![](./styles/avalon/theme/images/spacer.gif) |
|
It is currently 07 Feb 2025, 05:05
|
Author |
Message |
gordan
Магус Регуларус
|
![Image](http://imageshack.us/a/img96/8058/riseoftheplanetoftheapef.jpg) ![Image](http://imageshack.us/a/img145/8574/0805filmreviewriseofthe.jpg) ![Image](http://imageshack.us/a/img834/3130/riseoftheplanetoftheapexr.jpg) И овој многу ми се допадна! Иако глумците не се извикани холивуЦки имиња, ова е многу убав филм со многу емоции и кој постојано те држи да сакаш да знаеш што ќе се случува понатаму. Брилијантно направен филм за сите возрасти кој не смее да се пропушти (звучам како некоја реклама). ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
|
17 Mar 2013, 08:29 |
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Si go uklucil HBO paketot, ocigledno.... ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
17 Mar 2013, 08:38 |
|
gordan
Магус Регуларус
|
Не. ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif) Платно и проектор. ![Geek :geek:](./images/smilies/icon_e_geek.gif)
|
17 Mar 2013, 12:36 |
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
17 Mar 2013, 13:18 |
|
gordan
Магус Регуларус
|
|
17 Mar 2013, 16:40 |
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
Oz the great and powerfull Na 3D u cineplexx Mnogu mi se svigashe ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif) ![Image](http://collider.com/wp-content/uploads/oz-the-great-and-powerful-banner-poster.jpg)
|
17 Mar 2013, 23:20 |
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
^Топ! Морам да го изгледам ова нешто ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
17 Mar 2013, 23:29 |
|
gordan
Магус Регуларус
|
![Image](http://imageshack.us/a/img109/4279/silenthillrevelation3dv.jpg) ![Image](http://imageshack.us/a/img201/2307/sh1ii.jpg) Супер хорорче кое е прилично верно на оригиналната игра. Се препорачува само за оние кои се запознаени со играта. на другите ќе им биде досаден и глуп. ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif) Сцената со медицинските сестри (?) кои се активираат на звук (??) е закон! Еве ја, слободно кликајте, нема гадости и слично:
|
17 Mar 2013, 23:33 |
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Beyond the Law - Еден од моите омилени 90's филмови. Башка и на 2-3 пути ми спомнаа дека вака несреден личам на Шин. Badass мелеми на душа. Филмов има мал милион грешки, како од сценографски така до сценариски, али исто така ја вади можеби и најдобрата глума од Чарли. Препорака и 6/10 12 Angry Men - Маестрално! Веќе не се прават вакви филмови. Кој го нема ова гледано, нема право да ми збори за поимот филм. Задолжителна литература и огромна препорака 8/10
|
18 Mar 2013, 00:55 |
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
![Image](http://flex2tone.com/wp-content/uploads/2011/12/conan-the-barbarian.jpg) Connan the barbarian 1982 Super mi beshe.Interesno mi e,iznenaduvachki dosta elementi od filmov se iskoristeni u Samurai Jack
|
19 Mar 2013, 02:35 |
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
|
19 Mar 2013, 04:52 |
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
E more Comic...cccc...minus imash za ova.... ODma da nadoknadish!
_________________ ејм фор д бушес!
|
19 Mar 2013, 16:58 |
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Има торент, сите 4 сезони на купче. Ги симнав сеа скоро, треба да се прегледа то наскоро. (за да не добијам и ја укор ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif) ) Глеани ми се на CN своевремено, ама сигурно иам доста и пропуштено епизоди.
|
20 Mar 2013, 00:13 |
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
20 Mar 2013, 08:06 |
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
American Mary (2012)Студентка по хириргија која е скоро без пари, се нафаќа да работи забранети операции на луѓе кои тоа дебело ќе го платат. Визуелниот стил е најдоброто нешто од филмот. Има интересни морничави моменти, добра е и типкава на постеров, ама некако не ми ''штимаше'' ни приказната ни сценариото. 5/10 ![Image](http://horrorcultfilms.co.uk/wp-content/uploads/2012/11/American-Mary_theatrical_quad_W.jpg)
|
22 Mar 2013, 17:52 |
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
|
Man bites dog (1992) - Заебано (и забегано) филмче. Нискобуџетен црнобел (француски) филм во кој филмска екипа прави документарец од животот на еден психопат. 7/10 ![Image](http://4.bp.blogspot.com/_zswvgN3NvdY/TL-Wmke8C1I/AAAAAAAAC9k/FCjgLzJF1D0/s1600/user-5763226_1165358330.jpg)
|
24 Mar 2013, 02:45 |
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
^mala popravka, belgiski e filmot ![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
|
24 Mar 2013, 16:47 |
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
10 Years - Фантастичен!! Ептен ми направи мерак. Плејада одлични актери, придружени од паметно сценарио и хемија ко да се навистина стари пријатели, филмов е тотален bullseye во секој поглед. Огромна препорака и солидна 7.5/10
|
24 Mar 2013, 17:22 |
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Ммм, не знам дали не бев во тој mood или не го видов филмов од правилен агол, али не ме импресионираше нешто многу, многу. Џим и Кејт поединечно се одлични, али заедно со останатиот дел од кастингот, поточно немањето хемија ни за лек меѓу нив, ми го уништи филмот. Плус, крајот ко без идеја и во мои очи апла депресивен. Некад, ако го изгледам пак, може "ќе легне" поубаво. Вака, само малку над просек. 4/10
|
25 Mar 2013, 07:03 |
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
![Reply with quote Reply with quote](./styles/avalon/imageset/en/icon_post_quote.gif)
Olympus Has Fallen - Напишав огромна рецензија, па ја избришав. Нема потреба за многу објаснување. Ова, in essence, е еден голем огромен среден прст во гро план со истетовирано големо Е*ЕТЕ СЕ У ГЗ на него, од американците за сите нивни непријатели. Толку. На прв, втор и трет поглед е една голема, забавна, факинг брза акција (каде што златното правило на Холивуд да има на секои 10 минути акциона сцена е исмеано и има на секои факинг 2), но под сето тоа и кроз цел филм постојано ми се вртеше една мисла во глава за америве. Може се најдебела, дебилна и all in all проста раја у свет али има нешто што не можеш да им одземеш - Патриотизмот. Се сакаат бе. Си се обожаваат. И кој и да е непријателот - го мразат. Го мразат колективно, интензивно и најчесто превентивно. Case in point, корејците. Северно корејците, поточно. Им кажуваат да може сте пофенси со технологија, сте бајги попамтени, али ако пробате нешто че ве пукаме со калаш. И ти не можеш да направиш ништо друго, освен да го почитуваш тоа. Си ја сакаат државата како што ние македонците мислам дека никад нема да ја сакаме. Уште се курчам за талат матер му ебам. Ликовите иако би требало да се плитки се навистина добро сценариски обвиени. Брз, поган и смешен разговор има кроз цел филм. Ефектите на моменти изгледаат навистина просечно, да неречам и евтино, но тоа воопшто не одзема од ефектот на филмот. За тој буџет што го имале, ова е повеќе од совршено. Џерард Батлер носи навистина добра глума и улога. Мило ми е за камбеков. После 300, има тргни-застани успеси, али ова му е bullseye. Онака, огромен булзај. Типот мава, крши и убива без проблем. И за познавачите на боречки вештини, ќе биде особено приметливо дека се потрудил да навлезе во улогата на special forces тип, пошо не користи само еден стил, туку варира од крав мага, бокс, кик бокс па се до аикидо и винг чун. Абе мадафака пар екселанс. Анџела Бесет (сеуште секси as all goddamn hell), Морган Фримен и остала "прецедникова советничка екипа" стандардно стандардни, али Батлер немаше да го направи филмов толку добар без Арон Екарт и . Фантастични беа и двајцата. Ова е филм што ве тера да уживате дур гледате. Далеку од некакви мистики, митски и трилерски мозочни окупатори. Ова е акција и само акција. Каква што фалеше на сцената. Мушки филм. Според некои, се што требало да биде "Die Hard 5". Огромна препорака за гледање во кино и солидна 7/10
|
26 Mar 2013, 02:51 |
|
BrunoPhoenix
Манга Падаван
|
![Image](http://hdsmartest.com/wp-content/uploads/2012/08/tumblr_m7wiq4WyFd1qbuqu3o1_400.jpg) Ubav. ![Image](http://i.imgur.com/z80vEUh.jpg) Dobar akcionen
|
27 Mar 2013, 18:19 |
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Heartless (2009)Британски мистериозен хорор-трилер, со одлична главна улога.. посебно мислам дека би им се допаднал на гледачи кои сакаат можност за различни интерпретации на приказната. 6/10 ![Image](http://trailers.apple.com/trailers/independent/heartless/images/poster-xlarge.jpg)
|
30 Mar 2013, 16:34 |
|
martin
Надежен Луд Научник
Joined: 15 Jan 2011, 08:16 Posts: 197 Location: наваму-натаму
|
The Perks of Being a Wallflower10/10 Мислам дека ова е најдобриот slice of life филм со мотиви од средно школо. Не содржи ниту еден од стандардните клишеа за еден ваков жанр.
|
30 Mar 2013, 22:07 |
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
|
30 Mar 2013, 22:45 |
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
|
![Image](http://www.starwarped.net/files/other-roles/Jimmy-Smits/Running-Scared-1986-dvd-cover.jpg) Running scared (1986) - Го начекав на МГМ Чанело па викам ај, не ми е глеан и онака. Тапа филм. Ни акција, ни комедија. 4/10 Kon-Tiki [2012] - Откако од тогашните научни кругови ќе му биде одбиено тврдењето дека Полинезија била населена од Јужноамериканци (се сметало дека луѓето на пацифичките архипелази дошле од Азија/Австралија) норвешкиот антрополог и истражувач Thor Heyerdahl ќе се нафати на луда експедиција на која со сплав ќе плови од Перу до Полинезија, мож 2/3 преку Пацифико, т.е. некои 7000км. Прилично успешна и забавна екранизација на овој луд потфат. Препорака. 8/10
|
31 Mar 2013, 00:51 |
|
|