|
|
It is currently 23 Dec 2024, 12:59
|
Author |
Message |
Мики
Манга Падаван
|
Епизодата денес што идеше е најјака епизода до сега! Мајкооо колку се смеев...
_________________ Живот... динамичен колоиден систем во кој реверзибилно со состојбата ти поминува во гел!
|
21 Jan 2012, 23:00 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ ејм фор д бушес!
|
23 Mar 2012, 08:14 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Голема пара Мич. И на Твитер ве зборат.
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
23 Mar 2012, 10:52 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
23 Mar 2012, 11:57 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Искрено, не го коментирам ова едино пошо Мичо е у екипава и ја работи својата ствар. А за ова од Русјаков, вака; Лето, завршува некој тиња фестивал на МТВ и идат credits на кој што се покражуваат милион имиња. У исто време на А1 завршува исто така певаљски фест со 10 пати поголема заинтересираност од народов и на credits има 1/5 од бројката на имињата на мтв. Така што, Русјаков: фак оф! Продавај муда за бубрези на други. Geek is out.
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
23 Mar 2012, 12:46 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
Last edited by Meskov on 23 Mar 2012, 14:16, edited 1 time in total.
|
23 Mar 2012, 13:10 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Чек малце,сериозни сте?
Комик и Мешков ве сметав за тро попаметни бе дечки. Друга работа-како шо и вас ко ќе ве вреѓа некој сум со вас така и сега (фак оф и слично) ќе застанам на страната на Алек.Полека со лични навреди,посебно кон луѓе шо ни се другари.НЕ дека ќе се банираме или слично-ама стварно не е коректно....Знам еден така шо пцуе и не би сакал да се претвори муабетов во слично.
НЕма врска шо сум јас ,Дамјан и ТОми во екипа(ако има уше некој сори)....можи да си кажите шо сакате,критика каква таква-треба и мора...ама од ракав да се збора посебно на вакви политички обрачуни?
Алек за ова има подршка од мене,како и БОрис и без многу правдање ќе ви кажам дека е во право за се шо пиша. Не сум сигурен за сумава(шо е скрос мала за ваков проект каде и да е во светот) ама башка на тоа и не е и исплатена. Т.е чекаме пари за документарците-сите тие шо се во списоко.
ТО Охридски трубадури и слично...баби и жаби.
Еднооки нема врска со ова.Еднооки ги плаќа телевизијата по епизода(моментално СИтел). Конкретнава сезона сме платени 25% помалку се со цел да оди серијата. А и то шо сме платени е некоја стандардна плата за кај нас....
Уште еднаш-без лични навреди (за Џорџ Клуни ме заболе) и мислете со глата. Отворен сум за секоја дебата на темава.Колку шо ќе ми дозволи времето.
П.С. Ко се фалеше еден дека потроши 100 000 евра за прават на Загор не се побунифне нешто?
|
23 Mar 2012, 13:53 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Аха гледам фак оф момент во постот кај Comic и се дистанцирам од изјавата. Апсолутно немав намера да вреѓам некој нит па сакам да се впуштам во таква дискусија со вреѓање. МИЧО извини брат сега видов што е и како е. Се согласувам со Comic во голем дел и мене некои ставови не ми се допаѓаат и толку. Апсолутно немам намера да вреѓам некого. ИЈАВО СЕ ИЗВИНУВАМ УШТЕ ЕДНАШ.....
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
23 Mar 2012, 14:15 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Сеа од ко се онаквафте.
За ставојте е ок.
Јс ко дел од екипата мора да си кажам моето.
Ево и овоа:
|
23 Mar 2012, 14:21 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Кога више се доведе мојата интелегенција во прашање и се спомна бан ај да продужам до крај. Паралелата што ја направив не е баби и жаби туку беше комично поставена наспрема наведените "работни места" на Русјаков. Сите знаеме дека од увек МТВ лапала огромни пари за проекти што никој не ги гледал. А кога човек скока вака на наведените ствари против него, со ваква нервоза и навреди од типот на ФАК ОФ! (затоа и беше пишано не со намера да го навредам него ај свер) обично е виновен. Позициите: 1. Автор на историски текст (историчар) 2. Автор на сценарио според историски текст3. Извршен продуцент 4. Режисер 5. Организатор6. Камера 7. Камерман 8. Асистент на камера 9. Светло 10. Тон опрема 11. Тонец12. Домаќин (наратор), некој што патува со вас низ приказната 13. Костим за домаќин (хоуст), инаку глумец (секој филм различен) 14. Глумци (во секој филм по двајца или тројца) 15. Студио за монтажа и монтажа на звук16. Аниматори (двајца) 17. Автор на стрип цртежи цртежи за анимација 18. Графичка обработка 19. Автор на оригинална музика20. Монтажер 21. Кетеринг (нешто мора да се јаде и пие) 22. Бензин 23. Телефонски трошоци 24. Патни трошоци 25. Трошоци за сместување на екипаОвие ми се така почудни, навидум слични али хеј мислев сум попаметен нели Сеа сфаќате фората со credits-от? Ова е тоа. Позиции што не се потребни. Продужуваме. Еднооки (не се однесува на работата на Мичо и аниматорите туку): Сценариото напишано од Русјаков. На почетокот беше тоа што треба да биде, исмевање на политичката сцена во државата ни наша. Со текот на времето Русјаков се повеќе и повеќе го насочи своето "внимание" против опозицијата дали од пусти страв, дали од лична политичка определба, дали од што и да е ич не ме боли. Но, ТОТАЛНО ја изгуби неговата неутралност (ако воопшто некогаш ја имал). Емисијата стана владино исмевање на опозицијата и се што е поврзано наспроти нив. Уште еден владин пиштол. Некои од најлошите фори со Киро беа дури и гнасни од што беа провладини. Али хеј, Русјаков е мадафака нели? Истото за себе го мислат и Латас, Миленко, Јанко етц. Нивна работа. Али не може он да ми кажува како стојат работите пошо имам очи и уши да ги видам и слушнам. Мавни на БЦ и остала екипа, Гујо нежно чепни го пошо ти летна главата. Типична влада работа: Или си со нас или си против нас и си глуп и предавник. Али ако јас грешам има други луѓе што гледаат што се дешава. Нека ги ѕирне коментарите за 120000 евра па нека оцени дали он или некој друг е во право. Ја имаме коментирано темава на некоја од собиранкиве и ако никој друг не пише не ме интересира. Текстов е моето мислење и јас стојам позади тоа. Не е dissrespect за работата на Мичо, затоа што ако тој или било кој друг не ја приметил мојата admiration за неговата работа, тогаш стварно е слеп. Не е скроз поврзан пошо ме мрзи да пишувам али главните делови се кажани. Али, уште еднаш, некој ко Русјаков да ми продава муда за бубрези, НЕ.
|
23 Mar 2012, 14:36 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
И да, околу банот:
|
23 Mar 2012, 14:38 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Болдираните категоии и тоа како постојат.
Не банираме на форумов.Не банирафне ко требаше,нема ни да банираме,посебно тебе.
ПОлитика мразам.Кој е за која партија ме заболе.То шо кај нас мора да си од негде ми смета лично и би ценел малку помалку да ја има на форумов.
апсолутно ти го подржвам правото на мислење иако не се согласвам со него.
И да-Јанко ,Миленко иСашко се баш популарни заради горенаведените теори.
|
23 Mar 2012, 14:45 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
ај и јас да се замешам (по грешка си го избришав првиот пост кој беше поголем па ке бидам сега пократок). 1. Ме заболе за политика. Ова е форум за стрип. (и ако веќе си ги мерите на кој му е поголем - се борите за 2ро место: општо познато е дека МЕНЕ ми е најголем! ) 2. за Болдираните категории Комик, и јас мислев дека се само за „надувување“ на буџетот, ама не е така. Учествував на ваков сличен проект, и бев дел од организирањето на сите овие точки (добро, не беше со анимација, ама слично...) 3. Ако е 12 000 евра по документарец - тогаш според мое скромно мислење - дури малку е. Горенаведениот проект беше дипломска работа и 90% од учесниците беа на доброволна, другарска база, и скоро и да не беа платени, и пак Проектот беше поскап од наведената сума. А се работеше само за 8 минутен краток филм!
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
23 Mar 2012, 15:02 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Едино ми е глупо што се умеша политика. Али тоа е.
|
23 Mar 2012, 15:14 |
|
|
Крале
Џуниор Џедај
|
_________________Само Чак Норис успеал да убеди баба дека не е гладен ))
|
23 Mar 2012, 16:08 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Абе луѓе ако сакате да се искараме, нема проблем. Пошо стварно не го сфаќам муабетов кога ЈАСНО е кажан примерот со фестивалите, ЈАСНО е кажана поентата (со помалце луѓе и помалце кеш може да се направат исто толку добри ствари колку што со поише кеш/луѓе), ЈАСНО е посочено дека МТВ СТАЛНО ДИПЛИ ПОВЕЌЕ ПАРИ ОДОШТО ТРЕБА. Не реков дека професиите не постојат туку дека еден човек/екипа може да работи повеќе работи како што е посочено во убавата приказна за моето лето на село и фаќање само на мтв, а1, канал 5 и телма. Мислам, ако сакате да глумите лудило ваша ствар али не ме чепкајте и уште полошо убедувајте во нешто што го имам видено јас самиот. (for fuck sake сигурно можам на utube да најдам credits за тоа што го барам па да видиме тогаш на кој му е поголем) И ако продолжуваме со ова бранење на своето мислење vs работа no problemo. Bring it on. Знам дека сум во право.
|
23 Mar 2012, 16:24 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
И муабетот: Надвор се платени толку, во Европа онолку, во Америка итн - НЕ ДРЖИ УОПШТЕ. Во Македонија сме. Stick to THOSE facts.
|
23 Mar 2012, 16:28 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Najdi na jutjub be. I kazi so e muabeto so festivalo nesfakjam?
|
23 Mar 2012, 16:30 |
|
|
Крале
Џуниор Џедај
|
_________________Само Чак Норис успеал да убеди баба дека не е гладен ))
|
23 Mar 2012, 16:31 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
|
23 Mar 2012, 16:45 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Jas na proektov rabotev na chetvrtina honorar sho bi go baral pri voobichaeni uslovi. Mi rekoja nemoj to,mozi tolku-i ok sve.
Imash proekt-ti nudat-prifakjash-to e profesionalnost.
Jas i deckite so rabotea najprofi si ja srabotija rabotata-e sega dali bilo na MTV i dali nekoj ima problem so to....neznam...neka si kazhi. AMa....predavnici,ja unishtivne drzhavata,kradci i slichno,da vi zhenite,decata,vo crno ne zavifte...fala.
Izgleda treba seriozno choek da pochni da razmisluva za sudsko reshavanje na vakvi nedoumici.
|
23 Mar 2012, 17:21 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Мичо, жени, деца во црно ГОД ФОРБИД. НИКОГАШ И ПОВТОРУВАМ НИКОГАШ НЕ БИ НАВРЕДИЛ НЕКОЈ ОД ФОРУМОВ! не можам доволно да го нагласам тоа. Другото е ваше.
|
23 Mar 2012, 18:48 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Aha! Kamo ju tjub? Prokletinjo Batali shefe...maka mi je.....muabeto e-ako nekoj zgreshil-neka odgovara.
|
23 Mar 2012, 18:50 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Поради приредените стресој, еве што има да каже Цане за мене: (пошо не можев "че ви се светам за све" да го најдам)
|
24 Mar 2012, 09:21 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
eve i jas da kazam nesto na temava - koja nema bas vrska so ednooki, osven produkcijata.
parite realno se mnogu za toa sto bese prikazano vo serijata. toa sto ne se isplateni e steta za ekipata, sigurno nekoj sepak kje lapne baksis od proektot, ali toa nema da bide Alek Rusjakov bidejki reziserot ne raspolaga so pari, tuku produkcijata.
isto za momentot deka parite ne se isplateni - kako moze cela serija da se producira na zimi majka? ima tuka nekoja dalavera, ama iskreno ne me interesira ni politika, ni pak serijata ja izgledav. p.s. povekjeto novi spomenici vo skopje se deset pati poskapi od serijava, taka da ova se sitni pari vo odnos na toa sto e "lapnato" na drugi mesta.
|
25 Mar 2012, 10:24 |
|
|