|
|
It is currently 18 Dec 2024, 07:03
|
Author |
Message |
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
Last edited by Laf on 28 Aug 2010, 00:20, edited 7 times in total.
|
12 Feb 2010, 22:48 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Тенкју ЛАф....освен миризбата немам приметено нешто посебно проблем и кај мене....УСтвари за Бонели ми е гајле исто колку за која сезона на мајмунчето алис ке ја дават на МТВ 1 (копирајт Брајан)
_________________ ејм фор д бушес!
|
12 Feb 2010, 22:51 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
12 Feb 2010, 23:11 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Afkors i vit ol dju rispekt. Jas sakam stripoj i zato gi kufam...posho sum kolekcioner,to mi e rabota a i vo globala zhivot. A znam i drugi kako tebe LAf sho stvarno sakaat ok da im se primerocite.I jas go sakam istoto,ama posho italjanive nemise prioritet...cvrc..
_________________ ејм фор д бушес!
|
12 Feb 2010, 23:35 |
|
|
Ernesto
Суперхерој Под Стечај
|
Сигурно повеќето можеби ја знаете групата на ВЧ на фејсбук, ама еве линк од неа во недостиг на активен нивни сајт...
Инаку што се однесува до изданијата на ВЧ, освен миризбата немам некоја голема замерка, всушност забележувам дека во последно време се се подобри. Ова со странициве што се споменува, досега ми се нема случено и то.....
13 Feb 2010, 12:08 |
|
|
Konan Makedon
Ултимејт Резервист
|
На почетокот кога почнаа да доаѓаат стриповите на ВЧ се купуваа доста,ама со тек на време еуфоријата спласна. Ги земам од ВЧ само Загор и повремено ДД.Уште некој број и ќе прекинам со купување на ВЧ.Разликата меѓу ВЧ и старите стрипови на Дневник е што овие првиве имаат лакирани корици.Како прво дизајнот на кориците е катастрофа.Втор момент е смрдената евтина хартија.Трет момент отисокот во стриповите.Една страна бледа,друга нормална.Нека ги има по киосци кај нас,ама и да ги нема нема да се потресам нешто многу.Гајле ми е.Од друга страна Луденс се далеку поквалитетни изданија.Па и поскапо ќе платам,само да е квалитетно.
_________________ I love the smell of fresh comics in the morning!!!
|
14 Feb 2010, 22:38 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
::
|
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
14 Feb 2010, 22:54 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Laf ти ја апдејтирав листата за денешен датум.
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
31 Mar 2010, 16:33 |
|
|
Skywalker
|
Изминатиов четврток од печат излезе јубилејниот 500-ти број на Загор, број 32 според редоследот на Весели Четвртак. Како што беше и оригинално издаден, и српскиот издавач го објави стрипот комплетно во боја (за разлика од македонското издание). Србите до октомври ќе ги објават и епизодите кои се појавија на македонски јазик, а мошне брзо тоа ќе го направат и хрватските издавачи на редовната серија. Според некои впечатоци на читателите од Србија, отпечатокот и боите биле мошне добри.
|
27 Jun 2010, 13:55 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Ludens Имаат интересно темпо на издавање на Загор - 21 ден. И заради тоа темпо брзо ќе го стигнат ВЧ и ќе го престигнат. Они “Индијанска магија“ го имаат издадено како специјалец, така да имаат и еден помалце за издавање. Ќе има интересен конфлик на пролет
|
27 Jun 2010, 14:15 |
|
|
Skywalker
|
Загор беше актуелен до средината на ’90-те, мислам дека тогаш го достигна зенитот. Оваа епизода, иако е во боја, по својата содржина е ептен штура, и секако можел серијалот и без неа. Кога ќе прочитате стрипови и од другите светски стрип школи, кога ќе мрднете од сенката на Бонели, ќе ви се измени перцепцијата кон овие ликови.
|
27 Jun 2010, 14:25 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
27 Jun 2010, 14:30 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Скајвокер и Брајан, какво богохулење! Да беше сега тука нашиот „Издавач“, ќе ви ја кажеше „буквицата“! Бан не ви бегаше, а дури и погрдни зборови ќе паднеа! Ништо, само ќе поминете со благо карање, т.е. ќе ви го с’снам Лафче (што му го закачате Загор...)
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
27 Jun 2010, 14:34 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Мислам дека и Лафче горе доле се слага со изјавиве
|
27 Jun 2010, 14:45 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
27 Jun 2010, 15:32 |
|
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
..zagor bese naj aktuelen vo sredinata na 70-tite....mala ispravka....
|
27 Jun 2010, 15:57 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
27 Jun 2010, 16:34 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
27 Jun 2010, 17:08 |
|
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
..ja koga go citav zagor ...televizorot ni beshe srno bel...major 67........mozese i u boja da se gleda .. imase moznost za montiranje shateno staklo pred ekranot.....se doplacase za stakloto...i redovno placavme radio difuzna taksa.......
|
27 Jun 2010, 17:55 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
27 Jun 2010, 18:03 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
Кај мене немаше врска со војна, (не)достапност исл, едноставно го надраснав и си продолжив понатаму (ориентиран на филмови, главно). Кога почнавме со одмори по Црни Гори исл крај на деведесетти, во времето на Слободна Далмација пак се навратив малку, ама повеќе на Дилан Дог/Марти Мистерија него на Загор... И тогаш во нашето маало стигна Интернетот
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
27 Jun 2010, 18:52 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
On topic-Чико илити Цицо специјалците нема да излегуваат на одредено време.Сеа двапати го имаме Дилан со ништо. За Загор-Мене овие Загориве од ВЧ ми се просечни накај добри...Нема некоја епизода што ќе ме натера од стол да паднам дур ја читам.Тоа е.
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
30 Jul 2010, 11:41 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Ништо посебно, поготово специјалите. Инаку овие што излегоа 500,501,502 и 503 мислам интересна тоа приказната ама се чита еднаш и никад више.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
30 Jul 2010, 12:30 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
30 Jul 2010, 12:50 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
30 Jul 2010, 12:53 |
|
|