|
|
It is currently 26 Dec 2024, 14:21
|
Author |
Message |
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
06 Oct 2011, 12:15 |
|
|
Filip Kitevski
Ултимејт Резервист
Joined: 14 Mar 2010, 19:34 Posts: 599 Location: Скопје, Р. Македонија
|
Wolverine Origins Prekrasno stripche
_________________ - Life is 2 short, do some crazy things! - You still think that I really gonna challange Wolverine to a cage fight?
|
06 Oct 2011, 12:27 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
06 Oct 2011, 12:37 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Green Arrow Year one
Одлична приказна со убав арт и колор за тоа кој е и како настанал Зелената стрела, од неговиот минат живот и човек кој цело време е “ловен“ до човек кој се претвара во ловец и лови.
Magneto Testament
Страшно добар минисеријал со одличен арт и колор, за животот на Магнето пред и за време на втората светска војна, од доаѓањето на Нацистите заедно со Хитлер на власт, преку проблемите во школо до Варшавското гето и заглавувањето во логорот на смртта Аушвиц како и односот со Магда.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
06 Oct 2011, 19:47 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
::
|
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
07 Oct 2011, 09:35 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
07 Oct 2011, 09:39 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Frank Miller Robocop #1-9
Каква лектира е ова тоа е страшно, ненормалниот Френк повторно ме воодушеви, со оној негов препознатлив мрачен бед мадарфакр стил, со побааги голема критика на американскиот систем
Робокоп е маестрален, конечно некој го искористи и репрогамира за свои цели, ама нели Крајот го краси делото............. Препорака. Ова иако е постаро вреди да се исчита.
|
07 Oct 2011, 09:49 |
|
|
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
_________________ http://darkoristevski.blogspot.com/
|
07 Oct 2011, 10:30 |
|
|
Konan Makedon
Ултимејт Резервист
|
Le morti bianche-Дилан работи под друго име во една фабрика каде што се случуваат мистериозни убиства на работници. 4/10 I sei corvi-Криласто мистериозно суштество ги убива чуварите на Лондонската Кула.8/10 Oggetti smarriti-Жителите на мирниот лондонски кварт Магнолија Лејн одеднаш ги добиваат предметите кои пред многу години ги фрлиле или уништиле.Започнуваат и серија убиства.-6/10
_________________ I love the smell of fresh comics in the morning!!!
|
07 Oct 2011, 20:40 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
VEC 045 -Prokockani životi оцена: 3/10Кога немаш што да кажеш, потпри се на добро (филмско, книжевно...whatever) сценарио. Ама ако го правиш тоа - направи го бе добро, да не биде нешто што веднаш се заборава....базирано на Fight Club, со линеарна приказна и крај што се разрешува на чиста случајност е во најмала рака - ОЧАЈНА разработка. За жал, го немаше Дилан во кревет со добра гола девојка (иако приказната го кажа тоа, преку Гручо, но читателот не го виде тоа...) и непозната личност беше (пре)многу очигледна за да се прашуваме за кого станува збор...ајде, следниот број го најуваат за поинтересен.... да се надеваме дека ќе биде така...
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
07 Oct 2011, 21:49 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Крале, ни мене не ме воодушеви оваа епизода. Према мојата скала на оценување има 5-ка (иако сепак, паднат и е испитот ) А зошто и како 5-ка, еве вака (малку offtopic): Оваа ми е скалата: 1 - не треба да постои епизодава 2 - ужасна 3 - многу лоша 4 - лоша 5 - просек-накај-лоша 6 - просек-накај-добра 7 - добра 8 - многу добра 9 - одлична 10 - ремек дело Колку и да ми е побитно сценариото, цртежот ја крева или спушта севкупната оценка, а Мари ми е еден од омилените кај Дилан. Сценариото во случајов ми беше лошо, за 4-ка, но цртежот крена една оценка нагоре. Во ептен ретки случаи може да оди и 1.5 или 2 оцени нагоре. п.с. интересно е што на stripovi.com на пример, оценките за епизодите ги пресметуваат по посебна формула со 4-те променливи: идеја, сценарио, цртеж и насловна.
|
08 Oct 2011, 02:05 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Superman 1 - super crtez..iiii super prica ali nekako ne mi se povrzuvaat so morrison's bad ass supes...ovdeka pak e ligus-emo supes..nema veze crtezot e FENOMENALEN...ke se cita ova..6.5/10 Teen Titans 1 - Drake MA BOY, WHERE HAVE YOU BEEN LAD? bravo!! colorot e taka interesen da dava edna ocena pogore na stripov..iiiii kostimot od drake uste edna...8.5/10 Batman The Dark Knight - OOOOOOODLICEN CRTEZ!!! a i prikaznata e bas toa sto se bara od finch; BRZA AKCIJA!!...skokanje, bruce, skokanje, batman, negativec, udar, bam bam..zabavno stripce 8/10 Green Lantern New Guardians 1 - Iznenaduvanje na nedelata: ne ocekuvav apsolutno nisto od stripov....a ja dobiv najdobrata verzija od mojot omlien GL do sea....BRAAAAAAAAAAVO!!!!!!!!9/10 The Flash 1 - manapul mi bese u top 5 porano....sea ne mi e ni u top 20...nz zasto ednostavno dosaden crtez ima...ili barem mislam deka e toa...ne e vazno...vazno e sto ima potencijal stripov...imase nekolku wtf momenti...i dobro e sto gi imase 7/10 Aquaman 1 - najinteresen no.1 do sea....stvarno jaka prikazna, so MNOOOOGU humor i ODLICEN crtez od reis..tolku objasnet Aquaman do sea nemalo...ME LIKE IT! 9/10 Ultimate Spiderman 2 - malce pospor broj so mn ubav homage na starite Ult Spidey broevi...7/10 Kick Ass 4 vol 2 - WHAT THE FUCK!?!?!? millar otisol u kurac so brojov....sekad ima nekoja granica na koja sto millar ovoj pat i kazal pozdrav i ja odjebal....sepak ova e eden od najdobrite stripovi out there 8/10 The Ultimates 2 - fading into oblivion....ocaj...crtezot na ribic potseka premnogu na nekoi kadri na onoj od cassaday, boite se monotoni, prikaznata e da receme deka ultimates ne treba da se zamaraat so vakvi stvari...vakvi prikazni se za regularniot universe, ne za ovde....3/10 Bendis' Brilliant 1 - ova mislam deka ima potencijal...prviov broj ama bas nisto ne pokaza ali dobra e zamislata...6/10 Action Comics 2 - vo najmala raka, morrison si igra so clark kako sto luthor saka da proveri kolku e silen noviot heroj,isto taka saka i morrison... ova ke bide HUGE! can't wait for it...a crtezot...pa da receme deka ovoj supes e modeliran spored Steve Reeves...iiiiiii TUKA ME IMAAT MOMENTALNO! 8.5/10 Detective Comics 2 - WOW....aaaaaand I MEAN WOOOOOOOOOOOW!!!!!!! pupupu da ne go urocam, ali daniel gi pisuva najdobrite prikazni u DC momentalno.... <bas mi bese sok poslednata strana....a iskreno i crtezot sto e MELEM ZA OCI 10/10 Huntress 1 - evropski crtez nisto posebno :/ 4.5/10 Penguin - Pain and Prejudice 01 - samo radi crtezot sto e mesavina od bermejo i maleev i POSLEDNATA STRANA stripov dobiva 6/10 Avengers 17 - LOOOOOOOOOOVE IT 10/10 Wolverine 16 - uste gi neam procitano prethodnite broevi ali ova........ BRAVO ZA AARON!!! OVA E EDNA OD NAJUBAVITE PRIKAZNI ZA WOLVERINE NEKAD NAPISANI!!!!..tolku ednostavna a tolku prekrasna.. 10/10 Superior 5 - Millar e BOG! ----- 10/10...nekam da pisuvam poise ova treba da se procita OD SITE NA FORUMOV The Strange Talent of Luther Strode 1 - STRIP NA NEDELATAvi teknuva na Spawn, Invincible, Witchblade etc ? EPA OVA IMA POTENCIJAL DA BIDE THE BIGGEST THING EVER!prvite 3 strani se as nasty as you would've want crtezot e SWEEET!...a prikaznata e BAS UNIKATNA...bas millarovski;"nesto NAAAAAAAJOCIGLEDNO sto moze, zemi go i stavi go u strip...VOILA MASTERPIECE" 10/10
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
08 Oct 2011, 14:27 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Чини Superior,а? Го меркам јас,ама чекам да заврши прво.
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
08 Oct 2011, 16:14 |
|
|
Branka Brlivata
Суперхерој Под Стечај
Joined: 12 Jul 2011, 14:10 Posts: 296 Location: Skopje , Saraj Matka
|
Кога немаш што да кажеш, потпри се на добро (филмско, книжевно...whatever) сценарио. Ама ако го правиш тоа - направи го бе добро, да не биде нешто што веднаш се заборава....базирано на Fight Club, со линеарна приказна и крај што се разрешува на чиста случајност е во најмала рака - ОЧАЈНА разработка. За жал, го немаше Дилан во кревет со добра гола девојка (иако приказната го кажа тоа, преку Гручо, но читателот не го виде тоа...) и непозната личност беше (пре)многу очигледна за да се прашуваме за кого станува збор...ајде, следниот број го најуваат за поинтересен.... да се надеваме дека ќе биде така... sss Potpplno se slagam druze Krale u zadnje vreme Dylanov sve poveke i poveke mi vlece scenarija od filmovi ne samo ovoj broj ali toa e
_________________ Денес е фино сончево нели е глупо да не пијам пиво , седиме надвор пиеме пиво сеир факаме на све живо , седиме надвор пиеме пиво .... не боли за све живо.....................
|
08 Oct 2011, 16:30 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
оцена 7/10Добра приказна - Алтернатива на Шерлок Холмс. Самиот Свет, микролокација - Лондон, е комбинација на многу измешани жанри СФ, Класика, војни....а има и причина зошто. Многу бргу се чита, графичка новела од 52 страници, многу убав цртеж, но ова ќе било многу, многу поубаво во боја.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
08 Oct 2011, 20:37 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Alone T05: In the eye of the Maelstrom оцена 9/10. Скроз одлепен среријал. Ова е веќе 5 дел, и конечно некои работи почнаа да имаат смисол...Lost трип, во секој случај! Особено ме вознемирува тоа што целата атмосфера е некако - „детска“, ликовите се само деца, но ситуациите и одлуките се екстремно „возрасни“ со тешки последици...Тетоец веќе го „паркирал“ стрипов ...
|
08 Oct 2011, 20:48 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
EDEN.OD.NAJDOBRITE.STRIPOVI.EVER!!!
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
Last edited by Comic Geek on 08 Oct 2011, 23:15, edited 1 time in total.
|
08 Oct 2011, 22:36 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
^Сликата не се гледа. За кој стрип станува збор?
|
08 Oct 2011, 22:38 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Bendis' Scarlet
|
08 Oct 2011, 23:11 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Од коа му се мислам. Ај, ќе биде.
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
09 Oct 2011, 12:12 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
superman/batman prviot ark (br. 1-6)e interesen, posebno pocetnata scena e mnogu mnogu dobra, posle malku zatupuva, iako za ljubitelite na akcija mislam deka bi im se dopadnalo... Swamp thing od Alan Moore iako malku e "ostaren" stripov, sepak e dosta interesen sega za sega, prvite broevi malku konfuzni bidejki izgleda zavrsuva nekoja stara stori ark od prethodno, sepak si go ima talentot za pisuvanje alan moore i atmosferata e taman.
|
09 Oct 2011, 12:52 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
09 Oct 2011, 17:19 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Стрип и пол. Фантастична идеја,hell of a реализација,поткрепено со одлични ликови и дијалог,како и некои од најзезнатите твистови што сум имала прилика да ги видам во последно време. Артот е џам. Се надевам дека Waid ќе го заврши ова чудо фино лепо,дур е уште волку добро. Има 15/10 од мене.Не знам зошто волку чекав да го прочитам.
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
09 Oct 2011, 21:41 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
^...сега премини на Incorruptible...не е толку јако ко Irredeemable, ама сепак, ти го држи она warm, cosy feeling - додека дојде следната епизода.
|
09 Oct 2011, 21:51 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Утре ми е во план тоа. И да е упола во квалитет,пак ќе ми биде топ..
|
09 Oct 2011, 21:53 |
|
|