|
|
It is currently 19 Dec 2024, 09:08
|
Последна изгледана серија/eпизода/сезона
Author |
Message |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Сега засега, никој не може да ми го зезне, бидејки никој не го гледал во моја околина (поглед кон: Лаф ) Најверојатно јас ќе правам спојлери во брзо време. Муахахахахаха!!!
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
03 Aug 2016, 22:11 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
03 Aug 2016, 22:40 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
04 Aug 2016, 17:38 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
04 Aug 2016, 17:39 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
14 Aug 2016, 18:54 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
14 Aug 2016, 19:37 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
14 Aug 2016, 21:13 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Ја па уживав во неоригиналноста, ќе ја гледам бар уште еднаш. Нема зошто да не ти е јасно Крале зошто толку висока оценка - на 9/10 од гледачите не им сметале "крадењата", a помладата публика не ги ни има гледано старите филмови. И јас мислам дека можеби се претера, но тоа не успеа да ми го расипе гледањето - тие моменти повеќе ми беа како намиг до фановите, башка не претендира серијава за Еми, не е пресериозна, pure 80s love fest е. Визуелно мераклиски сработенa од браќата Дафер кои се фанови на Кинг (сакале да работат на римејкот за IT, не ја добиле работата, но сепак сакале да направат нешто слично), изгледа и има шмек на повеќечасовен филм. Погоден е балансот на детско/наивно со мрачно-мистериозно во сценариото, кастингот бар мене ми беше речиси совршен (да, сосе Винона Рајдер), и за крај, саундтракот - eargasm (од пред некој ден достапен по сите тракери).
|
16 Aug 2016, 17:48 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
И мене ми се свиѓаше Stranger Things - ко што пишал Нео, добар баланс на наивно и мрачно. Серијата е омаж на 80s погоден ко што треба, децата се одлични актери...за мене серијава е најдобра у 2016 и една од најдобрите у последни 5 години.
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
18 Aug 2016, 09:27 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
20 Aug 2016, 18:45 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
|
21 Aug 2016, 17:09 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
Мене ми се свиде. Прича не се слагам дека немаше. Можда не беше некоја да ти го разнесе умот, ама ниеден од тие филмови од тоа време не ни имаа таква прича. Точно дека овде формата е побитна од суштината, ама не ми сметаше ич. Ова Мешков што го напишал дека „се губи едно дете и тоа е тоа“ е може најголема лаж што си ја пишал до сеа друиже )) Ко да речеш „Абе у тоа Кум, го пукаат тој Корлеоне и тоа е тоа. Три саати околку тоа“ Не зезај. Серијава се голта лесно, брзо. Глумата на децана беше супер. Посебно Дастин. Референците се таму за оној кој сака да ги пофати, не се двигатели на причата па да не знаеш каде е што. Многумина нема ни да ги приметат нит синтисајзер звуците нити Полтергајст/Ејлиен/Гунис/Стенд бај ми и сл нодови кои ги има на кило.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
21 Aug 2016, 22:43 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Све е уреду. Ама ако крајот т.е главната прича не завршеше у стилу D&D ќе ми беше некако поприфатливо. Ова ми беше премногу очигледно, пошо се претпоставуваше. Како и да е, серијава треба да се гледа, ако ништо друго ради шмекот осумдести.
|
22 Aug 2016, 16:09 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
Fear of the Walking Dead... Ја следам редовно, ама брате - не ја бива и не ја бива. Ја гледа уште некој?
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
02 Sep 2016, 22:21 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
^ Се откажав на почеток на втора сезона, после одвај догледување на прва... Стварно не ја бива.
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
02 Sep 2016, 22:29 |
|
|
Goki
Надежен Луд Научник
|
NARCOOOOOSSS!!!
|
03 Sep 2016, 12:16 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Jean-Claude Van Johnson 30 минутен пилот за серија која можеби и ќе доживее цела сезона ако Амазон реши да ја финансира JCVD се глуми самиот себе и си се руга себе си на велико, нешто во фазон како што беше и во филмот "JCVD" од пред 6,7 години, само што овде е фрлено повеќе на акција и зезање. Би ја изгледал сезоната ако ја снимат
|
03 Sep 2016, 20:08 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
^ И јас баш денес го изгледав пилотот. Прописно се изнасмеав на делови, исто би ја гледал ако излезе цела сезона. Треба малку да поработат на баланс сериозно/пародија, има моменти за кои како да не знаат во која насока сакаат да ги тераат, но не смета, а и општо земено сакам вакви “автобиографски“ само-ремет ствари.
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
03 Sep 2016, 21:02 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
BrainDead - не знам дали Tony Shalhoub во животот освоил некое поголемо актерско признание, ама за серијава сигурно заслужува нешто...
|
06 Sep 2016, 12:51 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Имаме за серијава. Инаку, интрата на секоја епизода се ЗАКОН!
|
06 Sep 2016, 13:23 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
Da Vinci's Demons e edna od najglupite serii u zivot shto sum gi gledal. Samo na ameri mozesh da im prodadesh deka Da Vinci prv patuval do amerika, deka ja izmislil i prv ja praktikuval transfuzijata na krv i... deka Nikola Tesla go nadmashil u exploatiranje na elektrichnite naboi u jonosferata za da naprai elektrichno praznenje vrz tochno specifizirana povrshina na tloto. Na toa kje dodademe deka osven umetnik i pronaogjach bil majstor so mach i borbeni veshtini. Naivno, naivno u PM.
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
21 Sep 2016, 13:46 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
Alias (2001-2006), spiunska serija za cia operativci, ima terorizam sekako, prorostva, polno akcija i nekolku zapleti sto me iznenadija, ima dobra karakterska progresija, ima interesna prikazna,zaveri, itd. ne e losa serijava.
|
03 Oct 2016, 13:21 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Вчера ја догледав Luke Cage. Има ups and downs, ама генерално сум задоволен. Има и одлични моменти и ептен им се погоди темава за bulletproof nigga во време на „Фергусон“
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
07 Oct 2016, 12:24 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
^ со Лука Кафезов сум до 6та епизода. Многу бе споооооооооро човече. Ептен е „nigga“„brother“ муабети и (пре)многу завлечено...
|
07 Oct 2016, 12:33 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
^ Није злато све што сија... оваај, што е Marvel...
|
07 Oct 2016, 14:24 |
|
|