|
|
It is currently 19 Dec 2024, 10:00
|
Последна изгледана серија/eпизода/сезона
Author |
Message |
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
31 Mar 2017, 01:35 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
^ Тетоец, мала дигресија ќе напраам - батали филмови гледање? Те прашувам оти немаш прокоментирано/споделено мислење/препорачано филм баѓи одамна, а за серии - обратно. Ај да прашам реков, ако не е тајна, нормално..
|
31 Mar 2017, 17:19 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
^ Па да, ситно некој филм тука и таму, суперхерои/Rogue One, плус Денис Вилнев маратон кога излезе Arrival, но главно слободното време го арчам на серии и читање СФ... Моментално сум длабоко загазен во The Expanse универзумот, дури и пропратните материјали/новели ги прочитав. EDIT: Ако сакаш препорака, ѕирни ги трите филмови на Марен Аде (како писател/режисер) или најновиот на Алмодовар, но освен еден (Тони Ердман на Аде) сите се тешки драми, па не знам колку и кога ќе бидеш “расположен“ за такво нешто. ЕДИТ2: И нормално, ако имаш нешто негледано од Вилнев, корегирај тоа
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
31 Mar 2017, 19:48 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Иначе, вечер почнувам со Legion (чекав да заврши сезоната), не знам ништо за неа надвор од она што сум налетал од ликот по стрипови и тоа дека Крале го пофали пилотот, but I have a good feeling about this one...
|
31 Mar 2017, 20:18 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Само што коментирав за Легион на СураТефтеро! "Fargo" материјал! И одлична одлука да ја гледаш оденаднеш цела сезона. Невиден трип - и агонија во чекање - недела за недела... И конечно, на финалната епизода, направија *Крале со гласот на дечкото у Синеплекс кинава*"Седете на своите седишта, има уште една сцена после end credits" - Марвелов, веќе заштитен знак/финта.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
31 Mar 2017, 20:46 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
31 Mar 2017, 22:37 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
|
31 Mar 2017, 22:44 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
^ Thanks, симнувам тогаш прва сезона па ќе видиме... Тоа и The Expanse ми се next на мени.
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
31 Mar 2017, 22:51 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
The Expanse is a must. Најдобар СФ на ТВ моментално. На второ место, Colony. Ако те држи СФ бубачката
|
31 Mar 2017, 22:54 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
31 Mar 2017, 23:05 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
|
01 Apr 2017, 22:28 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
^ Maelstrom не го пропуштај од Вилнев. Другите постари негови филмови (пред 2000) не знам колку може да се најдат денес, до некаде може и да се скокнат, но Maelstrom е обавезно штиво, поради тој филм сум фан на Вилнев. Супер за Incendies, таму почнува многу појасно да му се познава стилот кој му стана трејдмарк во поновиве филмови, од Prisoners и Еnemy до (особено) Sicario и Arrival. Башка, одлична драма.
EDIT: За Sicario т.е. констатацијата за Дикинс, нема да се сложим. Дикинс е ѕвер, ама не би му одземал заслуги на Вилнев така лесно. Всушност, ќе видиш многу од тие идеи, кадри, потези со камера итн. кои ја направија кинематографијата таа што е во Sicario и пред да соработуваат прв пат заедно на Prisoners. Во Incendies, во Polytechnique, во Maelstrom. Дикинс само додава на визијата, не е одговорен за неа, барем не во случајов.
/Иначе, ја почнав Legion, се заљубив во серијава уште со пилотот. Предобро направена серија. Немам зборови.
|
02 Apr 2017, 15:41 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Синоќа ја догледав Legion - фантастична од почеток до крај. Премногу добро направена, од камера и монтажа до саундтрак и сценографија, ги има сите состојки кои ја направија Fargo must-see, плус мутанти и мајндфак. Што да посака човек повеќе? ПС. Трипот/мајндфакот сигурно ќе ми беше за нијанса-две поголем доколку практично од старт не ми станеше јасно кој е и што е главниот негативец затоа што го знам од X-Men стрипови, но тоа што не морав да се фокусирам на "кој?" ми дозволи повеќе да уживам во се’ останато. ППС. Крале беше апсолутно во право, ова треба да се гледа цела сезона одеднаш.
|
05 Apr 2017, 16:21 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
05 Apr 2017, 17:32 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
^ Крале повторно е аспољутно во право /Ова по терк: ништо не е вечно, но ако ставиш рипитер...
|
05 Apr 2017, 19:12 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
После одличната Taboo, некако фино ми се надоврза и оваа нова серија. Ги има истите параметри (1763 г, со аспект на „најстарата професија на светот“ ). Сепак, овдека Лондон е (пре)многу чист - но најверојатно така требаше да биде во пилот епизодава. Екипата е супер: Samanta Morton (девојката од Minority Report) наспроти Lesley Manville (кој ми беше супер во комичната серија Mum, и малку му е тешко да ја замислам како негативец, иако е добра во тоа што го прави). Ако сте во некаков Викторијански фазон, погледнете ја серијава. Планирани се 8 епизоди. (и овој формат на сезони, ми е исто така совршен).
|
06 Apr 2017, 09:59 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
пошо не следам серии активно, оваа сум ја бил пропуштил. Утопија, фантастична прва сезона, така јак Коен+Гилиам шмек ми имаше. Втората (освен ориџинот) другото ми беше тро тапа, ми опадна јако интересот... така да прво мислев штета, ама може па арно е шо ја откажале.
|
09 Apr 2017, 01:14 |
|
|
kamion203
Магус Регуларус
|
Arrow (season 1-4), serija so heroi pretezni odvreme na vreme se pojavuvaat nekolku superheroi, osven crossoverite sto mi se super, ostatokot od serijata e nekakva verzija na batman ako batman e seriski ubica, ali likovite mi se dopagjaat mnogu, mozebi pretstavuvanjeto na likovite e malku slabo ama ne odzema od serijata, malku e preterano so depresivniov ton ali takva serija e,se na se mi se dopadna serijata, daleku e od smallville sto mi e omilena od ovoj zanr a i od bilo koj zanr na serii, ama pak dobra serija e.
|
20 Apr 2017, 17:24 |
|
|
Neo
Пензиониран Мрчатор
|
Тетоец, ќе прајме Твин Пикс/Дејвид Линч тема, конечно?
|
22 May 2017, 23:31 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Отварај слободно Јас веќе почнав со Fire Walk With Me, прва сезона ја фаќам пак да ја гледам денес-утре, таман додека се потсоберат повеќе епизоди од новава би требало и втора сезона пак да ја изгледам, и ќе бидеме спремни за трета ПС. Најавите т.е. тизерите за новата сезона беа фантастични, интервјуата исто, после толку време нешто ново од Линч - уф, немам зборови. Најголем предизвик како ќе излегуваат епизодите ќе биде да се изолира човек од Интернетов и да се заштити од спојлери, теории итн, ама нејсе, shields up
|
23 May 2017, 04:15 |
|
|
fichot
Пензиониран Мрчатор
Joined: 26 Jan 2009, 00:31 Posts: 3222 Location: Skopje, 1712AD
|
Ги изглеав двете сезони Дердевил. Одлична, мада првата некако отиде многу брзо, вторава ме измачи троа.. тоа нинџи срања ич не сум по тие ствари, Панишер ја изваи.
|
11 Jun 2017, 21:51 |
|
|
Barker
Суперхерој Под Стечај
|
Имаше некаков редослед по кој треба да се гледа Твин Пикс? со се филмовите мислам. Ако има, кажувајте, расположен сум да си го дотепам летото
|
13 Jun 2017, 09:45 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Серијата (1 и 2 сезона) Филмот Серијата (3 сезона)
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
13 Jun 2017, 11:44 |
|
|
Barker
Суперхерој Под Стечај
|
Фала така и си мислев, само што бев убеден дека два филма беа, од кои некој беше приквел, којзнае со што сум помешал
|
13 Jun 2017, 11:53 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
13 Jun 2017, 15:43 |
|
|