|
|
It is currently 21 Dec 2024, 04:23
|
Author |
Message |
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
::
|
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
08 Mar 2009, 18:51 |
|
|
Barker
Суперхерој Под Стечај
|
Ja se nadam deka barem u ona dupkine u Ramstor ke go donesat u dogledno vreme!
|
11 Mar 2009, 01:07 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
Јас не би се надевал воопшто, филмот е на Ворнер (исто како и The Dark Knight), а за нивна дистрибуција нема претставник во Македонија. Едино, пошто е во соработка со Парамаунт, па преку нив ако иде нешто, ама тоа е прилично “тенка“ шанса... Интернет му е мајката
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
11 Mar 2009, 12:57 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
Joined: 02 Feb 2009, 01:58 Posts: 8775 Location: The Realm of Kapištec
|
Теорија нема у кино да оди. Ама затоа кино снимки има
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
11 Mar 2009, 13:01 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Watchmen - Opening Title Sequence (55 MB): http://www.mediafire.com/download.php?vmjdy2zkmeyМногу кул.
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
11 Mar 2009, 19:35 |
|
|
Damjan
Манга Падаван
|
breeeeejjjjj! zosto go gledas vo parcinja filmot???? zemi cel odednas (na eks)!!!!!! ako ti treba link kazi!!!
_________________ Pepe Le Pew: Why did everyone leave? Oh, but of course! Already I have achieved a post of honor, and have been left to defend the fort. Viva la Republique!
|
11 Mar 2009, 19:37 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
Искрено, го симнав ова бидејќи ме копкаше каква музика употребиле за најавната шпица (голем фан сум на инструментална филмска музика). Е сега музиката потполно ме изненади бидејќи очекував некаква херојска тема, но добро, тоа што го видов и чув одлично функционира. Други делови од филмот немам намера да гледам секако, а линкови за филмот имам веќе неколку од моите омилени торент-сајтови, но ништо освен DVD/DVDRip не признавам, кога веќе не игра во кино... Во меѓувреме го најдов и саундтракот, така да ете најдобар начин да се слушне музиката од филмот.
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
11 Mar 2009, 19:47 |
|
|
Damjan
Манга Падаван
|
iskreno kazano muzikata i mene me iznenadi tolku stari hitovi na edno mesto......????? filmot nema ama uopste originalna muzika!! malce e cudno sto ne porabotele na muzikata. Duri ja nema ni pesnata sto bese na prviot trejler!!!!!(sto mnogu dobro mu odgovarase na filmot) na nekoi sceni muzikata ne stima (ne ja dolovuva atmozverata)!.......ali jebiga!
_________________ Pepe Le Pew: Why did everyone leave? Oh, but of course! Already I have achieved a post of honor, and have been left to defend the fort. Viva la Republique!
|
11 Mar 2009, 20:11 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
Филмот има 2 саундтрaка - еден составен од веќе постоечки музички дела/песни (така да се изразам), а другиот е музика компонирана за филмот од Tyler Bates, што ќе рече Original Motion Picture Score. Мене повеќе ме интересира овој вториот.
Various Artists: 01 - My Chemical Romance - Desolation Row 02 - Nat King Cole - Unforgettable 03 - Bob Dylan - The Times They Are A-Changin' 04 - Simon & Garfunkel - The Sound Of Silence 05 - Janis Joplin - Me And Bobby McGee 06 - K.C. & The Sunshine Band - I'm Your Boogie Man 07 - Billie Holiday - You're My Thrill 08 - The Philip Glass Ensemble - Pruit Igoe & Prophecies 09 - Leonard Cohen - Hallelujah 10 - Jimi Hendrix - All Along The Watchtower 11 - Budapest Symphony Orchestra - Ride Of The Valkyries 12 - Nina Simone - Pirate Jenny
Tyler Bates: 01 - Rescue Mission 02 - Don't Get Too Misty Eyed 03 - Tonight The Comedian Died 04 - Silk Spectre 05 - We'll Live Longer 06 - You Quit! 07 - Only Two Names Remain 08 - American Dream 09 - Edward Blake: The Comedian 10 - Last Laugh 11 - Prison Fight 12 - Just Look Around You 13 - Dan's Apocalyptic Dream 14 - Who Murdered Hollis Mason? 15 - What About Janie Slater? 16 - I'll Tell You About Rorschach 17 - Countdown 18 - It Was Me 19 - All That Is Good 20 - Requiem (Excerpted From Mozart's Requiem) 21 - I Love You Mom
|
11 Mar 2009, 20:19 |
|
|
Gjomlez
Суперхерој Под Стечај
|
Ја последоен шо го глеав од овие поновиве беше Rambo 4, ништо посебно ама вреди да се гледа само заради масакрот на крај, тоа беше феноменално, bloody феноменално
|
14 Mar 2009, 21:52 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
|
16 Mar 2009, 03:52 |
|
|
Darbog Darkmore
Магус Регуларус
Joined: 24 Jan 2009, 21:06 Posts: 1308 Location: Vinica,Makedonija
|
Go gledav filmot,onaka kako sto treba-vo kino(no ne vo Makedonija )I super e napraven,so ogled deka e neverojatno tesko da se ekranizira strip od takov kalibar,dobro izleze na kraj i so site izmeni sto gi ima,sepak ja imaa donekade taa atmosfera od stripot i samata poenta e pak tuka,za razlika od V for Vendetta filmot I za mene e kade kade podobar film na Snajder od "300" se gleda deka sozreal covekot No,da ne se zalazuvame,"Watchmen" e strip,a Alan Mur e Alan Mur,i negoviot Watchmen e edinstveniot relevanten sto postoi,znaci stripot e povazno da se procita...
|
16 Mar 2009, 12:31 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
|
milionerot so oskarite... i lani i godinava ne znam kako delat oskari ok filmce, ama daleku deka e za oskar
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
16 Mar 2009, 12:43 |
|
|
the Jester
Ултимејт Резервист
|
i jas go imav istoto mislenje i za oskarite i za filmot
_________________ .... i'm like a monkey in a banana factory !!!
|
16 Mar 2009, 18:50 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
|
4.5/5 Бајаги забеган филм... Ако ви се гледа добар хорор, го препорачувам, нема да згрешите.
Last edited by Laf on 20 Apr 2009, 01:55, edited 1 time in total.
|
17 Mar 2009, 02:57 |
|
|
lajman
Џуниор Џедај
|
jas sum so Rastaman vo vrska so Moljonerot
kriteriumo za oskari go svedoja na kompir
|
17 Mar 2009, 20:46 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
YES MAN (2009)Во пауза помеѓу две „р’вања“ со ќерка ми, фимчево е добро освежување. Иако се води ко комедија, заради керефеќањата на Џим Кери, приказната има добар, подлабок смисол, што ми го привлече вниманието. Значи, се работи за тип кој е негативно насторен за се околу себе разочаран во работата и љубовта, се отуѓува од пријателите и луќето, се додека не налета на стар познаник кој го убедува да оди на „ДА“ семинар (многу добра парола има ама не се приметува баш, "Yes is new No" - oва ќе го приметите единствено кога Џим ке излезе од симпозиумот, само во позадина...нели, доколку го гледате филмов) Што ми се допадна во филмот: Приказната. Based on an autobiographical book written by Danny Wallace, a British author, producer, and journalist who spent a year answering "yes" to any given question or proposal and recording the results. Имало тип, писателов, кое ова навистина го тестирал тоа врз себе, и, очигледно има ефект. Ете, мене ме натера да напишам текст за истово... Понатака, правилата на монтажата беа целосно покриениЧ ако се појави тип со вреќа портокали на 1/3 од филмот, таа вреќа портокали мора да се појави во 2/3 од филмот. Ако се појави баба со чекан, значи тој чека мора да удри нешто...итн. Што не ми се допадна во филмот: Џим Кери. И оваа тривија: Jack Black was originally considered for the lead role. Дефинитивно. Потребен е поголем циник, дебељуцкаст, кој од корен си го мења својот живот. Џим Кери не ме убеди во тоа, посебно што е остарен премногу (замисли 18 години бил постар од неговата парнерка у филмов, Зое: Stars Jim Carrey and Zooey Deschanel share the same birthday, January 17. However, Carrey was born in 1962 and Deschanel in 1980 making him exactly eighteen years older than her.) И ужасно се приметува, дури и ми смета ... Омилен лик(ови): Дечкото од тие Луди 70десети. Буквално ја игра истата улога, ни повеќе ни помалку. И бабата. Крај. (Ќе сватите и зашто, ако го гледате филмот...таа финта прв пат ја видов во Ми нисмо Ангели, со баба Сера, ама тоа во друга прилика... ) Омилен момент(и): Кога се во кланица за пилиња и објаснувањето на шефицата. И муабетот со моите два омилени лика (види погоре). оцена: 6/10. Вреди да се погледне, запамти поентата, и се друго да се заборави. СЕЈ ЈЕС ТУ ЛАЈФ!!!
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
02 Apr 2009, 22:20 |
|
|
talamar
Пензиониран Мрчатор
Joined: 23 Jan 2009, 10:10 Posts: 4689 Location: Skopje, R.Macedonia
|
BUT KNOW WHEN YOU HAVE TO SAY NO! Za mnogu raboti se slozuvam so Krale ama za izborot na JCarey...so znam... Carey sepak si e Carey. A i Jack Black nekolku debakli napravi sto Hollywood sigurno nema brzo da mu gi zaboravi. Carey e klasi glumec nad Black...Ali toa si e moe mislenje. Nego Walkurie 8/10 i toa dvata odzemeni poeni se zaradi Cruise. WWII vs Spy Game na Tony Scot. Mene me bendisa.
_________________ Креирајте македонски стрипови. Читајте македонски стрипови. Купувајте (по воља) македонски стрипови.
|
02 Apr 2009, 22:57 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
Watchmen и Wolverine
Првиот многу позитивно ме изненади и повлекувам се лошо пред рака кажано. Екстра екранизација! Wolverine = FLUSH (toilet sound)
_________________ We are things that labor under the illusion of having a self, this accretion of sensory experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody when, in fact, everybody's nobody.
|
06 Apr 2009, 22:26 |
|
|
Skywalker
|
Дали снимката на Watchmen е со коректен квалитет?!
|
07 Apr 2009, 00:20 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
...use ne...kolku sho znam.....ama kaj i da e Inaku gleaf to "KNOWING" nekni Kul filmce! Preporaka
_________________ ејм фор д бушес!
|
07 Apr 2009, 00:29 |
|
|
Darbog Darkmore
Магус Регуларус
Joined: 24 Jan 2009, 21:06 Posts: 1308 Location: Vinica,Makedonija
|
|
07 Apr 2009, 08:02 |
|
|
Brian The Dog
Зен Мастер Форумџија
|
|
07 Apr 2009, 08:14 |
|
|
Morgana
Ултимејт Резервист
|
|
08 Apr 2009, 21:18 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
Ок, нормално, оценката е субјективна и прифалива, не преговарам за тоа. Но, во некој погенерален план на муабетење во врска со филмовите, имам Хичкогов пристап кон филмовите. Имено, овој голем режисер има изјавено дека глумците се само обична алатка која треба да се во фуникција на сценариото, сцената и режисерот а не обратно. Еден од неговите зезалици му е од „Птици“ - ја има тормозено Типи Хедрен за една единствена сцена цела недела, што на крај била толку исцрпена и физички и психички, земале после тоа недела дена одмор од снимање. (Before filming the final attack scene when Melanie goes upstairs to her doom, Tippi Hedren asked Alfred Hitchcock , "Hitch, why would I do this?" Hitchcock's response was, "Because I tell you to."). Но, ја има избрано баш последната клапа зашто тој така ја замислувал -главаната хероина треба да е изморена и исцрпена максимално (таа е сцената при карј на филмот , кога птиците улетуваат внатре у куќата).... Е, да е вратиме на муабетот. Не велам дека Џим Кери е лош глумец, тутку не е глумец баш за оваа улога а овој филм. Има цела продукција (ова е вистинскиот збор) која работи на кастинг на избор на глумец за одредена улога. И најчесо, нивниот првичен избор мислам дека им е најуспешен, бидејки го знаат сценариото и бираат според него. Но, како и секаде, полтиката има голема улога - се вмешува режисерот со негови визии, па некој од подобрите (читај: поплатените) актери наслушнува дека баш овој филм нема да биде хит(примерот на Том Селек кој ја одбил улогата за Индијана Џонс пошто мислел дека е Б-филм), или обратно - па очајно сака удел во истиот (што мислам дека е случај со Џим Кери, кој сака да се врати пак во неговите комедии, бидејки тотален промашај му беа „23“ и Fun with Dick and Jane, и нема исфрлено хит веке 5 години...). Затоа, како што кажав, треба целосна трансформација на ликот - од тотално несреќен, циничен и утепан лик (мислам, доволно е да му го видиш шефот, што му е најдобар другар у неговиот најлош период, па да ја добиеш сликата. кога некој шеф воопшто бил другар???) трба со одредена програма (на се викаш ДА) го менува животот кон подобро. Јас не осетив никаква трансформација кај него. Од почеток до крај, беше, според мене, ист лик, со исфрлање на неговите класични гегови и финти. И дефинитвно, конкретно за овој филм, Џек Блек подобро ќе ја заврешеше работата (доволно е да игра прва половина од филмот како во Orange County, a во втората половина ко у онаа љубовната драма The Holiday, и филмот ќе биде многу посвеж). Или пак , помалиот брат на Ерл, од серијата My name is Earl, и тој ми е некако таков тип...Толку. и на крај, мило ми е што ти се допадна филмот Моргана, и беше стаен тука за да си направиме муабет, и ја постигна целта
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
08 Apr 2009, 22:08 |
|
|