|
|
It is currently 26 Dec 2024, 02:33
|
Author |
Message |
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Korrigans (Mosdi/Civiello) - Civiello ми е закон, мада Кориганс и по арт и по прича ми е за класа пониску од ремек-делото A bit of madness. 8/10
|
17 Dec 2011, 15:35 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
|
17 Dec 2011, 16:54 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
18 Dec 2011, 20:45 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Продолжуваме со Green Lantern: Green Lantern Corps R&RGardner добива многу просечна приказна,но одличен развој на ликовите на Vath,Isamot и Natu. Зацврстува пријателството меѓу првите двајца,а Natu отркива каква одговорсност и последици носи прстенот. 8.5/10Green Lantern Corps The Dark Side of GreenBlack Ops дивизија на GL. Работа кој никој не сака да ја врши,за која никој не треба да знае и за која не се добиваат ордени. Одлична идеја,но многу слабо изведена. Приказната влечена,па нагло забрзана. 6.5/10Green Lantern Volume 4:Mystery of the Star SaphireСе појавуваат Star Saphire Corps,кои всушност се поранешни guardians кои не сакале да ги отфрлат емоциите како останатите. Водечка сила,наместо will power,им е љубовта. Доста солиден backstory со многу интересни моменти прават овој стрип да добие 9/10. А,да,се враќа и Carrol Ferris. Цртежот е минус,ама бонус приказните Tales of the Sinestro Corps ја оправдуваат оцената. Green Lantern Corps Friends In NeedNatu станува вистински херој на Korugan. Gardner е обвинет за убиство,но дали ќе се најде некој што ќе верува во неговата невиност? Истовремено,there's something fishy going on on Mogo.. Без конкуренција,најдобрата приказна кај овој наслов досега. Целосно го оправдува името Corps. 9.5/10Sinestro Corps WarМеѓу најдобрите приказни што сум имала чест да ги прочитам. Едвај чекам да видам како ова ќе биде надминато. 11/10
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
18 Dec 2011, 21:29 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
18 Dec 2011, 21:50 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
The Walking Dead 1-10 - motherfucker.....bravo....stripov e tolku dosaden sto e najinteresen bolji zavrsetoci na strip neam videno do sea....elementot "aj uste eden da procitam" ovde e najvidliv od cela strip industrija....nisto posebno ne se desava ali te tera da citas...odlicno,,,continuing edit: me interesira serijata do koj broj e otprilika poso sakam i toa da go izgleam...tnx
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
18 Dec 2011, 22:21 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
90 i kusur... prvite 60 broja se remek delo, posle se razvodnuva... a inaku, prodolzi ponatamu, tek sega doagja interesnoto
|
18 Dec 2011, 22:25 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
90 i kusur broja smestile u edna sezona??!?!? loso zvuci...kako i da e produzuvam
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
18 Dec 2011, 22:33 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
18 Dec 2011, 22:34 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
a da, ja mislev za strip serijata se prai muabet ako ja gledas TV serijata, moj sovet - prvite dve epizodi prva sezona, pa direktno vtora sezona
|
19 Dec 2011, 02:51 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
19 Dec 2011, 07:18 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
A и немора да ја гледа.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
19 Dec 2011, 09:20 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
19 Dec 2011, 09:21 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Хм....викендов се читаше тро постаро штиво ама ми напраи мерак многу и исчитав со задовлоство
Приче са дивљег запада книга.1 издание Стрип Агент - хартија
Убаво спакувано издание, по две приказни во книга плус стандардните предговори, поговори и историски факти од тој период, приказна која нема главен јунак, приказна која не е фокусирана на одреден историски момент, приказна која го следи развојот на Америка во смисла на освојување на Дивиот запад и проблемите со кои се соочувале доселениците.
Втората приказна е исто маестрална, слободата на човекот опкружен со природни пространства сеуште неистражени, животот со Индијанците и учењето на нивниот начин на живот....
Приче са дивљег запада книга.2 издание Стрип Агент - хартија
Нормално како и секогаш убавите работи имаат и свој крај со напредокот на цивилизацијата, полека но сигурно се појавува оној пресуден моимент дека белиот човек и Индијанците не моќжат да живеат заедно и да ја делат територијата, двете страни спротивставени меѓу себе ама и спротивставени во сопствените редови, белиот човек почнува да им продава ватрена вода (виски) и пушки, индијанците не сложни меѓу себе почнуваат да отстапуваат делови од својта територија и да му служат на белиот човек за оставрување на своите интереси....
Карактеристично за овој серијал е што во приказните се појавуваат и вистински личности како
Исто така е интересен и моментот што дејството не води преку скоро сите поважни историски настани кои се случувале во тогашна Америка
Серијалов го следев и од времето на Лунов магнус стрип кои издание веќе ги немам и стварно ме израдува идејата на Стрип агент да почнат со репринти на овој би рекло маестрален серијал, се надевам на скора набавка и на треттата книга..... Препорака за серијалов.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
19 Dec 2011, 09:50 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Конечно по долго одлагање и нечкање сам со себе по препорака на Halfelf и моето моментално нинџа расположение седнав и исчитав МАНГА, поточно
Basillsk Vol.1
Не знам од каде да почнам, ај читањето од лево кон десно го укапирав после третата страна, цртежот тро чуден ама човек се навикнува, ликовите се прилично забегани значи главниот протагонист ми е ок ама има и ликови со побааги за моето око чуден израз на лица итн. Приказната е супер и одлично вози, нинџа кланови кои се борат за превласт, секој со свои посебни техники, магии, стари списи итн. Морам да приизнаам дека приказната ме плени и дефинитивно ќе го исчитам серијалов.
Last edited by Meskov on 19 Dec 2011, 14:14, edited 2 times in total.
|
19 Dec 2011, 11:36 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
19 Dec 2011, 11:39 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
meskov tha ninja
|
19 Dec 2011, 11:46 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
|
19 Dec 2011, 12:14 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Basillsk Vol.2
Фантастично си вози приказната, фантази/хорор моментите допринесуваат за целата атмосфера да биде маестрална, вториот дел е прилично тепачки ориентиран а овие моенти се ВРФ
|
19 Dec 2011, 13:31 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Basillsk Vol.3-5
Конечно ја исчитав целата приказна, крајниот резултат е дека дефинитивно сум навлечен на Манга. Приказната ме плени ептен, полека се навикна на стилот на читање од десно кон лево. Што се однесува до самата приказна, кажав и погоре дека е феноменална, многу добар развој на карактерите, приказната е доста напната со доста сериозни хорор/фантази елементи и крај кој ме остави без зборови. Препорака дефинитвно за целиов серијал.
|
19 Dec 2011, 20:44 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
|
19 Dec 2011, 23:44 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
thx... najdov nekoi low rez sliki na amazon. mnogu dobro go lici kje go pobaram na francuski, ama za shopping momentalno sum vo faza na stedenje
|
20 Dec 2011, 01:04 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Batman Arkham Unhinged 10 - maestralno....mozebi najdobriot kratok strip za batman do sega....10/10
|
21 Dec 2011, 01:04 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
22 Dec 2011, 18:44 |
|
|
LASKO
Магус Регуларус
|
Албумов е ТОП! Го имам на хартија со посвета од Milazzo (од фестивалот во Макарска). Бисер!
_________________ ___________________________________________________________________________________ Those who do not want to imitate ANYTHING, produce NOTHING. (Salvador Dali)
|
22 Dec 2011, 20:07 |
|
|