|
|
It is currently 19 Dec 2024, 14:41
|
Последна изгледана серија/eпизода/сезона
Author |
Message |
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
05 Apr 2015, 08:56 |
|
|
Ipkisija Meskosa
Џуниор Џедај
|
Better Call SaulКул!
_________________ May the Joke be with you!
|
07 Apr 2015, 18:57 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
ben 10, season 1 -4, serijata steta sto glavnite likovi iritiraat mnogu bi mozela da bide uste podobra, ali toa e sto e, ima zabavni momenti, borbite se zabavni, onaka prosecna serija.
|
14 Apr 2015, 16:05 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Конечно, Twin Peaks. Фаќани bits and pieces низ години, ама сега натенане 9/10, одличен психоделичен спој на (црн) хумор и пародија на сапуници. Сеа уште филмот и се надевам дека Линч ќе се предомисли за новите епизоди
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
16 Apr 2015, 13:13 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Изгледани 5 епизоди од The last man on earth, ми легна хуморот, башка тематиката ми е интересна така да продолжувам понатаму.. Кастингов е идеално трефнат, само фаца ко ќе му видам на типчево ме засмејува http://www.imdb.com/title/tt3230454/
|
24 Apr 2015, 18:36 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
Inside Amy Schumer - S03E01 и S03E02 Серијава (поточно, скеч шоу) ја следим со мерак редовно откако почна, Ејми Шумер ми е ко женска верзија на Луи (чак и поголема гнаса на моменти), ама двеве епизоди од трета сезона толку ми направија ќејф што морав да пишем. Прејак хумор од женска перспектива, каков што ретко сте налетале досега. Сезоните се кратки, и секоја наредна е подобра од претходната. Не дека морате да ги гледате по ред, не се воопшто поврзани епизодите, главно скечови измешани со стенд-ап и по некое блесаво интервју. Можете да почнете и со овие две епизоди од погоре, ако сакате. ПС. Во S03E01 гостуваат Tina Fey, Julia Louis-Dreyfus и Patricia Arquette, во одличен скеч
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
30 Apr 2015, 16:58 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
Ben 10:Alien Force season 1-3, podobruvanje na prvicnata ben 10 serija koja iskrena bese malku plitka vo odnos na likovite i prikaznata, vo ovaa serija prikaznata e podobrena likovite se malku podobro sraboteni podobri prikazni, i definitivno zabavna serija so koja sekoja episoda so povrzuva vo celosna prikazna vo tekot na trite sezoni, taka da mi se dopaga serijava iskreno mislev deka ke se razocaram ama na moe iznenadvanje ne bev razocaran.
|
05 May 2015, 16:34 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
Ben 10: Ultimate Alien season 1-3, skoro nisto ne e smeneto od prethodnata ben 10 serija osven glavniot lik sega iritira maksimalno, serijava e zabavna ama isto taka edno isto, se povtoruvaat prikaznite za zal ama barem ima zabavni momenti.
|
05 May 2015, 16:40 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Мало предупредување за тие кои следат Agents of SHIELD: најновата епизода (S02E20) се случува веднаш после Авенџерс 2, што значи содржи спојлери за филмот. Колку многу, не знам, може да е само некој спореден муабет, но сепак е спојлер.
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
06 May 2015, 16:03 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Silicon Valley S02E06 -- Бисер. Колку сум се смеел на SWOT анализата
|
19 May 2015, 01:24 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
Ben 10: Omniverse season 1-8, lele ostanav ziv, ne znaev dali ke izdrzam ama preziveav od serijava bukvalno me bolese glava, pogresile nesto glavniot lik trebalo da bide glaven negativec definitivno uzasna serija, nemam sto drugo da dodadam.
|
20 May 2015, 03:01 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Финалево на Flash посластица за стрип фанови Апла Flashpoint, со измени нормално, мислам дека е преголем залак таа прича за на ТВ. Заврши на масивен клифхенгер, али така па поубаво ќе се преточи се во следната сезона. Ептен добри моменти имаше, најбоље кацигата на Jay
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
21 May 2015, 11:54 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
buffy the vampire slayer season 1, serija za lovec na ubiec kako sto asocira naslovot, serijava malku podseka na charmed, sega za sega mi se dopaga serijata, likovite, prikaznata, i mi se dopaga sto serijata ne se naslonuva samo na vampiri kako zakana.taka da sega za sega mi se dopaga serijata se nadevam deka ke prodolzi taka.
|
26 May 2015, 20:27 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
|
29 May 2015, 01:54 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Major Lazer ми е новото откровение за 2015 година, кое е на ист ранг како Axe Cop и Black Dynamite. Досега 7 епизоди, со траење од по 10 минути. Толку е (идиотски) лошо, што е навистина е - добро. Препорака.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
29 May 2015, 18:35 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
^ Ја ни првата епизода не можев да ја догледам, баш од што е толку идиотски лошо. Ако ти преминало накај добро, more power to ya
|
29 May 2015, 22:52 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Gallipoli (2015) 4.5/5 http://www.imdb.com/title/tt3577058/Убава мини-серија во 7 дела, во преден план се обичните војници, но доста време е посветено и на командните структури во оваа битка, како и на воените новинари кои известувале од фронтот (игра и Гајус Балтар од Battlestar Galactica ). Флешбековите малку досадни, ама кога ги има кратко трааат. Нема да дознаете зошто морало оваа битка да се случи и кои биле целите - веднаш не внесуваат во борбите. Човек да се замисли колку животи непотребно згаснале таму (како и во многу други битки/војни, нели). Еве дирљив говор на Кемал Ататурк - офицер во времето на Галиполската битка и битен фактор за нејзиниот исход - упатен до мајките на загинатите непријателски војници, чии синови останале на турско тло... "Those heroes that shed their blood and lost their lives ... You are now lying in the soil of a friendly country. Therefore rest in peace. There is no difference between the Johnnies and the Mehmets to us where they lie side by side here in this country of ours ... You, the mothers who sent their sons from faraway countries, wipe away your tears; your sons are now lying in our bosom and are in peace. After having lost their lives on this land they have become our sons as well."Препорака за љубителите на воени филмови и серии.
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
29 May 2015, 23:30 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
buffy the vampire slayer season 2, definitivno podobra sezona od prvata, podobro se raazvieni likovite barem za mene duri na kraj na sezonata sum privrzan za nekoi od likovite, dobra akcija iako na odredeni momenti ne izgleda dobro ama pak mi se dopaga serijava, i malku doznavam za ubivacite na vampiri taka da mi se dopaga serijava dosega.
|
03 Jun 2015, 00:23 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
The Whispers S01E01 - нова серија, базирана на расказ од Реј Бредбери.
Ме бендиса пилотов, добро склопено, сцените со децата се creepy factor 1000, има потенцијал да се развие во одличен СФ.
|
03 Jun 2015, 14:49 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
^Чекав првично мислење, па да ја гледам... Инаку, јас изгледав три епизоди од , мини серија од 7 епизоди, која иде на BBC (која иде во моментов, секоја недела - досега се само 3 епизоди). Првата епизода беше воведна, која дури за малку и ќе ме демотивираше да продолжам понатаму, но со втората епизода се оправи малку работата... Британија во викторијански период, ама во која маѓијата е легитимна наука - која пак, преминала во шарлатанство. И се појавуваат два нови магионичари, различни по карактер, кои сакаат да ги наместат работите на свое место...
Ако Ви се гледаат Хари Потер финтици, ова е добро креирана серија.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
03 Jun 2015, 15:04 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Hannibal s03e01 Што научив од првава епизода? Па, за почеток зборовите yoke (јарем) и thyme (мајчина душица); Дантевиот Пекол звучи многу јако на италијански; доколку споменеш Bonsoir! е добар почеток за предјело и дека полжавите секогаш сакаат да јадат во друштво. И можеби најважното од оваа епизода - Gillian Anderson is still sexy as hell!!
|
06 Jun 2015, 13:06 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Wayward Pines http://www.imdb.com/title/tt2618986/- изгледани првите 5 епизоди (ќе има уште 5 првава сезона), интересна е приказната, базирана на успешна трилогија од книги, насловот е име на едно језиво градче кое крие свои тајни, но не очекуваје којзнае што ако и дадете шанса, бидејќи си има и клишеа, просечен кастинг итн. Постепено ми стануваше поинтересна и подобра. Mr. Robot http://www.imdb.com/title/tt4158110/Засега има само пилот епизода на . Ќе се прати обавезно, паралелно со True Detective, премиера и е на 24ти јуни, исто ќе има 10 епизоди прва сезона. Одлична епизода, одличен квалитет, многу ветува, немој да не и дадете шанса, не верувам дека ќе ве остави рамнодушни.
|
14 Jun 2015, 05:09 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Од кој има добиено Eisner Award за Најдобра нова серија во 2001 и Brian Michael Bendis за Најдобар Писател Eisner Award во 2002 и 2003, очекував повеќе (можеби ако ја направиле серијава 2005/2006 би била бум, ама сега...) Премногу споро, премногу (чудно ?) досадно, и без јачина на самите карактери. Она што е навистина јако во панелите на стрипот, направнено и доловено со стрипски облачиња или пак само со кадар, на ТВ екран не функционира. Иако, направен е рестарт на одредени ликови, ги задржале сите карактеристика на секој лик, ама ...не. Стрипот е далеку, далеку подобар. Прва сезона завршува баш онака како што започнува серијалот во стриповите (и јака финта е тоа, морам да признаам), ама реално, не верувам дека ќе има втора сезона. fun fact: успеав последователно да заспијам на скоро половина од епизодите...
|
15 Jun 2015, 09:30 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
15 Jun 2015, 09:40 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
Za Mr. Robot imam dobro chuvstvo posle izgledana 1-va epizoda. Alal vera, pa i so Slejter u igra. Sho ima veze. Edvaj chekam da pochnat so regularen broadcast. Samo se plasham deka poradi temata koja ja razrabotuva kje ja skinat posle 1-va sezona.
Powers- pochnav vcera- hooked. Nough said.
Marko Polo- poubavo usnimena serija u poslednive...30 godini neam videno. Mirisa i se chuvstvuva realnosta. Fotografija chista 10-ka. Za drugoto- Marko Polo e de ne treba da se navleguva u toa mnogu. Sosema dovolno e zachineta da bide up-to-date.
Fresh Off The Boat- serijava ne znam oti ne ja zabelezal nikoj- komedija, mene mi e smeshna. Kje se gleda.
Bloodlines (Netflix)- mozda e spora ali ima ODLICHNA prikazna. Dobra gluma i tempo.
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
15 Jun 2015, 11:49 |
|
|