[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 696: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
МАКЕДОНСКИ СТРИП ФОРУМ - View topic - Последен прочитан стрип
It is currently 22 Dec 2024, 20:23

Reply to topic  [ 4877 posts ]  Go to page Previous  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 196  Next
Последен прочитан стрип 
Author Message
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Image

Ronin

-Значи на моменти си се чудам сам на себе, стварно не знам зошто толку време чекав да помине за да го исчитам ова чудо со оглед да сум на фан на Милер. Како и да е Ронин е стварно звер од стрип, Милер очигледно бил на некоја тешка дрога додека го пишувал, цртежот тро малку ме потсеќаше на Инкал (Моебиус) ама сепак тоа апсолутно не ми сметаше да уживам во секоја пролистана (овај проскролана) страна, едноставно стрипов е е@#ње!
Апсолутна препорака!

31 Jan 2014, 23:09
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Image

Samurai Legend vol.1-4

-Европски стрип во идание на Марвел. Цртежот и колорот убаво ја надоплнуваат приказната, има тука се од самураи, нинџи до магија и мистика. По мене има одлични визуелни решенија во некои кадри, прекрасни пејсажи и масовни битки. Едноставно стрипот е преубав.
Асполутна препорака.

01 Feb 2014, 11:59
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
^ ova bese koga kje mu ja kidnapiraat zenskata i ovoj ja bara posle po svetot?

http://twitter.com/KomicBrew

Lynx Animation Studios
http://www.lynxanimation.com
http://www.facebook.com/LynxAnimation

01 Feb 2014, 20:33
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
ImageImage

Talicni Tom - Nitroglicerin

-Изградба на желизницата помеѓу двете најголеми компании (со мито наравно :mrgreen: ), секој на секого му прави сплетки, секој секого брка, секој од секого бега.....

Talicni Tom - Karavan

-Таличниот во улога на водич на караван за Калифорнија и човек кој ќе го смени војувањето со индијанците

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

У принцип за овие стрипови нема што многу да се пишува, ова се седнува и се чита!

03 Feb 2014, 21:35
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
^ Поштујем!

03 Feb 2014, 21:51
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Мислам дека нема лош број од Талични Том. Би било топ ако некој аплоадира целосна колекција од каубоецов. :ugeek:

03 Feb 2014, 22:52
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Image

Fantastic four Mark Millar run

-Фантазија, приказна во стилот на Милар, лабава, опуштена и до зла бога комплицирана со еден феноменален крај! Колорот и цртежот се мерак! Вреди буквално секоја секунда помината со овој стрип.
Нормално линкот за дунлоад обезбеден од Brian the dog!
Ова не смее да го утнете ни под разно!
:D

05 Feb 2014, 20:05
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Image

Wolverine 1 (2014) - Типот што го воскресна и направи фраер од Скарлет Спајди - Рајан Стегман, сега се впушта во, на многу начини, повторно истата ствар само кај Волверин. Надвор од фантастичните X книги шти се на пазарот, Волви е најочаен веќе подолго време и тоа во својата. Без никаква оцена, али со многу надеж поради (по кој знае кој пат) рибутот - можеби ова се деновите кога длакавиот ќе си го поврати мангуплакот по кој сите го знаеме.

---------------------------------------

Image

Adventures of Superman - The Sound of One Hand Clapping (40-41) - Тоа! Поштуем кога нешто е најавувано, а кога ќе излезе е бољи одошто било претходно претставено. Макс Лендис, креаторот на одлично прифатениот "Chronicle", сега се испробува како писател на Супермен наслов и тоа е милина да се прочита. Сценариото е едино совршено дополнето од цртежот на Џок. Приказната ја раскажува првата средба помеѓу Џокер и Супс и верујте, тотално не е како што очекувате. Малку се, ретки се, али се увек добредојдени за читање добри причи за Човекот од челик, а оваа е една од најдобрите. Огромна препорака!

---------------------------------------

Image

The Punisher 1 (2014) - Го обожавам ликов! Панишер е еден од најдобрите производи на Марвел, но во исто време е и тргни-застани успех, ради слабото водство и насока од истите. Ко да не знаат што да му прават после ранот на Енис. Го направија Франкенштајн, па го вратија во нормала (сериозно?). Му дадоа партнерка, му извадија око - повторно не успеа. Пробаа и у Тандерболтс да го уклопат (е тоа да видиш што ти значи лош цртеж. Фери може часови да му држи на типот). Опасен фејл. "" беше фантастично штиво, али двата броја од минисеријата беа премалку за фановите. И сеа одново наново. Нов тим. Нов град. Нови случувања. Само у првиов број, стариов го убива Дени Трехо ака Мачете (хах), седи у кафуле и се препуцава со газдата (нова фаца со огромен потенцијал), а заебанциите се мамојеб добри и сето тоа е во нов град. Лос Анџелес, чудно, му лежи на психото. И најбитно, целово дело има некаков 70's детективски вајб и цртеж, плус "обичен човек во реален свет, ал суперхерој" финта што е најверојатно инспирирана од моментално убер популарниот "". У секој случај - Ај нека биде овој пат мме!

06 Feb 2014, 04:27
Profile
Магус Регуларус

Reply with quote
godzilla king of monsters, luge najmeni od vlada se obiduvaat da go fatat ili ubijat godzilla. dobro stripce
Image

07 Feb 2014, 19:11
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Image

Zasto sam ubio Pierra оцена 8/10

:shock: Каков стрип. Ми остави кнедла во грло. Прво, ми беше неочекувано, второ, - ми беше неочекувано. Збунет сум и исфрустриран, затоа што не бев подготвен за стрипов.

13 Feb 2014, 00:20
Profile
Надежен Луд Научник

Reply with quote
Последниве недела-две некако одлепив со стриповиве.
Се почна со циклусот Колорка од Фибра кој стана достапен благодарејќи на 1234. Повеќето стрипови се со slice of life тематика која прилично ме бендисува.

Image
Pascal Rabate - Potocici
(7/10)
Сегмент од животот на еден пензионер вдовец. Лабав, забавен и прилично ведар стрип.

Image
Berardi & Milazzo - Covjek s Filipina
(5/10)
Прилично краток стрип за американското завземање (и снаоѓање) на Филипините. Ништо посебно.

Image
Ka & Alfred - Zasto sam ubio Pierrea
(8.5/10)
Стрип кој може да се чита повеќе пати. Напишан со детска лекомисленост, а обработува прилично сложена тематика. Секоја чест на авторот за одбраниот пристап.

Image
Cosey - Putovanje u Italiji
(5.5/10)
Уште еден slice of life, овојпат со другари кои „бегаат“ од тмурноста на секојдневниот живот за да се сретнат со љубовта на своето одминато време. Приказната е пролазна, но овој стил на цртање и боење едноставно не ми лежи.

Image
Gibrat - Odgoda
(9.5/10)
Иако крајот ми беше малку млак, целиот стрип е вистинско уживање. Не само што добив желба да го читам на хартија, туку веднаш почнав да барам други стрипови од Gibrat. Цртежот посебно ме плени. Како Реноар да решил да се занимава со стрип уметност. Приказната е од крајот на Втора светска војна, но не е класична приказна за самата војна.

Image
Lepage - Muchacho
(9/10)
Мислам дека и овој стрип вреди да се има на хартија. Толку нијанси на зелено немам видено во ниеден друг стрип. Прилично нормално ако се земе во предвид дека скоро целото дејствие се одвива во џунглите на Латинска Америка. Трансформацијата на еден млад отец низ хаосот на воено-герилското „секојдневие“ во Никарагва.

Image
Jodorowsky - Bjeli lama
(8.5/10)
Ова е единствениот Колорка стрип кој го имам (одамна) читано на хартија. Прилично добра приказна, но секогаш ми смета мистификацијата на Тибетанците како некои надсуштества. Сум имал можност да престојувам во повеќе тибетански community (надвор од Тибет) и впечатокот којшто го оставаат е повеќе необразовани Цигани отколку вдаховнени божества.

Image
Vehlman - Pet bagdadski pripovjedaca
(6/10)
Некој на форумов пиша дека ова му е омилен стрип од Колорка циклусот. Некако ми е тешко да се сложам. Не дека стрипот е лош, туку ми е далеку од најдобар. За стрип со тематика од Блискиот Исток дефинитивно би го препорачал Хабиби кој е неспоредливо подобар.

Image
Leo - Aldeberan
(9/10)
Овој стрип го оставив за крај. Како да знаев дека ќе ме зезне скроз. Прилично добар СФ универзум. Тоа што на моменти недостасува во приказната целосно со надополнува со приказот на планетата Алдеберан. После морав да го читам и следниот циклус, Бетлгез, па и третиот циклус, Антарес, за да дознаам дека Антарес не е довршен, а веќе е започнат и четврти циклус. Стварно нефер.
Сите циклуси добиваат иста оценка.

Image
Cosey - U potrazi za Petrom Panom
(6/10)
Повторно Cosey со цртежот и боите што не ме бендисуваат. Овојпат приказната е поинтересна од патувањето во Италија, па затоа има повисока оценка. Малку ми беше чуден моментот каде некој Амер (бар мислам дека е Амер) пишува за Србин во мало швајцарско село :)

Пробав да го читам Алвар Мајор, но не ми одеше. Мислам дека ќе им лежи стрипов на сите old school Бонели фанови.

14 Feb 2014, 01:35
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Убава тура на прочитани стрипови.
Leo (Световте на Алдебаран, Бетелгез...) се визуелно совршени.
Gibrat и Lepage ќе ги ѕирнам, по твоја препорака. Очигледно е дека имаме сличен вкус.
Алвар Мајор ни мене некако не ми прави ќеиф. (Иако влегувам помалку во категоријата old school Бонели фанови :lol: )

14 Feb 2014, 09:21
Profile
Зен Мастер Форумџија

::
Reply with quote
martin, ко и увек квалитетен избор. Браво.

We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.

14 Feb 2014, 11:26
Profile
Ултимејт Резервист

Reply with quote

14 Feb 2014, 12:42
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Blagodaram za preporakata. Vednas simnuvam.

14 Feb 2014, 17:29
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Мартин, кратко и јасно!

14 Feb 2014, 17:34
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Image

Fantastic four complete Hickman run

- :shock: :shock: :shock: :shock:
Какво добро возење беа овие илјада двеста и кусур страни тоа е невероватно!
Апсолутно комплетен стрип од цртеж и колор до совршено сценарио и опасно добро развој на карактери. Додуша оној момент со смртта на Џони Сторм и ме натера да ислитан дел од ранот и да почнам со fantastic foundation ама сето тоа беше на трчање....Овој пат си ја исправив грешката и го исчитав комплет и верувајте не зажалив за ниеден момент поминат со овој ран. Иако лично сум марвел фан (или бар се трудам да бидам) FF иако првиот суперхеројски тим сепак не бев седнат досега да исчитам нешто да видам што е како е, освен ова со Џони Сторм и чат пат некој број како дел од големиве евенти, сега по целсоно исчитаниот ран на Хикман апсолутно продолжувам со следење на овој серијал.
Приказната е ремек дело, замислете пример да си поставите цел „да најдете решение за се што постои на овој свет...“ или не знам да има прилика Мешков да си поразговара со Мешков и со Мешков и со Мешков......за да најдат решение за некој си таму Мешков.....на пример!
Фак не смеам да пишувам повеќе заради спојлери, единствено нешто што ќе потенцирам е дека
ОВОЈ НАСЛОВ НЕ СМЕЕ ДА ГО УТНЕТЕ, НИ ПОД РАЗНО!

Целиот ран го имате во даунлоад секцијата на форумот, се разбира благодарение на Brian the dog!

14 Feb 2014, 17:49
Profile
Надежен Луд Научник

Reply with quote
После Фибра Колорка, освен што се префрлив да прочитам све што има од Svjetovi Aldeberana, ме фатија и следниве тангенти.

Image

Pinokija
(6/10)

Морав да прочитам нешто друго од Gibrat. Малку утнав, можеби бидејќи стрипов не е само од Gibrat туку е соработка. Приказната за Пинокија ги позајмува основните рамки на оригиналната Пинокио приказна, со тоа што сега „куклата“ е женско, а духот на стрипот е блага форма на Манара еротика.

Image

Saga
(9.5/10)

Мислев дека се работи за завршен минисеријал и ептен се зезнав. Ич не сакам да читам незавршени приказни, но сфатив што сум почнал дури кога стигнав до последниот стрип.

Стрипот е на Brian K. Vaughan, авторот на Y The Last Man. Стрипови што ги имав во deluxe hardcover едиција, но сфатив дека никогаш нема вторпат да бидат читани и си заминаа од моите полици.
Ако не го претворат во бесконечен серијал (како Fables), Saga е серијал кој што еден ден ќе се најде на моите полици :)

Во приказната нема да навлегувам. Ретко ми се случува додоека читам стрип да свртам страница и баш да се изненадам од сликата. Кај Сага тоа се случи многу пати. На моменти има извонреден хумор, а динамиката помеѓу карактерите е баш филмска.

Сега мора да паузирам подолго време. Све ми е стрип во главава :)

15 Feb 2014, 10:01
Profile WWW
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Богами martin, колку добри стрипови/серијали „спука“ за кратко време, секоја чест!

15 Feb 2014, 10:57
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Image

From hell

-УФ!!!!!! Само што го исчитав и прилично недефинирани чуства, од една страна цртежот кој е прљав, мрачен и некако недоречен а од друга страна една мрачна, тешка, сурова приказна со беспрекорен развој на карактери. Алан Мур одлично си ја завршил својата работа. Главната приказна за Џек Мевосек гледана низ призмата на големите зидари, животот на ноќните дами, скотланд јард и онаа можеби најмрачна доба во историјата на Лондон не ме оставија рамнодушен, на моменти тешко бесчуствително со намера да се откажам а не моменти толку интресесно и возбудливо да одвај чекав да ја пролистам наредната страна и апсолутно не зажалив, ова парче стрип вреди да се исчита!
Препорака!

16 Feb 2014, 15:26
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
Покрај секогаш забавниот , викендов се читаше ептен разнолико:

Image

Asterix Povratak u skolu оцена 10/10
14 кратки присобрани приказни, кои се однесуваат за (пра)почетоците на Гошини/Удерзо, или правени за потреби на некое списание или настан (За град Париз за Олимписки игри во 1992 год, на пр.) а дури и во една- самите и си се цртале. Супер компилација.

Image
Guilty Pleasures 2 оцена 6/10
Guilty Pleasures 3 оцена 2/10
Guilty Pleasures 4 оцена 10/10
Првиот дел беше ептен забавен. Вториот така-така. Третиот - Тапа. Се мислев дали да читам понатака. Ама, „четворката“ растури! Оригинален хумор, со јаки, јаки мајтапи. Hangover со секс. Мноооогу секс. :)

Image
Ку#ва :) оцена 10/10
Тип - совршен андекавер агент, Џемс Бонд стајл, ужасно промискуитетен, добива отказ од „Агенцијата“. Тукутака. И што да прави? Прифаќа било какви (екстремни) работи. Да чува внук на јак мафијаш, да шета пекинезер...ко што вели самиот за себе: Станав ку“ва за пари. :) Ама, не било така...ај да не откривам другото. Супер акционен стрип!

Image

Eternaut оцена 9/10
Прва работа: Стрипов е смислен и цртан 1957 година (првиот дел).
Значи повеќе од пола век е стар, а далеку далеку e пред своето време.
Мислам дека и Falling Skies (серијата) во најголем дел - крадела од овој стрип.
Овој стрип добива и универзална порака, борба против секаква репресија, особено во Аргентина, што пак писателот (и неговото потесно семејство) дури - со својот сопствен живот.
Прекрасно издание на Fibra.
p.s. Заради писателов, многу бргу за читање (ќе) ми е .

17 Feb 2014, 21:58
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote

18 Feb 2014, 18:58
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
ImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Talicni Tom #1-10

-Благодарение на 1234 заглавив последниве два дена на Талични, нема збор што може да го опише овој маестрален стрип со невероватно добар хумор, ведар дух и прекрасен цртеж! После исчитани „тешки стрипови“ (FF на Милар и Хикман, From hell и сл) апсолутно добро ми дојде!
Ова не се препорачува, ова едноставно мора да се седне и да се исчита.

20 Feb 2014, 21:55
Profile
Магус Регуларус

Reply with quote
AKIIRO BOUSOU BIYORI, mnooogu kratok one-shot, romanticna manga.
Image

21 Feb 2014, 23:04
Profile
Зен Мастер Форумџија

Reply with quote
ImageImageImageImageImageImage

Таlicni Tom #11-16

-Милина, весел стрип, убав цртеж, убав колор и фантастичен хумор!
Иако повеќето работи ги имам читано порано, вреди секој препрочитан албум, вреди и тоа многу!

Image

Marvel NOW Guardians of the galaxy vol.1

-Конечно и овој наслов дојде на ред, потикнат од филмот кој треба да се појави годинава со големо задоволство седнав и го исчитав овој наслов. Бендис убаво ја гради приказната, цртежот и колорот се на завидно ниво! Првава книга ги содржи Guardians of the galaxy #0.1,1,2 и #3 плус дигитална копија!
Препорака!

Image

Detective comics #27

-Кратки приказни по повод 75 годнини од раѓањето на мрачниот витез! Едноставно брилијантно, одличен цртеж, доста свежи идеи и навистина добри приказни! Јас лично овој серијал не го следам, ама ова вреди да се исчита, сепак поводот е голем нели!

22 Feb 2014, 13:39
Profile
Reply to topic   [ 4877 posts ]  Go to page Previous  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 196  Next