|
|
It is currently 04 Feb 2025, 13:50
|
Author |
Message |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Интерстелар никој засега, м? :/ --------------------------- The Babadook (2014)Засега, хорор на годината. Одамна ме нема вака наежено и уплашено некој понов хорор како што ми се случи на неколку сцени овде. Мал минус, кој не дозволува оценката да оди нагоре, е тоа што невулгарно зајми финти,сцени,елементи, од хорор класици. Да беше троа пооригинално сценариото, ќе беше одличен, но и како ваков е многу добар и вреден да му се обрне внимание. 8/10
|
09 Nov 2014, 17:48 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
Interstellar Не знам што да речам. Не е лош. Оди накај одличен, па во еден дел се распаѓа пред твои очи, дури не ти ми се веруеше како е можно, за на крај да заврши ок. Mixed emotions имам за филмов.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
10 Nov 2014, 00:10 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
10 Nov 2014, 08:51 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
22 JS - Се тера, ама предолг за комедија. Најбољи момент: the Plainview red herring. 4/10
Noah - Шзнам, некако ни таму ни ваму. Нит е библиски, нит не е. Mixed bag. 5/10
- Индивидуалноста вс. Колективот. Тро премногу идеалистички, ал вреди да се погледне. Cheesy глума, ал класика е јебига. 8/10
|
10 Nov 2014, 11:08 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Lucy - 9/10. Очекував солидна акција - добив повеќе. Low risk - high reward филмов Оваков бев на крај Препорака ептен! Teenage Mutant Ninja Turtles - костенурките интересно, очекувано. Меган Фокс треба да се изгуби негде у планинине по Америка и да не ја најдат никад за да не спаси од глумата. Хајлајт се желчињата искрено, многу добро изведено, ама причата дно. Уствари дното се срами од нејзе. 6/10. The Descent - 6.5/10. Интересно, ама не до толку добро ко што ми го кажувааа. Ок филмче. A Walk Among The Tombstones - 7/10. Фино. Нисон е бедес али не се експонира до толку ко у другине акции.
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
10 Nov 2014, 17:32 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Guardians of the Galaxy - Наречи ме старомоден, али суперхеројска екранизација треба да има некаква длабочина, значење, поента. Зошто се прави тоа што се прави? Зошто го даваш животот за некого? За секого? Поривот од кај доаѓа, мајке ти? И многу битна ствар. Ама многу. Од кога тоа стана прикладно за деца, 15 луѓе да бидат наредени ко ражњичи на гранка дур се умртвуваат со маање од сите страни на собата?!? И уште катаљарда у процесот на фраерлук? Заеби "Грутче, Рокетче гугу". Грутче и Рокетче пепел сторија. Ако више го пушташ малиша/ка? да ти гледа насиље на екрану, бољи нек го гледа Хенри Кавил како праи пита од врат. И како тоа сите Марвел филмови се исти? Онака као близнаци, што толку добро и толку долго ги знаеш да више моеш по глас и лик од 200 метра да ги распознаеш. Ама у суштина се исти. Исти плотови, исти ефекти, ист дизајн, иста завршна сцена (ама најиста), форите варираат од година у година, ама тајмингот, форматот и кажувањето се буквално 'MCU стил' што не може да се утне. Едина позитивна работа беше тимот. Дебелиов што ослабе забавен, Салдана дури и скроз облечена и зелена пак посекси од сите цури у генерација кај мене, Батиста уште маалце подобар материјал му требаше, а на Грут не му ја сфатив 'топлината што ја одава' и слични работи што ги читам по интернетов. Дрво, што е ментално пореметено (не ми се веруе што пишувам) ми е заиста чуден лик. И бекни нешто поише бе брат. Ѕвездата беше Рокет и Бредли Купер као истиот. Е тоа више може. Слободно дајте му едно саат и пол парче на малиот, нек си брка работа со грмушкана. И све ова ме насмеа на неколку пати, на крај највише - коа сфаќаш дека се нешто пукање, експлозии, г'зои преку глава се разнесуваат, а уствари ништо не се дешава. Ни-што. Не е лош филм, стварно не е. Но, дека е таква револуција, освежување, припаднуење у несвест и инсант култна ствар ко што се велича по сегде - немој да ме копулираш бре. Али за пуканки и едно 4-5 мини паузи за фејсбук? Што да не. 6/10
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
11 Nov 2014, 06:17 |
|
|
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
Абе не е за деца филмот Иначе незнам шо е то шо ти еисто како и во другите филмој, ако веќе гледаме така нема филм шо не е ист. Главен лик(ликови), негативец, по некој мињон и на крај ќе победи добриот нели. Д јужуал шит (Ако мислеше на ова дека се исти).
_________________ http://darkoristevski.blogspot.com/
|
11 Nov 2014, 09:58 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Ама зато Трансформерс последнијо преубаф беше...
_________________ ејм фор д бушес!
|
11 Nov 2014, 10:45 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
И јас не капирам, чак што више од guardinas of the galaxy (кои по ѓаволите беа тие?!?!?) направија солиден, квалитетен суперхеројски филм.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
11 Nov 2014, 17:47 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
antiviral (2012), film za virus ali cel bev izguben vo filmov znam sto se slucuvase ama filmov za mene bese dosaden i nemam nikakvi impresii od filmov pak.
|
11 Nov 2014, 22:38 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
Any Given Sunday (1999), sportska drama za ragbi, mi se dopaga filmov dobro razraboteni likovi prikaznata e standardna sportska drama veke videno e ama mi se dopaga postavenosta na se nemam primedbi za filmov, taka da mi se dopaga filmov i bi go gledal pak.
|
11 Nov 2014, 22:53 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
Anything to survive (1990), lele dosaden film ke me izvinete ama filmov voopsto ne mi se dopaga muka mi bese da go gledam, ne mi se dopaga mozebi ne e moj tip na film ama slicni filmovi sum gledal i nieden film ne mi bil volku dosaden.
|
11 Nov 2014, 22:56 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
|
|
11 Nov 2014, 23:44 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Movie 43 (2013)Позабегана комедија немам гледано одамна. Хуморот е ексцентричен, нападен, вреѓаторски, гнасен, идиотски, џекес, од сите типови, само нормален хумор нема (а што е нормален хумор и тоа е прашање). Се работи за омнибус од скечови, со A-листа кастинг, па кој сака да гледа нешто забегано а со познати фаци, нека го проба ова. Тешко е да се оцени ова со цифра, ама ако морам, има прелазна од мене, 6/10 Да не ми беа 2-3 од сцените несмешно глупи, ќе одеше оценката нагоре
|
12 Nov 2014, 01:08 |
|
|
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
Interstellar бомбонче. Со еден многу глуп момент на бомбончето, ама ништо страшно.
|
12 Nov 2014, 03:02 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
12 Nov 2014, 09:32 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
|
emi sea. site imat po nekoja utka.
|
12 Nov 2014, 10:06 |
|
|
dare_sum
Сеирџикус Максимус
|
|
12 Nov 2014, 14:21 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Guardians of the Galaxy оцена 9/10(прим.прев. целава рецензија е направена како замислена конверзација со Комик Гик )Ок, ај по ред: 1. Во многу делови се сложувам со Комик, освен во почетната реченица: „Наречи ме старомоден, али суперхеројска екранизација треба да има некаква длабочина, значење, поента. Зошто се прави тоа што се прави? Зошто го даваш животот за некого? За секого? Поривот од кај доаѓа, мајке ти?“ Не зезај - од петпарачки стрипови (кои со времето еволуирале! Е тоа е за пофалба) кои добиле филмувана верзија - сакаш длабочина, знаење, поента?!? Иди земи читај класици, писатели, дела, монументални книги, но за широка популација која сака забава, звучни и визулени ефекти и на крај да излезе со насмевка на лицето заради добар гег и/или финта - сето тоа овој филм го нуди и го задоволува. И ЗАТОА е блокбастер. 2. За останатите работи потполно се сложувам. Бредли Купер е фраерот во овој филм. И во карактерот и во репликите и во енергијата. Грут - класичен Вин Дизел. (и се е кажано со тоа.) „Салдана дури и скроз облечена и зелена пак посекси од сите цури у генерација кај мене“ - не ти ги знам цурите , ама Зои е стварно јака дури и зелена. „Али за пуканки и едно 4-5 мини паузи за фејсбук? Што да не.“ - Јас пак го изгледав во еден здив не приметив дека поминаа 2 саати.И ДЕФИНИТИВНО не е за деца - толку уништувања, убиства, крвој...не е за млада публика (иако е многу „светол“ филмов). Омилена реплика? „Сега и ние сме херои ко Кевин Бејкон.“
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
16 Nov 2014, 13:49 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
|
Нow to train your dragon 2. - одличен
|
16 Nov 2014, 15:29 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
@Крале - таман се мислев што да ти пишам, кога гледам дека ти си ми го дал више . Многу убо склопено.
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
16 Nov 2014, 17:20 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Lucy (2014)Ептен солиден акц/SF (тоа и очекував), нијанса прединамичен (и покомерцијален) ко за мој вкус, но затоа е атрактивен за око - делува модерно камерата и монтажата, има одлична акција и солиден CGI. Крајот посебно, е визуелна прекраснотија. 8/10
|
16 Nov 2014, 21:35 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
16 Nov 2014, 21:41 |
|
|
groo
Пензиониран Мрчатор
|
Ето и јас да напишам филм гледав... Шо да кажам... дрш недај... предомислио сам се... Филм кој ми го изгуби времето, особено шо многу го напухаваа. Без да спојлеришам, ама проказната мех. Ко демек ајде ќе ја компликујемо за да изгледа коџамити уметност. Приказна? ...ќерќичето не о сака тато, ама о сака... а овој че о спаси свето (ко сите главни херои де) ама со финта, и сетнем ќе сака кај "ќетвумн" да се врати, ко демек времето е релативно... А бе џаба и пуканици шо земаф. Филмо треба да е комплициран у дешафки, не у "физиката"... Оцена? Не е ужасен ко најновијо Трансформерс со чМарки чМарк... ама од 1 до 10, нема право на потпис, а не на испит за оцена Едит: Јеее, од втора ми фати сликата
_________________ што се мора не е тешко
|
17 Nov 2014, 20:39 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
17 Nov 2014, 20:42 |
|
|