|
|
It is currently 23 Dec 2024, 06:19
|
Author |
Message |
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Нео,првите три епизоди од ВЧ се a must. 5,6,7 исто мислам дека ми оставија позитивен впечаток,но одамна ми се читани. 10,11,12 се во воен период,одлични. 19-24 беа океј приказни. 27,28-одлична приказна со топ атмосфера ( барем за мене). После број 32 се уште не ми се прочитани,ама ќе биде,па ќе пишам тука впечатоци.
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
08 Dec 2011, 23:14 |
|
|
Skywalker
|
Ако сакаш вистински Мистер Но, доколку имаш можност, побарај епизоди од Лунов Магнус Стрип, особено од средината на '80-те па до крајот на таа едиција. Овие епизоди кои ги објавува ВЧ се само отсјај на тие тогашни авантури, и се скоро и крајните доживувања на овој лик, пред да се укине во Италија.
|
09 Dec 2011, 01:22 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Фала на сите за препораките
|
09 Dec 2011, 03:35 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Mister No - Crna Magija (SA Spec 2) Динамична, диландоговска авантура на Мистер Но, по сценарио на Нолита и цртеж на Дисо. Во приказната значаен дел завземаат разни магијски обреди, а Серџо Бонели во поговорот тврди дека најголем дел од случките во стрипот се автобиографски, лично бил сведок. 8/10
|
10 Jul 2013, 00:42 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Mister NO - Hiene-Приказна за еден сон, приказна за едно ветување и приказна која ќе ни открие многу за понатамошниот живот на пилотот. Мистер Но излегува од болница (за војници од втора светска војна) со ветување дека ќе достави писмо, писмо кое ја носи судбината на едно дете.... Mister NO - Crna magija-Класична хорор приказна за пилотот која не воведува во мрачните предели на црната магија и ритуалите кои се практикуваат во тој дел на јужна америка а кои не се за обичните туристи, во одреден дел многу ме потсети на James Bond: Dr. No! Mister No - Bijeg iz Skajneta-Класична приказна за детективот на невозможното, но овој пат во шумите на Амазонија и со неговиот добар пријател Мисер Но, вероватно самата насловна и името Скај нет веќе се доволни да претпоставите за каква приказна се работи, иако веќе многу пати видено сепак фино средено и убаво за читање. Mister NO - Bijeli vragovi-Се случува убиство во америка, констатирано е дека со математичка прецизност е извадено срцето од жртвата, истрагата продолжува во Амазонија, индијанци од едно племе завршуваат мртви, односно без своите срце, Мистер НО ја открива операцијата за нелегално пресадување на органи. Mister No - Bezimeni vojnik-Приказна за животот по војната, приказна за променетата америка и приказна која преставува пресвртница за понатамошниот живот на Мистер Но, одлична! Mister NO - Prica sa divljeg zapada-Класична акциона приказна која се надоврзува на Hiene, повторно Мистер Но исполнува ветување кон еден свој пријател и повторно запаѓа во невоља, убаво четиво. Mister No - Kralj Serta-Интересна приказна за една глава, глава која се чува во криминалистички музеј, глава која преставува симбол на моќниците, симбол на угнетените, симбол на неверниците и симбол на верниците, глава која ќе му зададе глема главоболка на пилотот! Mister No - Izgubljeni svet-Авантуристичка приказна за потрага по игубената колонија на Атлантида и алчноста на човекот за пари. Mister NO - Zulu-Една од одлучуваките битки на црвените капути со воинственото племе Зулу во северна Африка гледано низ очите на пилотот. Препорака.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
05 Jan 2014, 10:40 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Krug se zatvara (MN ZS SP 10) Нолита / Дисо Првпат ја читам оваа епизода. Очекував повеќе од Нолита/Дисо дуото, некако досадна ми беше. 5.5/10
|
14 Jun 2014, 20:46 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
15 Jun 2014, 00:32 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Poslednja Granica (VC 4) Masiero / Stefano & Domenico Di Vitto Бонбона епизодава Манаус, 1999та, денови пред нова година, Мистер Но и Кругер веќе во поодминати години, густираат во некоја кафана. Се појавува синот на Малиген (воениот другар на Џери Дрејк), сака да го батали америчкиот живот и да се пресели тука, да почне нов живот, да стане "новиот Мистер Но". Мистер Но се нафаќа да му помогне, да му укаже на работите, па му ја раскажува својата биографска приказна од неговите млади години кога дошол во Бразил. 8/10
|
17 Jun 2014, 12:52 |
|
|
Ozymandias
Надежен Луд Научник
|
Еден (можеби) интересен момент: италијанската фудбалска репрезентација првиот натпревар го одигра на стадионот во Манаус, во земјата на Мистер Но.
_________________ "My name is Ozymandias, king of kings: Look on my works, ye Mighty, and despair!"
|
19 Jun 2014, 02:09 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
дури и коментаторот го спомна Мистер Но/Манаус моментот
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
19 Jun 2014, 07:11 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Прокоментиравме со Тетоец во темата фудбал!
|
19 Jun 2014, 08:05 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
28 Aug 2015, 13:58 |
|
|