|
|
It is currently 05 Mar 2025, 22:06
|
PACHANGA - BRAINSTORMING, IDEI I SL
Author |
Message |
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
..али....ЕДВАЈ ЧЕКАМ ЕДЕН ПАЧАНГА........да го разлистам ....
|
17 May 2010, 15:12 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|

eve malku go razrabotiv toa so kockarot. zaprev bidejki ne sum siguren dali da go prodolzam vaka ili da go teram kako sto bese prvata zamisla, odnosno pacanga da otide na masata kaj sto se igra poker so parickata sto ja ima...
ЗА ЕДНА ПРЕКРАСНА ЦРНА ЖЕНА или НЕ ЈАДИ ПРАСЕ АКО НЕ МОЖЕШ ДА ГО ПЛАТИШ
ТАБЛА 1 1. Дружината седат на маса во една полна кафана. Има сумњиви типови и типки еден куп.
2. Раскошната келнерка остава едно печено прасе на масата. Сите го гледаат прасето. Пачанга неутрално, Пепе гладно, Делгадо задоволно, Паломита исто така.
3. Дружината го изела прасето. Остатоци во нивните чинии, на брковите на Делгадо, во послужавникот кај што го донесоа прасето. Сите се задоволни(Пепе онака прејаден во комична позиција, Делгадо глода коска), освен Пачанга кој неутрално пуши цигара. Паломита (си ја брише устата) : како ќе платиме?
4. Пачанга фрла паричка на масата.
5. Паричката паѓа на масата. Пачанга (офф) : толку имам.
6. Пепе : немам ништо. Паломита (негира со главата): Ни јас.
ТАБЛА 2
1. Делгадо ја држи коската што ја глодаше во рака(, се смее и му се гледа златниот заб : Хе хе хеее...
2. Овие тројцата го гледаат. Пачанга (глода коска) : Делгадо има златен заб.
3. Делгадо (загрижен) : Ме заебавате...? втор балон : нели?
4. Овие тројцата го гледаат сериозни.
5. Делгадо (изнервиран) : Еј нема шанси! втор балон : Тоа ми е среќниот заб!
6. Четворицата се загледани кон правецот откаде што доаѓа еден глас. Коцкарот (офф): Се извинувам, дали би можел да ви помогнам некако?
ТАБЛА 3
1. Коцкарот, целиот насмеан. Коцкарот : Случајно слушнав дека имате финансиски проблеми. Би можел да ви помогнам...
2. Коцкарот покажува со прстот кон медаљонот на Пачанга. Коцкарот : ... доколку за возврат го добијам ова!
3. Пачанга го скрива медаљонот под кошула. Пачанга : Не.
4. Коцкарот се приближува кон Пачанга и му покажува : Но господине! Погледнете натаму!
5. На излезот стојат неколку мускулатори наоружани до заби. Коцкарот (офф) : Овие се најлошите мадрфакери во околинава. Ако не платите, ќе ве исецкаат на парчиња и ќе направат гулаш од вас.
6. Коцкарот седнува на масата меѓу Паломита и Пепе. Коцкарот : Играте покер?
|
17 May 2010, 18:54 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
|
18 May 2010, 01:23 |
|
 |
Morgana
Ултимејт Резервист
|
Пикантез ,ти ептен се занесе  ,браво,интересно ми е кога те читам 
|
18 May 2010, 10:23 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
fala morgana, imav malku lufta denovive pa rekov da gi iskoristam kreativno celta mi bese da gi "osetam" likovite i atmosferata i eventualno ako na nekoj mu se dopagja nekoe od scenarijata da gi dorabotam i da se nacrtaat. vo sekoj slucaj kje pauziram malku sega, ne znam dali se dvizam vo dobar pravec. barem super se zabavuvav dodeka gi pisuvav 
|
18 May 2010, 10:37 |
|
 |
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them 
|
18 May 2010, 15:19 |
|
 |
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Дефинитивно, идејата исто ми се допаѓа...
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
31 May 2010, 12:26 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|

I eve posle podolgo vreme, vtorata tabla od Wanted Dead WANTED DEAD или СЕ БАРА МРТОВ ТАБЛА 1 1. Една рака држи искинат плакат на кој ја има сликата од Пачанга и пишува *се бара мртов. награда 1000$* 2. Намуртено лице од негативецот. (борачот?) 3. Во втор план, негативецот си оди. Во прв план, до искинатиот плакат има уште еден плакат на кој ја има сликата од Делгадо и пишува *се бара мртов. награда 100$* 4. Доаѓа еден друг негативец. Овој вториов е огромен и изгледа уште поопасно од првиот.(Металниот каубоец?) 5. Негативецот со раката го зграпчува плакатот со Делгадо, патем со металните прсти откинува дел од столбот. ТАБЛА 2 - каминг рајт нау... 1. Рамка. Не многу далеку... Една срна со срнчето (или друго животно по избор, на пример вепар со повеќе вепарчиња) се приближуваат кон река или езерце. Во оближните грмушки се наѕираат Пачанга и Делгадо. 2. Крупен врз двајцата, скриени во грмушките. Пачанга, низ шепот : Идат наваму. Биди тивок. Немој ни да дишеш. 3. Од позади нив, се гледаат Мајката животно со малото. Од газот на Делгадо излегува еден долг прдеж ЦВРЦЦццццц 4. Истиот кадар, Пач изнервиран, свртен кон Делгадо. Мајката животно бега со децата. Делгадо се правда: Не дишев! 5. Ги гледаме двајцата однапред. со прашалници. Позади нив ефект (линии на движење), нешто паѓа. Звучен ефект : Трес! 6. Шлогирана мртва верверичка. 7. Ја печат на ражен. Од 5 па натаму можда е друга табла всушност, ама сакав да ја завршам сцената хоуп ју енџој 
|
12 Jun 2010, 09:17 |
|
 |
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
jakoooooooo.......!!!!!! 
|
12 Jun 2010, 09:53 |
|
 |
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
сценаријото е џам!
_________________ ејм фор д бушес!
|
12 Jun 2010, 10:08 |
|
 |
Temnik
Пензиониран Мрчатор
Joined: 25 Jan 2009, 16:02 Posts: 2649 Location: Skopje, Makedonija
::
|
Одлично сценарио.. гледај само да не го раздолжиш ептен, пошто првата и втората табла водат кон повеќе различни правци... Али гледам дека тоа ти е стилот, секогаш оставаш простор за недореченост, т.е. читателот сам да си поврзе некои работи во глава, што е доста интересно... Следам ова, и само напред.
Ај може и јас деновиве ќе напишам нешто кратко, околу 5-6 страни...
_________________http://temnik.blogspot.com/http://nikotem.deviantart.com -------------------------------- A man who uses his hands is a laborer. One who uses his hands and mind is a craftsman. He who uses his hands, his mind, and his heart is an artist.St. Francis
|
12 Jun 2010, 10:39 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
fala decki, kje se potrudam da ostane nivoto barem isto ako ne i podobro Temnik, ova scenario go pravam malku poinaku od drugite, odnosno nemam ideja kaj kje odi prikaznata i go pisuvam tabla po tabla. mal eksperiment, inspiriran od metodot na The Mico za Zapek kako i da e, kje se obidam do 8 tabli maksimum da fati prikaznava...
|
12 Jun 2010, 10:48 |
|
 |
The G-Man
Суперхерој Под Стечај
|
_________________ We at МАКСТРИП are like one big haapy redneck family!!
|
13 Jun 2010, 01:14 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
G-man ubavo ime za negativecot, inaku recenicata ti e do pola 
|
14 Jun 2010, 05:41 |
|
 |
The G-Man
Суперхерој Под Стечај
|
Шо би рекол Паткаристика, десила се десалица Иначе сакав да кажам дека во уште еден појас од истата табла овај ликот ја загледва цената на постерот на Пачанга, и гледа дека Делгадо е само 100 долари, тука следи прво една сцена кај шо е онака....бебешки натажен, а после друга сцена кај шо им ржи на гостите на меаната Се надевам ова цела ќе излези 
_________________ We at МАКСТРИП are like one big haapy redneck family!!
|
14 Jun 2010, 20:17 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
табла 3 1. Делгадо задоволен ја пече верверичката. 2. Една рака (Лошиот) ја зема верверичката сосе стапот на кој се пече. Делгадо е изненаден. 3. Првиот лош од табла 1 ја наденал ко ражнич верверицата и ја гризнал. Во другата рака го држи постерот Пачанга Вонтед. Во поза на опасен фраер демек. Дијалог со ефекти (парчиња храна). ЛОШИОТ (кон Делгадо) : Ти си Пачанга? ДЕЛГАДО (во прв план) : А ти си ќор? 4. Лошиот го фрлил ражничот, со раката вади мали цвикери ама голем диоптер, и ги става на нос. Со другата рака го држи постерот Вонтед. 5. Во прв план Пачанга постер Вонтед, во втор план, покрај оганот, Пачанга има вперено пиштол (или друго оружје по избор) кон Лошиот. Едит : околу 20 минути пишување 
|
29 Jun 2010, 01:35 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
hehe, gledam tretava tabla ne vi se dopadnala nesto posebno aj kje ja prepravam naknadno...
|
29 Jun 2010, 23:38 |
|
 |
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
..abe super si e scenarioto....so crveneesh odma..????!!!!!
|
30 Jun 2010, 23:20 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
mislam deka mnogu go zaterav nakaj parodija, a otprilika imase desetina lugje sto go vidoa postot i ne komentiraa, taka da kje probam sepak da ja prepravam 3tata tabla. vo demokratija sekogas se slusa glasot na narodot, pa makar i komentarite da se nemi ovaa epizoda mi e malku eksperimentalna, obicno ne rabotam vaka, ama dodeka cekame Lasko da dade oficijalni informacii, malku zanimacija za vekje i onaka zovrieniov mozok...
|
30 Jun 2010, 23:48 |
|
 |
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
...Lasko sigurno ce prezentira kakva mu e zamislata so komletno scenario....a garant i so crtez..red e da se ispocituva toa sto go zamislil i ostvaril..... ..........nie slobodno ce si pisuvame i ce si crtame i ponataka site ............ama da ne zaboravime koj e avtorot...neli...?! 
|
30 Jun 2010, 23:58 |
|
 |
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them 
|
01 Jul 2010, 00:13 |
|
 |
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
...potpolno se slozuvam Laf...zatoa i rekov ,,ce si pisuvame i ce si crtame,,....... ......ja barem ne prestanav da crtam....  ..ama priznavam deka so netrpenie ja cekam prezentacijata na Lasko....
|
01 Jul 2010, 00:17 |
|
 |
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|

da da, site cekame nekoe ubavo iznenaduvanje od Lasko, da ne osvezi po zestinive inaku i jas mislam deka Pacanga kje se svrti nakaj poseriozno, vo megjuvreme eksperimentiram i se zagrevam za "ona vistinskoto". Normalno Lasko kako avtor (i kako covek) go cenam i go smetam za editor in chief koga kje se pocne so Pachanga. rabotata sto go teram nakaj komedija e sto ovoj Delgado mi e mnogu smesen, sto da praam ovie dosega sto gi napisav Koj na drug grob mu kopa i Full moon namerno gi pisuvav na nacin da mozat da se vklopat vo bilo kakov svet - fantastika ili klasicen vestern - bez problem. Full moon Lasko ja "odobri' vekje (fala Lasko! i fala Tanja sto se nafati da go nacrtas), a za drugite kje vidime. nemam kompleksi od kritiki, taka sto i da ne se realiziraat ovie scenarija, kje ima drugi Za "Wanted" imam ideja koja povekje bi odela nakaj akcija, ama i kon podolgo scenario. momentalno ne ja stavam vo optek bidejki celta mi bese da go napisam scenarioto bez prethodno razmisluvanje i da trae okolu 8 tabli, pa sega kje vidime sto kje ispadne.
|
01 Jul 2010, 01:33 |
|
 |
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
....milo mi e so se sovpadjame u razmisluvanjata....od moja strana....kritiki...NEMA... 
|
01 Jul 2010, 05:55 |
|
 |
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
super ti e scenarijoto-nemam problem ni so majtap ni so seriozna prikazna.....
_________________ ејм фор д бушес!
|
01 Jul 2010, 09:04 |
|
|