|
|
It is currently 26 Dec 2024, 02:37
|
Author |
Message |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
...абе батали Панишер, читај Загор...
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
26 Sep 2011, 11:56 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
26 Sep 2011, 11:58 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
26 Sep 2011, 12:03 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
26 Sep 2011, 12:06 |
|
|
halfelfpaladin
Пензиониран Мрчатор
|
Klasika! Mnogu merak mi napravi, ne znam dali e poradi nostalgichni chuvstva shto gi imam ili poradi toa shto stripov e stvarno odlichen, zabaven i komihen na svoj nachin. Go preporachuvam na sekogo.
_________________ Never forgive! Never forget! For the Lion and the Emperor! The Fallen will repent!
|
26 Sep 2011, 14:57 |
|
|
Branka Brlivata
Суперхерој Под Стечај
Joined: 12 Jul 2011, 14:10 Posts: 296 Location: Skopje , Saraj Matka
|
_________________ Денес е фино сончево нели е глупо да не пијам пиво , седиме надвор пиеме пиво сеир факаме на све живо , седиме надвор пиеме пиво .... не боли за све живо.....................
|
27 Sep 2011, 00:06 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
27 Sep 2011, 07:02 |
|
|
Branka Brlivata
Суперхерој Под Стечај
Joined: 12 Jul 2011, 14:10 Posts: 296 Location: Skopje , Saraj Matka
|
изгледа ја не сакам политички стрипови ........... Tocno druze nejkam mnogu mnogu nit jas politika u pozadina u strip ali neznam mozi deka prvpat citam strip so nekoa si politicka pozadina
_________________ Денес е фино сончево нели е глупо да не пијам пиво , седиме надвор пиеме пиво сеир факаме на све живо , седиме надвор пиеме пиво .... не боли за све живо.....................
|
27 Sep 2011, 10:29 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
PUNISHER MAX #1-6
Страшно добар арт и да дефинитивно Гарт Енис е тотален лудак. Одлична арка, за смртта на најблеските, моментот на станување Панишер и поврзаноста на ЦИА со војната во виетнам, дрогата и продолжување на криминалот по војната.
PUNISHER MAX #7-12
ИРА и ирците во Хелс китчен, делење на банди, малку МИ6 и мноооогу тупење и непотребно компицирање на приказната.
|
27 Sep 2011, 10:37 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Marvel Swimsuit Special - O. M. G. WHAT WAS THIS?!?!?? vcera koga go gledav puss in boots kao parodija od Old Spice reklamite, mislev deka sum videl se....NOPE chuck testa (morav hahaha)..e sea vidov....joj sto ocena za ova da se dade? 10/10....EDNOSTAVNO E FENOMENALNO na krale i lafce ke im se svigja i guess...pa i na SITE ostali
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
28 Sep 2011, 17:12 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
^ Имам такви 4 комада по цедиња, ама последното е од пред 6 години. Ова од кога е, нешто поново?
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
28 Sep 2011, 17:57 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
1991 mislam...stari se ali odlicni
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
29 Sep 2011, 00:21 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
PUNISHER MAX #13-18 Опасно добра арка, опасно добра прича и млина цртеж, класика Русија со сите недоследности, нуклеарна база и квалитетно решетање и убивање на све што мрда и немрда од страна на Казнувачот а сето тоа зачинето со вирус и сопки од кој друг ако не од своите. DC -All star Western #1 одличен почеток на приказна, одличен арт и ликот на Џона Хекс е маестрален. -Supermen #1Фантазија, убав почеток на приказна, одлично доловен мрачен Супи и тоа костимот не е лош. -Batman the Dark knight #1Страшен почеток, Две лица доловен маестрално во смисла на цртеж. -Blackhawks #1Ова искрено појма немав што е и го симнав чисто за да проверам и ми се виде доста интересно, немам некои големи очекувања. -The Savage hawkme #1Oдличен арт и одличен почеток на приказна, тоа негативецот малку поише на Веном ме потсеќаше. -The Flash #1На овој наслов му се радував најмногу, иако прилично стрипзки незапознаен сум со овие ликови, после Flashpoint Flash ми стана можеби бр.1 јунак. Одличен почеток и прекрасен арт. -Geen Lantern New Guardians #1Одличен старт, убав арт и прилично интересен „крај“ одвај чекам продолжение. Само на кратко ќе кажам дека овој ребут за мене претставува полн погодок, подетално би требало да пишам восоодветната тема од ко ќе средам импресии од сите наслови е да Другата недела Justice league #2
|
29 Sep 2011, 10:09 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
PUNISHER MAX #19-25
Причата класика
Одмаздата почнува..... Милина
Star Wars Infinity New hope The Empire strikes back Return of the Jedy
Стриповиве се милина, работени по филмовите ама со различен крај, значи поентата е што ќе се случи ако на пример Лук загине на планетата Хот или што ќе се случи ако Трипио е без едно стапало во палатата на Џаба д Хат. Препорака.
|
30 Sep 2011, 09:47 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
^za star wars; ja samo gi razgleav i crtezot E GROM!!!
|
30 Sep 2011, 12:11 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
The Killer Vol.1 оцена: 10/10Феноменален стрип. Приказна за платен убиец, кој високо котира и добро е платен. Единствена желба му е да го остават на мира сите- цел жив свет - и размислува да се пензионира на остров кој скоро целосно ќе биде изолиран....но нели, желбите и реалноста не се баш погодуваат секогаш. По малку потсеќа на , во концептот, но фантастично се развива понатаму - интриги, твистови, местенки... одличен цртеж/сценарио на тандемот: Matz/Luc Jacamon (чист цртеж и многу директна приказна) што толку добро те внесува во „филмот“ што сега одвај чекам да му седнам на VOL.2 &VOL.3. Нормално, за членовите на овој форум, сите три целини можат да ги симнат - ! Пријатно читање!
|
30 Sep 2011, 22:38 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Dylan Dog - VC 43 - "Poltergajst" Фина епизода, цртежот на Биглиардо ми е симпатичен, Де Нардо втора-во-серија солидно напишана епизода, претходната му беше "Велико Џубре", која исто убаво ми легна и ми е за нијанса подобра. 71/100
|
02 Oct 2011, 20:33 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Уште средувам 'утисци'..
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
02 Oct 2011, 21:38 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Eduardo Risso's Tales of Terror - Добра збирка на не би рекол хорор, ама ај да речеме забегани причи од дуото Трило-Рисо. Едноставни причи со твист/изненадување на последната страна. Не е тешко да се предвидат, ама не е битно, забавни се за читање, а артот на Рисо - мелем за очи, барем за мене. ...шо појќе да се каже. Чудно е што Трило не го пишува никаде на насловната или на грбот..? 9/10
Afterwerks v.1 - Црнобела збирка стрипчиња од реномирани аниматори/сторибордери, најголем дел вработени во Пиксар. Има 2-3 многу јаки, другите се онака, интересни. Артот е различен драстично од една во друга прича, воглавно е супер. Штета само шо е ЦБ, првата прича малце е тешка за разбирање пошо нијансите на сива се многу близу една до друга. Има и втор том, во боја и подебел... ќе му се посветам во некоја друга прилика, здравје. 8/10
|
02 Oct 2011, 23:16 |
|
|
Konan Makedon
Ултимејт Резервист
|
L'armata di pietra-ДД истражува мистериозни случки во мирното село Хавлстон. 8/10 Fuori orario-Во најголемиот шопинг центар во Британија,посетителите имаат привиденија за вампири,зомби,диносауруси и сл.Ептен монотоно дејствието во оваа приказна. 3/10 Sorvegliato speciale-Џон Бигзби оди кај ДД затоа што мисли дека некој постојано го следи и шпиунира.Иако нема ништо натприродно,ДД го прифаќа случајот.Има и некои елементи од Матрикс,како имиња на ликови,случки и сл. 8/10 Соба број 63.-Чудна приказна со уште почуден крај.Гручо во топ форма со вицевите. 7/10
_________________ I love the smell of fresh comics in the morning!!!
|
03 Oct 2011, 13:54 |
|
|
Баш Челик
Суперхерој Под Стечај
|
Пореметена прича! Во максиумум обезбеден затвор каде престојуваат најјопасните криминалци, одеднаш се менуваат улогите тие постануваат жртви, или подобро речено плен. Зошто е така прочитајте го стрипов. Цртежот не бе бендиса баш... додуша кој го сака артот во стрипот 30 Days of Night, мислам дека ќе го бендиса стрипов. Стрипов ќе го имате во Даунлоуд секцијата.
|
03 Oct 2011, 17:14 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Star Wars Tales of the Jedi Dark lords of the Sith
Прекрсно издание, маестрален арт и прилично моќна приказна. Инаку доста интересен момент Се Сит лордовите кои се доста штуро прикажани во филмовите, неправдата е исправена преку видео игрите и стриповите. Бајка, од доаѓањето на злото, преку древните Сит храмови и паднатите Џедаи, до можноста на секој Џедаи да го следи сопствениот пат и немешањето во таквата одлука од страна на Советот на џедаите па макар и да се тргне по патот на мрачната страна. Препорака.
Star Wars The Stark hyperspace war
Исто милина арт, одличен колор и фантастична приказна, дејствието е за време Војната на клоновите, шверцер кој ги напаѓа транспортерите на републиката со еден посебен лек, и кој истиот сака да го продава за поголем профит, тука се и Џедаите се одржуваат преговори и тука започнува целата збрка. Убав приказ на моќите на џедаите и масовни битки кои се импресивни за око. Препорака.
|
05 Oct 2011, 09:55 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ ејм фор д бушес!
|
05 Oct 2011, 10:20 |
|
|
Skywalker
|
Одличен почеток на новиот универзум. Ми се допаѓа динамиката и правецот на приказната. Мрачен почеток, мистичен, одлична најава за понатамошните епизоди. Не сум љубител на онаа наива од минатото, ми се допаѓа овој директен, крвав пристап. Не ме воодушеви премногу, но можеби понатамошните епизоди ќе донесат некој поинтересен тек. Се надевам.
|
06 Oct 2011, 04:54 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Тазе прочитано
Action comics #2 Морисон е маестрален, тотално нов Супермен, мрачен, ирочинен...едноставно ЗАКОН Detective comics #2 Тони Даниел е исто маестрален, одлично доловена мрачна атмосфера, мрачните ходници на крајот од причата врФ, убав крај кој ветува доста интересен трет број. Swamp thing #2 Ух.....убав вовед во приказната и јасно дефнирање на работите за да после има опасен добар заплет. Ова особено ми праи мерак. Animalman #2 Одлично вози приказната сега за сега. Green_Arrow #2 Интезивна акција, гаџети и слични тракатанци, фино. Red Lanterns #2 Опасно добар момент е воведот на ГНЕВОТ и мотото на Црвените фенери. Цртежот бонбонче.
Од претходната тура на DC а по препорака на Брајан прочитан и Aquaman #1 Колорот ептен ми напраи филм и заебанциите од типот ова е човекот што збори со риби и ништо повеќе е врФ
|
06 Oct 2011, 11:29 |
|
|