|
|
|
|
It is currently 16 Dec 2024, 23:34
|
|
Page 1 of 1
|
[ 5 posts ] |
|
Author |
Message |
inmate1807
Џуниор Џедај
|
Шо мислите колку се подготвени нашиве колекционери да платат за некој стари стрип класици?
15 Jan 2011, 21:49 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Што ти текна муабетов, пријателе?
ок, ај прво под-прашања: КОИ Стрип класици? Наши (македонски, EX- YU) или светски (европски, американски)...? КОЛКУ стари? И ЗАШТО баш Класици???
...да не продаваш....? Аман, доста од рециклирање...и препродавање...
/едит: и нека се префрли темава во Стрип Ситуација....или во Стрип Берза, ако за тоа се работи.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
15 Jan 2011, 21:56 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
15 Jan 2011, 22:20 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Хм...па и нема баш нешто изданија од нашиве стрип класици искрено-ФИлипов има нешто изваено-Блек,Лун,ВИли ВИлд и уште некои работи по списанија,ДИмано има извадено во макстрип,наш свет и уште по некое списание,Коневски работеше на стрипови,Дарко МАркович има дневни стрипчиња и една или две книги несум сигур каде е сето тоа собрано......слабо има македонски изданија од пионерите нас трипот кај нас.
Ако мислиш на светски класици-Тарзан,Принц Валијант,Флеш ГОрдон,Стив КЕнјон,ТЕри и Пиратите,Бен БОлт,Рип КИрби итн...то е друго двајсе....
_________________ ејм фор д бушес!
|
16 Jan 2011, 01:06 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
Не знам за инмејт1807, ама ја помислив пример тие стрип класици кои што Мичо ги наброја, кои се расфрлани по неколку различни публикации или се необјавени, да се потсоберат, потсредат и извадат ко нови антологиски изданија... Единствено во таа насока ми има логика да се движи дискусија за цени во топик во Стрип Антологија, затоа реков ќе зачекам да видим каде ќе иде муабетот. Додуша, и тогаш ќе важи она што важи во случај да зборуваме за оригиналните изданија - цената зависи од конкретното издание, не можеш тоа да го систематизираш, освен ако не бидат дел од еден ист серијал антологии исл. А ако некој има од гореспоменатите изданија и сака да ги продаде, затоа е тука Стрип Берза, ќе се отвори топик, па тогаш конкретно ќе се прави муабет за цени...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
16 Jan 2011, 02:01 |
|
|
|
Page 1 of 1
|
[ 5 posts ] |
|