[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 384: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 696: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
МАКЕДОНСКИ СТРИП ФОРУМ - View topic - Последен прочитан стрип
It is currently 23 Dec 2024, 11:49

Reply to topic  [ 4877 posts ]  Go to page Previous  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 196  Next
Последен прочитан стрип 
Author Message
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Kapulo e car...tipo dolgo beshe pod senkata na Mekferlejn ama so BEtmenof...rispekt....

22 Aug 2013, 08:50
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
То е.
Во план ми е ова да препрочитам.
:)

22 Aug 2013, 09:11
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote

22 Aug 2013, 09:24
Profile
Зен Мастер Форумџија

::
Reply with quote
Planetary
Image

Имам многу што да кажам за стрипов, ама нема да го направам тоа тука него во колумна. До тогаш - апсолутна препорака!
10/10

We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.

25 Aug 2013, 16:15
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
^ Yay!!! Se raduvam na predstojnata kolumna i stripot sto EPTEN ti se dopadnal...

25 Aug 2013, 17:05
Profile
Пензиониран Мрчатор

Reply with quote
ImageImage

Casanova 1-3. Пишан од Matt Fraction, цртан од браќана Gabriel Ba + Fabio Moon. Интересен психоделичен диско-сф трилер. Хумор, миљон заебани заплети, расплети и твистови, динамичен и современ цртеж и колор кој донекаде не ме бендиса баш (првиот дел беше ок, другото некако многу темни а заситени тонови... ми го гушеа цртежот, којшо патем знае и самиот да биде збунувачки). ~8/10

Image

Gotham by gaslight. Онака, прочитај и забрај го. Мињола уше го нема издефинирано својот стил, ама да речеме ок е. Причита - досадна. Дополнителната прича (за да не биде ептен тенко изданието) уше бетер. 4/10

Image

Last days of american crime. Солиден кримич/акција. Доста впечатлив арт (мада негде се чини ко избрзано). Причата, ок, малце при крајот ми се заглупаи. ~7/10

26 Aug 2013, 15:19
Profile WWW
Магус Регуларус

Reply with quote
30 days od night bloodsucker tales, edna od prikaznite sto se raskazuva e " dead billy dead" a drugata e juarez, (juarez bidejki sum go cital i mi e postiran, ke kazam nekolku zbora za billy dead) prikaznata e napisana od Steve Niles, a illustraciite se od kodi chamberlain, vo prikaznava se raskazuva za mladic Billy koj e pretvoren vo vampir i podocna kidnapiran, zaedno so negovata bivsa devojka megi, od naucnik koj e opsednat od vampiri. onaka, nisto posebno ne mi ostavi nekoj vpecatok.
Image

27 Aug 2013, 17:19
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Image

Jeremiah #1-28 оцена 11/10

Се сеќавам, во едно мое далечно лето, дента кога се распуштив од трето одделение, мојот дедо сакаше да ме почасти за успешно завршената учебна година, и ме однесе во антикварницата на Просветно Дело, што се наоѓаше во склоп на МНТ. Покрај многуте книги, се продаваа и два албуми/графички новели на Jeremiah - „Секта“ и „Афромерика“. Уште во момнетот кога ги забележав и разгледав, се заљубив во цртежот на Hermann - и таа љубов сеуште трае.

Image

Пред некој ден, на стрипзона се појавија mirror-и на сите досега средени албуми од оваа групација (кои скенирани, кои преведувани...) - вкупно 28 албуми од досега 32 издадени (мислам дека последниот, идеше деновиве во делови во Политикин Забавник). Благодарност до Стрипзона, и истите линкови ќе ги ставам .

Image

Ако некој (сеуште) не запознаен со светот на Џеремаја, станува збор за некоја наша блиска иднина, каде Америка е опустошена од нуклеарна војна базирана на расна основа, па години подоцна опшеството живее на раб на преживување, а начинот е сличен на Дивиот Запад - преживува Најсилниот и Најлошиот. Корумпирани полицајци и политичари, а секој Локален Силежија е главен Фраер во секое Прдеж-Селце што опстојува. Лудаци кои се фураат на религија, Водачи на Бела/црна раса, Нарко дилери,......се има тука.

И тука се Џеремаја и Курди Малој. Двајца анти-херои, кои се врткаат наоколу, живеејки „за корка леб“, ден за ден. И Езра. Езра е добра.

Image

Не знам што воопшто друго да кажувам, освен ако никогаш (невозможно?!?) не сте прочитале епизода од овој серијал, направете го тоа! Неверојатна препорака од моја страна!!!

Image

29 Aug 2013, 09:29
Profile
Магус Регуларус

Reply with quote
30 days of night: annual 2005, one-shot so naslov "dnevnikot na John Ikos" od 2005 od IDW comics. John ikos go napusta Barrow i odi vo Los Angeles vo potraga po agentot Norris. Ikos go srekava billy (od bloodsucker tales) i Dane, i se bori so banda na vampiri po ime "noknata posad" predvodena od vampir po ime Santana. Stripot e napisan od Steve Niles a ilustriran od Nat Jones. dobro stripce, iako malku kratko.
Image

29 Aug 2013, 15:03
Profile
Пензиониран Мрчатор

Reply with quote
Дубоко и Хладно (2011)

Колекција кратки стрипови од Дарко Перовиќ кои биле објавувани во стрип магазини во Шпанија, Италија, Франција, Бразил.. Жанровски шаренолико, доминира SF, а неколкуте дела на краткиот серијал Дубоко и Хладно, кој го работел во Шпанија, се прав (подводен) хорор. Изданиево е доказ дека Перовиќ не е само одличен цртач, туку и добар сценарист. На крај има долго интервју со авторот каде се разјаснети детали околу приказните, инспирацијата, неговата турбулентна кариера итн.
7.5/10

Preview:

Image Image

03 Sep 2013, 13:30
Profile
Пензиониран Мрчатор

Reply with quote
Image

Ubojica (Matz & Jacamon) 1-5. Прилично солиден стрип. Артот е џам (со исклучок на неколку страни кај што цртачот употребува чудно сецкање на панелите, како на сликата, тоа не ми направи баш ќеиф и дур не видов скен мислев дека имам лош примерок). Причата.. ок е. Малце некако ми се повторуваа монолозите на главниот лик, неговите погледи на светот и себеси... али у секој случај би земал и нареден интеграл здравје боже. 8,5/10

04 Sep 2013, 02:33
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote

04 Sep 2013, 20:36
Profile
Магус Регуларус

Reply with quote
Akaboshi-Ibun Suikoden, posle priblizno 900 godini vo godinata 1112, Kina e vo Sung dinastijata, Kina sporo se unistuva sebesi. Sega, legendaren heroj e roden, Taisou, " zvezdata koja paga" za koj se zboruva deka moze da se pretvori vo ognena topka i da trca. Toj e del od banda koj se sostoi od 108 kradci i se vika taitengyoudou i tie se tie sto ke ja spasat zemjata na Kina. Toj se zapoznava so devojka sto se pretvara deka e taisou i taka prikaznata pocnuva. dobra manga, iako glavniot lik ne mi se dopaga bidejki e sarkasticen a i krajot spored mene e los.
Image

05 Sep 2013, 00:17
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Image

Todd The Ugliest Kid on Earth #1-4 оцена 10/10 (линк, )
Најдобра апсурдна комедија досега преточена во стрип.
Неверојатни ликови, ставени во еден микрокосмос да се мешаат и преплетуваат.
Стрипот е многу краток, а се очекува и нова сезона од октомври...Препорачано by KRALe. ;)

05 Sep 2013, 22:38
Profile
Магус Регуларус

Reply with quote
30 days of night: dead space od idw comics, posle mala pauza od tragicnite slucki po poslednata shutle misija, NASA podgotvuva patuvanje so Icarus na misija da se pomogne da se vrati doverbata vo vselenskata programa. No najlosoto se slucuva koga se otkriva deka nesto se kacilo na shatlot, nesto divo, nesto sto ima kanji i apetit za krv. napisano od Steve Niles i Dan Wickline. dobar strip, vo ovoj slucaj zadninata e trgnata od barrow ili temnite ulici, so atmosfera slichna na alien samo vo ovoj slucaj krvozedni vampiri.
Image.

06 Sep 2013, 03:36
Profile
Пензиониран Мрчатор

Reply with quote
Gospodin Mardi Gra Pepelnik #1 - Dobro došli u smrt! (Darkwood)

Прв дел од четириделен серијал на Ерик Либерж. Бизарно сценарио, мешавина од црн хумор и метафизички егзистенцијални прашања, задгробен живот каков што не сме можеле да замислиме. :) Цртежот е ептен кул со многу детали, посебно впечаток оставаат неколку масовки со стотици скелети во еден панел (цела страна). Очекувам наредните епизоди да се поинтересни, сега веќе се поставија работите што е и како е. Изданиево (мек повез, одлична хартија и принт) е карамела. :)
8/10

Preview:

Image

08 Sep 2013, 16:23
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
...јас ова го имам читано, ама некако многу мутно ми е во сеќавање (освен чувството дека беше ко „надуван трип“ целата атмосфера)...како е оригналниот (англиски) наслов?

08 Sep 2013, 16:44
Profile
Пензиониран Мрчатор

Reply with quote
^ Monsieur Mardi-Gras Descendres: http://fr.wikipedia.org/wiki/Monsieur_M ... Descendres

08 Sep 2013, 16:53
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Ако нешто прават ко што треба у ДЦ последнава година тоа е "мини" револуцијата со дигиталните стрипови и ја прават со стил. Ако нешто вреди да се чита (и гледа бтњ) е тоа, а од оној шит зван New 52 вреди само Бетмен и Фемили. Тоа се праеше и задњиве месеци само што се надополни со Wolverine: Japan's Most Wanted. Гастрбајтески маки големи да не бидеш стрпан у затвор, а ти се чита стрип брате, сакам да им заблагодарам на луѓето што аплоадираат на Zippyshare и Hotfile. :mrgreen:

-------------------------------------------------------------------------

Image

Injustice Gods Among Us 2-34 - Ова е приказна на годината! Приказниште. Епопеја за нашите омилени херои. Зборови не го опишуваат овој стрип and that's a good thing. Вака не сум бил навлечен на стрип од Civil War. Недела за недела, мора да го добијам Injustice фиксот пошо идам даун чоече. Кхм. It's just that good. Ова да го ставеа на филм ќе имаше riots во Америка. А кога ќе искочеше ќе го надминеше Аватар. Мислам дека кога Том Тејлор ќе заврши со стрипов, ќе му праќаат девици по брза пошта за да го навлечат на друга свирка. И заслужи. Ебате генијот ебате. Марвел одувек ги тепале ДЦ со емоциите што нивните ликови ги имаат. Марвел универзумот едноставно изгледал пореално/човечки и бил поблиску до нас, него ли статуиве у движење на перфекциите од ДЦ. Овдека е сосема обратно. Толку лично, толку блиско до душата на хероите, толку моќно и непристрасно. Толку несовршено. Едноставно Wow. Дали ќе навивате за Брус, или негов Дамјанче, дали за Кларк, Џокер или Arrow - не е битно. Сите губат. И тоа изгледа толку епски. Ако не го читате ова - не читате стрипови. 11/10

Image

Legends of the Dark Knight 1-66 - I'm gonna say it. I have to! Got no other choice :?

Ова ми е омилен Бетмен наслов.

Снајдер, Морисон, се тоа ок, така е. Али чекањето по месец дена помеѓу броеви ис џаст килинг ми. Башка последниве од Batman Inc. не ни ги читав пошо ми здосади а и на Грантчо ко што видов (башка крајот беше срање.)

Ова, on the other hand, е далеку попсихолошки и поличен, на Бетменова душа, стрип него ли другите 100 што искачаат секој месец. Ако ви фалеа добри детективски, психо-трилерски и се на се, ноар причи со Љиљакот - ќе ги надете тука. Без реинвентинг на ликот и отапуење мозок со милиони микродетали од историја ко кај Снајдер, без уана би епштини ко кај Грант, едноставно Бетмен. Толку. И најдобрата ствар околу стрипов? Ај тоа што искача на недела дена и што има приказни што ми извкуваат "Oy Geek! Here's мелем for you fella!", него ова е Бетменчо од стариот универзум! Oh. My. Lord. колку ми фали претходниот универзум. Anyway, што е до мене и пофалби за стрипов еве една 10/10. Другото е ваше.

Image

Adventures of Superman 1-19 - Кај Бетси барем имаш избор што да читаш. Овде немаш. Ако сакаш да читаш стрип со Супермен, а да е добар, моеш само ова, пошо сви остали наслови сакс натс. Истата фора ко со LOTDK, нема епици и срања, туку полично и најинтересно е што најчесто Супермен е спореден лик. Don't know why, тоа ми прави особено мерак, односно како другите го доживуваат Човекот од Челик. Препорака и 8.5/10. Сега за сега.

Image

Wolverine: Japan's Most Wanted - Џејсон Арон испаѓа the definite writer за Волви. Ќе си к'снам од бирото. Но, од почеток. Откако заврши Wolverine Vol. 3, Марвел не знаеа што да прават со ликот. Немаа идеја, али типчето е еден од нивните најпознати, фамозни и популарни така да отидоа на варијанта и да го усереме - продужуеме. И би усерување. Така да вашиот омилен Гик прекина со читање на тој наслов, пошо и немаше што да се чита. Волви почна да развалуе во горе доле сите остали наслови освен во неговиот. И на секој давав шанса али није то то (освен Wolverine & The X-Men што уште се терам да го продужам ко што е редот). Кога гледам нов стрип со Логан, башка дигитален. Оп - Надеж. Симнувам, читам writer: Jason Aaron. Ајдеее, еве го овој пак. Бтњ, претходните Волви причи од него ми беа тиња. Почнуем со читање и фацата после првата страна почна да се мења од :| во :roll: , па се до :) за да заврши вака :D , а секој нареден број да го дочекувам :mrgreen: . Добар стрип. Иљада мали деталчиња земени од задњиот филм со Волви, склопени во една супериорна акција каква што заслужува ваков лик. This time, Jason Aaron hits the bullseye. 8/10 Наклон.

08 Sep 2013, 18:26
Profile
Магус Регуларус

Reply with quote
alien legion v1 od marvel comics, dobro stripce malku krvavo, vo koj se prikazuvaat avanturite i zivotite na clenovite na vselenskata legija.
Image

09 Sep 2013, 04:33
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote

09 Sep 2013, 15:29
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Just fyi - има и претходен наслов LOTDK да не напраиш збрка. Ја зборам за . Така да, why not? Далеку подобри се од некои други многу повеќе исфурани наслови и кросовери (еспешли кросовери - аман од нив). Ѕирни ги дигиталкиве, ако ти фаќа око за психолошки трилер приказни - get 'em. ;)

09 Sep 2013, 15:39
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote

09 Sep 2013, 16:52
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Малку Дилан Дог „“!

Воедно, прочитано и

Image

SMAX оцена 8/10 Иако е весело и „свежо“, сепак е спин-оф, или што би рекол јас „крава музара за уште пари“.

Image

Doing time оцена 8/10 Банда на криминалци (секој „стручњав во својот „фах“) бегаат од ѕидините од затворпот, за да сконтаат дека се - во времето на диносаурусите! Алките со кои се врзани уствари претставуваат апарати за патување низ времето...

11 Sep 2013, 20:47
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Деновиве ептен се зачитав стрипови....

ImageImage

Funky Koval 1 & 2 оцена 2/10
Funky Koval is a 4-part Polish science fiction/detective story/political fiction genre comic book published in People's Republic of Poland in the 1980s. It gained a cult following and is still recognized as one of the best Polish comics.
The plot resolves around the figure of former military pilot and now space detective, Funky Koval, who with his friends and colleagues forms a private detective agency "Universs" and solves various cases in the futuristic world of 2080s. His investigations range from corruption in the police and government, through fighting cultists and terrorists, investigating missing spaceships and illegal slave camps, to the mystery of the Drolls aliens, who seem to have a much more advanced technology than the humans, and whose plans for the humanity - if any - remain a mystery.

Не ми се допадна овој стрип - можеби е премног стар, или премногу ме потсетува на Џемс Бонд во свемир...Двојче бидејки е СФ... и за .

Image

Monster of the Hill оцена 9/10

In a fantastical 1860s England, every quiet little township is terrorized by a ferocious monster -- much to the townsfolk's delight! Each town's unique monster is a source of local pride, not to mention tourism. „Е што град си - коа немаш чудовиште бе? “ :lol: :lol: :lol: Јак мајтап, птеточен во весел стрип, со потенцирање на вистинско пријателство, истрајнст , но пред се - патот до целта. Препорачано! .

Image

The Sand Grain Theory оцена 0/10

In Brüsel the world is coming apart at the seams. In an apartment building, stones are appearing out of thin air, all with exactly the same weight, a prime number at that. Meanwhile, the gourmet chef Maurice keeps getting lighter no matter what he eats, and is threatening to float off. Не знамзашто се мачев да го дочитам цел - се некои „трипови“ некои филозофорања, „округло па на ќоше“ муабети, а цртежот дополнително замараше - константно темен (не ме разбирајте порешно - стрипот беше црно бел, ама самотот цртање беше неуспешно „црно“ цело време...). Еве ако сакате, ама не го препорачувам....

Image

Thief of Thieves Vol. 1 (оцена: 7/10) и Vol. 2 (сеуште недочитан)

Првиот дел ми е скроз Ocean's 11 а двојкава ми „мириса“ на Ocean's 12... не очекувам големи пресврти тука. .

15 Sep 2013, 20:04
Profile
Reply to topic   [ 4877 posts ]  Go to page Previous  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 196  Next