|
|
It is currently 19 Dec 2024, 07:56
|
Author |
Message |
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
27 Mar 2012, 22:44 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Мала тура вести...
'Terra Nova' Will Not Get a Second Chance as a Netflix Series - дефинитивно крај за серијава, ова им беше последна надеж.
'Bones' Renewed By Fox For An Eighth Season - апсолутно очекувано, особено со оглед на тоа колку лошо тераат новите серии на Фокс (Terra Nova, I Hate My Teenage Daughter и Allen Gregory се веќе откажани; Alcatraz, Breaking In, Napoleon Dynamite и The Finder тераат накај canceled територија), плус Fringe одвај се држи во живот, а и House завршува...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
30 Mar 2012, 15:02 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
30 Mar 2012, 15:05 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Оваа не е нова, средна е...
|
30 Mar 2012, 16:00 |
|
|
The Bat-Man
Ултимејт Резервист
|
Промо за новата серија Beware the Batman.
|
30 Mar 2012, 16:57 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Ова е повеќе за во Цртане Новости, баш прееска пишав дека Картун Нетворк ја најави ко нова серија...
ЕДИТ: Копирано.
|
30 Mar 2012, 16:59 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Уште една ситна ТВ новост... Ако некој воопшто го интересира ова NBC Renews 'Smash' for Season 2Бројките не им се нешто посебно добри, но за NBC се фантазија, па ваљда очекувано било обновувањево...
|
31 Mar 2012, 16:06 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
I just want my pants back - За човек на моја возраст серијава е скроена. New York, млади луѓе, пиење, секс, друштво и "егзистенцијални проблеми" (и овие се околу жени офц ). Супер е кастингот, супер е глумата, се гледа дека се забавуваат дур снимаат. Мислам дека ова е едина асална ствар на MTV моментално. Who cares. I like it! Чекам втора сезона 9/10 Bent - Не знам зошто почнав да ја гледам али ми се свиѓа. Има некоја чудна фамилијарна хемија помеѓу актерите. Оддава nice feeling.
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
07 Apr 2012, 14:35 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Fox Renews 'New Girl', 'Raising Hope' and 'Glee'No surprises here. Нормално, YAY за Raising Hope /Не верував дека ќе го речем ова, ама мало YAY и за New Girl, втората половина од прва сезона имаше некои епик моменти, односно почнаа лошо ама како тераат се’ позабегани се... Нот бед за “гледај-бриши“ серија.
|
10 Apr 2012, 16:16 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
"Raising Hope" it is!
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
10 Apr 2012, 16:35 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
|
11 Apr 2012, 01:02 |
|
|
Мики
Манга Падаван
|
Missing ја прати некој? Има 4 епизоди искочени, фина тематика (шпиунажа, киднапирање, ЦИА).
_________________ Живот... динамичен колоиден систем во кој реверзибилно со состојбата ти поминува во гел!
|
11 Apr 2012, 08:54 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
5 епизоди се, излезе нова денес. Ја ѕиркам кога имам повеќе слободно време. Still on the fence, though. ОК е тематиката, ама троа предвидливо ми е - на пример, големиот “пресврт“ во четвртата епизода беше апла очигледен уште од првата. Ќе и’ дадем шанса уште епизода-две, па ќе видиме дал ќе се опрае... Ама немам некои големи очекувања дека тоа ќе се деси.
|
11 Apr 2012, 16:29 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
'Boss' Season 2 Premiere Date Announced: August 17th, 10 PMЕте, сега уште лето да дојде Од муабетите т.е. плановите, се чини втора ќе биде уште подобра од прва... Walking Dead Creator To Introduce AMC To The “Thief Of Thieves“AMC изгледа ќе екранизира уште еден стрип на Киркман, новиот Thief Of Thieves (од кој има само 3 броја излезено досега). The plot centers on master thief Conrad Paulson who, while attempting to reconcile with his estranged wife and son, vows to walk the straight and narrow, only to discover he’s completely addicted to the thrill of stealing. Now he must feed his addiction by stealing only what has been stolen, as the “Thief of Thieves".
Kirkman himself had the following to say about what he wants to accomplish with the show: "Much like The Walking Dead brought horror to television in a unique and groundbreaking way, I feel Thief of Thieves can do the same thing for heist stories, showing the humanity of all the characters, including the criminals."Киркман ја развива серијата со David Alpert (од Walking Dead) и Charles Eglee (од Dexter), кој ќе биде и show-runner доколку AMC нарача сезона (додека Киркман и Алперт ќе бидат извршни продуценти, како на WD).
|
12 Apr 2012, 16:42 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
My wife and kids Season 1 - Ова е еден little gem. Ова иде у топ 10 ситкоми што сум ги гледал. Ако не и топ 5. Прекрасна серија, со многу поразличен семеен пристап од сите други на неа слични. Препорака од најголем размер. Има некои 12 еп и вреди да се изгледа. Крале и налик тие на него со ќерки посебно will love it. 10/10
|
29 Apr 2012, 09:48 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
The CW Renews 'The Vampire Diaries,' '90210' and 'Supernatural'Не дека некому му е гајле за овие... Освен можеби за Supernatural, нали
|
04 May 2012, 16:10 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Ихааа, еден куп вести денес...
AMC Renews 'Comic Book Men' And 'Talking Dead' For 2nd Season (по 16 епизоди ќе имаат сезоните)
FOX has renewed 'Touch'; 'Alcatraz' and 'The Finder' Canceled (No surprises there. Инаку, претходно FOX ги обнови и Bones, Glee, Fringe, New Girl и Raising Hope, a ja скина Terra Nova)
FOX picks up three comedies: Ben & Kate, It's Messy, Goodwin Games; and two dramas: The Mob Doctor, The Following. (Ben & Kate e комедија за самохрана мајка чиј брат ќе се всели кај неа да и’ помогне со децата; It's Messy е комедија на Mindy Kaling од The Office во која таа глуми млад доктор; Goodwin Games е за три браќа и сестри кои мора да следат упатства од тестаментот на татко им ако сакаат да наследат пари; The Mob Doctor е медицинска драма за хирург кој е принуден да работи како доктор за мафијата во Чикаго; The Following е драма за сериски убиец со Kevin Bacon и James Purefoy, и серија која нетрпеливо ќе ја чекам)
NBC Renews 'Parenthood' For 4th and 'Law & Order: SVU' For 14th Season; Picks Up 'Chicago Fire' (Chicago Fire е нова серија на Dick Wolf, креаторот на Law & Order, и е драма за пожарникари)
NBC Picks Up "Hannibal" and JJ Abrams' "Revolution" (Hannibal е нормално за Ханибал Лектор, и ќе биде prequel на Red Dragon, во времето кога Лектор е консултант за FBI (а сериски убиец на страна) и другарче со Will Graham, кој ќе го глуми Hugh Dancy, што мислим дека е одличен избор. Другата добра вест е што showrunner ќе биде Bryan Fuller, од Dead Like Me и Pushing Daisies - the guy knows morbid. Улогата на Ханибал уште не е доделена, и од тоа многу ќе зависи колку е успешна серијава.
За Revolution пишав во топиков и порано, но тогаш беше муабет за пилот, сега дефинитивно е одобрена цела сезона. Колку за потсет, станува збор за пост-апокалиптична серија за група преживеани откако мистериозен настан доведува до тоа да прекинат со работа буквално сите електронски направи на планетава, нешто ко planet-wide EMP. Инаку, ова е баш чедо на Абрамс, ко Фринџ, а не нешто од другарчињата му. За глумци уште нема премногу инфо, но се знае дека тука се Giancarlo Esposito, Billy Burke, Andrea Roth и David Lyons, меѓу другите).
NBC Picks Up Comedies "Guys with Kids", "Animal Practice", "1600 Penn", "The New Normal", "Save Me," and "Go On" ("Guys with Kids" centers on a group of dads in their thirties who don't feel mature enough to be parents, despite having kids; "Animal Practice" stars Justin Kirk (Andy од Weeds) as a veterinarian, "1600 Penn" is a comedy set in the White House with Bill Pullman as POTUS and Jenna Elfman as the First Lady, "The New Normal" is a gay domestic comedy from the creator of Glee, "Save Me" stars Anne Heche as a housewife who comes to believe she's a prophet, and Matthew Perry stars as a sportscaster in "Go On")
TNT Greenlights 'Monday Mornings', New Medical Drama From David E. Kelley (прва сезона ќе има 10 епизоди, а ќе глумат Ving Rhames, Alfred Molina, Jamie Bamber и Jennifer Finnigan)
'Grey’s Anatomy' Stars Patrick Dempsey, Ellen Pompeo, Sandra Oh, James Pickens Jr., Chandra Wilson And Justin Chambers Close Deal (договорот им е за две години. Grey's Anatomy е веќе продолжена за деветта сезона, но барем сега главните фаци остануваат)
James Cromwell Joining The Second Season Of American Horror Story (ќе глуми еден од докторите во лудницата)
То е то засега. Треба да паднат уште вакви вести набрзо...Animal Practice
|
10 May 2012, 17:07 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Вака-така со душа ја чекам ComicBook Men Исто и на Hannibal и Revolution ќе им се даде шанса
|
10 May 2012, 17:21 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
10 May 2012, 17:28 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
|
10 May 2012, 17:31 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Мене и втората ради темата. Bacon глуми пензиониран агент кој на времето скоро полудел фаќајќи го серискиот убиец глумен од Purefoy, кој во денешно време ќе избега од затвор... но, цаката е во тоа што убиецов за време на неговиот престој во затвор култивирал прилично голема група на фанови/поданици, па сега всушност се цела армија сериски убијци. Не се сомневам дека Bacon/Purefoy се одличен избор за улогите, но заплетов е тоа што првично ме “заголица“ за серијава.
|
10 May 2012, 19:55 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Ајмо тазе тура вестиќи... 'Community' Renewed by NBC for a Fourth Season (Брајан веќе пиша во топикот, четвртата и последна сезона ќе има 13 епизоди) 'Cougar Town' Renewed for Fourth Season; Moves from ABC to TBS (Абед ќе се израдува TBS ептен раширија со оригинален материјал за годинава, досега само Тајлер Пери го имаа Не се знае колку епизоди ќе има четврта, но ништо чудно да биде помалку од стандардот, поради помалиот буџет) ABC has renewed Once Upon A Time, Castle, Revenge, Grey's Anatomy, Modern Family, The Middle, and Suburgatory (no surprises there, се знаеше за овие, this just makes it official) 'A Gifted Man' Canceled by CBS (уште едно не-изненадување) *Кога сме кај CBS, судбината уште не е позната за CSI Miami и Unforgettable. Првата е повеќе веројатна за откажување, втората за продолжување, но ќе зависи од тоа кои и колку нови пилоти ќе нарачаат... FOX Renews 'Family Guy' And 'American Dad' Beyond 2012-13 (ова значи дека Family Guy ќе истера 12-та сезона, а American Dad 8-ма. Третата анимирана, Cleveland Show, е веќе обновена за четврта, но не и за една плус т.е. петта, ко овие две) NBC Renews '30 Rock' For A Seventh And Final Season; Picks Up Dramas 'Do No Harm' And 'Infamous' (последната сезона на 30 Rock ќе има 13 епизоди. Do No Harm е Jekyll-and-Hyde тип на трилер серија, за брилијантен неурохирург кој има монструозно алтер его; додека Infamous е џандарска сапуница, за детективка која иде андерковер да реши убиство во богато семејство каде пораснала со мајка и’ која работела ко чистачица, бла бла... Единствена добра работа кај вторава е кастингот: Meagan Good, црнкињата од последната сезона на Калифорникејшн, е во главна улога, а споредните се на Тејт Донован од Damages и Виктор Гарбер од Alias) NBC Will Reportedly Gently Cancel 30 Rock, Parks and Recreation, and Community (ова всушност веќе и се случи, со тоа што 30 Рок и Комјунити се веќе обновени за уште една сезона од 13 епизоди, која ќе им биде и последна, а истото најверојатно ќе и’ се случи и на Паркс & Рек со петтата сезона, иако не е исклучено да ја откажат уште сега, но не верувам. Ќе се знае наредна недела. Четвртата комедија од тој четврточки блок комедии, Д Офис, се чини ќе тера непречено уште една фул сезона)
|
11 May 2012, 16:54 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Јоште вестиќи... Некои очекувани, некои не. CW renews Gossip Girl, Nikita, Hart of Dixie; cancels Ringer and The Secret Circle. (Gossip Girl ќе има шеста и последна сезона од 11 епизоди, a Nikita/Hart of Dixie ќе имаат фул трета/втора сезона од 22 епизоди... Не знам дал ги гледа некој овие, но ете. Инаку, трета сезона за Никита значи дека многу веројатно ќе има и четврта, ради syndication) ABC renews 'Private Practice', 'Body of Proof', 'Scandal' and 'Don't Trust The B---- in Apt. 23'; cancels 'GCB', 'Pan Am,' 'Missing' and 'The River'. (до некаде очекувано, освен можеби Body of Proof, која за чудо преживеа и ќе има уште една, најверојатно последна, сезона од 13 епизоди. Толку би требало да имаат и вторите сезони на Scandal и DTTBIA23, додека Private Practice најверојатно ќе има фул шеста сезона) ABC Renews 'Happy Endings' and 'Last Man Standing' (исто очекувано. Нарачките се за фул сезони од 22 епизоди) NBC Renews 'Parks & Recreation', 'The Office', 'Up All Night' and 'Whitney' (All With a Full Season) (ова се добри вести - мислим на фул сезоната за Паркс & Рек. Уште 22 до 24 епизоди гледање Рон Свонсон, јеееј Витни е мало изненадување, но не до толку. Офис и UAN беа познати од претходно, ова е само официјално) 'Awake', 'Are You There Chelsea?', 'Best Friends Forever', 'Bent' and 'Harry's Law' Canceled by NBC (сите овие се очекувани, BFF и Bent дури беа скинати после 4 епизоди. Едино тазе вест е откажувањето на Awake, кое беше очекувано според рејтингот/гледаноста, но ова е одлуката која најмногу ме пизди од сите овие вести деновиве, затоа што серијава е the best show most people aren't watching, ем навистина квалитетна ем навистина добро се развива, до степен што е веќе во територија на тотал мајндфак... Не знам дали ќе решат поголем дел од стварите до крај на прва сезона, најверојатно не, но ја дефинитивно сакав да видим што имаат планирано за понатаму. Гад дем ЕнБиСи.)
|
12 May 2012, 15:47 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Ме интересира колку ќе се остварат шпекулациите дека Office ќе се ребутира со нови ликови.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
12 May 2012, 16:05 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Би рекол ќе се остварат, дефинитивно оставија простор за такво нешто со крајот на 8-ма... Роберт Калифорнија дефинитивно ќе го нема, а прашање е колку ќе го има Двајт т.е. ќе зависи од тоа дали ќе има спин-оф. Ако нема, тука ќе биде. Според најавите, помалку screen time ќе има за поголемите ѕвезди како Енди, Џим и Пем, поради нивните филмски кариери. Во секој случај, тоа значи нови карактери. Колку и како, ќе видиме.
|
12 May 2012, 16:51 |
|
|