|
|
It is currently 06 Mar 2025, 13:55
|
Author |
Message |
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
_________________ http://darkoristevski.blogspot.com/
|
29 Mar 2012, 15:26 |
|
 |
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them 
|
29 Mar 2012, 15:42 |
|
 |
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
_________________ http://darkoristevski.blogspot.com/
|
29 Mar 2012, 15:44 |
|
 |
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
The puss in boots: the three diablos kratok,od 12 minuti.interesen  kung foo panda:Secrets of the masters 20 min.super  Monster house ochekuvav neshto interesno i zabavno,i dobiv neshto odlichno,10 pati poveke od toa shto mislev deka ke bide crtaniov.Preporaka!
|
29 Mar 2012, 21:36 |
|
 |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
We Bought A Zoo (2011)Фамилијарна драма at its best! Посебно препорака за почитувачи на делото на . Нијанса подобро ми легна отколку The Descendants на пример, со кого имаат сличности по жанр и тематика. 9/10  ------------------------------------------- The Awekening (2011)Диландоговска ghost-horror приказна, каде Ребека Хол како скептик за натприродното и стручњак за разоткривање на такви "натприродни" перформанси, е најмена да реши случај во едно школо каде во неразјаснети околности е убиен еден од учениците. Убава атмосфера има филмчево, во постаро време се случува, приказната не е којзнае колку за фалење, ама фино е заплеткана до сам крај и го содржи тој "хорористично-забавен" елемент.  7/10 
Last edited by Neo on 30 Mar 2012, 23:13, edited 1 time in total.
|
30 Mar 2012, 12:09 |
|
 |
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them 
|
30 Mar 2012, 14:18 |
|
 |
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Мет Дејмон сто години го немам гледано негде. 
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
30 Mar 2012, 22:15 |
|
 |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
30 Mar 2012, 22:49 |
|
 |
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
Street fighter 2. uncensored uncut epten zakon.jako muziche,prepoznatlivite "finti" od igricata,ubavo gi smestile site likovi vo prikaznata.preporaka
Taken dobro filmche.Koj me poznava ke pogodi koja scena mi napravi merak vo filmov.
|
31 Mar 2012, 11:54 |
|
 |
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
31 Mar 2012, 12:02 |
|
 |
Баш Челик
Суперхерој Под Стечај
|
 Кој е фан на делата на Grant Morrison, сигурно ќе го бендиса документарецов (појќето сигурно го имате глано веќе  ), има интересни моменти за неговиот живот, и за негојне дела, едина замерка имам шо не ги спомна New X- men и Batman, EПТЕН се задржа на The Invisibles (добро, сепак негово дело е), ама убо ќе беше да се спомнет и другиве... И ова шо глумит вештер/гаталец/и шо уше не, му е ептен... нафурано. П.С. Дали излезе документарецон за Warren Ellis? З'ш глеам иста продукциска куќа ги снима и двеве документарци.
|
01 Apr 2012, 00:29 |
|
 |
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
01 Apr 2012, 13:16 |
|
 |
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
New Year's Eve - Го чекав, го дочекав, тоа што очекував, тоа добив. Ensemble cast, одлична глума, опуштена атмосфера (меѓу актерите), приказна со неколку пресврти, многу смеење, хемија фрчи, лајт филм за душа. Обожавам вакви филмови. + театарскиот филинг што го има во филмов прави да е уште подобар. Едино што ептен ми сметаше е: Буда, колку е остарена Мишел Фајфер. И се гледа дека уште е all natural. Ни операции, ни белење на заби (тоа па ептен чудно ми падна), а уште помалку сексапил. Дали ради улогата, дали ради што стварно е така, нејзината Catwoman е далеку во историјата. А баш сакав да што хемија ќе има меѓу неа и Ефрон. За жал ја немаше. Или па тоа беше и поентата. Како и да е, огромна препорака и солидна 8.5/10
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
01 Apr 2012, 14:15 |
|
 |
Filip Kitevski
Ултимејт Резервист
Joined: 14 Mar 2010, 19:34 Posts: 599 Location: Скопје, Р. Македонија
|
Felon- 10/10 Gledajte go filmov. Nema shansi na nekoj da ne mu se dopadne ve uveruvam i konechno nekoj epten dobar film sho go izgleav godinava. Neka pomine nekoe vreme ke go gleam pak  Koj saka da go glea online eve podole link, kliknete na shockshare linkot, najbolji e http://www.1channel.ch/watch-280-Felon
_________________ - Life is 2 short, do some crazy things! - You still think that I really gonna challange Wolverine to a cage fight?
|
01 Apr 2012, 15:31 |
|
 |
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
J Edgar Hoover
-одличен филм, солидна глума и многу добар концепт на приказна, особено мерак ми направија оние мали нешта кои се дел од реплика, муабет итн а се многу битни за целата таа историја на создавање на ФБИ преку опремевување и техничко средување до легислатива и закоски решенија. Препорака за сите љубители на ваква тематика.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
01 Apr 2012, 20:45 |
|
 |
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
|
01 Apr 2012, 21:18 |
|
 |
Nesomai
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "Тој шо бара - ќе си го најди."
|
01 Apr 2012, 21:22 |
|
 |
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
02 Apr 2012, 00:24 |
|
 |
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
Несомаи, че мора да протестираме, таа листата горе се B-movie класици, овие денешниве се едноставно лоши /За Lynn Collins, не знам дал памти некој, ја глумеше ептен јаката келнерка во прва сезона од Тру Блад... Не дека ја имаше многу, одвај 5 епизоди издржа пред да ја убијат, но да не тупиме, ќе кажеме само дека има една ептен жешка секс сцена, tits and all, па вие фановите барајте сега  Инаку, ја прв пат ја видов (и не ја заборавив оттогаш) во Numb, мало инди филмче, каде глумеше љубовен интерес на Matthew Perry...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
02 Apr 2012, 16:49 |
|
 |
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
The extraordinary adventures of Adele Blanc-Sec. - Стрипојте ги неам читано, ама филмов некако не ми легна. Има сцена која изгледа ко да е џапната од Инди кецо, башка и бајаги сличен негативец... е сеа ако истата ја има во стрипот кој е од 76-та, тогаш е обратно.  6/10 The man with two brains. - Го иам глеано мож пред шес17 години, го закачив пред некој ден на TCM. Дооообра Стив Мартин комедија од рани 80ти. 8/10 ___________________________________________________ Eastbound & down - Изглеани први две сезони. Мнооооогу луда серија. Ликовиве се кој од кој позабегани. Препорака. 10/10
|
03 Apr 2012, 09:48 |
|
 |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
The Gray (2012)Ако сте расположени за зимски survival филм со завиден број на крволочни волци, тогаш прво би ви го препорачал "Frozen", па потоа "The Grey". Frozen е посуров, пореалистичен, а волците не се CGI.  The Grey единствено во што можеби е подобар е кинематографијата. 7/10 
|
05 Apr 2012, 02:33 |
|
 |
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|

Прво да почнам со: Steve Carrell треба да земе Оскар. Сериозно. За било што. Ај сеа што гледав: Dan in real life - Една од најубавите драми што сум ги гледал. Евр. Прекрасна приказна, со прекрасен кастинг, прекрасна средина за снимање (ако некој ден ме однесе патот накај USA морам да го видам местово) и најбитно - Стив Карел! WOW каква глума. Типов може да глуми СЕ! Одличен одличен одличен актер. A Juliette Binoche никад не била посекси. Се на се, чиста 10/10 Dinner for Schmucks - Ништо посебно, освен further дивење на актерските способности на Карел. Расплетот и презентирањето негово е ремек дело. Другото мех 6/10 Taking Chances - Тоа што почна како супер инди со одлична хемија помеѓу Чирики и Лонг, заврши скоро досадно без никаква идеа и никаков twist. Едино што иам приметено у вакви филмови е што има ептен мерачки составен OST. Оцена за филмов 6/10 Contraband - Што е едина лоша ствар кај филмов? Too many twists and turns for its own good. Стварно ги имаше премногу. Што и реално би се десиле. Али не и на филм. А од друга страна ги имаш Ben Foster и Giovanni Ribisi у ист филм. ЗАЕДНО. Искрено кажано, ко помал ги мешав двајцава. Не знам зошто не знам како али ги мешав. Феноменални актери. Повеќе европски шмек даваат со нивната глума than anything, али не смета. Но што е интересно (for all y'all haters out there  ) е што најдобрата глума во филмов ја дава Марки Марк! Period! Општо познато е дека е great family man и очигледно тоа многу му помага во филмов. Емоции на куб. Хемија со Бекинсејл фуче (а и Цацко да го стаиш со неа ќе фуче), непознат но одличен back up теам и феноменалниот JK Simmons. Вреди филмов. Не како најдобрите од Марк Shooter и Four Brothers, али вреди да се изгледа. Како што веќе напоменав. Малку ќе смета рипањето од акција во драма во акција во трилер во драма итн али it leaves you with a good feeling. 8/10
|
07 Apr 2012, 14:28 |
|
 |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
07 Apr 2012, 17:13 |
|
 |
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
Indiana jones and the temple of doom leeej od koa go neam gleano,pa si go pushtiv.Zakon film,mnogu mi e jak
|
07 Apr 2012, 18:22 |
|
 |
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Glengarry Glen Ross По незнам кој пат го гледам филмов и секогаш успева да ме потресе. Улогата на Џек Лемон е нешто што треба да се дава на студенти по глума како треба совршено да се одглуми лик. Тоа е тоа! За другите е грев да коментирам. Пачино мајстор, Болдвин бутка на земја, Ед Харис краљ, Аркин со онаа рамнодушност и страв у исто време... Бог! 12/10
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
08 Apr 2012, 11:15 |
|
|