|
|
It is currently 24 Dec 2024, 00:01
|
Author |
Message |
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Крале бе, го прегоре таблетот, со поусул малку..
|
28 Jun 2014, 21:30 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
Не е негов, на ќерка му е, иначе...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
28 Jun 2014, 21:31 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
30 Jun 2014, 10:02 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Prijetnja s neba NN LIBSP 10 оцена 6/10Иако на почеток многу ветува - Временска контрола, па сите Алфини Агенти на вечера кај Хадија....но, понатаму затупува во класична акција, без многу мозгање. Čelični stijeg AA LIB 7 оцена 9/10Приказна од 320 страни, а да не ти е досадна во ниту еден момент! ( Beat That, Zagi Darling! ) Цртежот, кој е на Dante Bastianoni, е толку филмски добар, што на моменти ми е појак од, на пример Roberto De Angelis, кој пак - скроз ја промашил насловната, т.е. ја направил скроз статична...„гранката“ Агенција Алфа е, според мене, покомпактна и поинтересна од редовната серија на НН. Забелешка за оваа епизода:
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
07 Jul 2014, 20:43 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Nathan Never #115 - Gospodari pretpovijesti/Putovanje kroz vrijeme оцена 6/10Иако е повторувањето на технологијата на Атлантиѓаните, како и светот на Диносаурусите, приказната е забавна. Секогаш е убаво да се види секси жената-мачка. Nathan Never #117 - Dusa grada Nathan Never #118 - Teritorij Nathan Never #119 - Ubaceni agent оцена: 9/10, 6/10, 3/10, соодветно. Првата приказна - наратотр е градот. Мнооогу убава приказна, а еден о ликовите личи на црнецот од Зелената милја (и слична и приказна околу тоа). Втората приказна -проблеми на САД/Мексико, ама доловено со футуристички момнет. Врската на НН и Хадија се распаѓа. Третата приказна - скоро па досадна. Акција, ништо повеќе. Nathan Never #117a - Superbook 002 - Tajna baze drugdje оцена 8/10Добриот стар чичко Марти, не е стар - туку е фраер тука! Добра Team-up приказна особено што . Препорака, ако сте со овие два лика во тек. Nathan Never #120 - оцена 10/10, (море - Единаеска!) Ваква приказна НИКОГАШ нема да имаат муда да му направат на Загор! (За Дилан Дог, сеуште јако се надевам...) Натан Невер, како никогаш досега. Извртено, прљаво, и плеснато во фаца. Браво! БРАВО!!!!Значи, стварно ми е уживање на читањево на овој серијал. Постојано пријатно ме изненадува, и секогаш има свежи идеи, за кои сценаристите имаат храброст да ги напишат...
|
03 Aug 2014, 11:45 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Nathan Never #121 - Mreza оцена 4/10Филер. Тупење со модерен Хамлет. Брзо ќе се заборави оваа епизода. Nathan Never #121a - Agencija Alfa 008 - Truplo za Andya - Pcelinjak - Povratak kuci оцена 6/10, 7/10, 7/10Не беа лоши, ама не беа ни добри приказнива. Ликовите се добри, ама дејствието е линеарно. Само крајот, појавувањето на господин Алфа, во позадина, јавува интересни идни случувања... Nathan Never #122 - Signali iz svemira оцена 8/10 Не ги сакам приказните со прашуми, но цртежот на Де Анѓелис растура. „Малите зелени“ се на приказната, ама многу малку доминираа, што малку ми го „крши“ филмот. Nathan Never #122a - Almanah 2001 - Bjeg s crvenog planetaоцена 9/10 Модифицирана верзија на приказната на Amelia Earhart, првата жена авијатичар. Убаво склопено, со атмосфера на Марс. Ќејфој.
|
18 Aug 2014, 09:00 |
|
|
gordan
Магус Регуларус
|
Одлични рецензиЈи, како и секогаш: кратко и јасно, беС непотребно тупење и пишување километарски текстови кои се заморни и за писателО и за читателО. Само напреТ.
|
18 Aug 2014, 10:20 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Благодарност. Ептен „ми паше“ што ме читате.
|
18 Aug 2014, 11:01 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Сигурно веч иам пишано - дај нека почнат стрипов да го издаваат у колор, мајке ми све ќе исчитам!
Рецензииве мерак. Една огромна причина за желбата да се "сврте" серијалов.
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
19 Aug 2014, 01:31 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
ти исчитај ги и црно-белите што ги имаш, па после коментирај...
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
19 Aug 2014, 07:41 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Nathan Never #123 - Staza u plamenu Nathan Never #124 - Tocka nestajanja оцена 2/10 Сценарио: Stefano Marzorati и на стрипзона: „Prvi i posljednji Marzoratijev uradak u serijalu.“ (во превод: сме имале среќа). Не ми е јасно како за оваа приказна се потрошени ДА БРОЈА, иде во ДВА дела, а претходно фантастични приказни убутани во 96 страници??? Лоша мучкалица од Easy Rider и серијалот Mad Mad Max, ама тупаво изведено, без мозок и креативност. Nathan Never #125 - Tko je Solomon Darver оцена 9/10Ова беше ужасно тензична приказна, која и те како беше потребна, и - иако не се расчисти НИШТО до крај, направија уште еден „плус“ за СУПЕР негативецот што претстои.... Nathan Never #125a - Gigant 006 - Velika Prijetnja оцена 7/10 Ова има супер фабула, посебно делот со Stargate итн..., ама сеуште сум скептик што всушност сакаат да прават со ликовите како Немо и „ќерка му“...некако, не можат да ги сместат никаде, па пробуваат да направат spin - off, со сопствена серија...ок, ако тоа им е замислата... Nathan Never #126 - Grad nasilja оцена 5/10Просек. Обична крими приказна, за ептен спореден лик од Агенцијата Алфа, и како приказна е ....просечна. Не знам што друго да кажам...ах, да освен - сега, со прочитани над 100 и кусур броја на Натан Невер знам повеќе од колку на почеток. А кога ќе прочитам и понатаму боревите од Натан Невер, ќе знам повеќе за него од колку сега. А кога...
|
29 Aug 2014, 21:06 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Nathan Never #126a - Specijal 011 - Dvostruki identitet оцена 8/10Мутантите во овој серијал ми се секогаш слаба страна. Каква и да е приказната - секогаш ми е над просек. Овојпат, и беше добра. Nathan Never #127 - Utrka sa smrcu/Nathan Never #128 - Budjenje Thora 14 оцена 4/10 Пак дводелна приказна, ама за нијанса подобра од претходните. Целата ми беше некако во „вестерн“ фазон со освета, ово-оно...не ми легна баш. Nathan Never #128a - Asteroid Argo 001 - Pjescani Planet оцена 1/10Можеби НАЈОДОСАДНАТА приказна што сум ја прочитал досега. Три ноќи по ред заспивам после 2 прочитани страни. (ако не беа овие моиве мини-рецензии, немаше ни да ја дочитам). Прво почна со Хербертовиот Dune, па да премине вo Ромуланско-Вулкански Конфликт , за да заврши ко SCI: Law&Order. In Space. On Asteroid сра#e. Ова НЕ е за читање.
|
15 Oct 2014, 20:34 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
NN LIB 44 оцена 5/10 Иако сите ликови изгледаат ко Hulk - дури и Натан Невер - имаше добра акција и ...wait for it.... канибали! Крајот - ко глуп Матрикс. - оцена 10/10 Ремек дело. Како да го читав Фауст од Гете (ок, малку претерав, ама споредбата - „држи вода“ ). Толку брутална, насилна приказна, за да се креира совршен негативец. И крајот го краси делото. Не е тој Натан, ако на крај не излезе поголем Фраер од (било кој) негативец- па макар бил Мистер Алфа. Misterij treceg mjeseca оцена - 8/10 Ме потсети на Соларис (и иста приказна е...) Само, крајот не мораа толку да го упростат. Можеше да заврши со метафизика, немаше да смета...
|
27 Oct 2014, 23:21 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Nathan Never #131a - Agencija Alfa 009 - Zlocin i kazna - Izravnjivanje racuna - Buduci zivot оцена 6/10 (севкупно, за трите епизоди) Zlocin i kazna May и нејзиниот злочест дечко, и незавршената приказна со неговата сестра од претходно. Освен цицки на претек, приказната беше благо речено - глупа. Izravnjivanje racuna Фина акција, со свемирски шмек. Упаѓање во вселенска станица ко’ Alpha Force е супер за читање. Но, најважното од целата приказна се неколкуте кадри на крај(spoiler ahead: НИКАКО ДА НЕ ОТВАРАТЕ ако мислите да го читате серијалов:) Buduci zivot - ова е „онаја епизода кога Џан Лук Пикард од Стар Трек го проживува цел живот само што пипна еден предмет и таму остаре и имаше фамилија и си береше грозје и си свиреше фрула и ....“ само сега со Сигмунд и неговиот виртуелен свет. оцена 9/10Оваа приказна, проследена во два броја, е како да гледаш документарец за Започување на Втората Светска Војна, или за Виетнам, со детално објаснување за политичките задкулисни игри, и економскиот аспект, итн....ама овојпат - во иднина. Започнувањето на најголемиот настан во историјата на светот на Натан Невер, војната со Земјата и надворешните Орбитални станици, со Чврсти дијалози, стегнати фабули, паралелни дејствија...не е чиста десетка, бидејки треба многу концентрација и пазење на детали и имиња кои се појавуваат, од политичари и воени лица кои ги имаш читано во Гигантите (бидејки таму ова веќе се случило) и постојано, постојано сенката на главниот Играч... Во првиот дел од приказната, Натан Невер како лик дури НАСИЛНО беше ставен во кадар или два,само за да се брои дека е сеуште тука присутен и дека серијалот на негово име се води (ок, ова е Агенција Алфа - технички спин-оф, ама сепак...)
|
29 Nov 2014, 23:29 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Biće rata kažu svi...
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
30 Nov 2014, 10:43 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Agencija Alfa 10 - Tajna MutantaДолго очекуваната приказна за тоа кој ги создал мутантите. Све фино, испреплетено со голема интрига од Скотос и Алфа, ама сценаристички се гледа дека го тегнеле на 300 страни. Може професионална деформација, ама апла е видливо каде сцена од 1 страна станала сцена на 12 страни Како и да е, една од milestone причите во светот на NN. Nathan Never #141 - Bjela SmrtNathan е случаен сведок на едно киднапирање и трга на мисија без одобрување да го реши случајот. Онака, филер, просечен. Cassini не го сакам ко цртач. Има кул момент со подводните црви. Nathan Never #142 - Cjena MociЕ ова е добра прича. Ем има добра позадина за војната со колониите ем добра човечка димензија. Апсолутна препорака. Nathan Never #143 - Izazov u svemiruДве закопани тела на една од колониите ги водат Алфашите до култ кој проповеда спој на луѓето со технологијата. Ова има потенцијал за повеќе ама доста брзо е завршено. Nathan Never #144 - Tajna tuđinskog stvorenja Почело је почело The Winds of War. Колониите дебатираат за ембарго на храна кон земја. Сите освен Терпсихора се за. Марсовската преторијанска влада се вмешува. Опасно добра прича. Вовед во нешто што доаѓа за десетина броја. Препорака! Nathan Never #145 - Bol pamćenja Пак Мистер Алфа и еден негов експеримент. Игра на мачка и глушец во која тој е режисерот. Овие приказни со Алфа се ептен интригантни и влечат. Многу добар негативец е. Страшно многу влече. Пауза од неколку дена па после продолжуваме со Апокалипс сага
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
01 Dec 2014, 12:52 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
'ша, ти дишам во врат со броевиве...
|
01 Dec 2014, 13:00 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Ако ако, боље е за муабет Бар не сум сам више!
|
01 Dec 2014, 13:01 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
02 Dec 2014, 22:44 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
04 Dec 2014, 10:00 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
e? Го ставаш на исто ниво Алфа/ Реисер евентот?!? ОДВАЈ Чекам да дојдам со овие броеви - а блиску сум...
|
04 Dec 2014, 10:11 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
04 Dec 2014, 11:37 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Dvije neprijateljice NN LIBG 7 оцена 6/10 Многу дешаванки на неколку фронта. И тоа со два паралелни универзуми, па варијација на варијација на секој лик; па расфрлување на имиња (пр. Артисија/Ен/Кралицата Ен...) титули (Комадир оној Адмирал оној...) што генерално го одвлекува вниманието непотребно. Генералната фабула е доволно јака, не мораш толку да ја разгрануваш (а не си Марвел/ДиСи ). Некако, бргу ќе се заборави... .....и конечно прочитав хронолошки се’ што Бате ’ша . Ок, технички не - некои Гиганти се сеуште во игра, ама не се во овој timeline . Сега ќе се потрудам да ги стигнам/најдам/прочитам овие епизоди погоре што ги имал он прочитано, а реално следуваат, па дури после ќе им се навратам на Гигантите....
|
05 Dec 2014, 23:01 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
05 Dec 2014, 23:14 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
05 Dec 2014, 23:31 |
|
|