|
|
It is currently 10 Jan 2025, 17:16
|
Битна тема (МАКСТРИП/СИНДРОМ МАИЧКИ) :D
Author |
Message |
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Темава незнаев кај да ја отворам, тука ми изгледаше најприкладно. Е сеа за темата...имено , у очи ми паднаа неколку слики на кои растаман носи маичка со логото од сајтот. Што ми е муабетов? Ме интересира дали има заинтересирани за такви маички? Мислам дека би било убаво како членови на форумов да си имаме, пошто и сајтот веќе е голем и доста посетен. Ако има заинтересирани, дајте предлог каде би можеле да се принтаат, и имајте во предвид дека колку повеќе маички толку помала цена. Со, check-in кој е заинтересиран, а верувам ќе не има
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
15 Oct 2010, 18:43 |
|
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
..ja sum ZA...definitivno .....
|
15 Oct 2010, 18:46 |
|
|
pikantez
Зен Мастер Форумџија
|
ja isto, i toa edna xxl i edna m
|
15 Oct 2010, 18:51 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Идемо И ја сум за неколку, може и две верзии да направиме, една бела и една црна на пример...али ајде, нек се пријавуваат луѓе прво
_________________ Thor: "Give your orders and ultimatums to those who choose to obey, or are too cowardly to fight, not to me. Or learn again the difference between a God of Thunder and a mortal man in a metal suit"
|
15 Oct 2010, 18:54 |
|
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
..i ja sum za nekolku.....a za ceniedno drugo rasprashajte se .................i jas ce se rasprasham...
|
15 Oct 2010, 18:55 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 08:13 Posts: 15550 Location: Skopje, Macedonia
::
|
правен е сличен муабет со екипава... иначе, маичкана моја е од старата тура (со стариот сајт), која е правена во битола (поединоса преку мичо)
треба нешто да се направи ново и јас сум За
п.с. една варијанта за која зборевме е од напред да е макстрипови, од позади синдром
п.п.с. за цените, може и кај тој во рамстор да се праша, како и кај истиов од битола
_________________ Ова погоре напишаното е мое мислење и јас стојам позади него!
|
15 Oct 2010, 18:59 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
Joined: 23 Jan 2009, 14:37 Posts: 9468 Location: Градо на крушите.
|
За принтање веќе има место, Мичо соработува со место во Битола, таму беа принтани тие што ги имаме (и оние Мичо што ги ака за него), квалитетот е ептен саглам. За цена, здравје откако ќе се собере бројка.
Најбитно во целиов муабет е дизајнот. Стариот дизајн е стар затоа што на него е старата адреса (макстрипови.ком, не сегашната макстрип.ком.мк), што значи ќе треба нов. Ние имавме интерен муабет на црна маица да се направи на една страна новото лого (она што е најгоре на форумов, само инвертирано), а од друга страна логото на Синдром, ама остана да се изработат логата и да се оптимизираат за принт (вектори, ова она). Кога тоа ќе биде готово (еве им сега мотивација), ќе можеме конкретно да зборуваме за принтање.
Во меѓувреме, искажувајте заинтересираност тука (број и големина), па на крај ќе консолидираме.
ЕДИТ: Гледам Раста горе-доле веќе го пишал истото...
ЕДИТ2: Две XXL за мене.
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
15 Oct 2010, 19:00 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
Вака, за по Скопје...пред некое време зимав вака штампани маички од еден сајт (значи исто, интерен предлог за маички), и колку што знам ги штампале кај некој Ален, добра е штампата, и добри се големините. Ги плативме по 260 ден. една. П.С. У меѓувреме нов пост имало Одлична идеја за од напред и позади лого, така да ако биднуе, ја сум за 3 маички.
|
15 Oct 2010, 19:00 |
|
|
KRALe
Зен Мастер Форумџија
|
2 маици XXL и за мене, по можност двете различна боја, каде и да ги печатите. И јас имам една од тие од „црнокошуљашките“ Толку.
_________________ 3 работи за успех во животот: 1. Биди позитивен. 2. Никогаш не кажувај се што знаеш.
|
15 Oct 2010, 19:13 |
|
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
...aj ..posto gledam deka skapo placate za maici ...ja neveruem dka ce mozam da iznudam povolnost poevtina od 150 denari ...ama ce probam...
|
15 Oct 2010, 19:23 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
и цената е битна ама и квалитетот да не се занемари барем да се како овие стариве! овие и после многу носења и перења сеуште се црни, без изгребани букви.
и ја нарачувам две, голема (машка) и мала (женска) сеедно бојата
|
15 Oct 2010, 19:37 |
|
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
...abe na etiketata pishue deka se nashi...shtipski......sea vidiv....
|
15 Oct 2010, 19:42 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
овие беа Евро принт Радовиш
ајде, деновиве да видиме колку би имало заинтересирани па да се побара понуда за двостран принт (еднобоен) од неколку места
|
15 Oct 2010, 19:46 |
|
|
Ivo
Сеирџикус Максимус
|
....i ja sum za toa ...aj ce se rasprashame....
|
15 Oct 2010, 19:47 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
15 Oct 2010, 19:59 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Мене лично не ми е толку до цената колку до квалитетот (материјал/печат). Варијациите на цена се мали, особено за поголеми количини, плус 50тина денара ќе дадем слободно по маица само да бидат саглам ко овие што ги направивме претходно. Затоа реков место имаме, освен ако Мичо не каже дека нешто драстично се сменило кај луѓето...
Бај д веј, тие штипските се дефинитивно послаб квалитет од овие радовишкиве, особено ткаенината...
ЕДИТ: Феникс, уште не сме одлучиле 100% за страните, може и Синдром напред, лого позади...
ЕДИТ2: Раста, не знам дал ќе го сметаат Синдром логото за еднобојно, освен ако не е на бела маица (што за мене е крајно глупа боја за маица, ако идеме со две бои за маици, тогаш црно и тегет најарно)...
_________________ Don't Damn Me When I Speak A Piece Of My Mind, Cause Silence Isn't Golden When I'm Holding It Inside...
|
15 Oct 2010, 20:03 |
|
|
Phoenix
Пензиониран Мрчатор
|
_________________ "There is a power beyond good and evil.The power to create,and the power to destroy!"-Dark Phoenix The X-Men are dead.Long live the X-Men. X-Men isn't a comic book. It's a drug.
|
15 Oct 2010, 21:19 |
|
|
Meskov
Зен Мастер Форумџија
|
Eве и јас пријавувам за примерок.
_________________ "To be brave in battle proves nothing. Bravery itself proves nothing. A Jedi should be prepared to put aside fear, regret and uncertainty and either fight, run, surrender or die."
|
15 Oct 2010, 21:35 |
|
|
Laf
Зен Мастер Форумџија
Joined: 25 Jan 2009, 23:29 Posts: 7506 Location: Скопје, Македонија
|
Направете и панцири, па да ги имаме и во чврст...
_________________Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them
|
15 Oct 2010, 21:46 |
|
|
?TheRiddleR?
Манга Падаван
|
|
15 Oct 2010, 22:37 |
|
|
THEMICO
Зен Мастер Форумџија
|
ajm olvejs in samo nekoj da izorganizira i da izdizajnira i to.
_________________ ејм фор д бушес!
|
15 Oct 2010, 23:11 |
|
|
Tet0eC
Зен Мастер Форумџија
|
Изорганизирањето (кој колку и какви) ќе го изнаредиме ние, ти ете можеш да прашаш кај овие твоиве што ни’ ги принтаа претходните како би се движела цена за печатење една страна еднобојна (лого)/друга страна двобојна (Синдром) и дали бојата на маицата игра некоја улога во цената т.е. дали има врска што пола ќе се црни, пола тегет (не би требало, ама шознам, може ги печатат посебно)...
За издизајнирањето, логоата веќе ги имаме готови, МакСтрип-от те го горе, Синдром логото може од било кој од хедерите од претходните Синдром броеви да се земе, само треба да се извекторизираат... Ајде нека се нафати некој од вас “графичките дилетанти“, не би требало премногу работа да е тоа, пишете овде или контактирајте го Давор, он мислам ги има двете па може да ви ги испрати во подобра резолуција...
|
15 Oct 2010, 23:48 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
@mico - aj pisi za cenite, da vidis sto ke ti kazat @dare/damjan - aj videte toa logoata, dali ke zavrsat rabota
|
01 Nov 2010, 15:58 |
|
|
speck
Надежен Луд Научник
|
Броеви и за мене! Немам појма која големина ви е која значи...може една потесна и една поголема...е сега не знам зависно од големина M и L, или L и XL. Јас гласам Синдром да е напред, мада не знам како е логото кога нема број на него. Ако нема ништо...гласам да има извичник во балончето Исто така гласам за црна и свиа маица. Остај ти тегет, тоа за чорап повеќе :Р А еднобојно, немојте бре! Баш е убаво логото со две бои (балончето во друга). Знам дека тоа кошта повеќе ама вајда не до толку? Во секој случај што ќе решите тоа, ајм ин.
|
04 Nov 2010, 12:06 |
|
|
rastaman
Зен Мастер Форумџија
|
|
04 Nov 2010, 12:47 |
|
|