno, istoto vazi i za Dungeons and Dragons i Star Wars miniatures game koi gi iam. Treba nekoj den da napraam fotki i da prezentiram. ^^
|
11 Oct 2010, 19:04 |
|
|
Пепи
Суперхерој Под Стечај
|
И јас сум еден од болните по вакви игри... се разбира покрај монопол кој сите го имаме играно во одредена точка, прва ми беше класичен ризик. Наредно следеа Ризик-митолошкио и призик-спејс (митолошкиот добар е, ама овој вселенскиот некако... не го заигравме многу). Друго имам АAge of Mythology и Civilization (и двете според истоимените игри). И мојата омилена РПГ боард гејм -When darkness comes во која треба да тепаш зомбиња. За жал, неам седнато да играм вакви игри којзнае од кога... не можам луѓево да ги соберам. Овде на некој начин може да се вброи и Марвел хирој кликс -иако в сушност е со минијатури.
_________________ Пазете се... демниме бавчи!!!
|
12 Oct 2010, 07:35 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
кај Здравко ја играв Warcraft нездраво заразна игра!!! (смао уште да се има слободно време)
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
12 Oct 2010, 07:41 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
12 Oct 2010, 09:42 |
|
|
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
vcera kerka mi (8 godini) me natera da sednime monopol da igrame. Ne mi se sednuvase da citam i objasnuvam kapitalisticki koncepti ama aj da mu go napram kefo demek. Igrata traese mozda edno 4 saati plus i na pocetok mu popustav tro... ama na krajo, ko ispraksirana velikoposednicka - me stolci! Imav zaboraeno kolku e zabavna, iako surova igra monopolo.
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
|
12 Oct 2010, 09:52 |
|
|
speck
Надежен Луд Научник
|
|
12 Oct 2010, 10:48 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Jas iskreno bi se nafatil da gi bojam onie koi ne mi se oboeni ama ne znam kade mozam da najdam takvi boi i chetki i kolku pari bi chinele, sekako figuricive od MIddle Earth Quest i WoW (heoite konkretno, koga bi gi boel chudovishtata bi moral barem postoljeto da im go ostavam neoboeno zashto bojata igra uloga vo igrata, neli crvenite se najjaki, zelenite poslabi a plavite se von quest-ot koj treba da go reshite), sekako ovie drugive colectable se veke fabrichki oboeni.
|
12 Oct 2010, 13:26 |
|
|
|
Page 1 of 1
|
[ 13 posts ] |
|