Ај, ко за сефте, и јас да гласам:
Дамјан -
ДарБог(Marlon Brando) Don Vito Corleone vs (Jack Nicholson) R.P. McMurphy [Let nad kukavicnoto gnezdo ili kako i da bese prevodot]
- Даден е поголем акцент на Кумот, лик што кај мене доминира ко ли, и убаво е доловен...мада и Дамјан е добар, ама повеќе ми се допадна на ДарБог овој пат.
Раста -
Хипериус(Anthony Hopkins) Dr. Hannibal Lecter vs (Sylvester Stallone) Rocky Balboa
- Овдека ми беше најтежок изборот. И двата ми беа доволно добри за мојот глас. Тепаа нијанси. Финтата на Џипериус беше добра, па повлече.
Темков - Џестер
(Jean Reno) Léon vs (Clint Eastwood) Insp. Harry Callahan
- за жал, тука нема гласање.
Даре_Сум -
Сентинелот(Johnny Depp) Jack Sparrow vs (Al Pacino) Tony Montana (greota mi bese so Forest Gump da go stavam)
-технички поен.
Микса -
Алхемио(Mel Gibson) William Wallace vs (Russell Crowe) Maximus
- Новата генерација на цртачи ме воодушевува! Со секој нов цртеж се се подобри и покреативни од претходно. Со жалење можам да констатирам дека само на еден морам да дадам глас, и овој пат на Алхемио. ми се допаѓа анатомијата кај него, посебно нозете...
ТхеМичо - Јовче Крстителче
(Carrie-Anne Moss) Trinity vs (koj i da se krie pozadi maskata na) Darth Vader
- технички поен.
Таламар -
Моргана(Charlton Heston) Judah Ben-Hur vs (Harrison Ford) Indiana Jones
- Причината што се приклучив за ова гласање се наоќа баш во овој дуел/цртеж. За разлика од другите, кои сте професионалци и совршени, секој сосвојот стил и особенос, Моргана е дел од нас (мислам на мене и Тетоец
), обичните смртници, кои едноставно ужива во цртежите. Но, таа тука направи чекор повеќе и се приклучи во играта, и со секој цртеж е се подобра и подобра, што беше цел на оваа игра. (Затоа не мислам да се мења играва, ама за тоа подоле ќе напишам...). Значи, иако е технички поенот, мислам дека повторно ке гласав за Моргана (Извини Таламар, ама во овој момент сум ептен субјективен
)
Мики -
Ѓомлез(Viggo Mortensen) Aragorn vs (Gerard Butler) King Leonidas
- Гласот иде накај Ѓомлез, заради „отпосле“ моментот. Добро доловено. Кај Мики нешто ми „шкрипи“ - дали прејаки бои, дали поставеноста на ликовите (Арагорн највеке...) ...не знам, не се разбирам до толку...
Толку.
Што се однесува на идејата на Раста, се согласувам делумно, односо, предлагам да има такво „тематско цртање“ ама да биде тотално независно од ова, со што, сите тие цртежи да бидат изложени во кафичот каде се собираме. (откога би поминале сите наши уметници, и така дотогаш ќе имаме купче тематски колекции) Може секој да предлага Тема, а би се мењевала на 2-3 недели (што би значело дека и на преходна тема секој може да се наврати и да постира слика доколку се чувствува инспириран (еј, дури и јас почнувам да се терам себеси да нацртам нешто!)
)
Но Дуелите да не ги чепкаме. Мислам дека се супер, посебно кај младиве - дечките растураат! (мичо и ти растураш, ама веќе не си у младите
)
И исто така имам уште купче идеи за игри, ама тоа уз пиво и уз муабет ке го искристализираме! (Време е за нова собиранка...)