|
|
It is currently 23 Dec 2024, 23:58
|
Author |
Message |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Прочитано поодамна, ама заборавено да се рецензира: Istraživači svemira ASTEROID ARGO LIB 2 оцена 2/10Лошо, некреативно, и помалку наивно и глупо. Овој спин-оф е тотален промашај. И се сложуваат со мене. NN LIB 52 Vučje lice - 4/10 Ми падна концентрацијата кај овој стрип (иако, женскиот лик се појавува во еден од следните гиганти...) Svemirski brod iz prošlosti - 7/10 Хех, Летечкиот Холанѓанин во Свемир. И ме изненади крајот скроз! Velike brzine - 2/10 Навраќање на една од претходните приказни, за серумот - „Flash“ Филер и ништо друго. ...и, толку од редовната серија од Натан Невер. Сега сум up-to-date. Останаа Гигантите: Nathan Never Gigant 008 - Poslijednje Nautilusovo Putovanje оцена 8/10Планетата Арет, како средиште на с(в)е, е концепт кој ми се допаѓа. Овде е конкретно расчистување на дуализмот на „новото поколение“ на херојство, Артисија/Ана, и добро извозено за Гигант. Nathan Never Gigant 009 - Paralelni Univerzumi оцена 9/10 (ама повеќе накај десетка) Новиот негативец - Квантниот Човек, кој треба да го замени Мистер Алфа (или можеби не? Хехехе...) е поприлчно добар и креативно осмислен. Неговото воведување во Гигнатот, па целата таа авантура која му ја приредува на Натановата дружина, е маестрално изведена докрај. И повторно планетата Арет и мултиверзуми = суперишка! Nathan Never Gigant 010 - Pobunjenici s Marsa оцена 8/10Што да кажам за приказнава, освен што је&озовно потсеЧа на денешново сивило и секојдневно опкружување??? Политичка приказна за диктатори и „човечиња“ за контрола на медиуми и проток на информации. Толку за ова, понатаму ќе почнам да пцујам... Nathan Never Gigant 011 - Crno Srce оцена 7/10Русија во иднината...или добра проценка на сегашна Русија? Висок владин функционер треба да донесе закон против мафијата, но му треба физичка заштита за себе и својата ќерка, па си ја обезбедува Агенцијата Алфа да го штити...иако има аљкави разврски крјот го краси делото, или она: „игра во игра во игра“ детал што секогаш е провлекува во овој серијал... Nathan Never Gigant 012 - Ukradena Sjecanja оцена 9/10Предмалку прочитано (и причина за сите овие претходни рецензии...) Многу добро ми легна. Сиже - Натана Невер е препознае од девојка за која нема сеќавање. Саломон Дарвер му кажува дека му е избришано тоа сеќавање, бидејки бил под андеркавер тајна мисија....како платен убиец. Приказна која само Натан Невер може да ја преживее (психички а богами и физички) и јачината на овој лик кој постојано ме изненадува. Уште малку, и скоро се е прочитано ....
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
19 Mar 2015, 20:20 |
|
|
Comic Geek
Зен Мастер Форумџија
|
Ова гигантиве се таљанска верзија на annuals или?
_________________ The only thin line for a man to be on, is the one between motivation and inspiration. Во сон се родив, во сон живеам, во сон ќе умрам. Thieves get rich and saints get shot and God don't answer prayers a lot.
|
19 Mar 2015, 20:29 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Што го знам...не баш. Приказната континуирано се префрла од редовна серија во (некој) Гигант и пак се враќа назад. Имаше некои stand-alone приказни, ама веќе со последниве неколку Гиганти се „инкорпорирани“ со редовната серија и настаните што следат. Колку за споредба - ДД Гигантите се скроз независни од серијалот (ама пак, кај Дилан Дог скоро секоја епизода е независна...) Истото е и кај Марти Мистерија. Кај Натан Невер - не баш. Можеш да ги прочиташ, но ќе имаш дупки и прашања за одредени ликови/настани (иако, во неколку наврати, Либелус на крај од Гигантот дава објаснување кој е и што е во приказната...)
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
19 Mar 2015, 20:39 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Na granicama uma NN LIB Gigant 13 оцена 2/10Иако високо кај некои од читателите на Натан, мене ва ми беше еден од најдосадните гиганти досега. Толку многу мучкалица направено, демек - имеѓу јаве и сон - да негде кај половина ја изгубив нишката на епизодата, концентрацијата падна, и беше онака - да се прочита „ради реда“. Толку и од Гигантите. Прочитана и сканлацијата Nathan Never MAXI 1 -Proizvođač Lutaka, Cottonova Osveta, Labirint вкупна оцена за трите приказни 8/10Ова се случува 3 години по Војната на Земјата со Орбиталните станици и ако не сакате големи сојлери, не го читајте ова Макси. Ако пак тоа не Ви смета, приказните се независни, и се читаат во еден здив. Една е трилер, другата е Вендета Стајл, а третата е хорор приказна. Препорака. ...и конечно, прочитано се досега од Натан Невер, издадено на овие простори. Одлична дружба, која што (здраво) во август 2011 година, и скоро 4 години водев оценки, цртки, записи, мислења, мрчења и што уште не за (скоро) секоја епизода на серијалов. И вредеше - целосно. To be continued... со најновите броеви кога ќе се појават.
|
31 Mar 2015, 20:02 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
Кралеееее!!! Ѕвер!
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
01 Apr 2015, 09:05 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Крале
|
02 Apr 2015, 03:38 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
krale, me motivirase pocnav da si gi simnuvam site epizodi pa na tablet da gi spickam
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
02 Apr 2015, 08:32 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Мило ми е! p.s. Ти си втората „жртва“ засега Мешков моментално го делка овој серијал!
|
02 Apr 2015, 09:46 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Не. Третата. Ти си првата жрвта Крале
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
02 Apr 2015, 13:34 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Не признавам!
|
02 Apr 2015, 13:48 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
ne se gledam kako tvoja zrtva krale... ja sum so HC kolekcija od 1-72 (i za zal zastanav tuka...) sea ke se frlam na citanje
|
02 Apr 2015, 16:29 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
|
15 Jun 2015, 08:56 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
Koja koincidencija
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
15 Jun 2015, 11:40 |
|
|
martin
Надежен Луд Научник
Joined: 15 Jan 2011, 08:16 Posts: 197 Location: наваму-натаму
|
Nathan Never 53Најавено како почеток на долгоочекуваната војна, но почнува со... Šuma straha (3/10)Војната не почнува. Но и ова не е само обична епизода со многу избрзана приказна, туку кандидат за една од најбесполезните НН епизоди ever. Ultimatum zemlji (9/10)Да го цитирам бабунот од Lion King: "It starts"Тешко е да се даде опис без спојлери. Се случуваат многу работи, но не делува избрзано и нафрлано, посебно ако се исчитани претходните броеви. Нормално дека нема време за развој на ликови, но затоа има политички игри, стратегизирање и секако, акција. Мистер Алфа е тука некаде во позадина така да нема утка. Objava rata (8/10)Стрипот започнува со вселенска борба, а завршува со дополнително заплеткување на приказната со вовед на нови играчи. Би сакал да имаше барем малку повеќе фокус на Scarlet Meteor, бидејќи скоро секогаш само го зборат дека е ѕвер, а не се баш фокусираат директно на него. To be continued...
|
25 Jun 2015, 09:04 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
дај линк.
|
25 Jun 2015, 09:13 |
|
|
martin
Надежен Луд Научник
|
|
25 Jun 2015, 09:32 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
25 Jun 2015, 09:35 |
|
|
martin
Надежен Луд Научник
|
|
25 Jun 2015, 09:40 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Скарлет Метеор го имаше во некој специјалец ако добро памтам. Ама да, вечита референца е а не у фокус
|
25 Jun 2015, 11:03 |
|
|
martin
Надежен Луд Научник
|
(продолжува) Nathan Never 54Војната на орбиталните станици продолжува спектакуларно, но... Dan junaka (9/10)Главен фокус на севкупната ситуација. Малку политика, малку стратегија, малку вселенски битки и многу уништување Pod maskom (9/10)Вниманието се префрла на самите ликови кои учествуваат во војната. За да напишам нешто повеќе треба спојлери. Pad Uranije (5/10)Прво што не можам да разберам е зошто „крајот“ на војната би бил наведен во самиот наслов на епизодата. И второ, земајќи во предвид колку добро возеше приказната во претходните 4 броја, расплетот е малку натрупан и нелогичен.
|
27 Jun 2015, 10:37 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Меѓу две мерења температура и земање терапија се изначитав NN орбитални ратови Ги читав Nathan Never #156 - Suma straha Nathan Never #157 - Ultimatum Zemlji Nathan Never #157a - Agencija Alfa 012 Nathan Never #158 - Objava rata Nathan Never #159 - Dan Junaka Nathan Never #160 - Pod maskom Nathan Never #161 - Pad Uranije Nathan Never #161a - Maxi 01 Немам лошо мислење за евентов. Иако по значење веројатно најголем во серијалот до сега, мене ми е трет најинтересен. Алфа уште ми е омилен, па смртта на Скотос, па ова. Причини: премногу премногу ликови. Мислам дека NN овде конечно клекнува под тежината на својот канон. Бар за мене. Нечовечки е да се следи се ова. Интересни аспекти ми беа превземањто тотална контрола врз агените на Алфа од извршниот совет, преторијанците, нормално Мистер Алфа... Смешно ми беше билдањето на важноста на Лук Сандерс. Као демек треба да ни е жал за ликов кој во последните 60 изданија 3 пати се појавил ко статист Како и да е, гледам (според макси изданието) дека и писателите го сфатиле тоа. После војната многу поедноставно и спуштено изгледа светот на НН. Нова ера почнува.
|
09 Jan 2016, 18:31 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Јас сеуште не го „започнав“ евентов, бидејки не му се брзам (а генерално, ми се меша многу со серијава Expanse во моментов - што не мора да значи -не знам каква е приказната и во двата случаи и во кој правец води - но ги има истите состојки - Земјани , Марсовци, Орбиталци, немири, војна, позадински игри...) Јас пак ги прочитав stand-alone приказните За кои до пред некое време немаше скен (па нормално, не можев да ги прочитам...). Nathan Never #139 - Shifra Nula оцена 7/10 убиство на корумпиран цајкан, и последиците после тоа. Очекував среќна разрешница, а не ја добив, што е позитивно во севкупната оцена. Nathan Never #139 - Umjetni Zivot оцена 4/10 Како што викаат на , Знам дека требаше да биде како во Блејдранер и дали андроидите имаат душа - ама не требаше до толку да претеруваат... *btw, не идеме ли на мекици? Вчера се роди Рој! Nathan Never #140 - Nuzna Samoobrana оцена 2/10 За жал, ова ми беше лигавештина. Богаташко дете, кое се „гнуса“ од своите родители, се „распрдува“ и прави глупости...не држи вода во ниту еден аспект, па како и да сакаат да ја „спакуваат“ оваа приказна.
|
09 Jan 2016, 19:16 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
09 Jan 2016, 22:16 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Лук Сандерс бе! И мене ми беше смешен тој момент, во секој случај убав евент, ама сепак причата со МИстер Алфа ми е фејв. Максито беше путер.
Е да, полсе година и кусур со три месеци пауза сум up to date со Натан!
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
09 Jan 2016, 22:39 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
и јас сум при крај (145 отприлика) сеа пробувам помалку да го читам топ ви се муабетиве, ве пратам редовно
|
10 Jan 2016, 23:39 |
|
|