|
|
It is currently 23 Dec 2024, 19:44
|
|
Page 1 of 1
|
[ 18 posts ] |
|
Author |
Message |
redbaron
Надежен Луд Научник
|
Najnovo od produkcijata na Bonelli,se raboti za izdanie koe najverovatno ke ima 12 broevi,tvorec e Michele Medda,onie koi go pratat NN veke sigurno znaat za koj se raboti sto spored mene vetuva mnogu,znaci ne e onaa klasicna Bonelli skola koja poleka zamira. Pokraj Michele Medda ovde se prisutni ili se najaveni i poveke drugi zvucni iminja od stafot na Bonelli,imeno vo prviot broj e prisuten i Roberto De Angelis,a za ponatamu i Stefano Raffaele, Fabio Valdambrini, Andrea Cuneo, Werner Maresta, Maurizio Gradin, Michele Benevento e Emiliano Mammucari.
_________________ "Like you, he believed the dark side could be conquered from within. Such was not to be. The dark side seduced him utterly…and anger became his path!" ―Odan-Urr, warning Ulic Qel-Dro
|
08 Jun 2009, 20:58 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
Medda - кралот на меланхолијата. Најдобрите NN приказни ми се неговите. А DeAngelis апсолутно го сместувам после Castellini како најдобар цртач на Nathan. Може да излезе нешто добро од ова.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
08 Jun 2009, 22:00 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
jaka kombinacija a koricata na Cubert family mi zalice
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
09 Jun 2009, 07:18 |
|
|
Man Of Steel
Надежен Луд Научник
|
Već sam video najavu za ovaj strip, ponešto i pročitao o njemu i zvuči poprilično primamljivo. Nadam se da će ga Veseli Četvrtak u nekoj doglednoj budućnosti objaviti, čim Italijani budu spremni da prodaju licencu za dalje Evropsko tržište.
|
10 Jun 2009, 21:08 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Го прочитав првиот број. Цртежот е класичен DeAngelis - педантен, чист, и филмски. Многу добро црта типот за мој вкус. Приказната, како што спомна Крале, потсеќа по почетокот на Јericho, но веројатно понатаму забегува во друг правец. Има мала СФ нишка, неосетлива за почеток. Испреплетени приказни за две семејства во еден ден во Nest Point, мало градче во америка. И баш во тој ден се случува еден “климатски феномен“. Има супер неочекуван пресврт на последните страници... Кога ќе ги прочитам и вториот и третиот ќе пишам повеќе. Сега за сега солидна 8/10/
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
29 Apr 2010, 00:46 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Ги прочитав сите три. Оценката останува 8мица, додека не видам повеќе. Инаку многу солидно четиво. Убаво е доловена клаустрофобичната амтосфера во караванот. Ликовите се продлабочуваат. Дефинитивно меѓу подобрите Bonelli ствари кои сум ги читал. Комотно може да помине како Vertigo наслов.
|
02 May 2010, 13:22 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
02 May 2010, 17:36 |
|
|
Darbog Darkmore
Магус Регуларус
Joined: 24 Jan 2009, 21:06 Posts: 1308 Location: Vinica,Makedonija
|
Go procitav i jas.Se sto kaza Brajan taka si e Koj ke ceka sega uste dva meseca za prodolzenijata...
|
03 May 2010, 10:05 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Интересна насловна има деветиот број
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
27 May 2010, 19:15 |
|
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
...ova karavanov mi izgleda jaka rabota....ama nemam nisto procitano...
|
31 May 2010, 21:11 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Caravan #7-12Дефинитивно еден поразличен серијал од Бонели. Наместо спотлајтот да е на акцијата,тепачките и бркотниците,овде главна улога имаат ликовите.80% од стрипот е 'потрошен' за нивниот развој,за нивниот бекграунд,за нивното минато.Човек лесно се соживува и сочувствува со ликовите,дури и со оние најчудните.Главниот двигател на дејството (облаците над Нест Поинт),за мене зачудувачки,не играат многу голема улога на крајот.Од таа причина моето мислење за последниот број е поделено-од една страна добивме прекрасна character driven story со главна точка созревањето на Давиде,додека од друга страна главната мистерија (облаците нели) на крајот не се ни објаснети асално и мислам дека веројатно служеле за покачување на продажбата.Мене тоа многу ме изнервира,бидејќи сакам се да ми е фино објаснето на крајот,и секоја коцка да дојде на свое место.Сепак,ова е еден одличен серијал,кој и те како го заслужува вашето внимание. Оцена 9/10Додека пак поединечни броеви,како на пример 9ката од мене би добиле и 11/10.
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
07 Sep 2011, 21:55 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
чиста 10ка од мене за цел серијал
|
07 Sep 2011, 22:01 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
11 Feb 2012, 21:41 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Caravan #05 -12 оцена 9/10 ...конечно, конечно го исчитав, и тоа пред неколку минути. Некако, емоциите се поделени. Мене би ми било супер и да заврши со број #11, доволно ќе ми беше (симболиката на Рубиковата коцка е фантастична - „не може сите коцки да дојдат на свое место“). Особено јаки броеви ми беa од #09 па до крај. неочекуван пресврт е Деветката.
Да не постоеше Lost, ова ќе ми беше најоригинален крај досега. Истото го спомена и Brian пред некоjа собиранка.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
28 Jun 2012, 14:57 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Мило ми е што ти се свиде
|
28 Jun 2012, 15:00 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
Потполно истото од спојлерот го дискутирав и јас со Брајан тогаш. Како што ја почнував 12ката се уште верував дека ќе има нешто, ама не сум го познавала Меда доволно
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
29 Jun 2012, 00:39 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Мене ми останува еден од најдобрите Бонели стрипови било кога.
|
29 Jun 2012, 01:33 |
|
|
goce
Џуниор Џедај
|
Мене од овај серијал ми фалат бр. 1 и 3 (за жал, во Бункер немаше комплети, а не ми се купва цел комплет само за двете епизоди). Дали на некој на форумоф му фалат други епизоди, за да можиме да бараме цел комплет и да го распарчиме ?
|
08 Oct 2015, 16:27 |
|
|
|
Page 1 of 1
|
[ 18 posts ] |
|