|
|
It is currently 18 Dec 2024, 19:08
|
Author |
Message |
Skywalker
|
|
12 Mar 2010, 02:11 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
ок, информацииве се потребни ама навредите што ги шири како претставник на СЦ не се потребни
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
12 Mar 2010, 08:01 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
_________________ ејм фор д бушес!
|
12 Mar 2010, 10:13 |
|
|
Пепи
Суперхерој Под Стечај
|
пцуењето е мајка на разбирањето
_________________ Пазете се... демниме бавчи!!!
|
12 Mar 2010, 11:08 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
NIKOJ od moderatorite na ovoj forum nema da se simne na nivoto koe se simna oficijalniot pretstavnik na SCM na eden drug forum, vo vrska so nas. Dolgo vreme prekjutuvam i gledam da bidam indiferenten kon odredeni provokacii, navredi i nevistini koi se prezentiraat na najrazlicni mesta po net-ov od strana na doticnite i mozebi e toa moja greska.
Najprvo muabetov so "causite i vecnite ucenici koi ne molea da im izdademe nekoj od stripovite". LAGA! Mi teknuva na vremeto koga Vane go molese Rasta da mu gi sredi broevite na "Strip Kreator" za koja sto usluga ni mu bese plateno ni zablagodareno od strana na gorenavedeniot. Isto mi teknuva deka bez Igor, Davor i samiot sebesi, stripovite za specijalniot broj na Strip Art -100 godini nepokor nemase da bidat istusirani, a da ne spomnuvam deka kje mu falese korica (koja jas dobrovolno ja napraviv). Isto vazi i za Tragos #01 koj izleze vo Strip Kreatorot po povod manifestacijata Balkanski Most. Samiot otpatuvav do Veles na Vane vo raka da mu go predadam cd-to so stripot spremen za pecat. Prolistajte po Strip Kreatorite i videte sami kolkav procent zavzemaat stripovite na "vecnite ucenici" popoznati kako Tajfa-ta
Za neprofesionalnosta vo podgotovkata i realizacijata na izdanijata na Strip Kreator. koi sleduvaa PO sorabotkata so "vecnite ucenici" nemam komentar, samo prekoruvanje. Za smesnata suma koja mu ja dadovte na Igor za muralite koi vi go krasat gradot, nasproti sumata koja bese dadena kako grant od edna nevladina organizacija za celokupnata rabota...Bruka.
Ne sum podrzuvac na Salonot vo Veles od denot koga, Vane gi sobra kradeshkum Kerac, Peka, Marko Stojanovic i ostanatite stranski gosti, da gi casti vecera, pa od strav da ne mu gi "poarcime" parite dadeni od pokrovitelite na forumot, ne ne vikna i nas, a sekoj od nas imase stabilen prihod koj od rabota koj od tezgi. Koklu vreme Vane moze da pravi muabet za crtanje na stripovi? Najiskreno? 30min-1h. Od drugata strana makedonskite crtaci sedea u Snoopy i si jadea pita pastrmajlija (koja samite si ja poracaa i platija), vo iscekuvanje na ekskluzivnite gosti na salonot, koi za belja ne dojdoa, a koi, spored Tomce, trebase da gi donese Vane.
Lazgi so opaski, manipulacii so crtacite, programata i gostite, so parite kako krajna cel. Poradi toa ne prisustvuvav na poslednite dva salona i nemam namera da prisustvuvam na onie sto sledat. Spored mene so moeto prisustvo gi ratifikuvam, zatkulisnite igri na SCM (ili barem na glaveshinite na ovaa institucija) za opravduvanje na "skromnite" sponzorstva nameneti za Salonot.
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
12 Mar 2010, 12:59 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Јас потврдвам се погоре-пошто единствено можат малку поке да ми попцујат....ама ако...навикнат сум..... Исто на барања кои ги имаја кон мене од СЦ ВЕлес одговорив-без ВООПШТО да побарам нешто за возврат-илустрации и плакати.СЕКОГАШ ја имале поддршката однас колку и да измислуваат глупости-дури и кога знефне дека не искористуваат-ама сега претераја! Предолго ја искористувавте добрата воља на добрите луѓе искрено.И како што рекоф ај поке не ви помагаме,одсега ке ви пцуеме па изгледа поке ке не цените?
И да напоменам дека ова е на основа на информации кои членот на форумов,официјалниот представник на невладината организација СЦ Велес ги има изложено. МУабетов не е кон Ване лично.Туку кон организацијата која ја представуваат-официјално. Заради погоре наведеното се искараја и со србите неодамна-пошто на сајтот ги нема иако беа учесници.
Уште еднаш чекам објаснување од официјалното лице.
Како чауши,овчари и гробари-сигурен сум дека имаме право на некој одговор.
|
12 Mar 2010, 13:56 |
|
|
The Bat-Man
Ултимејт Резервист
|
Луѓе, живеам на 50 метра од стрип центарот, Ве молам известете ме за наредната дешавка.
|
12 Mar 2010, 15:21 |
|
|
Tomce
Суперхерој Под Стечај
|
Море луѓе, ај известете ме за буџетот на Стрип центарот на Македонија-Велес по проект. Не сум информиран. Настрана цинизмот но навистина што толку време трошите за некојси случајни патници како СЦМ ,Ване а уште помалку како некојси Томче. Што зборите за перверзни зиркања по други форуми,а Вие го правите тоа?И он ли е случаен патник ( со сите позитивности и мани) Едно „ОК човече“ кој наоколу труби за 20 000 евра по салон ви е сега пример . Сега чепкате и меѓу велешани ,ај кроце покроце. Што толку зборите за пари земени од буџети на странски фондации а не знаете како се потрошени по ставки.Еве ,во прилог на самоодрживоста ќе ве известам дека настрана од се :хонорари ,пат и исхрана во странство ,публикација, сајт имаме и земено опрема за натамошна работа :лаптоп за мене да максимално искористам време за работа, и скенер ,фотокопир,принтер ,па фотоапарат и сл. Досега работев после работа на ПЕНТИУМ 3 , а до некое време и на ПЕНТИУМ 2. За буџетите по проекти од фондации еве еден допис,ЕУРОКУЛТ по втор пат финансирани Dear Vane Trajkov,
Thank you for the final narrative report.
We would like to congratulate you on the successful completion of your project and look forward to receiving the following documents by regular mail:
- A signed letter requesting payment of the final installment
- The narrative report
- The financial report (see attached)
With kind regards,
Esther Claassen
Тоа е тоа сакав да ги изгладам односите ,се шегував,и сл. Добивав постови како „ШТО МИСЛЕВТЕ ВИЕ“ ,„ДЕЧКО ДА ТИ ОБЈАСНАМ АКО НЕ ТИ Е ЈАСНО„ и слично. Сакале да ме банирате или не не навлегувам .Тоа е ваше.Останувам на претходно кажаното, нешто и демантирам. СЕ слагам ,не сме си меѓусебна конкуренција Остануваме отворени за сите И јас очекувам од Вас да слушам убави вести Останете ми со здравје,
|
12 Mar 2010, 16:41 |
|
|
Skywalker
|
Пак се кружи како „киша око Крагујевца“ со одговориве... Значи навистина си шампион г-дине Трајков. Комуникацијата со ЕУРОКУЛТ си е ваша, интерна работа, не мора сега сите членови на форумот да се замараат со буџети, дописи, лаптопи, ставки или хонорари. Многу нејасни и конфузни постирања, неповрзани целини, дури не се трудите да застанете во одбрана на институцијата која ја претставувате, по однос на контра репликите кои беа искажани во коментарите погоре, и мислам дека за првпат се кажуваат (споедлуваат) информации од страна на авторите / учесниците околу организацијата, придонесот кој е даден кон овој фестивал и институција, а на ваков начин им се враќа, со непромислени и избрзани коментари. Навистина, како што дува ветерот, така ми се чини и дека се вртите, час овде, час онде. А колку сте успешни и афирмирани, ете, ден по ден, излегуваат вакви коментари од директни учесници, од ваши соработници, кои иако ви укажувале на некои работи, воопшто не се сфатени сериозно (тројката млади автори од Велес пред се', со чии перја се китите, иако тие повеќе самостојно творат).
чауш (тур. cavus) 1. подофицерски чин во турската војска 2. полициски служител, пандур 3. коњаник во стара Турција.
|
12 Mar 2010, 17:13 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Томче оти ме пцуеш?
|
12 Mar 2010, 18:20 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
12 Mar 2010, 18:23 |
|
|
Tomce
Суперхерој Под Стечај
|
Дечки,не ли е навистина лицемерно да сега и порано замерате на подобриот третман на Керац, Марко и Бугарите и др на салонот 07.а ин се збори а форум „лани беше поубаво бидејки немаше ЗВЕЗДИ КАКО КЕРАЦ„ а после веднаш да се лепите до нив.Со Бугарите имате соработка . Со Керац ситуацијата е ОК и е големо лоби кој гарантира за срдечноста и приемот од наша страна до специјалните гости. Лесно може и он да дојде на друг наш салон, дури и на свој трошок. За Лесковачкиот фестивал немам зборови за Марко и Пека, се гордееме на соработката која се разви со македонските автори.
Нешто не прочитав убавоПРФЗ.„НЕМАЛО АВТОРИ !??“Млади пријатели, на салонот 09 имаше доста автори што млади што повозрасни.Треба време и енергија да се контактира постојано со нив, што ќе го исполниме.СЕ разбира не е само Велес на картата на Македонија.
|
12 Mar 2010, 18:32 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Ti ama ne zaebavash nas?
|
12 Mar 2010, 18:35 |
|
|
Konan Makedon
Ултимејт Резервист
|
Овој не да не' зафркава,не' еб* на здрав разум.Се расфрла овде со е-мајли,некојси лаптопи и сл.Абе демократија е зафркната работа. И кој стрип центар бе,жива беда и мизерија се.Аман. И која перверзија е да плукаш по членови на овој форум и да негираш.Па и уште си пишува фраеров као ништо да не било.
_________________ I love the smell of fresh comics in the morning!!!
|
12 Mar 2010, 19:04 |
|
|
Баш Челик
Суперхерој Под Стечај
|
Господинот ама баш како политичариве ви одговара на секое прашање! И освен Ромите низ стрип приказни, дали претставувате стрип автори или издавате стрипови, или само стрипот го користите како медиум со кој се промовира некоја си меѓуетничка 'блискост'... или не знам како уште да ја наречам. Или кој дава пари тој ви кажува како да терате?
|
12 Mar 2010, 20:21 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Јас еве не се мешав до сега во муабетов, но после се' до сега прочитано тука (и на другото место) не знам зошто уште се замарате со оваа тема.
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
12 Mar 2010, 20:57 |
|
|
Temnik
Пензиониран Мрчатор
Joined: 25 Jan 2009, 16:02 Posts: 2649 Location: Skopje, Makedonija
|
Чекај Томче има пристап на другион форум? Од кога? Пошто јас немам пристап, ќе ми пренесе некој што напишал Томче таму, што предизвика вакви реакции? Инаку кој не го знае Томче, тек ќе го запознае , јас одамна му кажав се што мислам за него на мејл, така да не би се вклучувал и овде да долевам масло на оганот... а и не знам за што се работи, ама познавајќи го Томче, после се што изнапиша по форумите, па и на уппс, не сумњам дека паднал ниско...
_________________http://temnik.blogspot.com/http://nikotem.deviantart.com -------------------------------- A man who uses his hands is a laborer. One who uses his hands and mind is a craftsman. He who uses his hands, his mind, and his heart is an artist.St. Francis
|
13 Mar 2010, 01:00 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
zafrknat biznis stripot
|
13 Mar 2010, 02:42 |
|
|
Пепи
Суперхерој Под Стечај
|
јас не мислев да се мешам во дискусијава, пошо лично не сум засегнат, ама... кој пристап имавме до Керац кога ти и Ване бевте ко фластерче за него, па чоек ако сакаше да се доближи ќе се чуствуваше ко да треба да истепа некој за да дојде до него (јас лично немав ж=елба да воспоставам некој посебен контакт пошо сум ептен тазе во работава) второ, немој аман и ти сега да паѓаш ниско ко ацо па да не убедвиш со приватни дописи (е-мејл) -тие дописи се лично ваши, без разлика со кога и зза која цел инаку не сметам дека бугарите имаа подобар третман од нас пошо и тие мрзнеа ко нас и се ранеа господски во интернатот
до сите останати, оставете ги ваквите препукувања со изјавите на Томче за во друг топик сепак овај е за СЦМ а не шо рекол и кој пцуел и каде Томче
_________________ Пазете се... демниме бавчи!!!
|
13 Mar 2010, 12:54 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
Томче е официјален представник на СЦ.ПОзади неговите зборови стои ставот на СЦ.Томче настапва во име на СЦ.КАко да бидам појасен. А гледам дека баш го заболе што зборуваме така да....џабе везиме.....
|
13 Mar 2010, 14:11 |
|
|
Konan Makedon
Ултимејт Резервист
|
_________________ I love the smell of fresh comics in the morning!!!
|
13 Mar 2010, 14:51 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
-меѓу другото...
Од сега би сугерирал да не се копираат вакви работи од места кои служат исклучиво и во служба на вреѓање.Ова важи и за мене. Да го задржиме нивото на култура кои СЦ и други евидентно го немат.НЕка им служи на чест и нека си се дружат. Тенкју.
|
13 Mar 2010, 15:01 |
|
|
Tomce
Суперхерој Под Стечај
|
Last edited by Tomce on 13 Mar 2010, 16:13, edited 3 times in total.
|
13 Mar 2010, 16:07 |
|
|
Tomce
Суперхерој Под Стечај
|
НЕМАШЕ ПЦУЕЊЕ. Само сум искрен Да продолжам: дали да испратам слика за да бидам лик во карикатури и стрипови? По вреѓања иде и пцуење по маилови.
Last edited by Tomce on 13 Mar 2010, 16:15, edited 2 times in total.
|
13 Mar 2010, 16:10 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
mico i drugite, bravo za toa sto ne prifakjate da se spusti nivoto na forumov, odnosno da nema pcuenja i navreduvanja. debatata e korisna za site. koga se pcue na javno mesto, toa neminovno kje se doznae i posle sramot si stoi na toj sto se spustil na toa nivo. so prasuvanje i do stambol se stignuva.
|
13 Mar 2010, 16:13 |
|
|