|
|
It is currently 19 Dec 2024, 09:39
|
Последна изгледана серија/eпизода/сезона
Author |
Message |
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Не реков дека е лошо. Реков дека е споро. Не ми мешај баби и жаби....оваај, Марвел и Загорчек.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
07 Oct 2016, 14:38 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Ја сум до 5-та епизода. Да тера споро, тера, ама мене ептен ме навлече Нема утка у Марвел освен Шилд
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
07 Oct 2016, 14:57 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
08 Oct 2016, 18:43 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Westworld како ја бендисувате? Од мене за првиве три епизоди 8/10 - доста солидно, но треба да биде уште појако понатаму, се надевам.
|
22 Oct 2016, 01:08 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
^ јас досега сум на расположение 7/10. Некако не ме влече премногу, третата епизода уште не е изгледана, ама од пред некој ден теориите кои беа свртени во друштво ме тера да гледам понатаму.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
22 Oct 2016, 11:09 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
The Man in the High castle - season 2Браво! Браво! Браво! Не се гледа секој ден тв/филмски производ кој е толку подобар од изворниот материјал. Браво!
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
03 Jan 2017, 22:48 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
^Ќе има трета сезона?
|
04 Jan 2017, 09:03 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Да. Најавија вчера.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
04 Jan 2017, 20:01 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Изгледана пилот епизодата, и интересна ми се виде. Ако се сеќавате на , цела епизода беше таква, ама има можност за развивање на приказнава во тотално друг правец (мислам, досега никој не направил серија за hard-core Амиши (Менонити) и нивната мафија. Да, нивна мафија. Добро прочитавте. ). Ќе се гледа, барем уште епизода две. Одлична разбрибрига. „Старец“ (како мене) во доцни триесети (ко мене бе!) треба да им биде шеф на т.н. Милениумчиња (детишта бе!) кои се во рани дваесети и се „хакерчишта“ и прилагодени на денешнинава. Не очекувајте премногу, и супер ќе си поминете...
|
16 Jan 2017, 10:45 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
Angel (1999), spinn-off serija od buffy the vampire slayer, odredeni likovi sto se od drugata serija gostuvaat vo ovaa serija, tonot na serijata e malku podepresiven od drugata serija, ima interesni likovi, interesna prikazna za vakva serija, sporo pocnuva celata serija i ima neutvrden kraj, sepak super serija, bi ja gledal pak definitivno.
|
19 Jan 2017, 21:57 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
Almost Human (2013), svet vo koj cajkani i androidi rabotat zaedno, prikazano vo futuristicen setting ima interesna prikazna i likovi steta sto serijata e kanselirana.
|
19 Jan 2017, 22:17 |
|
|
1234
Ултимејт Резервист
|
The Night ManagerОдличен телевизиски производ. Веќе стопати обработена тема, ама вози ради тоа глумата на двајцава.
|
28 Jan 2017, 15:03 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Bojack Horseman s1-3. Nogu jak otkacen crtan. Prvata sezona sepak mi bese najaka.
Man in high castle s1-2. Top serijava. edvaj cekam s3.
|
29 Jan 2017, 02:36 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
|
02 Feb 2017, 11:51 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
02 Feb 2017, 14:29 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Iron Fist сезона 1. Лошо. Многу лошо. Празно некако, дефкусирано, ко да не знаеле што сакаат да кажат. Нема еден негативец, туку повеке, кои уствари не се негативци, амасе , ама ... и понатаму веќе не ти е важно. Тепачките беа во најмала рака глупи, ко на сцена на театар да беа местени - па по некое време и нив почнуваш да ги гледаш на „убрзано“. Толку не ја бива серијава, што ни топик не и отворам.
|
27 Mar 2017, 13:00 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
^ Уф, колку не се сложувам со тебе, ко различна серија да сме гледале ПС. За тепачките - ти бе не порасна со кунг фу филмови ко сите останати? Оти ептен се верни на жанрот. Или веќе завлезе во тие години после кои си премногу стар да уживаш во кунг фу?
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
27 Mar 2017, 16:35 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Можно е. Не сум бил голем мераклија на кунг фу. Ама тепачките во Дердевил многу ми се допаѓаа.
|
27 Mar 2017, 17:39 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
^ Е да, многу се... попрљави
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
27 Mar 2017, 19:01 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Се слагам со Крале. Многу слабо и многу ми е жал. Посебен минус за глумецов.
|
27 Mar 2017, 20:11 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Тетоец, изјасни се подетално!
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
29 Mar 2017, 12:52 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
^ Не знам колку во детали треба да навлагам, мене досега ниту една од Марвел Нетфликс серииве не ми е лоша, сите се достојни на ликовите и добро се развиваат. Дердевил е далеку најдобра, но и другите горе-доле тераат по истата формула, само во различно пакување. Кај Ајрон Фист, кунг фу аспектот и малку подлабокото навлегување во тоа како оперира Раката е тоа што ме купи. Епизодата со турнирот е една од најдобрите епизоди во серииве досега, мислам само Дердевил има две-три епизоди кои се над или на тоа ниво.
ЕДИТ: Морам да додадем дека единствено за втората сезона од Дердевил имав некакви (големи) очекувања, затоа што првата сезона беше прејака и се знаеше дека ќе го има Панишер, за сите останати гледав да сум максимално табула раса, нити читав за нив, нити гледав трејлери, нити имав некои замисли во глава како треба да изгледаат, дали ќе облечат костум и кога, колку ќе има кабум кабум, ништо од тоа. Едноставно чекаш да излезат, симињаш и пушташ плеј.
|
29 Mar 2017, 16:17 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Тетоец, ја изгледа цела сезона со Челишната тупаница? Бидејки после турнирот, каде главна беше Мадам Гао (МУахахааха), се понатаму идеше во надолна линија. Толку убава мистика имаше околу Раката, за да се сведе на Академија на детишта (или нешто слично )?!? И Втората сезона на Дердевил е даааалеку подобра од овоа со Дени Рејд. И тепачки, и Панишер, и ....море, све.
|
29 Mar 2017, 19:40 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Цела бе, стари. Не коментирам ако не ми е изгледано. Ова за Раката, не ти е прв пат да го пишеш, и не ти е прв пат да го згрешиш Мешаш еден мал дел од организација (академија) со целата организација. Ги видовме кои се и какви се уште во Дердевил, тука се откриваат само дополнително аспекти од тоа како функционираат (регрутирање, инфилтрирање, итн). Ништо не одзема од мистиката, само покажува колку се моќни како култ/организација. ПС. Никој не рече дека Ајрон Фист е поарна од втора (или од прва) сезона Дердевил. Баш напротив.
|
29 Mar 2017, 20:54 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
Definitivno ne shtimashe neshto so serijata. Spored mene kung fu koreografijata bese epten low level. Imashe i statija za toa deka treba da ucat kako produkcija na serii od "into the badlands" bar shto se odnesuva do koreografija i rezija na sceni so tepachka. Nejse, tapa. Glumecot nevin pitom (takov i treba da e) ama nespremen za predizvik kako Iron Fist. Kje vidime sea The Defenders kako kje ja izvozat. Inace od ona shto ja imam sledeno od vremeto stripovi so IF manje vishe toa e pricata za pocetokot normalno zacineta i promeshana u moderen stil za "chorbata" rajata da ja jade.
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
30 Mar 2017, 10:33 |
|
|